Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Merci wszystkiego najlepszego na kolejne, wspolne lata ❤ my w pazdzierniku bedziemy nieli 6
Merci92 lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Asiulka, po szczepieniu różne dziwne rzeczy się dzieją 😄
My wrocilismy do domu. Pierwszą godzine w aucie mała przespala, drugą masowalam jej stopy gumową piłeczką, a ostatnie pol godziny wiechalo juz wszystko, od grzechotek po ksiazeczki, żeby tylko panna nie wyła. Ale dojechalismyLeksa, Soleil, Lotos, Asiulka87, Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Monja witaj w grupie zawsze raźniej
Merci kolejnych szczęśliwych lat razem Wam życzę
U nas Olga smoczek kocha 😋 od jakiego czasu tez bardzo intensywnie ssie kciuk jak jest głodna lub zmęczona
My w październiku 6 rocznice ślubu będziemy mieli 😊
Vende mam nadzieje, ze wyjście się udało
Kasjanna jak pobyt w górach ?
My w piątek jedziemy z dziecmi nad morze na jeden dzień 😊
A jeszcze co do karmienia. My jesteśmy na mm. Ostatnio się trochę poprawiło jedzenie 🙊 (żeby nie zapeszyć 🙈) i zjada na dobe średnio 550 ml 💪🏻
Pierwsza miesiączka po porodzie trwała u mnie 12 dni 🤦🏼♀️ Teraz 33 dc i jej brak. Wiem, ze nie mogę być w ciąży, bo się zabezpieczamy z mężem, ale jednak jakaś obawa jest, a poza tym tez zdaje sobie sprawę, ze organizm funkcjonuje jednak teraz inaczej, niż przed ciąża, ale psychika robi swoje 😉
Okresie przyjdz w sobotę lub niedziele 🙏🏻 Byle nie przed ani w piątek 🙏🏻😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2022, 20:01
Merci92, Soleil, Monja, Ana.Ta, Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
nick nieaktualnyJa moją trochę rozwydrzyłam tą butelką i jak jest bardzo głodna, a czasami ciężko uchwycić ten moment, bo w momencie zaczyna się drzeć jak szalona, a wcześniej nie daje żadnych oznak głodu, to ciężko mi ją przystawić do cycka, muszę dać z 10 ml mleka z butelki i dopiero łapie pierś.
Muszę się Wam pochwalić, że mamy tydzień pierwszych razów. Hania pierwszy raz zaakceptowała smoczek, nasze życie stało się piękne dzięki Solei za ten polecony, to nasz game changer:) pierwszy raz też zaczęła sama zasypiać w łóżeczku i w wózku.
Monja u mnie nutriton zadziałał. Podaję go przed kp:25 ml wody podgrzanej do 40 stopni i miarka nutriton, mieszam, czekam 3 min i podaję na lyzeczce. Trochę jeszcze ulewa, ale u nas był problem, że miała od refluksu cały czas katar i kaszel i to minęło. Zaczęła też jeść że smakiem, bo jej się tak dużo nie cofa i nie piecze. Spróbować możesz, zadziała to super, jak nie to odstawisz. Ja próbowałam jeszcze syropu Gastrotuss baby, ale efekt był odwrotny od założonego, rzygała jak szalona.
Kilka z Was pisało, że lubicie słuchać Sanah. Dzisiaj moja Hanka usnęła jak zaczarowana, jak sluchałam Sanah w duecie z Rojkiem i kolejna z Turnauem. Są cudne, polecam, jeśli nie znacie.
Merci, gratuluję rocznicy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2022, 21:38
Merci92, Soleil, Monja, Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
Leksa, bylo super, chociaz nie wiem czy Nisia dalaby rade dluzej. Jak zawsze na widok chusty nieomal wyła z radości, tak po 3 dniach bycia glownie w chuscie troche zwatpila...
Troche to bedzie wredne, ale moj mąż sie strul i nigdzie z nami nie chodził i to byl plus tego wyjazdu o tyle, ze na wakacjach on zawsze nas ograniczal i wszystko musialo byc pod niego. Od lat ucze sie ze ma prawo przespac caly dzien, bo to są wakacje, ale zawsze mnie to irytowało. A jak chory to sobie zostawal w pokoju, a jak wracalismy to byl znudzony i chętny do zajmowania sie małą
A ja dzis ululalam małą przy szumie wody tak jak polecalyscie kiedyś. U niej usypianie musi byc urozmaicone. Kiedys Zosiek pisala zeby polozyc sie z dzieckiem i przytulic. Za pierwszym razem zadziałało momentalnie. Tak samo bylo z piłką i muzyką glebokiego snu. Ale za drugim razem juz tego efektu nie bylo. Takze jak macie jakies nowe metody, dajcie znacLeksa, Ana.Ta, Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna ja mam karuzele z tiny love i tam jest opcja kołysanek. Od dłuższego czasu zasypia na noc tylko przy tym kiedyś u nas było właśnie leżenie i przytulanie, ale ta opcja z ta karuzela bardziej mi się podoba, bo zasypia SAMA.
Do gondoli kupiłam luk z tiny love, Zosiek polecała. Jutro ma przyjsc, bo zaczęła się nudzić w gondoli 😅Kasjanna lubi tę wiadomość
Leksa chyba mamy ta sama karuzele ale u mnie ona wprowadza w ekscytacje i wymachiwanie rekami i nogami 😀 chociaż nie powiem raz się zdarzylo ze synek przy niej padł 😁 Tylko raz, tak jak pisała kasjanna.. Tak samo miałam kiedy pierwszy raz owinęłam do spania czy włączyłam szumisia, sen był po kilku minutach. Na kolejne razy już nie podziałało
A poza tym ta karuzele bardzo lubię dalej proboje, nawet i bez głosu, a melodyjki chodzą mi po głowie 😂Kasjanna, Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kasjanna to oprócz wody spróbuj jeszcze suszarke moja szwagierka stawala tez z młodą obok okapu w kuchni i go wlaczala :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2022, 22:04
Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Leksa trzymam kciuki aby okres przyszedł i to w dogodnym dla Ciebie terminie😆
Kasjanna troche kiepsko wygląda u Ciebie ta sytuacja z mężem ehh szkoda ze wyjazd nie zbliżył Was troche do siebie ale ważne że Ty jesteś zadowolona z urlopu☺️
Leksa, Kasjanna lubią tę wiadomość
-
Soleil wrote:Leksa chyba mamy ta sama karuzele ale u mnie ona wprowadza w ekscytacje i wymachiwanie rekami i nogami 😀 chociaż nie powiem raz się zdarzylo ze synek przy niej padł 😁 Tylko raz, tak jak pisała kasjanna.. Tak samo miałam kiedy pierwszy raz owinęłam do spania czy włączyłam szumisia, sen był po kilku minutach. Na kolejne razy już nie podziałało
A poza tym ta karuzele bardzo lubię dalej proboje, nawet i bez głosu, a melodyjki chodzą mi po głowie 😂
U nas tez sie cieszy do tej karuzeli, gada go niej, macha rączkami i nóżkami, ale po jakimś czasie ekscytacja opada i zasypia 😊 grunt, ze działa 😂
Klara cieszę się, ze ten luk jutro przyjdzie, bo będzie w sam raz na piątek nad morze 😅Klara_1985, Soleil lubią tę wiadomość
Asiulka87 wrote:U Was dzieciaki wkładają kciuki do buzi a moja to cała rękę albo przynajmniej ze 3 palce wsadza j to tak ze az na wymioty ją zbiera czasem🤦♀️ale czytalam ze to pokoc normalne😋24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Dziewczyny mam bon do smyka na 400zl. Ubranek i zabawek mamy już dużo. Maty i bujaczek też już jest więc pomyślałam że może czas wydać to na krzesełko do karmienia? Macie jakieś propozycje? Przegladalyscie już coś? Wizualnie podoba mi się kinderkraft fini ale chodzi jeszcze o to żeby był tez praktyczny. A może macie zupełnie inny pomysł na co warto wydać te kasę.
-
My też od 2 dni przywiesilosmy Ali karuzele z tony love ale chyba mam trochę inna niż wy bo mam tylko muzykę Bacha, Mozarta i nature😆 jakieś 15 minut mała się zachwyca ale potem zaczyna wołać o zainteresowanie jakiegos czlowieczka😅
Dzis mi przyszedł gryzak polecany na jakiejś innej grupie
https://allegro.pl/oferta/mombella-gryzak-uspokajajacy-mushroom-orange-11911539669
Na początku mała sir zachwyciła i jak go złapała tak ze 20 minut go trzymała i dawała do buzi ale potem zaczęła się denerwowac i "sztuczny"sutek zamiast ją uspokoić to wkurzyl ją bo nic z niego nie lecialo😂
Spróbuję jutro jej go jeszcze dac😋
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMerci, wszystkiego pięknego dla Ciebie i Męża na kolejne lata🤩
U nas, też nie wiem kiedy to zleciało, za niecały miesiąc 4 rocznica ślubu (z ciekawostek to dokładnie w 3 rocznicę dowiedziałam się o ciąży, taki prezencik od losu🤩 już nawet mąż nie próbował go przebić lepszym prezentem, bo bez szans😅)
Dzięki Dziewczyny za Wasze doświadczenia z tymi smokami. Dokładnie tak samo myślę, że smoczek może nie jest niezbędny, ale w niektórych sytuacjach serio ratuje pupę. No i dokładnie tak jak mówicie, też uważam że to przydatne jak dziecko umie się obchodzić zarówno z cycem, butelka jak i smoczkiem, bo kto wie kiedy się przyda skorzystać. Tylko to śledzenie grupy o kp na fb zamieszalo mi w głowie, bo tam co post o problemach z karmieniem to z marszu rady: smoczek do kosza😳 ale utwierdzilyscie mnie w przekonaniu że wszystko ze mną ok😜
Malinka, dziękuję 😉 odkąd pamiętam w mojej świadomości od lat ewentualna córeczka miała mieć na imię Laura, nadal bardzo mi się podoba i dobrze kojarzy☺️
Ale coś mi się w świadomości przestawiło na początku ciąży i uznaliśmy że Gabi będzie do nas pasować jak ulał😛
Malinka2021, Merci92 lubią tę wiadomość
-
Asiulka my tez mamy grzyba...ale maly tylko go trzyma w raczce i jeszcze nis ogarnal ze moze wsadzic go do buzi.. w ogole zauwazylam ze on jednak idzie wiekiem korygowanym a nie urodzeniowym i troche mnie to martwi... bo on ma juz 3 miesiace a ani razu sie nie zasmial w glos, nie przekreca sie na brzuszek, dopiero powoli zaczyna łapac zabawki...no i nadal nie lecą mu łzy jak placze tylko od czasu do czasu jakas łza splynie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2022, 22:56
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
- przypominam sobie kto mi się przygląda..."