X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja staniki mialam z alles czy jakos tak. w akpolu kupowalam. ja nie potrafie kupic bez przymierzenia takze allegro czy lidl odpadaja ;) i miala dwa z fiszbinami i dwa takie miekkie do szpitala i w nocy do spania. jeden to maz mi kupowal pare dni po porodzie taki z najwieksza miseczka bo najpierw w zaden inny mi sie piersi nie miescily taki nawal mialam a pozniej tak mi z nich lecialo, szczegolnie przy karmieniu ze pieluche musialam
    wkladac haha. koszule mam na guziki ale juz tez sie guziki same odpinaja takze chyba kupie sobie nowe. chociaz ja bym wolala pizame bo nie lubie w koszuli spac.

swoja droga jak zaczelyscie pisac o kompletowaniu wyprawki to sie tak groznie zrobilo ze to juz zaraz! ale faktycznie to raz dwa zleci i trzeba sie za to zabrac. mi poczatek roku zawsze szybko leci tak wlasnie do czerwca.

Velvet a czemu do 17 maja musisz miec zrobiona? lekarz bedzie sie z toba umawiac na konkretny dzien czy bedziesz miala przyjechac ze skurczami?

Ju oszczedzaj sie ile da. chociaz wiem ze to tak latwo powiedziec zeby sie oszczedzac przy takim maluchu... moja mala ma ostatnio jakas jazde i po spaniu zawsze placze i chce na rece. probuje z nia siadac bo ciezko mi stac ale na siedzaco tez placze...

• Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollipop tak będzie konkretny termin. Raczej w moim przypadku z moimi schorzeniami wszystkimi nie dopuszcza do skurczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 09:16

mhsvi09k9an1legs.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny troche mnei nei bylo bo u nas chorobowo na maksa, synek sie rozłożył i dostał 2 w zyciu antybiotyk :( goraczkowal przez tydzień po 40 stopni - masakra, mnie w tym samym czasie rozłożyła angina i też sie skonczyło na antybiotyku, potem wrociłam an tydzien do pracy, ale sie nie doleczyłam, i teraz weekend w łóżku, a raczej na razie nie położyłams ie na minute, bo mąż w robocie czekam do 14 jak na zbawienie i mam nadzieje że wróci do tego czasu ;)

Velvet - dobrze, że nic Wam się nei stało! Masakra jakaś - a facet pewnie miał z własnej winy źle zabezpieczony łądunek/nieodśnieżony dach i by tego nic nie pokryło. Ale na idiotów nei ma rady.

Ju14 - ja chodziłam do preisa z Jasiem i teraz na te wazniejsze USG, 300zl, specyficzny facet...

My przepływy mamy na 32 tydzień (wskazanie od Preisa, a raczej od świątkowskiej - bo ostatnio na połówkowe to do niej poszłam, ponoć oko to samo, dużo bardziej rozmowna - niby jego prwa ręka. wywarła na mnie pozytywne wrażenie. mega dokłądnie i długo badała i bardzo duo mówiła)

KOSZULE do karmienia mam z guziczkami i takie wlasnie na wyjmowanie cycka, ale w szpitalu to tylko z tych guziczkowych korzystałam bo było mi duzo wygodniej bo chodzilam z pokoju z cyckami na wierzchu :P
    wszytsko odpiete i żeby nic nie dotykało :P

Ja ze stanikó to byłam mega zadowolona z miekkich do samego końca, wg mnei i wygodniejsze w noszeniu i w karmieniu - w tych usztywnianych źle sie wg mnie karmi, ale wsyztsko zależy jaki kto ma biust. Ja mam 2 bardziej eleganckie bo kupowałam na chrzciny żeby ładnie wygladał pod bluzką :)

Staniki z triumpha (ale stare kolekcje, ejszcze po mojej siostrze - UWIELBIAM teraz już takich nie robią :( ) i hm, usztywniany z alles (do zmierzenie w mama i ja, kupowalam przez neta bo taniej bylo)

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chdozi o pranie to mi sie wydaje, ze w kwietniu sie za to zabiore, zeby przywiezc rzeczy po starszaku bo stoja w kartonach w biurze u rodziców.

kupiłam tez troche nowych bo si enie mogłąm opanowac, ale glownie wszytsko x2 bo dla malego i dla starszaka takie same bluzeczki :)

juz sie nie mgoe doczekac jak ich podobnie ubiore :)

ogolnie to w w połowie marca bedziemy robic remont musimy zamienic sypialnie z jasia pokojem - bo jest ciut wieksza, a chce chlopców od poczatku polozyc razem. czekamy teraz na wycene lozka od stolarza, bo chce zrobic na zamowienie, no chyba,z e beda to nie wiaodmo jakie koszta, to kupie gotowca.

mamy co macie starszaki, czy orientujecie sie do ilu lat spia dzieci na lozkach 160cm? bo kurka wieksze nam nei wejdzie, a nie chce rezygnowac z fotela do karmienia bo uwielbiam go!

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope jaki masz fotel? Też się rozglądam za czymś:)

mhsvi09k9an1legs.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Piotruś waży 1164g

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko w porządku, szyjka dłuuga i nic się nie dzieje. Mały nie za bardzo chciał się pokazać. Ułożony jest główką w dół, ale to się jeszcze może zmienić. W marcu będziemy robić zakupy ubraniowe:) Zakochałam się w ciuszkach Dartomik❤ Zostały jeszcze rzeczy typu rożek, śpiworki, pieluszki tetrowe i muślinowe plus parę rzeczy do szpitala. Projekt pokoju już odebrany, zaakceptowany i za miesiąc będzie realizacja:)
    Co do staników to kupiłam w Akpolu z fiszbinami, nawet jakieś wzorki mają:) Chciałam kupić w Lidlu, no ale jak się człowiek nie rzuca w dziki tłum o świcie to raczej mała szansa na zakup:)

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i termin tym razem na 4.05. Czyli wróciliśmy do punktu wyjścia praktycznie

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, ja mam też dylemat łóżkowy...

chciałam Idze kupić 160x70 ale teraz się zastanawiam nad 140x70, bo właśnie mi wejdzie z innymi meblami. Tylko pytanie, czy przez 4 lata (Iga będzie miała prawie 6) jeszcze w nie wejdzie???
    Bo wtedy planujemy poważny remont, żeby dzieci miały swoje pokoje.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DebraMorgan super, że wszystko w porządku :)
    weszłam sobie na Dartomik ale tam chyba muszę się zalogować co? Bo w nic nie mogę wejść :(

Pochwal się troszkę projektem ;)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 na allegro dużo firm sprzedaje ich rzeczy, sklep internetowy jasieczkowo też prowadzi ich sprzedaż. Ja też bardzo chwalę sobie ich ubranka:)

Ju14 lubi tę wiadomość

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, dziękuję!
    Przejrzałam troszkę i rzeczywiście są boskie. Ze ja wcześniej tego nie znalazłam...

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 na allegro są tańsze niż w jasieczkowie. Chyba też się teraz szarpnę:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak te ubranka na allegro znaleźć bo jak wpisałam ta nazwę to tylko dwie aukcje się pojawiły?

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisz poprostu dartomik i rozmiar dużo wyskakuje:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wynalazłam użytkownika o nazwie "tiamka"

Ju14 lubi tę wiadomość

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma wybor od sliniaczkow i niedrapek po bodziaki i pajace

Ju14 lubi tę wiadomość

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też sporo od niego kupowałam:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I rozsadne ceny, porownujac np. Promocje w h&m czy na stronce Next. Stwierdziłam, ze wiekszosc ubranek kupie wlasnie takich kolorowych a do nich dokupię parę bodziaków białych czy jednolitych :) Dziewczyny, jak ogarne w jaki sposob przeslac Wam rzut na pokoik, to tu wstawie:) poki co mam zdjecia na mailu:) Pytanie do doswiadczonych mam: polecacie kupic rozek z usztywnieniem czy bez?

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ