X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Dziewczyny, a czy dzieci Wam się krzsztusza podczas ulewania albo karmienia? Dużo w ogóle ulewaja? U nas bardzo i to często długo po karmieniu.. a odbijam syna zawsze.

Tak mój się często krztusi i ma chlustajace wymioty tak co 3 dni, czasami codziennie. To jest raz ale tak ze idzie gardłem nosem on mokry i ja tez jak scena z egzorcyzmów i potem charczenie. Wszyscy mówią ze to normalne ale mnie to nadal nie przekonuje 😂

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Też mnie ciekawi ile z nas tylko jest na kp. 🤔

Ja tylko KP. Mamy kupioną paczkę mm w razie kryzysu i nie wiem, czy mu wcisnąć co jakiś czas jakaś butelkę, czy niech leży. Rzadko odciągam i podaje z butelki, ale próbuję, żeby umiał pić z niej w razie co...

U nas paznokcie obcina ojciec, ja jestem zbyt nerwowa 😂

Kubuś też ulewa, ale on chyba umiaru nie zna, tankuje do pełna, jak chomik. Nieraz jak mu poleci, to spywa po nas obojgu, na łóżko, na podłogę... Ale nie co karmienie, nie codziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 09:32

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Szatanka dlatego drążyłam przy karmieniu bo w 5 min nie da się najeść raczej i myślę, że dlatego moze byc taka niespokojna. U Ciebie kojarzę, że była doradca laktacyjna nic nie mówiła na tak krótkie sesje? Może nie idzie jej ululać bo jest głodna po prostu, a nie chce cycka bo się rzuca dla zasady? Oli też się rzuca, warczy i mnie drapie ale przetrzymuje tą fazę i zaczyna po niej jeść znowu. On odkąd jest na mm to twardo swój głód demonstruje i wkurza się na cycki ale jak minie mu padaka to zaczyna jeść dalej z cycków i dopiero potem mm dostaje. Coś musi być na rzeczy skoro po butli lepiej Wam spała.

U mnie tez są takie akcje ze ładnie je zasypia budzi się chce cycusia a potem wierzga, krzyczy, drapie dekolt. Wcześniej się bardzo tym stresowałam ale zauważyłam ze to czasami przy zmęczeniu ma i uznałam ze to normalne i staram się teraz spokojnie to przeczekać. Mówię, lulam, zmieniam pierś i usypia. A jak to nie działa to staram się odwrócić uwagę i idę zmienić pieluchę albo biorę do odbicia.

Mój np od 3-4 się wije - chyba bóle brzucha wiec nie śpię i to mnie najbardziej meczy. Druga rzecz to mój strach przed jego płaczem ale powoli się oswajam, zapraszamy znajomych chodzimy na spacery i staram się sobie tłumaczyć ze jak zacznie się krzyk czy płacz to trudno.

Jeheria lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Ja tez tylko kp ale ciesz częściej odciagam bo w nocy mam takie wygibasy na cycku i rzucanie ze psychicznie nie wytrzymuje, w ciągu dnia rzadziej tak jest. I co dziwne karmienie o 1 w nocy super zasypia kd razu, to o 4 jak się obudził była masakra. Co ja mogę robić złe? Złe go dostawiam?? Już straciłam nadzieje ze on się uspokoi

U mnie jest to samo, o 1 w nocy tylko kp i pięknie zasypia ale już o 4/5 się wkurza wiec butla wjeżdża. Myśle, że o 1 w nocy jest środek nocy i szybko się najadają po prostu, a im bliżej ranka tym bardziej głodne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 09:45

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    U mnie tez są takie akcje ze ładnie je zasypia budzi się chce cycusia a potem wierzga, krzyczy, drapie dekolt. Wcześniej się bardzo tym stresowałam ale zauważyłam ze to czasami przy zmęczeniu ma i uznałam ze to normalne i staram się teraz spokojnie to przeczekać. Mówię, lulam, zmieniam pierś i usypia. A jak to nie działa to staram się odwrócić uwagę i idę zmienić pieluchę albo biorę do odbicia.

Mój np od 3-4 się wije - chyba bóle brzucha wiec nie śpię i to mnie najbardziej meczy. Druga rzecz to mój strach przed jego płaczem ale powoli się oswajam, zapraszamy znajomych chodzimy na spacery i staram się sobie tłumaczyć ze jak zacznie się krzyk czy płacz to trudno.

Taaaa to drapanie dekoltu, dziś mu też odrąbie te palce 😂 Też tak robię, że odwracam uwagę na zmianę pieluchy albo coś innego. A w ogóle Lilly jak tam piesio? Bo u nas super już zupełnie ☺️ Jak go liźnie po twarzy to ręcznik potrzebny 😂 Chyba pies już widzi, że to człowiek, a nie przekąska hehehe

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Karolla, a jak u Ciebid z laktacja? Wypracowałas ja w końcu i karmisz już tylko cyckiem?
    Dużo z nas zostało na samym kp?

Ja na samym kp, nawet jeszcze laktatora nie kupiłam chociaż mam już 3 butelki 😂

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Ja tylko KP. Mamy kupioną paczkę mm w razie kryzysu i nie wiem, czy mu wcisnąć co jakiś czas jakaś butelkę, czy niech leży. Rzadko odciągam i podaje z butelki, ale próbuję, żeby umiał pić z niej w razie co...

U nas paznokcie obcina ojciec, ja jestem zbyt nerwowa 😂

Kubuś też ulewa, ale on chyba umiaru nie zna, tankuje do pełna, jak chomik. Nieraz jak mu poleci, to spywa po nas obojgu, na łóżko, na podłogę... Ale nie co karmienie, nie codziennie.

Fru fru ale u Ciebie to tez takie nagle jest jakby pod ciśnieniem i trwa sekundę? I noskiem tez?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 11:21

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    z tym usmiechem swiadomym to chyba gdzies czytałam ze miedzy 6 a 9 tygodniem... u mnie było jakos w niedziele pierwszy raz gdzie 6 tygodni było we wtorek.
    ja czytłam ze rozwój tez zalezy w jakim tygodniu ciazy sie urodziło. Mój był przenoszony tydzień a data zaplodnienia mi znana wiec moze byc tydzien do przodu i troche sie zgadza patrzac na skoki rozwojowe

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Gola stopa to podstawa haha 😂
    Apropo obcinania paznokci myślałam ze mam turbo wprawę a ostatnio mały przy dużym paznokciu u stopy tak nią machnął ze odcielam kawałek skórki 😯 poczułam się jak wyrodna matka a to dziadostwo tak krwawiło jakbym pol palca odcięła. Próbowałam szybko gaże przyłożyć i skarpetkę założyć żeby mąż nie widzial haha jak w przedszkolu 😂 przyszedł i śmiał się i dokuczał mi na żarty ze obcięłam stopę dziecku 😂
    ja juz dwa razy przycięłam Małego :( wczoraj przez sen tylko stęknął. ale na szczescie krew nie leciała tylko czerwone

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Taaaa to drapanie dekoltu, dziś mu też odrąbie te palce 😂 Też tak robię, że odwracam uwagę na zmianę pieluchy albo coś innego. A w ogóle Lilly jak tam piesio? Bo u nas super już zupełnie ☺️ Jak go liźnie po twarzy to ręcznik potrzebny 😂 Chyba pies już widzi, że to człowiek, a nie przekąska hehehe

Kochana piesio super, tez dzięki Twoim poradom ❤️ M z nim dużo ćwiczył i jest jak nowy. Nie skacze, nie reaguje, wie ze wolno po stopie polizać :) jedyne co to jak mały ma te napady płaczu to ze stresu swoje legowisko pogryzł, musiał tez bidulek odreagować. Kupiliśmy nowe plus pluaszaka do gryzienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 11:23

Karolllla lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wczoaj przechwaliłam Młodego. Nie mógł zasnąć po kąpieli przez 2 h, to mu sie zdarzyło 2 raz w życiu. Wczesniej przy skoku w 5t i teraz-mamy 7 tydzien. Zjadł co prawda 130ml ale z tych nerwów dużo ulał, ale spał 4h wiec chyba glodny nie był. W nocy ok bo zmeczony.
    Dzis rano znowu jazda. Krzyk masakryczny. Głodny ale butli nie chciał. Dopiero niezawodna suszarka podziałała, zjadł 130 ml, zasnal ale po 5 min sie obudzil. To do chusty go wzielam i rzygnął :D Oczysciłam a teraz spi w chuscie ale co chwile przezywa przez sen. Mók kochany płaczek :)
    A my chrzciny zamówiliśmy 19 lipca, wlasnie zaproszenia zamówiłam :)

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Kochana piesio super, tez dzięki Twoim poradom ❤️ M z nim dużo ćwiczył i jest jak nowy. Nie skacze, nie reaguje, wie ze wolno po stopie polizać :) jedyne co to jak mały ma te napady płaczu to ze stresu swoje legowisko pogryzł, musiał tez bidulek odreagować. Kupiliśmy nowy plus pluaszaka do gryzienia :)
    Moja labradorka jak Mały strasznie płacze to patrzy na mnie z politowaniem 😂
    a jak do Maciusia się uśmiecham i mówię to Ona łasi się do mnie, też chce zainteresowania :D

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Moja labradorka jak Mały strasznie płacze to patrzy na mnie z politowaniem 😂
    a jak do Maciusia się uśmiecham i mówię to Ona łasi się do mnie, też chce zainteresowania :D

Oj tak! Szczególnie jak mój M ma małego i mówi do niego do piesio chce atencji :)

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • daria1 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli nie jest tak zle :)

ubranka dla niemowląt
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Fru fru ale u Ciebie to tez takie nagle jest jakby pod ciśnieniem i trwa sekundę? I noskiem tez?
    Tak, jak leży, to prawdziwa fontanna leci. Zaraz po tym szuka cyca 🙈

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Tak, jak leży, to prawdziwa fontanna leci. Zaraz po tym szuka cyca 🙈
    Czytałam że dzieci z refluksem mają większy apetyt, połykanie łagodzi ból jaki powoduje kwas żołądkowy w przełyku

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    ja czytłam ze rozwój tez zalezy w jakim tygodniu ciazy sie urodziło. Mój był przenoszony tydzień a data zaplodnienia mi znana wiec moze byc tydzien do przodu i troche sie zgadza patrzac na skoki rozwojowe

U mnie też się zgadza patrząc, że jest 3 tygodnie przed czasem więc później trochę ma prawo pokazywać wszystko. To samo pediatra na szczepieniach potwierdziła.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Kochana piesio super, tez dzięki Twoim poradom ❤️ M z nim dużo ćwiczył i jest jak nowy. Nie skacze, nie reaguje, wie ze wolno po stopie polizać :) jedyne co to jak mały ma te napady płaczu to ze stresu swoje legowisko pogryzł, musiał tez bidulek odreagować. Kupiliśmy nowe plus pluaszaka do gryzienia :)

No to elegancko cieszę się, ze pomogłam :) Mój łazi za nami jak cień i patrzy też z politowaniem na te wszystkie jęki, płacze itd. Czasem tylko się podekscytuje jak M. go nosi właśnie ale to bardzo sporadycznie. Cieszę się, że ta faza minęła już bo stres był.

lilly. lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Czytałam że dzieci z refluksem mają większy apetyt, połykanie łagodzi ból jaki powoduje kwas żołądkowy w przełyku
    Dokładnie. I pojawia się błędne koło. ☹️

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które karmicie cyckiem, po czym Wasze dzieci maja problemy z brzuszkiem? Ja póki co mam wrażenie ze twaróg i gorący ser np w tostach lub na pizzy.. tylko dziwi mnie ze inne jogurty czy sery nie powodują problemów. Truskawki tez ok, pamietam ze u Karoli było uczulenie.

‹‹ 973 974 975 976 977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ