X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za sobą 3 porody i każdy wyglądał zupełnie inaczej. Chodź wszystkie naturalne. A i tak teraz się boje. Przestanę sie, aż tak denerwowac jeśli mała się wreszcie odwróci głowa ma dol. Bo jak czytam ze będą podejmowali proby... i zobaczymy czy się uda to jestem przerażona. Bo ja niestety nie ufam tym ludziom... To prawda że powinni pomoc i powinni wiedzieć co dla nas najlepsze ale niestety wszyscy wiemy jak bywa :(

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co na zgagę? Już mnie doprowadza do szaleństwa..

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomaga czasem wypicie szklanki mleka, migdały albo siemię lniane :)

• ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko działa na mnie tylko na 15 min... może powinnam migdały jeść.. spróbuje jutro:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w ciazy z synkiem pomagały sezamki, gdzies wyczytałam, ze maja takie właściwości, wiec spróbowałam i rzeczywiście zadziałało. Z mlekiem miałam podobnie- najpierw super ulega a po 10 minutach znowu zgaga..

• Tina85 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguna, a jesli jest ułożenie pośladkowe to nie mozesz miec cesarki na życzenie czy to zależy od lekarza? Zawsze myslalam, ze jak nie głowa w dół to murowana cesarka a nie jakies próby?

• Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej mi już też dokucza zgaga bardzo. I podobnie jak Wy popijam mleko bo czuję największą ulgę. I też dziala 10 min wiec popijam znowu parę łyków i tak w kołko.

Tina z ta cesarka na zyczenie to chyba nigdy tak nie ma. Jedynie zaświadczenie od lekarza ze masz wskazanie. A i tak wcale nie każdy na to patrzy. Decyzję podejmuje lekarz który obecnie ma dyżur no i właśnie jak się trafi jakis fanatyk porodu naturalnego za wszelką cenę to koniec. A prywatnie nie chce rodzic. Naprawdę uspokoje się jak się przekręci. Jutro mamy wizytę i mam cicha nadzieje ze juz będzie ułożona tak jak trzeba.

Jeszcze oglądałam filmik z takiego "zabiegu" gdzie przekrracja dzidziusia za pomocą masażu.... brrrrr.. nie zgodzę się na to..

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguna chyba jeszcze ma czas, żeby się przekręcić :)
    mnie zgaga też zaczęła męczyć... muszę spróbować sezamków! :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze czas na przekręcenie. Dopiero 7 miesiąc, mały może dopiero w 8-9 się ułożyć. Mój cały czas jest w innej pozycji, bo czuję po kopniakach w różnych miejscach:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem wiem.... do 32 tygodnia tak mniej wiecej ma czas. Po prostu wszystkie juz moje dzieciaki na tym etapie były odwrócone i stad lekki niepokój..

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to troche lipa z tymi 'planowanymi' cięciami skoro i tak moze sie okazać, ze lekarz dyżurujący moze sie nie zgodzić! Co do masaży i przekręcania dziecka, to nawet nie chce czytać na czym to polega bo na sama myśl krew w żyłach mrozi!! Jak rodziłam synka to polozna wpadła na super plan, zeby troche odwrócić mu główkę szczypcami, zeby lepiej sie wstawił do kanału rodnego! Oczywiscie sie na to absolutnie nie zgodziłam i położnej sie troche oberwało (nie aż tak jak anestezjologowi :) )

• Tina85 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ale przede wszystkim trzymamy kciuki, zeby sie jutro okazało ze lezy główka do wyjścia i wszytsko jest jak byc powinno :)

• Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele.. co za pomysł.. i weź tu ufaj. Może i tak się robi ale to przecież brzmi okropnie i nie wierzę że nie niesie żadnego ryzyka. A gdybyś była już tak zmęczona ze byłoby Ci wszystko jedno i byś się zgodziła.. przecież my się oddajemy w ich ręce i nie wszystkie kobiety myślą trzeźwo żeby w razie czego zaprotestować. No masakra po prostu

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak z przyciskaniem całym swoim ciałem brzucha, żeby wypchnąć dziecko... ale że potem mozee kobiecie macica wypadać to już mało ważne. Mam wrażenie że niektóre metody zostały z jakiejś dalekiej przeszłości i nikt nie kontroluje tego... Ale dla pocieszenia moja znajoma ostatnio była na porodówce 13 min:) od odejścia wód do urodzenia minęły jakieś 2 godziny, więc czasem się da:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym to masakra. Nie wyobrażam sobie. U mnie na szczęście samo wypychanie dziecka trwalo najdłużej 10 min wiec nie było potrzeby. Ale wiem ze tak robia.. straszne to

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • kasztanova Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zgage mleko na zmiane z Rennie (jest dozwolony w ciąży) bo wszędzie mleka ze sobą nie wezmę ;)
    Oglądałam kiedyś te filmiki z przekręcania dziecka, brrr...
    Co do porodówek to chyba na trojmiasto.pl byly kiedys zdjecia wszystich, musze tego poszukac

• Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dość dzisiejszego dnia. Byliśmy z mężem u moich rodziców jakieś 150km od Gdanska.
    Jak dzis wracalismy to po ok 50 km na zakręcie z jakiegos tira jadacego na przeciwko spadla nam na szybe bryla lodu. Polowa szyby rozbita. Dobrze ze sie nie rozsypala calkiem. Do tego uszkodzenia na karoserii.
    Oczywiscie tir jechal dalej a za nim drugi z tej samej firmy. Maz sie wrocili jechal za nimi troche udalo sie dogodnic spisac rejestracje nawet ich zatrzymac ale koles absolutnie nie chcial spisac oswiadczenia on sie nie poczuwa do winy i jeszcze ma na swiadka ,,kolege" ktory jechal z tylu i tez powie ze nic nie zauwazyl. Po prostu mam dosc.
    Chcielismy wzywać policję ale po namysle odpuscilismy. Mamy rejestracje i jego dane. Nie mielismy rejestratora a on mial osobe ktora powie jak on chce, policja zabrala by dowod rejestracyjny i w zyciu nie puscilaby z tak rozbita szyba. Koszt lawety i pewnie parkingu policyjnego a stalo sie to na totalnym zadupiu mielismy bagaze i jeszcze kota. Zdecydowaliśmy ze zaryzykujemy i sprobujemy dojechać do domu. Udalo sie na szczescie chociaz po drodze stala policja ale byli pochyleni nad papierami w samochodzie i cudem nie zauwazyli szyby.
    Jutro będziemy dzwonic fo firm moze przyjada na miejsce bo takim autem w miasto juz nie wyjedziemy bo tu policji pelno.
    Strasznie mnie brzuch z nerwow boli leze i odpoczywam jutro lekarka miala skontrolowac tylko szyjke ale poprosze tez o usg przrz te nerwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 19:19

mhsvi09k9an1legs.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mnie przeraza koszt wymiany szyby i jeszcze uszkodzenia na karoserii z przodu maska wygieta troche tez do wymiany ;(

mhsvi09k9an1legs.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet, mój Boże... dobrze, że Wam się nic nie stało.
    Masakra jakaś... a do ubezpieczyciela dzwoniliście? Trzymam kciuki, żeby udało się odzyskać chociaż część pieniędzy.
    Odpoczywaj i nie denerwuj się. Dobrze, że masz jutro wizytę to Cię jeszcze bardziej uspokoi.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet cale szczescie ze Wam nic nie jest! ale dziwne ze facet nie chcial nic spisac. w koncu to by nie szlo z jego kieszeni tylko ubezpieczenia. mojemu mezowi raz kamien trafil w szybe i mial tylko troszke pekniete i kierowca tira bez problemu spisal z nim oswiadczenie i z ubezpieczenia nam szybe wymienili. trzymam kciuki zeby wam tez zwrocili kase.

a u nas dalej chorobowo... juz myslalam.ze bedzie ok a corka od soboty goraczke dostala i caly czas rzadkie kupki ma. syn idzie dzisiaj do przedszkola po dwoch tygodniach nieobecnosci, ciekawe na jak dlugo. chociaz licze ze nic nie zlapie i bedzie ok :)

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ