MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimi1987 wrote:Wszystkie na raz ruszymy szturmem na porodówki 🤰🚀
U mnie bez kitu nic nie wskazuje, że urodzę 11.05 🤦♀️
Nuda nic.się nie dzieje na na na 💃💃💃💃
Mimi a Ty nie masz terminu na dziś? Tak jest na pierwszej stronce?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lilly. wrote:Mimi a Ty nie masz terminu na dziś? Tak jest na pierwszej stronce?
A potem zmienili na 11.05 więc jak możesz to zmieńA i mamy imię LEON💗
PattisonBM, lilly., Catlady, Jeheria, Cer lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Mimi to nie fajnie,ze odsylaja w sumie 11.05 to poniedzialek to moze sie uspokoi...i brawo za decyzje o imieniu
Zieziulka sen od 24 do 4 to moje marzenie...tak sypialam i bylo super a teraz 1/1.30 pobudka ok 3/4...wiec 2h snu...
Fru cos takiego znalazlam
https://m.dzidziusiowo.pl/ciaza-i-porod/porod/2563-plastry-silikonowe-najlepszy-sposob-na-blizne-po-cesarce
https://www.aptekaolmed.pl/product-pol-76112-SUTRICON-CC-Plastry-silikonowe-na-blizny-5szt.html
Lilly tak maszynka sie zaciela,ale moze po weekendzie sie odblokuje
Bona jak tam u Was?
Jeheria kiedy Was klada?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2020, 10:50
Mimi1987, Frufru lubią tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Mimi1987 wrote:A potem zmienili na 11.05 więc jak możesz to zmień
A i mamy imię LEON💗
ZrobioneMimi1987 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
„ Mam nadzieję, że druga połowa maja to będzie ten czas, kiedy będziemy mogli wszyscy poprawić fryzurę - powiedziała minister rozwoju Jadwiga Emilewicz”
Przepraszam ale jebne.. 🤦🏻♀️ co tam poród rodzinny, wsparcie męża, kontakt ojca z dzieckiem! Ważne ze hybryda na pazurze i brak odrostu na głowie 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2020, 11:19
szatanka, PattisonBM, Izape_91, Catlady, Jeheria, Beti82, Karolllla lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
lilly. wrote:„ Mam nadzieję, że druga połowa maja to będzie ten czas, kiedy będziemy mogli wszyscy poprawić fryzurę - powiedziała minister rozwoju Jadwiga Emilewicz”
Przepraszam ale jebne.. 🤦🏻♀️ co tam poród rodzinny, wsparcie męża, kontakt ojca z dzieckiem! Ważne ze hybryda na pazurze i brak odrostu na głowie 😂
Ha ha ha co tam bezrobocie i co tam, że ludzie nie mają na podstawowe rzeczy bo od marca ich interes jest zamknięty:(
Co tam, że dzieci które miały jeden jedyny ciepły posiłek zapewniony w szkole teraz nie mają co jeść 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Ważne, że Pani minister będzie miała fryz.
Bozeeee gdzie ja mieszkam 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2020, 11:28
Jeheria, lilly., Karolllla lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Pati, ja od kilku tygodni to mam tak tragiczny tryb snu, że hej. Chodzę spać o drugiej, a nawet trzeciej i śpię do 10.00! Za to jednak śpię, bo wcześniej też budziłam się o 6.00 rano i dupa, dwie godziny czytania internetu i znowu w kimę, i tak do 10.00. Tak że ja już ćwiczę nocne niespanie od jakiegoś czasu.
U mnie wczoraj na USG bylo tętno ok. 160 i mówił, że w normie, choć też mnie to zmartwilo, bo zazwyczaj, już przynajmniej od stycznia, było 140 średnio. No ale jak mówi, że w normie, to w normie.PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Lilly no przeciez musisz jakos wygladac na ten porod nie jak jakas wiedzma,bo sie dzuecko Ciebie wystraszy
🤣🤣🤣
Drzemka, Jeheria, lilly., Karolllla lubią tę wiadomość
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Zieziulka wrote:Oj tak jedna z przypadłości ciężarnych na końcówce, emocje już też robią swoje i ciężko zasnąć pomijając już brzuch, sikanie i skurcze 😉 Jestem mega śpiochem a ostatnio zasypiam 24 budzę się ok 4 i nie mogę spać.
Izape myślę że nie masz się co martwić, mi lekarz tłumaczył że jak dziecko się dużo rusza to może mieć wyższe ciśnienie mi też takie coś wychodziło momentami. A jak wczoraj poskakała to dziś odpoczywa. Ale wiadomo obserwuj i jakby coś Cię jednak niepokoiło to jedź sprawdzić.
Dzieki dziewczyny, nastraszyl mnie troche ten lekarz, ale on to tak na czuja mowil... Chcial mnie polozyc do szpitala na 3 dni obserwacji u mnie w miescie, ale ja nie chcialam tu lezec...pytalam czy nie moge podejsc na ktg poprostu zeby to sprawdzili dokladnke, to ten do mnie ze sie nie rozumiemy i ze musze sie polozyc na oddzial. Nie ufam tym lekarzom w moim miescie i Jakby podjeli jakas glupia decyzje o cesarce to bym musiala sie wypisywac albo uciekac! Pojechalam do szpitala w ktorym pracuje moj prowadzacy i tam chce rodzic, no to tam na IP mi zrobili ktg i usg i stwierdzili ze jest wszystko w normie a zapis ktg ksiazkowy... No i wypuscili mnie do domu. Na ktg mała sie ruszala bardzo, wiec to tez napewno mialo wplyw... Tylko sie zestresowalam... Rano mialam schiza ze, nawet jak ja szturchalam i sie ruszalam specjalnie to ona nic. No ale jak juz zaczela to skacze i kopie non stop... Poza tym wolalabym unikac szpitala teraz, niewiadomo z kim na sali itd....Jeheria lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Wy tez macie taki mega napór na ... tyłek. Fakt mam łożysko na tylnej ścianie i cały czas mam uczucie, że muszę do toalety, jakaś masakra, siedzi mi tam centralnie, poniżej kości ogonowej mam mega ucisk, aż się boje wpadki 🤭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2020, 12:08
Carla -
No masz racje teraz to strach bardzo w szpitalu byc...
Niezle sie wbilysmy z tymi porodami cholera...
Ale trzeba byc dobrej mysli i miec nadzieje,ze bedziemy tylko niezbedny czas w szpitalu nie nadmiarowo.Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:Czy Wy tez zle sypiacie?
Jak juz bylo fajnie i moglam sie wysypiac tak teraz znow bezsennosc...2-3h snu i polegiwanie...i niezaleznie czy mala kopie czy spi... -
PattisonBM wrote:Bona jak tam u Was?
Jeheria kiedy Was klada?
Jutro o 7 mam być w szpitalu.
Ja śpię jak kamień ostatnio, zasypiam w sekundę o 22. Na siku wstaje oczywiście, jeśli skurczy brak to od razu ponownie zasypiam....zamiast gorzej jest coraz lepiej 😁
Też mi Mały napiera na odbyt.
Z tym ktg najgorzej jak się trafi moment że śpi bo wtedy nie można ocenić czy jest ok. U mnie we wtorek spał i doktor musiał przedłużyć ktg, trwało 45 minut i tylko 2 akceleracje. Bo spał. Na szczęście w czwartek już nie spał i podczas ruchów tętno skakało czyli ok.
Cieszę się że jutro już idę do szpitala, bo człowiek cały w strachu, czy łożysko wydolne, czy wody zielone...
Bona daj znać czy już po 😁MIMI, szatanka lubią tę wiadomość
-
Hmm...ja nie mam skurczy...budzi mnie na WC...a czemu nie moge normalnie zasnac nie wiem...jeszcze rozumiem gdy Mloda jest aktywna...ale jak jest spokojna...
No zobaczymy jak to bedzie za te kilka dni...
Aha pytanie...moja rano nie jest za aktywna puknie raz czy dwa leciutko i tyle...to jak oni na tym ktg zobaczą ruch...czy jest jakis sposob na pobudzenie mlodziezy bez jedzenia slodyczy czy czegokolwiek? Bo mam isc na ktg na czczo w terminie porodu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2020, 14:12
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:Hmm...ja nie mam skurczy...budzi mnie na WC...a czemu nie moge normalnie zasnac nie wiem...jeszcze rozumiem gdy Mloda jest aktywna...ale jak jest spokojna...
No zobaczymy jak to bedzie za te kilka dni...
Aha pytanie...moja rano nie jest za aktywna puknie raz czy dwa leciutko i tyle...to jak oni na tym ktg zobaczą ruch...czy jest jakis sposob na pobudzenie mlodziezy bez jedzenia slodyczy czy czegokolwiek? Bo mam isc na ktg na czczo w terminie porodu...Jeheria lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
szatanka wrote:Pati, ja od kilku tygodni to mam tak tragiczny tryb snu, że hej. Chodzę spać o drugiej, a nawet trzeciej i śpię do 10.00! Za to jednak śpię, bo wcześniej też budziłam się o 6.00 rano i dupa, dwie godziny czytania internetu i znowu w kimę, i tak do 10.00. Tak że ja już ćwiczę nocne niespanie od jakiegoś czasu.
U mnie wczoraj na USG bylo tętno ok. 160 i mówił, że w normie, choć też mnie to zmartwilo, bo zazwyczaj, już przynajmniej od stycznia, było 140 średnio. No ale jak mówi, że w normie, to w normie.
To prawie tak jak ja... tylko ja zasypiam na kanapie przed tv koło 24:00 i 01:30-2:00 budzi mnie Weronika... do 3 się z nią mecze i idziemy spać potem pobudka koło 6-7 i tak do 8 ją ogarniam....a potem spimy dalej i wstaje w okolicach 11:00-12:00... Razem jakies 7-8h snu... mozna powiedzieć że sie wysypiamszatanka lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Drzemka wrote:Ktg na czczo? Ja już chodze od kilku tygodni na ktg i zawsze miałam informacje ze po obfitym sniadaniu i conajmniej litr wody z rana wypić. Jak raz wypiłam za mało rano to musiałam powtorzyc po dwóch dniach, bo za mało ruchów było. Wiec teraz przed ktg zawsze zjadam i pije sporo😏
ja przed ktg w szpitalu robiłam wycieczke do kibla, pzewracałam się w łozku z boku na bok... gadałm do dziecka bo jak mała się nie ruszała to mmusiałam strsznie dlugo wisiec na ktg... czasami zjadałam zelki... albo piłam wode... ale wstanie z łozka i poruszenie sie działalo najlepiej
Na ktg rejestrują sie takie skoki tetna dziecka (akceleracje) jak zaczyna się ruszac i bez tych skokow mnie nie chcieli odpinac... wiec nie dobrze jak dziecko śpi... bo wtedy sie nie rusza i ktg trwa strasznie długo
Jeheria lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Drzemka wrote:Ktg na czczo? Ja już chodze od kilku tygodni na ktg i zawsze miałam informacje ze po obfitym sniadaniu i conajmniej litr wody z rana wypić. Jak raz wypiłam za mało rano to musiałam powtorzyc po dwóch dniach, bo za mało ruchów było. Wiec teraz przed ktg zawsze zjadam i pije sporo😏
Moja prowadzaca zlecila ktg w dniu porodu. Na szkole rodzenia polozna mowila,ze w dniu porodu mamy przyjsc na czczo ale zabrac jablko ze soba...moze na czczo kaza,bo moze cos wyjsc i zleca szybkie CC...Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Carla wrote:Wy tez macie taki mega napór na ... tyłek. Fakt mam łożysko na tylnej ścianie i cały czas mam uczucie, że muszę do toalety, jakaś masakra, siedzi mi tam centralnie, poniżej kości ogonowej mam mega ucisk, aż się boje wpadki 🤭
tez tak miałam na sam koniec... i po porodzie troche zostało...2020
2023