X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Liptusia Znajoma

Wysłany: 7 maja 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam wizytę i mala waży 3100, ale miałam ciśnienie 150/100 i dostałam skierowanie do szpitala. Z Zaspy odesłali mnie do Wojewódzkiego i na ktg wyszło, że mam regularne skurcze, których w ogóle nie czuje. Dzisiaj też się pojawiły, ale pojedyncze, a ciśnienie wróciło do normy.
    Leżę na patologii i jeśli chodzi o pielęgniarki itd. to wszyscy są mili, ale tv płatna (chodź jest tylko naziemna),internetu brak i można tu popaść w depresję! Mam nadzieję, że mnie wypuszcza, bo miałam zaplanowanych jeszcze kilka rzeczy przed porodem!

• Ju14 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liptusia, a ile Ci zostało do terminu?
    Nie wiem jak to jest, ale tv chyba w każdym szpitalu teraz jest płatna ;)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liptusia chyba jakos krótko po połowie maja nie? To już bliziutko ale trzymam kciuki aby nie było przeciwwskazań do powrotu jeszcze przed porodem do domku ;) ja miałam podobne ciśnienie dostalam dopegyt ale wystarczyło ze wykupiłam i cisnienie wróciło do normy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 19:21

mhsvi09k9an1legs.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaspie też tv była płatna ;) ale ja miałam fajne towarzystwo i wiecznie gadałysmy i tv nie była potrzebna ;)

mhsvi09k9an1legs.png
  • Liptusia Znajoma

Wysłany: 7 maja 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin na 18 maja, ale 10 miałam się pojawić na zaspie na cesarke. Tutaj lekarz mi powiedział, że oni raczej będą czekać na skurcze i dopiero wtedy cesarka. Sama nie wiem co lepsze... chciałabym mieć to już za sobą !

• Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liptusia może jutro Cię wypuszczą i będziesz mogła iść na Zaspę ;)
    Dziewczyny po cc zastanawiam się jak to jest z pierwszą kąpielą, po jakim czasie poszlyscie pod prysznic? Czy położne pomogły czy samemu trzeba dac radę? I co z raną zeby jej nie zmoczyc?

mhsvi09k9an1legs.png
  • Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam od razu jak wstałam :) a i ja sama sobie poradziłam ze wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 21:36

w57v8iikstiza1ib.png w57vrjjg0zvbccpd.png
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowych maluszków :) Debra współczuje przeżyć z karmieniem :/

Velvet ja smarowałam przed porodem sutki maltanem i nie miałam problemów z poranionymi ale czy to była zasługa smarowania to nie wiem. Teraz tez będę smarować tylko ze na razie to ciagle zapominam. Co do prysznica to po obu cesarkach poszłam się umyć od razu jak wstałam. I po pierwszej cesarce maz mi pomagał wstać i był za drzwiami jak się myłam i pomógł mi trochę po kąpieli bo pamietam ze coś mi spadło i sama bym tego nie podniosła a po drugiej cesarce pomogła mi najpierw położna wstać a później maz i tez on był w pogotowiu jak się myłam ale poradziłam sobie sama :) co do rany to z tego co pamietam to myłam ja ostrożnie szarym mydłem, ale tak bardzo delikatnie bo mi było słabo od dotykania jej bo ja z tych co mdleją na widok igly czy krwi jestem :) chociaż przy pierwszej kąpieli był chyba jeszcze opatrunek na ranie ale kurczę już nie pamietam dokładnie :)

Hope twoje obawy są normalne :) tez takie miałam przy drugiej ciazy, i przez większość ciazy ryczałem i myślałam co ja zrobiłam synkowi ze już nie będzie miał mnie tylko dla siebie i czy pokocham córkę tak jak jego :) teraz już tak nie mam bo wiem ze da się kochać więcej dzieci niż jedno :D i nie martwię się o starszaki tak bardzo bo syn już nie pamięta jak to jest być jedynakiem a córka nigdy nim nie była także dla nich to normalne ze rodzicami trzeba się dzielić. Teraz się boje jak ogarnę trójkę jak męża nie będzie lub jak przyniesiemy ich z samochodu jak zasną bo do tej pory to maz brał jedno ja drugie i gra a teraz będzie brakowało pary rak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 22:32

• ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś po badaniu. Rozwarcie na jeden palec, czyli niewiele się ruszyło. Maluch ma bardzo nisko główkę,lekarz twierdzi, że poród może pójść szybko...
    W środę jest pełnia, too może ruszyć.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liptusia zawsze możesz wyjść ze szpitala na własne żądanie i pojechać do drugiego na cesarke. A czy to konieczne sama musisz zdecydować.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, dzięki dziewczyny, będę próbowała pójść pod prysznic jak wstanę,a co z tego wyjdzie do zobaczymy :)

Ewelkaet trzymam kciuki, żeby się ruszyło :)

Ja byłam dziś na ktg w swojej przychodni i normalnie stan przed zawałowy. Położna nie mogła chyba z 10 minut znaleźć tętna, mi od razu skoczyło ciśnienie, położna zawołała jakiegoś gina, który akurat przyjmował, szybko na usg, a mój mały urwis w 38 tygodniu postanowił, że ma dość siedzenia głową w dół i zrobił fikołka. Teraz ułożony pośladkowo. Wiercił się przedwczoraj sporo kilka minut ale w życiu nie podejrzewałabym że się jeszcze przekręcił :D Teraz kolejne ktg w piątek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 15:46

ewelkaet lubi tę wiadomość

mhsvi09k9an1legs.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet, o wow, i co teraz? Coś lekarz mówił? Może się jeszcze odkręcić?

Ja po wizycie. Mały przypakowal i waży juz 2900g :) za tydzień mam się zjawić na zdjęcie pessara. Ciekawe co się później będzie działo...
    Ewelkaet trzymam kciuki, żeby się wreszcie ruszyło

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju mówił tylko, że akrobata mi się trafił :) Jak fiknął w górę, może i fiknąć w dół ale i tak w sobotę mam cc, więc żadna różnica jak ułożony.
    Ładna waga, już prawie 3 kg, a biorąc pod uwagę margines błędu to już może nawet waży 3 kg :) Tylko nie szalej za bardzo po zdjęciu pessara :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 19:09

mhsvi09k9an1legs.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no tak, cesarka. Wylecialo mi z bańki ;)
    Jeny to zaraz kolejne maluszki będą na świecie :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka trzymam kciuki żeby się u ciebie ruszyło :)

Velvet dasz rade pójść pod prysznic :) pamietam ze bardzo chciałam się umyć i po prysznicu lepiej się czułam także wartonpojsc ;) ale masz synka łobuziaka!! Jakbym chyba zawału dostała na twoim miejscu...

Ju ładna waga małego :)

Pamiętacie ile ważyły wasze dzieci w 33-34 tygodniu? Ja dzisiaj na usg byłam i mały wazy 2040g. Najpierw myślałam ze normalnie ale później maz mi mówi ze to chyba mało biorąc pod uwagę to ze za piec tygodni mam mieć cesarkę. Teraz chyba około 200g na tydzień dziecko rośnie nie?

• Ju14 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollipop na ostatniej wizycie, właśnie 33/34tc mały wazyl 1900, a teraz właśnie te 2900.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollipop jakos ok 2300 teraz juz 3400.

mhsvi09k9an1legs.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 35teraztc 2800, ale podobno będzie duży... teraz już nie miałam pomiarów. Kolejne przed samym porodem.
    Wczoraj miałam skurcze najpierw co 5 min przez 3 godziny, potem co 10 też jakieś 3 godziny trzymały. Myślałam, że się rozwinie, bo zmiana pozycji nic nie zmieniała, ale nic. Dziś ciągnie mnie w podbrzuszu. Od kilku dni nie mam raczej apetytu, w toalecie jestem ze 4 razy w ciągu doby. Jestem ospała i ogólnie bardzo zmęczona...

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, to może mój mały tez przypakuje jak twój Ju :) w sumie to mam taka nadzieje ze będzie conajmniej koło 4 kg ważył bo moje dzieci ważyły ponad 4kg i byly takie fajne do złapania. Jak później w rodzinie byoy dzieci po 3,5kg to to takie okruszki ze strach na ręce wziąć :)

• Ju14 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pogoda... nic mi się nie chce...
    Z Igą nawet na spacer nie wyszłam. Mam ochotę wejść pod koc i tak siedzieć do wieczora :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ