X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci wszystkiego najlepszego na kolejne, wspolne lata ❤ my w pazdzierniku bedziemy nieli 6 :)

Merci92 lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monja świetne imię, bardzo mi się podoba 😊
    Merci najlepsze gratulacje! 😊

Merci92 lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm nie wiek co się dzieje ale moje dziecko po szczepieniu zaczęło jeszcze częściej jesc🤔mam nadzieję że to tylko chwilowe😏

oar89n73njsm8gcn.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, po szczepieniu różne dziwne rzeczy się dzieją 😄
    My wrocilismy do domu. Pierwszą godzine w aucie mała przespala, drugą masowalam jej stopy gumową piłeczką, a ostatnie pol godziny wiechalo juz wszystko, od grzechotek po ksiazeczki, żeby tylko panna nie wyła. Ale dojechalismy :)

Leksa, Soleil, Lotos, Asiulka87, Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monja witaj :) w grupie zawsze raźniej :)

Merci kolejnych szczęśliwych lat razem Wam życzę :)

U nas Olga smoczek kocha 😋 od jakiego czasu tez bardzo intensywnie ssie kciuk jak jest głodna lub zmęczona :)
    My w październiku 6 rocznice ślubu będziemy mieli 😊

Vende mam nadzieje, ze wyjście się udało :)

Kasjanna jak pobyt w górach ?

My w piątek jedziemy z dziecmi nad morze na jeden dzień 😊

A jeszcze co do karmienia. My jesteśmy na mm. Ostatnio się trochę poprawiło jedzenie 🙊 (żeby nie zapeszyć 🙈) i zjada na dobe średnio 550 ml 💪🏻
    Pierwsza miesiączka po porodzie trwała u mnie 12 dni 🤦🏼‍♀️ Teraz 33 dc i jej brak. Wiem, ze nie mogę być w ciąży, bo się zabezpieczamy z mężem, ale jednak jakaś obawa jest, a poza tym tez zdaje sobie sprawę, ze organizm funkcjonuje jednak teraz inaczej, niż przed ciąża, ale psychika robi swoje 😉
    Okresie przyjdz w sobotę lub niedziele 🙏🏻 Byle nie przed ani w piątek 🙏🏻😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2022, 20:01

Merci92, Soleil, Monja, Ana.Ta, Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moją trochę rozwydrzyłam tą butelką i jak jest bardzo głodna, a czasami ciężko uchwycić ten moment, bo w momencie zaczyna się drzeć jak szalona, a wcześniej nie daje żadnych oznak głodu, to ciężko mi ją przystawić do cycka, muszę dać z 10 ml mleka z butelki i dopiero łapie pierś.

Muszę się Wam pochwalić, że mamy tydzień pierwszych razów. Hania pierwszy raz zaakceptowała smoczek, nasze życie stało się piękne :) dzięki Solei za ten polecony, to nasz game changer:) pierwszy raz też zaczęła sama zasypiać w łóżeczku i w wózku.

Monja u mnie nutriton zadziałał. Podaję go przed kp:25 ml wody podgrzanej do 40 stopni i miarka nutriton, mieszam, czekam 3 min i podaję na lyzeczce. Trochę jeszcze ulewa, ale u nas był problem, że miała od refluksu cały czas katar i kaszel i to minęło. Zaczęła też jeść że smakiem, bo jej się tak dużo nie cofa i nie piecze. Spróbować możesz, zadziała to super, jak nie to odstawisz. Ja próbowałam jeszcze syropu Gastrotuss baby, ale efekt był odwrotny od założonego, rzygała jak szalona.

Kilka z Was pisało, że lubicie słuchać Sanah. Dzisiaj moja Hanka usnęła jak zaczarowana, jak sluchałam Sanah w duecie z Rojkiem i kolejna z Turnauem. Są cudne, polecam, jeśli nie znacie.

Merci, gratuluję rocznicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2022, 21:38

Merci92, Soleil, Monja, Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, bylo super, chociaz nie wiem czy Nisia dalaby rade dluzej. Jak zawsze na widok chusty nieomal wyła z radości, tak po 3 dniach bycia glownie w chuscie troche zwatpila...
    Troche to bedzie wredne, ale moj mąż sie strul i nigdzie z nami nie chodził i to byl plus tego wyjazdu o tyle, ze na wakacjach on zawsze nas ograniczal i wszystko musialo byc pod niego. Od lat ucze sie ze ma prawo przespac caly dzien, bo to są wakacje, ale zawsze mnie to irytowało. A jak chory to sobie zostawal w pokoju, a jak wracalismy to byl znudzony i chętny do zajmowania sie małą :)

A ja dzis ululalam małą przy szumie wody tak jak polecalyscie kiedyś. U niej usypianie musi byc urozmaicone. Kiedys Zosiek pisala zeby polozyc sie z dzieckiem i przytulic. Za pierwszym razem zadziałało momentalnie. Tak samo bylo z piłką i muzyką glebokiego snu. Ale za drugim razem juz tego efektu nie bylo. Takze jak macie jakies nowe metody, dajcie znac :)

Leksa, Ana.Ta, Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna ja mam karuzele z tiny love i tam jest opcja kołysanek. Od dłuższego czasu zasypia na noc tylko przy tym :) kiedyś u nas było właśnie leżenie i przytulanie, ale ta opcja z ta karuzela bardziej mi się podoba, bo zasypia SAMA.

Do gondoli kupiłam luk z tiny love, Zosiek polecała. Jutro ma przyjsc, bo zaczęła się nudzić w gondoli 😅

Kasjanna lubi tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa chyba mamy ta sama karuzele ale u mnie ona wprowadza w ekscytacje i wymachiwanie rekami i nogami 😀 chociaż nie powiem raz się zdarzylo ze synek przy niej padł 😁 Tylko raz, tak jak pisała kasjanna.. Tak samo miałam kiedy pierwszy raz owinęłam do spania czy włączyłam szumisia, sen był po kilku minutach. Na kolejne razy już nie podziałało :P

A poza tym ta karuzele bardzo lubię dalej proboje, nawet i bez głosu, a melodyjki chodzą mi po głowie 😂

Kasjanna, Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, daj znać jak się ten łuk u Was sprawdził, też się przymierzam do zakupu.

Leksa lubi tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna to oprócz wody spróbuj jeszcze suszarke ;) moja szwagierka stawala tez z młodą obok okapu w kuchni i go wlaczala :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2022, 22:04

Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa trzymam kciuki aby okres przyszedł i to w dogodnym dla Ciebie terminie😆

Kasjanna troche kiepsko wygląda u Ciebie ta sytuacja z mężem ehh szkoda ze wyjazd nie zbliżył Was troche do siebie ale ważne że Ty jesteś zadowolona z urlopu☺️

Leksa, Kasjanna lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia u mnie też jak chce na szybkiego małą uspac to uruchamiam okap😃jak che spac a nie moze to to jest taki pewniak do uspania 😛

Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was dzieciaki wkładają kciuki do buzi a moja to cała rękę albo przynajmniej ze 3 palce wsadza j to tak ze az na wymioty ją zbiera czasem🤦‍♀️ale czytalam ze to pokoc normalne😋

Soleil lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil wrote:
    Leksa chyba mamy ta sama karuzele ale u mnie ona wprowadza w ekscytacje i wymachiwanie rekami i nogami 😀 chociaż nie powiem raz się zdarzylo ze synek przy niej padł 😁 Tylko raz, tak jak pisała kasjanna.. Tak samo miałam kiedy pierwszy raz owinęłam do spania czy włączyłam szumisia, sen był po kilku minutach. Na kolejne razy już nie podziałało :P

A poza tym ta karuzele bardzo lubię dalej proboje, nawet i bez głosu, a melodyjki chodzą mi po głowie 😂

U nas tez sie cieszy do tej karuzeli, gada go niej, macha rączkami i nóżkami, ale po jakimś czasie ekscytacja opada i zasypia 😊 grunt, ze działa 😂

Klara cieszę się, ze ten luk jutro przyjdzie, bo będzie w sam raz na piątek nad morze 😅

Klara_1985, Soleil lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka87 wrote:
    U Was dzieciaki wkładają kciuki do buzi a moja to cała rękę albo przynajmniej ze 3 palce wsadza j to tak ze az na wymioty ją zbiera czasem🤦‍♀️ale czytalam ze to pokoc normalne😋
    U mnie Bartek ostatnio to samo...smoka nie chce tylko raczki,piastki a od wczoraj pielucha...

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Lotos Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam bon do smyka na 400zl. Ubranek i zabawek mamy już dużo. Maty i bujaczek też już jest więc pomyślałam że może czas wydać to na krzesełko do karmienia? Macie jakieś propozycje? Przegladalyscie już coś? Wizualnie podoba mi się kinderkraft fini ale chodzi jeszcze o to żeby był tez praktyczny. A może macie zupełnie inny pomysł na co warto wydać te kasę.

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też od 2 dni przywiesilosmy Ali karuzele z tony love ale chyba mam trochę inna niż wy bo mam tylko muzykę Bacha, Mozarta i nature😆 jakieś 15 minut mała się zachwyca ale potem zaczyna wołać o zainteresowanie jakiegos czlowieczka😅
    Dzis mi przyszedł gryzak polecany na jakiejś innej grupie

https://allegro.pl/oferta/mombella-gryzak-uspokajajacy-mushroom-orange-11911539669

Na początku mała sir zachwyciła i jak go złapała tak ze 20 minut go trzymała i dawała do buzi ale potem zaczęła się denerwowac i "sztuczny"sutek zamiast ją uspokoić to wkurzyl ją bo nic z niego nie lecialo😂
    Spróbuję jutro jej go jeszcze dac😋

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci, wszystkiego pięknego dla Ciebie i Męża na kolejne lata🤩
    U nas, też nie wiem kiedy to zleciało, za niecały miesiąc 4 rocznica ślubu (z ciekawostek to dokładnie w 3 rocznicę dowiedziałam się o ciąży, taki prezencik od losu🤩 już nawet mąż nie próbował go przebić lepszym prezentem, bo bez szans😅)

Dzięki Dziewczyny za Wasze doświadczenia z tymi smokami. Dokładnie tak samo myślę, że smoczek może nie jest niezbędny, ale w niektórych sytuacjach serio ratuje pupę. No i dokładnie tak jak mówicie, też uważam że to przydatne jak dziecko umie się obchodzić zarówno z cycem, butelka jak i smoczkiem, bo kto wie kiedy się przyda skorzystać. Tylko to śledzenie grupy o kp na fb zamieszalo mi w głowie, bo tam co post o problemach z karmieniem to z marszu rady: smoczek do kosza😳 ale utwierdzilyscie mnie w przekonaniu że wszystko ze mną ok😜
    Malinka, dziękuję 😉 odkąd pamiętam w mojej świadomości od lat ewentualna córeczka miała mieć na imię Laura, nadal bardzo mi się podoba i dobrze kojarzy☺️
    Ale coś mi się w świadomości przestawiło na początku ciąży i uznaliśmy że Gabi będzie do nas pasować jak ulał😛

Malinka2021, Merci92 lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka my tez mamy grzyba...ale maly tylko go trzyma w raczce i jeszcze nis ogarnal ze moze wsadzic go do buzi.. w ogole zauwazylam ze on jednak idzie wiekiem korygowanym a nie urodzeniowym i troche mnie to martwi... bo on ma juz 3 miesiace a ani razu sie nie zasmial w glos, nie przekreca sie na brzuszek, dopiero powoli zaczyna łapac zabawki...no i nadal nie lecą mu łzy jak placze tylko od czasu do czasu jakas łza splynie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2022, 22:56

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ