MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Sama nie wiem czy to było po truskawkach bo trądzik miał ewidentnie ale wyglądało, że po truskawkach się zaogniło. Drugi raz ryzykować nie będę czy to to
U nas problem był po fasoli. Dzisiaj też ma problem a jadłam wczoraj wietnamskie w którym było trochę kapusty pekińskiej i możliwe (gdybam) że to po tym
Albo sajgonkach z głębokiego tłuszczu 🙈
-
nick nieaktualnymwm wrote:Dziewczyny które karmicie cyckiem, po czym Wasze dzieci maja problemy z brzuszkiem? Ja póki co mam wrażenie ze twaróg i gorący ser np w tostach lub na pizzy.. tylko dziwi mnie ze inne jogurty czy sery nie powodują problemów. Truskawki tez ok, pamietam ze u Karoli było uczulenie.
-
nick nieaktualnyKarolllla wrote:Sama nie wiem czy to było po truskawkach bo trądzik miał ewidentnie ale wyglądało, że po truskawkach się zaogniło. Drugi raz ryzykować nie będę czy to to
U nas problem był po fasoli. Dzisiaj też ma problem a jadłam wczoraj wietnamskie w którym było trochę kapusty pekińskiej i możliwe (gdybam) że to po tym
-
nick nieaktualny
-
Karolllla wrote:Sama nie wiem czy to było po truskawkach bo trądzik miał ewidentnie ale wyglądało, że po truskawkach się zaogniło. Drugi raz ryzykować nie będę czy to to
2020
2023 -
U mnie wydaje mi się ze nabiał albo gluten - weekend był super a wczoraj zjadłam ciasta: skubaniec i sernik i dziś jest naprawdę ciężko, płacze przy piersi, płacze przy bączkach, budzi się po 5 minutach.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Cześć dziewczyny! Trochę się nie odzywałam, bo u mnie kryzysowo nieco, jesteśmy z mężem "troszkę" zmęczeni (same wiecie jak to jest) i już nam puszczają nerwy. Wczoraj płakałam przez pół dnia,bo mąż uszczęśliwił mnie tekstem że muszę przemyśleć swoje priorytety (poszło o to,że chciałam, byśmy pojechali wspólnie z małym na miasto, spotkać się z moimi koleżankami w parku...na 20 minut przed wyjściem mąż oznajmił, że nigdzie nie jedzie, bo nie będzie ryzykować w taką pogodę. Oczywiście rozpadało się dopiero 2 h później, a zresztą, czy ryzyko deszczu ma sprawić, że przez najbliższe miesiące mam zakaz wychodzenia z synem z domu?! Może dzieci naprawdę są z cukru i o tym tylko ja nie wiem?
). No w każdym razie tekst o przedkładaniu kumpel nad własne dziecko mnie rozwalił, zwłaszcza, że od rana sama zajmowałam się małym, a mocno dokazywał i lekko nie było. Ale tego już mąż nie zauważył. Jeszcze do dziś mnie wkurw trzyma za jego słowa i mamy ciche dni:/ Chyba jak następnym razem będzie się wybierał na spotkanie z kolegami,to zrewanżuję się i powiem nie...choć zarzekałam się w ciąży, że będę z tych matek, co dają tatusiowi odpocząć...ale w takiej sytuacji no nie ma bata.
W piątek też nas czekają szczepienia, ja nastawiam się na te 5w1, bądź 6w1 (które bardziej polecacie?). Plus pneumokoki i meginokoki (to są osobne szczepionki, dobrze zrozumiałam?).
Co do problemów brzuszkowych/kupowych, to mi położna kazała odstawić wszelki nabiał, owoce i produkty wzdymające i poobserwować efekty. Mleko bez laktozy też jest zakazane.
Na razie efekt jest taki, że mały faktycznie nie robi kupy za kupą...ale nadal ma taki styl,że pryka w trakcie zmieniania pieluszki,także przewijanie to takie never ending story. no i przez to ma podrażnioną skórę przy pupie:/ (a, położna strasznie się oburzyła,że używam sudocremu na to - w sumie nie wiem dlaczego. Kazała kupić linomag maść, jeszcze nie kupiłam, więc się nie wypowiem co do efektów).34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Cer co do spaceru to mąż przesadził oczywiście ale oni już tak mają, że rzucają z dupy tekstami
Ja mam w zestawie z wózkiem folie przeciwdeszczową więc można śmigać, a do koleżanek na spacery jeżdżę sama więc problem z głowy. Trzeba było jechać bez niego chyba, że prawka nie masz. Ja linomagiem smaruje pupę przy każdym przewijaniu ale jak tyłek mocno czerwony w środku to troszkę sudocremu tylko na czerwone i na drugi dzień śladu nie ma więc nie wiem o co jej chodzi.
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Karollla, no właśnie ja zapomniałam nawet, że przecież też mamy taką folię ochronną do wózka (a dziś jak głupia, jak złapał mnie z małym ulewny deszcz pod koniec spaceru, to śmigałam z parasolką nad wózkiem:D).
Co do tego kremu,to też robię także ten sudocrem stosuję tylko na zaczerwienienie samo,a resztę smaruję linomagiem. Na początku ten sudocrem pomógł, na drugi dzień już nic nie było,ale stosujemy go już z tydzień i jego efekt osłabł. może wypróbuje tą maść linomagową, zobaczymy, tonący brzytwy się chwyta.
Ajka, jak użyjesz bepanthenu,to daj znać, jak efekty. może trzeba będzie się przerzucić na coś nowego dla odmiany;)34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Kurczę u nas też dzisiaj akcja brzuch
Wczoraj jadłam młodą kapustę ale odrobinkę i napiłam się pół szklanki coli. A ten zanosi się z bólu 🥺🥺🥺🥺
Dałam espumissan jak puścił bąka to chyba pół bloku słyszało 🥺🥺🥺
Ale mi Go szkoda.
Teraz wreszcie usnął ale pewnie pośpi 15 minut i tyle dobrego.
Karollla jakie mm podajesz?
Ja daję jedną butlę bebilon profutura ale może to i po nim boli Go brzuch??? Już sama nie wiem
Teściowa każe mi dać mu przegotowanej wody. Co myślicie?
Cer no słabo ten Twój mąż pogrywa.
A.co ma.pogoda do wyjścia co by mogło się stać Wojtkowi??
U mnie najlepiej na odparzenia sprawdza się maka ziemniaczana. Sudocream to u mnie taka ostateczność
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 17:38
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Mimi1987 wrote:Kurczę u nas też dzisiaj akcja brzuch
Wczoraj jadłam młodą kapustę ale odrobinkę i napiłam się pół szklanki coli. A ten zanosi się z bólu 🥺🥺🥺🥺
Dałam espumissan jak puścił bąka to chyba pół bloku słyszało 🥺🥺🥺
Ale mi Go szkoda.
Teraz wreszcie usnął ale pewnie pośpi 15 minut i tyle dobrego.
Karollla jakie mm podajesz?
Ja daję jedną butlę bebilon profutura ale może to i po nim boli Go brzuch??? Już sama nie wiem
Teściowa każe mi dać mu przegotowanej wody. Co myślicie?
U nas poszła dwójka więc już jest ok z brzuchem. Ja podaje za grube mleko i będę zmieniać bo jest dla alergików, a raczej nie ma potrzeby żeby takie jadł Bebilon Pepti HA (kupiłam je na szybko pierwszego dnia jak polazłam do apteki) i tak już został na nim bo mu dobrze wchodzi ale pediatra na szczepieniu wypytała i powiedziała, że to lecznicze i nie ma potrzeby żeby takie jadł więc jak skończymy opakowanie to będę jakieś zwykłe Bebilon próbować. -
nick nieaktualnyU mnie na odparzenia - kąpiel w kali. 👍
U młodszej też "pampers" się nie sprawdził. Jednak moje dziewczyny lubią dade.😊
Ech te akcje z tekstami mężów to są takie wkurzające. Też mi się zdarza z jego głupoty aż za głowę się złapać.
Ale chyba oni wszyscy tak mają.
Mój też czasami potrafi mieć zaćmienie mózgu i gadać, że moim pełnym spełnieniem życiowym jest bycie mamą - nie powinnam mieć gorszych dni, nie chcieć wszystkiego j****ć i wyjść. Tylko powinnam słodko pierdziec cały czas. 🤦🏻♀️
Zdarza mi się go przywołać do pionu. Chociaż po 8 dniach sam na sam ze starszą to Jeszcze czuję jak było jemu ciężko więc nic głupiego nie gada zbytnio.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 18:05
-
Ja jestem na Bebilonie zwykłym - pronutra... Myślałam nawet żeby spróbować tego ptofutura, ale trochę się boje, bo przy poprzedniej zmianie zaparcia okropne byly...a na tym nic się nie dzieje. Z drugiej strony może więcej mojego piję i dlatego się nic nie dzieje i jakie mm ma mniejsze znaczenie.2020
2023 -
Ajka wrote:Ja jestem na Bebilonie zwykłym - pronutra... Myślałam nawet żeby spróbować tego ptofutura, ale trochę się boje, bo przy poprzedniej zmianie zaparcia okropne byly...a na tym nic się nie dzieje. Z drugiej strony może więcej mojego piję i dlatego się nic nie dzieje i jakie mm ma mniejsze znaczenie.
Ja właśnie myślę o zmianie na enfamil.
Ale już sama nie wiem
Dzisiaj to mam doła cholera z tym jego brzuchem
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Moja wczoraj miala ciezki dzien,a dzis go chyba odsypia. Normalnie jak mocno ulala troszke dojadla pielucha to spi i spi...
Zaczelam zastanawiac sie czy nie powinnam zmienic mleka na jakies lekkostrawne typu hipp comfort czy ha...ma trudnosci z brzuszkiem niby baczki ida i kupki tez ale placz jest...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰