🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Natt99 wrote:Ja poproszę o wpisanie kolejnej wizyty na 30 marzec 😁
Powiem wam szczerze, że rozmawiałam ostatnio z położna o tych obrotach i ona przy nich asystuje i ona osobiście odradzała. Ja bym się na to nie pisała. Czytałam o tym dużo i lekarze wypowiadają się, że to super ale jednak uważam że jest to duza ingerencja.. bobas układa się tak jak mu wygodnie, często powracają do swojej starej pozycji i tak po tym obrocie. Choć uważam, że cc to też nic fajnego to wolałabym już cc niż ten obrót 🙈 ale to już każdego indywidualna sprawa.
Mam takie samo zdanie o obrotach zewnętrznych, dzisiaj też rozmawiałam o tym z lekarzem i mówił, że on nie rekomenduje tego w przypadku pierwszego porodu ale to oczywiście indywidualna decyzja. W moim mieście tylko w 1 szpitalu je robią i czytałam, że i tak nie zawsze się udaje
Też się melduje po pozytywnej wizycie, maluch przystopował z wagą i na dziś ma 1610g więc idealnie 67percentyl, a nie jak ostatnio 97 😜 jutro prenatalne zobaczymy jakie tam będzie miał wymiary ale bardzo mnie uspokoiło, że aż tak szybko nie przybiera, bo boję się tych 5kg przy porodzie, a tyle miał mój mąż 😜 I maluch dalej ułożony miednicowe co wyraźnie czuję przy kopniakach ale ma jeszcze czas, a w razie czego w 38tyg lekarz wystawi skierowanie na cc i też będzie ok.
Zapytałam na wizycie o szczepienia i od razu skierowali mnie do gabinetu obok i zrobiłam na krztusiec, a na Rsv mam przyjść za 2 tyg więc jestem bardzo zadowolona, że tak sprawnie to poszło 😉
I kolejna wizyta 31.03, a potem już raczej co 2 tyg 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 12:38
Natt99, A_nulka, Nicole123, Lavariavel lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, czytam Was codziennie ale nie miałam mocy żeby coś odpisywać. Ostatnie parę dni tylko leże.i nic kompletnie mi się nie chce. Codziennie boli mnie głowa,.mały tak szaleje, że najchętniej bym go już wyciągnęła. Nawet nie przyznaje się mężowi, że wychodzę z łóżka godzinę przed jego powrotem z pracy.. nie wiem co się dzieje, ale chcę już 9 maj ...
-
Hejka!
Jestem po wizycie, mały dowalił na 1700 😳 Wiadomo, jest jeszcze błąd pomiaru ale coś mi się wydaje, że może być z niego spory bobas. Dzisiaj ułożony główkowo, do tego ma sporą głowę (ale nadal w normie). Na razie wszystko wygląda dobrze. Zapytałam już też o poród, w sensie kiedy do szpitala to właśnie 38-39 tydzień w zależności od rozwoju bobasa. Fajnie jakby się zaczęło samo, ale coś czuję, że będzie indukcja. Zobaczę co na prenatalnych wyjdzie w czwartek 😅
Natt99, A_nulka, Ania 93, Acmvj, Nicole123, dracaena, Lavariavel, Firest lubią tę wiadomość
-
Fajnie rosna te bobaski !

Ja totalnie nie czuje ze juz tak blisko, nadal pracuje (chyba jako jedyna juz) nadal nie mam kompletnej wyprawki 😅 szczepienia tez jeszcze przede mną.
Energii mam sporo do godziny 16, po pracy juz czuje lekkie zmeczenie. Mała dokazuje mocno, dzis pobudka o 5 i do tej pory praktycznie bez przerwy sie wierci.
Za tydzien wizyta u ginekologa. Musze zrobic morfologie, crp i badanie moczu.
Od piatku czułam jakby przeziebienie, ale to nadal nie przechodzi a wlasciwie meczy mnie katar i zaczely lzawic oczy, mialam kiedys alergie na pylki ale z wiekiem przeszła, czyżby w ciazy wrocila ? Tak mi to wyglada 😱
Lavariavel, Firest lubią tę wiadomość
-
Natt99, Agat99, Acmvj, Nicole123, Dalia, Ania 93, dracaena, Lila777, Moira, Karpatka95, Lavariavel, Firest, A_nulka, Cavarathiel lubią tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Kassialka wrote:Fajnie rosna te bobaski !

Ja totalnie nie czuje ze juz tak blisko, nadal pracuje (chyba jako jedyna juz) nadal nie mam kompletnej wyprawki 😅 szczepienia tez jeszcze przede mną.
Energii mam sporo do godziny 16, po pracy juz czuje lekkie zmeczenie. Mała dokazuje mocno, dzis pobudka o 5 i do tej pory praktycznie bez przerwy sie wierci.
Od piatku czułam jakby przeziebienie, ale to nadal nie przechodzi a wlasciwie meczy mnie katar i zaczely lzawic oczy, mialam kiedys alergie na pylki ale z wiekiem przeszła, czyżby w ciazy wrocila ? Tak mi to wyglada 😱
Ja będę pracować chyba jeszcze na porodówce 😅 mamy własny biznes z mężem i pracujemy z domu więc jako tako nie będę mieć wolnego😅
Kassialka, Lila777, Lavariavel lubią tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Dziewczyny, podczytuję trochę kwietniowy wątek… pierwsza dziewczyna z kwietniówek właśnie się rozpakowała :o. To znaczy, że przed nami też już co raz bliżej a bliżej 🙀
Natt99, A_nulka lubią tę wiadomość
-
Ja też z tych pracujących 😊 i co gorsza jak urodzę to muszę jak najszybciej wrócić i łączyć rolę mamy z pracą 🙈😀 tyle dobrze że większość spraw mam w domciu 😁 póki co pracy jest tyle, że totalnie nie mam czasu na szkołę rodzenia do której się zapisałam, już taka godzina a ja dalej w projektach siedzę 🙈
Dziś mnie wystraszyła mała - na dole pod brzuchem wyczułam taki prostokątny kształt - jak nóżka, był mocno wyczuwalny a wiem że tam jest główka w tym miejscu, nie wiem co to było, czy się obróciła czy co, ale potem się wierciła więc chyba wszystko okej
o 23 zawsze zaczynają się figle, zobaczymy czy te nogi nadal z tej samej strony ma.
Ja też podczytuję te kwietniowe mamy, bo sporo z nas ma terminy początkiem maja 😃
Gratulacje laski za udane wizyty ☺️🩷🩵1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
22.01 900g 🩷 25+3
12.02 1300g 🩷 28+3
05.03 2100g 🩷 31+3

-
Ślicznie wyglądasz 🥰 zazdroszczę tego letniego vibu 😍Ssilvia wrote:
Tutaj niby wiosna, ale na sukienkę jeszcze dla mnie zdecydowanie za wcześnie 😅
Ssilvia lubi tę wiadomość
👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm Bobaska ❤️
17.11 128g Czekamy na synka 🩵
15.12 300g
27.12 426g
30.12 2 prenatalne - 460g
22.01 800g
03.02 980g
03.03 3 prenatalne - 1660g
10.03 2016g

-
Ja się witam dziś ze szpitala, tak czułam że prędzej czy później to nastąpi... Znowu te same bóle niby nerek, krzyża i podbrzusza, nie przechodziły po lekach ani po odpoczynku. Z synkiem wszystko ok 😊 Waży już ponad 2kg 😯 ostatnio nieźle koksi, co też widzę po swoim apetycie i przyroście wagi 🫣 Dziś mają robić jakieś badania to zobaczymy. Najważniejsze że szyjka jest ok i ktg również nie wykazuje skurczy ❤️
Natt99, A_nulka, Nicole123 lubią tę wiadomość
👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm Bobaska ❤️
17.11 128g Czekamy na synka 🩵
15.12 300g
27.12 426g
30.12 2 prenatalne - 460g
22.01 800g
03.02 980g
03.03 3 prenatalne - 1660g
10.03 2016g

-
Karpatka trzymaj sie! Zaciskaj nogi jeszcze miesiac! Nie ma zadnych wyjsc.
Ja wczoraj u poliznej mialam wizyte i taki jakis dzien caly pozniej do d.y. pisalismy plan porodu, tlumaczyla wszystko. To kobieta ok. 55 lat, ma 2 dzieci jedno sn drugie cc. Pracowala w szpitalu dlugo i ma doswiadczenie. Mowila ze teraz juz w szpitalach z nową kadrą nie ma rutynowych nacieć krocza chyba ze jakas "stara szkola" chociaz nie ma zasady. Tlumaczyla że w momencie gdy dziecko ustawia sie do wyjscia w kanal rodny i pierwsze skurcze to polozna przewaznie jest w stanie ocenic na ile jest to elastyczne. Ona radzi by nie zaznaczac na planie porodu że" nie wyrazamy zgody na naciecie krocza. " radzi by po przyjeciu do szpitala gdy juz przydzielą wam połozna do porodu otwarcie z nią porozmawiac o swoich oczekiwaniach. Rozmawialismy peknac czy byc nacietym to mowi ze są dyskusje rozne, ale ona mimo wszystko radzi by nie zapierac sie i jesli takie jest wskazanie to lekko naciac bo czasami np. dziecku podwinie sie rączka i wtedy szkody mogą byc naprawde wieksze i powazniejsze. Potwierdzila że paradoksalnie kobiety,ktore maja bardziej rozbudowane miesnie maja mniej elastyczna scianke pochwy i przez to trudniejsze porody.
Pozniej o ktg poporosilam dla swietego spokoju dlatego dopiero po 12vwyszlam. Na szczescie ktg czyste, zero skurczy i niech tak zostanie.
W pepco kupilam koszule 100% bawelna do szpitala. Jeszcze jedna bede polowac by byl dostep do piersi.
Juz mi coraz bardziej sil brakuje. Jeszcze sie wstrzymam z praniem mam nadzieje.
Dziewczyny czy zamawiacie tą pianke ginex czy jakos tak? Co myslicie o tym wynalazku?
Ania 93, Firest lubią tę wiadomość
-
Karpatka95 wrote:Ja się witam dziś ze szpitala, tak czułam że prędzej czy później to nastąpi... Znowu te same bóle niby nerek, krzyża i podbrzusza, nie przechodziły po lekach ani po odpoczynku. Z synkiem wszystko ok 😊 Waży już ponad 2kg 😯 ostatnio nieźle koksi, co też widzę po swoim apetycie i przyroście wagi 🫣 Dziś mają robić jakieś badania to zobaczymy. Najważniejsze że szyjka jest ok i ktg również nie wykazuje skurczy ❤️
Daj znać co powiedzą lekarze, oby ból szybko minął, a najważniejsze, że wszystko z dzieckiem jest ok.
Lila777 wrote:Ja też z tych pracujących 😊 i co gorsza jak urodzę to muszę jak najszybciej wrócić i łączyć rolę mamy z pracą 🙈😀 tyle dobrze że większość spraw mam w domciu 😁 póki co pracy jest tyle, że totalnie nie mam czasu na szkołę rodzenia do której się zapisałam, już taka godzina a ja dalej w projektach siedzę 🙈
Dziś mnie wystraszyła mała - na dole pod brzuchem wyczułam taki prostokątny kształt - jak nóżka, był mocno wyczuwalny a wiem że tam jest główka w tym miejscu, nie wiem co to było, czy się obróciła czy co, ale potem się wierciła więc chyba wszystko okej
o 23 zawsze zaczynają się figle, zobaczymy czy te nogi nadal z tej samej strony ma.
Ja też podczytuję te kwietniowe mamy, bo sporo z nas ma terminy początkiem maja 😃
Gratulacje laski za udane wizyty ☺️🩷🩵
Może sobie rączkę układa pod główkę? Mój Nurek tak robi🙈 wiem od razu, że rusza rączkami róży głowie, bo wtedy zaczyna się u mnie ból haha
Lila777 lubi tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Karpatka95 wrote:Ja się witam dziś ze szpitala, tak czułam że prędzej czy później to nastąpi... Znowu te same bóle niby nerek, krzyża i podbrzusza, nie przechodziły po lekach ani po odpoczynku. Z synkiem wszystko ok 😊 Waży już ponad 2kg 😯 ostatnio nieźle koksi, co też widzę po swoim apetycie i przyroście wagi 🫣 Dziś mają robić jakieś badania to zobaczymy. Najważniejsze że szyjka jest ok i ktg również nie wykazuje skurczy ❤️
Trzymaj się tam i oby ból szybko minął. A bobas niech jeszcze posiedzi sobie w brzuchu 😉
Na kwietniówkach kolejny bobas, jakoś nie umiem uwierzyć, że u nas tez pewnie za miesiąc- półtora się zacznie 😅 To mnie trochę motywuje, żeby skończyć wyprawkę apteczną. Mam już rzeczy w koszyku ale jeszcze ceny chce porównać i wtedy kupię.
Byliśmy też wczoraj na warsztatach bezpieczny maluch, bardzo ciekawe, jedynie nie spodziewałam się, że tak długo będzie to trwać. Myślałam, że tam nie wysiedzę 😂 -
IT_Girl wrote:Trzymaj się tam i oby ból szybko minął. A bobas niech jeszcze posiedzi sobie w brzuchu 😉
Na kwietniówkach kolejny bobas, jakoś nie umiem uwierzyć, że u nas tez pewnie za miesiąc- półtora się zacznie 😅 To mnie trochę motywuje, żeby skończyć wyprawkę apteczną. Mam już rzeczy w koszyku ale jeszcze ceny chce porównać i wtedy kupię.
Byliśmy też wczoraj na warsztatach bezpieczny maluch, bardzo ciekawe, jedynie nie spodziewałam się, że tak długo będzie to trwać. Myślałam, że tam nie wysiedzę 😂
Od razu mi się przypomina pierwsza wizyta u prowadzącej, jak jej powiedziałam, że ja wielkich oczekiwań nie mam, że chce urodzić co najmniej w kwietniu 🤣 no i podtrzymuję te slowa. Fajnie by było ominąć też termin świąteczny 🤣 zobaczymy co mamę planach Julek 🤣
Lavariavel- co domofonami to miałam ją kupioną, ale po cc nie korzystałam. Po SN wszystkie moje koleżanki bardzo sobie chwaliły. Natomiast butelka do podmywania to dla mnie np. Must have.👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Hej dziewczyny, szok że już dwie panie z kwietnia urodziły 🙈 ja dzisiaj w nocy się obudziłam z panika, że muszę ćwiczyć te pozycje wertykalne i oddech i jakoś sobie wszystko rozpisać, żeby być spokojniejsza..
Lila777 masz chudziutki brzuszek to wszystko wyraźniej czujesz, ale może faktycznie sobie nawet buźkę zakryła rączkami dlatego tak wystawalo, jednak te dzieci to już nie 500 gram tylko ponad 2 kg 🫣❤️ mnie zawsze śmieszy jak mała się układa poprzecznie i czuje po bokach główkę i nóżki, ten brzuch jest taki kwadratowy wtedy 😂
Ssilvia piękna masz piłeczkę i tak Ci zazdroszczę tej pogody, bo u mnie ubrać trampki to już graniczy z cudem 🥲
Karpatka95 współczuję Tobie tych problemów z nerkami, dobrze że szyjka długa i z maluszkiem wszystko dobrze 🫶🏼 najważniejsze, że jesteś w dobrych rękach.
Lila777, Lavariavel lubią tę wiadomość
05.09. Pozytywny test 👶🏼
16.09. Pęcherzyk ciążowy
30.09. Zarodek 🥹❤️
06.10. 19mm crl
14.10. 2,25 cm crl
31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
7.01. - 411 gram 🥰
02.02. - 806 gram 👧🏼
25.02. - 1260 gram 🫶🏼
03.03. - III prenatalne - 1504 gram zdrowej dziewczynki 🩷
09.03. - 1609 gram 🌷

-
Ja zamówiłam Tantum rosa. Do tego jeszcze muszę dokupić butelkę do podmywania.Lavariavel wrote:Karpatka trzymaj sie! Zaciskaj nogi jeszcze miesiac! Nie ma zadnych wyjsc.
Ja wczoraj u poliznej mialam wizyte i taki jakis dzien caly pozniej do d.y. pisalismy plan porodu, tlumaczyla wszystko. To kobieta ok. 55 lat, ma 2 dzieci jedno sn drugie cc. Pracowala w szpitalu dlugo i ma doswiadczenie. Mowila ze teraz juz w szpitalach z nową kadrą nie ma rutynowych nacieć krocza chyba ze jakas "stara szkola" chociaz nie ma zasady. Tlumaczyla że w momencie gdy dziecko ustawia sie do wyjscia w kanal rodny i pierwsze skurcze to polozna przewaznie jest w stanie ocenic na ile jest to elastyczne. Ona radzi by nie zaznaczac na planie porodu że" nie wyrazamy zgody na naciecie krocza. " radzi by po przyjeciu do szpitala gdy juz przydzielą wam połozna do porodu otwarcie z nią porozmawiac o swoich oczekiwaniach. Rozmawialismy peknac czy byc nacietym to mowi ze są dyskusje rozne, ale ona mimo wszystko radzi by nie zapierac sie i jesli takie jest wskazanie to lekko naciac bo czasami np. dziecku podwinie sie rączka i wtedy szkody mogą byc naprawde wieksze i powazniejsze. Potwierdzila że paradoksalnie kobiety,ktore maja bardziej rozbudowane miesnie maja mniej elastyczna scianke pochwy i przez to trudniejsze porody.
Pozniej o ktg poporosilam dla swietego spokoju dlatego dopiero po 12vwyszlam. Na szczescie ktg czyste, zero skurczy i niech tak zostanie.
W pepco kupilam koszule 100% bawelna do szpitala. Jeszcze jedna bede polowac by byl dostep do piersi.
Juz mi coraz bardziej sil brakuje. Jeszcze sie wstrzymam z praniem mam nadzieje.
Dziewczyny czy zamawiacie tą pianke ginex czy jakos tak? Co myslicie o tym wynalazku?
Generalnie już prawie wszystko mam z wyprawki. Została mi tylko lanolina, ta butelka, milanella ( jakby mi się zdarzały jakieś zastoje) i pieluszki dla małej
-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
Pocieszę Cię, bo pomimo, że oficjalnie jestem od połowy lutego na L4 to i tak pracuję po parę h dziennie - kończę jeszcze swoje indywidualne tematy dla paru klientów, których nie przekazałam (czyt. nie chciałam), ale L4 mi umożliwiło odciąć się już od mojej zasadniczej roli, więc głowa spokojna. Jeszcze w zakończeniu zobowiązań przeszkodziła mi ostatnia choroba i pobyt w szpitalu więc praca się przedłuża😒Kassialka wrote:Fajnie rosna te bobaski !

Dostałam też pierwsze wynagrodzenie z L4 i powiem szczerze, że serio opłacałoby się olać wszystko i pójść wcześniej😳 Nie wiem jak to jest liczone, ale kasy dostałam serio znacznie więcej niż normalnie. Tak to ja mogę żyć i być panią domu😂
Kompletnej wyprawki też nie mam, dopiero niedawno zaczęliśmy fizycznie kupować i odhaczać coś z listy, którą starannie sobie przemyślałam - ten reaserch zajął mi długo, bo start z zerowej wiedzy, a produktów na rynku i polecajek jest multum więc latwo wydać kasę i tylko się zagracić. Ostatni tydzień był przełomowy bo wjechało kilka ważniejszych rzeczy, łącznie z wózkiem, no ale pierdół dalej nie ma, więc do ew. porodu jutro to idę na żywiole z minimum wyposażenia. No w sumie i w jaskiniach ludzie się rodzili 😆
Lavariavel lubi tę wiadomość
👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
Gratulacje udanej wizyty 😊 no to już pewnie ta spora główka intensywnie pracuje, jak przystało na potomka ludzi związanych z technologią😉IT_Girl wrote:Hejka!
Jestem po wizycie, mały dowalił na 1700 😳 Wiadomo, jest jeszcze błąd pomiaru ale coś mi się wydaje, że może być z niego spory bobas. Dzisiaj ułożony główkowo, do tego ma sporą głowę (ale nadal w normie). Na razie wszystko wygląda dobrze. Zapytałam już też o poród, w sensie kiedy do szpitala to właśnie 38-39 tydzień w zależności od rozwoju bobasa. Fajnie jakby się zaczęło samo, ale coś czuję, że będzie indukcja. Zobaczę co na prenatalnych wyjdzie w czwartek 😅
Mam pytanko, jak to u Ciebie jest z tą indukcją? Masz jakieś konkretne wskazania (cukrzyca etc)? chyba kiedyś pisałaś, ale nie zapamiętałam😔 Pytam bo ja marzę by dociągnąć do terminu oczywiście, ale nie przenosić ciąży. W terminie trzeba zgłosić sie na KTG do szpitala i wtedy wolałabym już tam sobie zostać na oksytocynę i poród. Jednak bez wskazań teoretycznie nie zrobią indukcji, tylko odeślą do domu by czekać jeszcze nawet 2tyg na naturalne skurcze. Tym bardziej, że dziecko małe. Hmm, macie na to jakieś pomysły?
IT_Girl lubi tę wiadomość
👩 35
❌ oba jajowody niedrożne
~~~~~~~~~~~~
👨 37
~~~~~~~~~~~~

-
Karpatka, trzymaj się! 🫶
Lavariavel, ja piankę Ginexid mam na liście must-have. Nawet jej próbowałam już bo w klinice gdzie byłam u fizjoterapeutki uro-gin jest dostępna dla pacjentek, to sobie skorzystałam z ciekawości - nieźle chłodzi i tak jakby odpręża te miejsca, więc po porodzie czuję, że to się przyda.👩 35
❌ oba jajowody niedrożne
~~~~~~~~~~~~
👨 37
~~~~~~~~~~~~

https://zapodaj.net/plik-NXJTsJBc37