X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • kasztanova Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku, u mnie też anemia, jakieś słabiutkie jesteśmy ;)

Dziewczyny, w którym tygodniu idzie się badać przepływy? Muszę pamiętać, żeby się zarejestrować do Brzóski a nie mogę znaleźć ostatniej tej kartki od niej :(

• Marlena_9 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po wizycie. Zrobione usg i na razie kości się nie rozchodzą,szyjka też trzyma. Pani doktor kazała unikać długich spacerów i stania, spanie tylko na boku z poduszką między nogami. Wczoraj się nachodziłam po tym śniegu i w nocy spać nie mogłam z bólu.
    Słuchałyśmy też bicia serduszka - 140 uderzeń na minutę, więc w normie. Cukrzycy nie ma, no i na miesiąc spokój :P

qdkk3e5ebgtm4qb3.png
    iv09gu1r7v79jpa0.png
  • melonova Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,

wybaczcie moją nieobecność ale jakoś nie miałam czasu na forum. Muszę nadrobić wszystkie wpisy.

Pozdrawiam :)

w4sq43r87l71dkcl.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanova doppler ok 30 tygodnia. Przynajmniej ja jestem zarejestrowana na 32 tydzien. Tez do Brzóski;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 19:01

mhsvi09k9an1legs.png
  • Dzoana1 Znajoma

Wysłany: 9 lutego 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Dopplera mam na 26 tydzień :)

• Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 no on tak sam z siebie to mało mówi. Ale jak go spytasz to na pewno nie będzie kręcił nosem i na wszystko Ci odpowie. Tego możesz być pewna. Szyjkę na pewno też Ci zbada.

Ja będę miała tego dopplera w 31 tygodniu. Z tego co kojarzę jak Brzoska mówiła to od 30 do 33 chyba się robi

Dzoana a jak na 26 tydzien?

Marlena super ze wszystko ok :) ja z poduszka między nogami nauczyłam się spać przy pierwszej ciąży i tak już 9 lat śpię. Inaczej nie usnę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 21:50

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Dzoana1 Znajoma

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin zleciła, żeby zrobić najszybciej jak się da, a z tego co mówiła to Dopplera robi się właśnie od 26 tygodnia ciąży.

• Ju14 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie czytam o tym dopplerze i się zastanawiam o co kaman...
    Nie pamiewam tego z poprzedniej ciąży. Co to za badanie? Chodzi o przepływy? W pepowinie?

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 dokladnie chodzi o przepływy:)
    ,,USG metodą Dopplera to specjalna odmiana badania ultrasonograficznego, podczas którego mierzy się prędkość przepływu krwi w naczyniach matki i dziecka. Badanie USG metodą Dopplera wykonywane jest zazwyczaj po 26 tygodniu ciąży"
    Dzoana czyli fakt po 26 tyg mozna :) a ja mam dopiero w 32 moze to za późno? Spróbuję się przerejestrować na 30 tydzien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 08:58

mhsvi09k9an1legs.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie już może jakieś piżamy/koszule do karmienia do szpitala/domu? Co polecacie? Ja poprzednio miałam taką na guziczki z dwóch stron, ale średnio się to sprawdziło, bo same się odpinały..

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelkaet mam taką właśnie z guziczkami, ale od kumpeli dostałam coś takiego:

http://allegro.pl/koszulka-nocna-ciazowa-oraz-do-karmienia-s-m-i5638465279.html

u niej bardzo się sprawdziły takie koszule. Chyba jedną jeszcze sobie taką kupię.

ewelkaet lubi tę wiadomość

mhsvi09k9an1legs.png
  • melonova Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

mój gin co wizytę bada moje przepływy i czynność serca. Teraz moje wizyty będą coraz częstsze bo moja szyjka się skraca i dziecko ma niską wagę chociaż ja sporo przytyłam.

W marcu zaczynam kompletować wyprawkę tak żeby na początku maja mieć wszystko przygotowane :)

w4sq43r87l71dkcl.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już piorę ubranka po synku, zaraz będę weryfikować czego mi jeszcze brakuje i trzeba się wziąć za to poważnie, bo to już 7 miesiąc, a jak sobie przypomnę poprzednią ciąże to już na początku 8 wylądowałam na patologii, ale w zasadzie oprócz spakowania torby miałam już wszystko poza łóżeczkiem. A teraz to w ogóle mi nie idzie...

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet, widziałam też takie z napami i one mi się też podobają, ale boję się, że znowu będzie problem z zapinaniem.
    A staniki już macie? Bo ja się zastanawiam czy kupić taki zwykły materiałowy na początek, a dopiero potem coś lepszego, bo rozmiar to pewnie się unormuje dopiero po nawale, a i tak trzeba sprawić wkładki laktacyjne.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginekolozka tez sprawdza przepływy na każdej wizycie.
    Melonova a bierzesz jakieś dragi na szyjkę?
    Wczoraj leżałam od 18 do wieczora i takie skurcze w lydkach mnie zlapaly i pupa zdrentwiala... ja nie jestem stworzona do leżenia... no ale obiecałam sobie, że jak mąż bedzie wracał z pracy ja się kładę.

Ja mam koszule z Lidla właśnie z guziczkami po obu stronach i to była moja najulubiensza i właśnie te co polecacie.
    Mam 3 koszule.
    Staniki mam dwa takie zwykłe szmaciane bez fiszbin, na allegro zamówiłam. Tanie to było chyba 10zl jeden. No i mam też z Lidla juz z fiszbina i ten z Lidla znowu był moim najulubienszym :)
    I dostałam od koleżanki chyba że 3 juz takie ładniejsze.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkładki kupiłam ostatnio w rossmanie były w promocji ale na pewno za mało. Mi położna mówiła żeby stanik kupić w ostatniej chwili, bo właśnie nie wiadomo co z rozmiarem. Kupię na razie jeden-dwa materiałowe sobie w dwóch rozmiarach miseczek a potem zobaczymy:) Pewnie jak będę jechała na zdjęcie szwów po cesarce to wstąpię po coś lepszego, a maluszek będzie z tatą.

mhsvi09k9an1legs.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pranie rozpoczynam na początku marca, na koniec złożymy już łóżeczko, żeby materac się przewietrzył. Na święta w kwietniu chcę mieć wszystko gotowe.
    Cesarkę muszę mieć wykonaną do 17 maja.

Przesunęłam termin u Brzóski na trochę wcześniej, idę 17 marca:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 13:02

mhsvi09k9an1legs.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pranie będę robiła w kwietniu. Termin mam na 1.06 więc dwa miechy do przodu wystarczą :)
    jak byłam w ciąży z Igą to pranie robiłam w czerwcu, a mała jest z 29.07.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Marlena_9 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też staniki w Lidlu kupiłam ostatnio. Poprzednio też miałam i się super spawdziły. Kupowałam też na Allegro takie lepsze, ale ciężko było trafić z romiarem. Z h&m się nie sprawdziły, niewygodne i się rozleciały szybko.
    Widzę że macie wszystko zaplanowane :) Ja się nie mogę zabrać za te ubranka, czekam na wiosnę i będę to prać powoli.

qdkk3e5ebgtm4qb3.png
    iv09gu1r7v79jpa0.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://withi.wordpress.com/2017/02/06/wyprawka-dla-noworodka-z-punktu-widzenia-4miesiecznej-mamy/

Kolejna lista jaką znalazłam. Może się przyda.

Ju14 lubi tę wiadomość

3jgxdqk3twh6kwwl.png
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ