MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Też marzy mi się taki wyjazd. W Zakopanym tyle śniegu a bony turystyczne czekaja
baksia wrote:Ja średnio lubię zimę 🙈 zdecydowanie wolę wiosnę/lato ☀️ Jeszcze z pół roku temu nie przepadałam za górami. Pod koniec sierpnia udało mam się załatwić tydzień urlopu i mój mąż nakręcił się na góry..niechętnie ale zgodziłam się. I to był suuuper urlop, zaliczyliśmy parę szczytów 😃 a 3 tyg później okazało się, że jestem w ciąży 🥰 urlop udany w 100%. I jak teraz patrzę na zdj gor i tego śniegu..ah marzy mi się aby tam pojechać 🥰 śnieg, góry, kominek i gorąca czekolada 🥰 -
Ja czułam przez kilka dni a teraz drugi dzień jakby cisza ;/ rozważam iśc na KTG
Venice wrote:Dziewczyny czy któraś z Was jeszcze nie czuje ruchów? Pytam te, które już rodziły..Martwię się, bo w drugiej ciąży na tym etapie czułam już bardzo wyraźne i widoczne ruchy. -
Dziewczyny ja już długo czuje ruchy od kilku tygodni ale od kilku dni coś cisza wczoraj cały dzień cisza i jakoś zaczełam sie stresować załączyłam domowe KTG i szukając tętna synek zaczął tak fikać a serduszko przepieknie biło więc tak na tym etapie chyba jest.
-
ja chodzę co 3-4 tygodnie zależy jak przypada. Jeżeli chodzi o połówkowe to mam ustalony termin na 21+6.
Jeżeli chodzi o ruchy, to ja nie wiem czy to co czuje to ruchy. To moja pierwsza ciąża i mogę się tylko domyślać05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Też chodzę na wizyty co 3-4 tygodnie. Mam na myśli te kontrolne, bo połówkowe jest dodatkowo. Dzisiaj miałam wizytę u swojego prowadzącego, następną umówię sobie dopiero gdzieś po 6 stycznia. Natomiast połówkowe będę mieć 14.12 w innej placówce, bo mają tam lepszy sprzęt.
Co do samej wizyty. Wszystko jest w porządku. Gin określił moją szyjkę jako pancerną, ma 5cm. Łożysko jest daleko od ujścia i nie grozi mi przodujące. Wód płodowych dużo. Mały ma 170g. Wiem z NIFTY, że chłopiec, ale dzisiaj też lekarz pokazał mi worek moszkonowy i małą, jasną plamkę siusiakamother84, Ala_Ala lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Hej
Ja też jeszcze nie czuję ruchów .
W niedzielę wizyta i już się nie mogę doczekać , może dzieć zrobi matce prezent mikołajkowy i pokaże kim jest
Starsza dokazuje na maksa , wieczorami tylko modlę się żeby szybko zasnęła i sama często ucinam sobie wtedy drzemkę
Udało się póki co opanować cukry na czczo dzięki kanapce z jajkiem i majonezem o 23Już 3 albo 4 dzień tak jem i cukry okoł 83 na czczo i to o 7 rano więc jestem mega szczęśliwa
Ciekawa jestem tylko co moja diabetolog na ten majonez
Skowronek, wisienka94 lubią tę wiadomość
3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
Ja mam połówkowe w styczniu to będzie 20+5 TC.
Co się wizyt to miałam do tej pory co 2 tygodnie, a teraz co 3 tyg.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Czereśniowa wrote:Co ile macie wizyty? Ma ktoś dłuższe przerwy niż 4 tygodnie?
Myśle kiedy umówić się na połówkowe, ale chyba 20+0 to dobry termin.
Dziewczyny z Łodzi, w którym szpitalu planujecie rodzić? -
Lusi91 wrote:Hej
W niedzielę wizyta i już się nie mogę doczekać , może dzieć zrobi matce prezent mikołajkowy i pokaże kim jest
Starsza dokazuje na maksa , wieczorami tylko modlę się żeby szybko zasnęła i sama często ucinam sobie wtedy drzemkę
Udało się póki co opanować cukry na czczo dzięki kanapce z jajkiem i majonezem o 23Już 3 albo 4 dzień tak jem i cukry okoł 83 na czczo i to o 7 rano więc jestem mega szczęśliwa
Lusi91 lubi tę wiadomość
05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Czereśniowa wrote:
Dziewczyny z Łodzi, w którym szpitalu planujecie rodzić?
Ja rozważam Salve, bo mam tam rzut beretem. Z drugiej strony mój lekarz prowadzący pracuje w szpitalu w Pabianicach (wcześniej pracował w Zgierzu i tam urodziłam synka) i pod jego opieką czułabym się bezpieczniej. Także nie wiem jak to wyjdzie...
A Ty co planujesz? Gdzie miałaś poprzedni poród? (Bo coś kojarzę, że to nie pierwsza ciąża 🙂)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 13:22
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja też odliczam już do wizyty. Mamw poniedziałek i liczę na płeć 🙂 ja jak już mówiłam ruchow nie czuję, ale serduszko pięknie słyszę detektorem, co mnie uspokaja. Dzisiaj jeszcze umówiłam się prywatnie do dermatologa na jutro bo pierwszy raz w życiu zrobiła mi się chyba grzybica na jednym z paznokcii u ręki. Na dole podchodzi mi powietrzem płytka, a z boku jest jakiś brązowawy i boli przy dotyku a dodatkowo ma bruzdy.. 🙁🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
malami.91 wrote:Ja rozważam Salve, bo mam tam rzut beretem. Z drugiej strony mój lekarz prowadzący pracuje w szpitalu w Pabianicach (wcześniej pracował w Zgierzu i tam urodziłam synka) i pod jego opieką czułabym się bezpieczniej. Także nie wiem jak to wyjdzie...
A Ty co planujesz? Gdzie miałaś poprzedni poród?
Pierwsze dziecko rodziłam w Rydygierze, położną trafiłam świetną, ale lekarze mnie wkurzyli, razem z moim prowadzącym.
Teraz planuje poród domowy, ale gdyby była konieczność to zastanawiam się który szpital wybrać Rydygiera (bo już tam rodziłam) czy Salve (tam moja położna pracuje). Podobna droga ok 10-15 minut, najbliżej mam medeor, ale jakoś nie jestem do niego przekonana, nikogo tam nie znam.
-
Lusi91 wrote:Hej
Wow, a jaki masz cukier po godzinie po takiej kanapce?Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Angelaaaa wrote:Mnie dzisiaj jak chodzę to kuje raz po lewej raz po prawej stronie 🙄 nie wiem gdzie i nie wiem dlaczego, jest to delikatne kłucie 🤔🤔
Mam dziś to samo. Z tym że ja nosiłam synka w nocy i chyba się przeforsowałam 😐.
Czereśniowa, trzymam kciuki żeby udało się urodzić w domu 👍. Też mi to kiedyś przeszło przez myśl, ale chyba za duży cykor ze mnie.
Generalnie o Salve słyszałam wiele dobrych opinii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 15:20
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Czereśniowa woow gratulacje podjęcia decyzji o porodzie w domu. W Holandii jest to dość popularne i słyszałam od wielu osób same plusy takiego porodu.
Angelaaaa mnie dość mocno kuło ostatnio nawet nospa niepomagala.
A od tygodnia gdzieś już nawet jak wstaje to mam dziwne uczucie w środku gdzieś w pochwie jakby parło albo bym miała tam jakiś balon wsadzony☹️😔