Maj-Czerwiec 2017 3city
-
WIADOMOŚĆ
-
My też po wizycie. Zrobione usg i na razie kości się nie rozchodzą,szyjka też trzyma. Pani doktor kazała unikać długich spacerów i stania, spanie tylko na boku z poduszką między nogami. Wczoraj się nachodziłam po tym śniegu i w nocy spać nie mogłam z bólu.
Słuchałyśmy też bicia serduszka - 140 uderzeń na minutę, więc w normie. Cukrzycy nie ma, no i na miesiąc spokój
-
Ju14 no on tak sam z siebie to mało mówi. Ale jak go spytasz to na pewno nie będzie kręcił nosem i na wszystko Ci odpowie. Tego możesz być pewna. Szyjkę na pewno też Ci zbada.
Ja będę miała tego dopplera w 31 tygodniu. Z tego co kojarzę jak Brzoska mówiła to od 30 do 33 chyba się robi
Dzoana a jak na 26 tydzien?
Marlena super ze wszystko okja z poduszka między nogami nauczyłam się spać przy pierwszej ciąży i tak już 9 lat śpię. Inaczej nie usnę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 21:50
-
Ju14 dokladnie chodzi o przepływy:)
,,USG metodą Dopplera to specjalna odmiana badania ultrasonograficznego, podczas którego mierzy się prędkość przepływu krwi w naczyniach matki i dziecka. Badanie USG metodą Dopplera wykonywane jest zazwyczaj po 26 tygodniu ciąży"
Dzoana czyli fakt po 26 tyg moznaa ja mam dopiero w 32 moze to za późno? Spróbuję się przerejestrować na 30 tydzien.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 08:58
-
ewelkaet mam taką właśnie z guziczkami, ale od kumpeli dostałam coś takiego:
http://allegro.pl/koszulka-nocna-ciazowa-oraz-do-karmienia-s-m-i5638465279.html
u niej bardzo się sprawdziły takie koszule. Chyba jedną jeszcze sobie taką kupię.ewelkaet lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny,
mój gin co wizytę bada moje przepływy i czynność serca. Teraz moje wizyty będą coraz częstsze bo moja szyjka się skraca i dziecko ma niską wagę chociaż ja sporo przytyłam.
W marcu zaczynam kompletować wyprawkę tak żeby na początku maja mieć wszystko przygotowane -
Ja już piorę ubranka po synku, zaraz będę weryfikować czego mi jeszcze brakuje i trzeba się wziąć za to poważnie, bo to już 7 miesiąc, a jak sobie przypomnę poprzednią ciąże to już na początku 8 wylądowałam na patologii, ale w zasadzie oprócz spakowania torby miałam już wszystko poza łóżeczkiem. A teraz to w ogóle mi nie idzie...
-
Velvet, widziałam też takie z napami i one mi się też podobają, ale boję się, że znowu będzie problem z zapinaniem.
A staniki już macie? Bo ja się zastanawiam czy kupić taki zwykły materiałowy na początek, a dopiero potem coś lepszego, bo rozmiar to pewnie się unormuje dopiero po nawale, a i tak trzeba sprawić wkładki laktacyjne. -
Moja ginekolozka tez sprawdza przepływy na każdej wizycie.
Melonova a bierzesz jakieś dragi na szyjkę?
Wczoraj leżałam od 18 do wieczora i takie skurcze w lydkach mnie zlapaly i pupa zdrentwiala... ja nie jestem stworzona do leżenia... no ale obiecałam sobie, że jak mąż bedzie wracał z pracy ja się kładę.
Ja mam koszule z Lidla właśnie z guziczkami po obu stronach i to była moja najulubiensza i właśnie te co polecacie.
Mam 3 koszule.
Staniki mam dwa takie zwykłe szmaciane bez fiszbin, na allegro zamówiłam. Tanie to było chyba 10zl jeden. No i mam też z Lidla juz z fiszbina i ten z Lidla znowu był moim najulubienszym
I dostałam od koleżanki chyba że 3 juz takie ładniejsze. -
Wkładki kupiłam ostatnio w rossmanie były w promocji ale na pewno za mało. Mi położna mówiła żeby stanik kupić w ostatniej chwili, bo właśnie nie wiadomo co z rozmiarem. Kupię na razie jeden-dwa materiałowe sobie w dwóch rozmiarach miseczek a potem zobaczymy:) Pewnie jak będę jechała na zdjęcie szwów po cesarce to wstąpię po coś lepszego, a maluszek będzie z tatą.
-
Pranie rozpoczynam na początku marca, na koniec złożymy już łóżeczko, żeby materac się przewietrzył. Na święta w kwietniu chcę mieć wszystko gotowe.
Cesarkę muszę mieć wykonaną do 17 maja.
Przesunęłam termin u Brzóski na trochę wcześniej, idę 17 marca:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 13:02
-
Ja też staniki w Lidlu kupiłam ostatnio. Poprzednio też miałam i się super spawdziły. Kupowałam też na Allegro takie lepsze, ale ciężko było trafić z romiarem. Z h&m się nie sprawdziły, niewygodne i się rozleciały szybko.
Widzę że macie wszystko zaplanowaneJa się nie mogę zabrać za te ubranka, czekam na wiosnę i będę to prać powoli.