X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • kasztanova Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku, u mnie też anemia, jakieś słabiutkie jesteśmy ;)

Dziewczyny, w którym tygodniu idzie się badać przepływy? Muszę pamiętać, żeby się zarejestrować do Brzóski a nie mogę znaleźć ostatniej tej kartki od niej :(

• Marlena_9 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po wizycie. Zrobione usg i na razie kości się nie rozchodzą,szyjka też trzyma. Pani doktor kazała unikać długich spacerów i stania, spanie tylko na boku z poduszką między nogami. Wczoraj się nachodziłam po tym śniegu i w nocy spać nie mogłam z bólu.
    Słuchałyśmy też bicia serduszka - 140 uderzeń na minutę, więc w normie. Cukrzycy nie ma, no i na miesiąc spokój :P

qdkk3e5ebgtm4qb3.png
    iv09gu1r7v79jpa0.png
  • melonova Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,

wybaczcie moją nieobecność ale jakoś nie miałam czasu na forum. Muszę nadrobić wszystkie wpisy.

Pozdrawiam :)

w4sq43r87l71dkcl.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanova doppler ok 30 tygodnia. Przynajmniej ja jestem zarejestrowana na 32 tydzien. Tez do Brzóski;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 19:01

mhsvi09k9an1legs.png
  • Dzoana1 Znajoma

Wysłany: 9 lutego 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Dopplera mam na 26 tydzień :)

• Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 no on tak sam z siebie to mało mówi. Ale jak go spytasz to na pewno nie będzie kręcił nosem i na wszystko Ci odpowie. Tego możesz być pewna. Szyjkę na pewno też Ci zbada.

Ja będę miała tego dopplera w 31 tygodniu. Z tego co kojarzę jak Brzoska mówiła to od 30 do 33 chyba się robi

Dzoana a jak na 26 tydzien?

Marlena super ze wszystko ok :) ja z poduszka między nogami nauczyłam się spać przy pierwszej ciąży i tak już 9 lat śpię. Inaczej nie usnę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 21:50

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Dzoana1 Znajoma

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin zleciła, żeby zrobić najszybciej jak się da, a z tego co mówiła to Dopplera robi się właśnie od 26 tygodnia ciąży.

• Ju14 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie czytam o tym dopplerze i się zastanawiam o co kaman...
    Nie pamiewam tego z poprzedniej ciąży. Co to za badanie? Chodzi o przepływy? W pepowinie?

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 dokladnie chodzi o przepływy:)
    ,,USG metodą Dopplera to specjalna odmiana badania ultrasonograficznego, podczas którego mierzy się prędkość przepływu krwi w naczyniach matki i dziecka. Badanie USG metodą Dopplera wykonywane jest zazwyczaj po 26 tygodniu ciąży"
    Dzoana czyli fakt po 26 tyg mozna :) a ja mam dopiero w 32 moze to za późno? Spróbuję się przerejestrować na 30 tydzien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 08:58

mhsvi09k9an1legs.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie już może jakieś piżamy/koszule do karmienia do szpitala/domu? Co polecacie? Ja poprzednio miałam taką na guziczki z dwóch stron, ale średnio się to sprawdziło, bo same się odpinały..

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelkaet mam taką właśnie z guziczkami, ale od kumpeli dostałam coś takiego:

http://allegro.pl/koszulka-nocna-ciazowa-oraz-do-karmienia-s-m-i5638465279.html

u niej bardzo się sprawdziły takie koszule. Chyba jedną jeszcze sobie taką kupię.

ewelkaet lubi tę wiadomość

mhsvi09k9an1legs.png
  • melonova Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

mój gin co wizytę bada moje przepływy i czynność serca. Teraz moje wizyty będą coraz częstsze bo moja szyjka się skraca i dziecko ma niską wagę chociaż ja sporo przytyłam.

W marcu zaczynam kompletować wyprawkę tak żeby na początku maja mieć wszystko przygotowane :)

w4sq43r87l71dkcl.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już piorę ubranka po synku, zaraz będę weryfikować czego mi jeszcze brakuje i trzeba się wziąć za to poważnie, bo to już 7 miesiąc, a jak sobie przypomnę poprzednią ciąże to już na początku 8 wylądowałam na patologii, ale w zasadzie oprócz spakowania torby miałam już wszystko poza łóżeczkiem. A teraz to w ogóle mi nie idzie...

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet, widziałam też takie z napami i one mi się też podobają, ale boję się, że znowu będzie problem z zapinaniem.
    A staniki już macie? Bo ja się zastanawiam czy kupić taki zwykły materiałowy na początek, a dopiero potem coś lepszego, bo rozmiar to pewnie się unormuje dopiero po nawale, a i tak trzeba sprawić wkładki laktacyjne.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginekolozka tez sprawdza przepływy na każdej wizycie.
    Melonova a bierzesz jakieś dragi na szyjkę?
    Wczoraj leżałam od 18 do wieczora i takie skurcze w lydkach mnie zlapaly i pupa zdrentwiala... ja nie jestem stworzona do leżenia... no ale obiecałam sobie, że jak mąż bedzie wracał z pracy ja się kładę.

Ja mam koszule z Lidla właśnie z guziczkami po obu stronach i to była moja najulubiensza i właśnie te co polecacie.
    Mam 3 koszule.
    Staniki mam dwa takie zwykłe szmaciane bez fiszbin, na allegro zamówiłam. Tanie to było chyba 10zl jeden. No i mam też z Lidla juz z fiszbina i ten z Lidla znowu był moim najulubienszym :)
    I dostałam od koleżanki chyba że 3 juz takie ładniejsze.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkładki kupiłam ostatnio w rossmanie były w promocji ale na pewno za mało. Mi położna mówiła żeby stanik kupić w ostatniej chwili, bo właśnie nie wiadomo co z rozmiarem. Kupię na razie jeden-dwa materiałowe sobie w dwóch rozmiarach miseczek a potem zobaczymy:) Pewnie jak będę jechała na zdjęcie szwów po cesarce to wstąpię po coś lepszego, a maluszek będzie z tatą.

mhsvi09k9an1legs.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pranie rozpoczynam na początku marca, na koniec złożymy już łóżeczko, żeby materac się przewietrzył. Na święta w kwietniu chcę mieć wszystko gotowe.
    Cesarkę muszę mieć wykonaną do 17 maja.

Przesunęłam termin u Brzóski na trochę wcześniej, idę 17 marca:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 13:02

mhsvi09k9an1legs.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pranie będę robiła w kwietniu. Termin mam na 1.06 więc dwa miechy do przodu wystarczą :)
    jak byłam w ciąży z Igą to pranie robiłam w czerwcu, a mała jest z 29.07.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Marlena_9 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też staniki w Lidlu kupiłam ostatnio. Poprzednio też miałam i się super spawdziły. Kupowałam też na Allegro takie lepsze, ale ciężko było trafić z romiarem. Z h&m się nie sprawdziły, niewygodne i się rozleciały szybko.
    Widzę że macie wszystko zaplanowane :) Ja się nie mogę zabrać za te ubranka, czekam na wiosnę i będę to prać powoli.

qdkk3e5ebgtm4qb3.png
    iv09gu1r7v79jpa0.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://withi.wordpress.com/2017/02/06/wyprawka-dla-noworodka-z-punktu-widzenia-4miesiecznej-mamy/

Kolejna lista jaką znalazłam. Może się przyda.

Ju14 lubi tę wiadomość

3jgxdqk3twh6kwwl.png
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ