X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda gadać. Doktorek ewidentnie dał do zrozumienia że mu d... zawracam. Drugi raz mam do czynienia z ginami z tego szpitala i znowu musiałam trafić na jakiegoś konowala. Pojechałam do szpitala najbliżej mnie, niby się teraz tam tyle pozmienialo na lepsze, ale widzę ze chanstwo dalej zostało.

Lukrecja lubi tę wiadomość

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, przykro czytać jak zostałaś potraktowana. Myślę sobie, że jeśli papierek wskazuje, że to śluz warto przyjąć że tak jest i nie zadręczać się tym, szkoda Twojego stresu. Termin porodu zbliża się wielkimi krokami, w organizmie zachodzą zmiany, więc śluz też może się zmienić. Gdyby jeszcze go przybyło i nie dawało Ci to spokoju przed wizytą możesz ponownie wybrać się na ip. Gbury też muszą kiedyś mieć wolne, miejmy nadzieję że obowiązki przejmie jakiś miły, empatyczny lekarz :)

Dziękuję Kattalinna, a metodę wypróbuję :). Z emocjami odnośnie zdjęć w zależności od płci dzieci masz całkowitą rację ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna Rozalka <3

Mała Matylda, no pomyślałabym tak samo, gdyby nie fakt, że miała poród wywoływany i cztery dni już była w szpitalu. Antybiotyk był podany o czasie. Strasznie mnie to zmartwiło.

Majowa, dobrze, że chociaż sprawdzili tym papierkiem. Mi tak samo lekarz mówił, że ta ilość śluzu jest w normie.

Wowka, jak tam u Was?

malwka08 lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam info od Wowki, że nie ma internetu jeszcze w nowym domu ;-) myślę, że to jest nawet lepiej, nic ich nie rozprasza, spokojnie się poznają ;-) a w domu ponoć lepiej niż w szpitalu ;-)

kamciaelcia, Fatalita, Mała Matylda, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, mam przeczucie, że dziś na pewno się ktoś rozpakował, tylko pytanie kto :-) może jakieś zakłady zrobimy? ;-)

age.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie :D
    ćwiczę z tym cholernym haniballem ehh 2dni przerwy miałam i ciężko dziś
    Mam nadzieje ze kiedyś dojdę do 30 cm

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam przeczucie, że się ktoś rozpakował, bo jakoś tak... Mało stron się produkuje XD Chyba, że to wina majówki :)

Jak ja się nie rozpakuję do środy, to zapobiegawczo muszę zadzwonić do gina w poniedziałek, zapytać czy mam się stawiać w szpitalu w czwartek czy co... o.O Bo nawet nic na wizycie 16.04 mi nie powiedział, tylko "do zobaczenia w szpitalu".

Majowa - współczuję takiej wizyty. Niestety niektórzy lekarze to właśnie takie mendy, że strach iść i traktują Cię jak wariatkę. A potem siedzisz i się zastanawiasz, czy to rzeczywiście coś z Tobą jest nie tak, że histeryzujesz, czy po prostu lekarz jest bucem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 22:06

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w dwupaku się melduje :) .

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wręcz czuje ze nikt nie rodzi :D
    Idę spać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja tez mysle ze nikt sie nie rozpakowal...

Hoope, serio az 3 miesiace to bedzie trwalo? Myslalam ze krocej XD Zobaczymy jak dzisiejsza noc, tata ma urlop za poltora tygodnia wiec moze przestane wygladac jak zombie.

Majowa, wspolczuje takiego braku empatii, ewidentny facet buc, az zal ze sie trafia na takich jeszcze w szpitalach.

Feeva, ta twoja corka to uparta jest

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S po tatusiu :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze w dwupaku hehe. ;)

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nuuuuudy :-P tylko te grille jedzą, śpią i nie rodzą ;-)

Oliv, Mycha, Paula - no jak tam?

age.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje :)
    Dzisiaj o 3:50 Zuzanna pojawila sie na świecie :)
    Bylo szybko - 1h50minut. Polozna cudowna, obeszlo sie bez ciecia i szwów. Niestety nie dostałam znieczulenia, bo wyskoczylo cesarskie cięcie. Bolalo tak, ze normalnie prawie tam zeszlam.
    Boże jak cudownie, ze juz po...
    Malutka 3190g, 55 cm, 10 ptk. I śpi sobie caly czas kochana taka śliczniutka <3
    A ja normalnie chodzę itp. Troche macica boli bo sie kurczy, ale to wiadomo. Poza tym czuje sie jakbym nie rodzila. :)

Mycha666, Sela, kamciaelcia, Nynka, D_basiula, Mała Matylda, Cola87, jangwa_maua, Asix, kattalinna, Fatalita, Saperek, J.S, Feeva, Katy, Kira91, Jagoda14, amygdala, Patk, pawojoszka, Hoope, MonikaJ, Wowka, kasiia_p, efwka83, XKamaCX, Paula95, malwka08, Klaudiia87, ibishka, Fermina, Witch15, pumka1990, Tanda lubią tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena gratulacje! Zazdroszczę tempa.

Chciałyście dziewczyny kolejny poród to macie ;)

Ja dalej w dwupaku. Brzuch zamiast mi się opuszczać to chyba idzie do góry, bo wczoraj wszystko co zjadłam to czułam w gardle. Fatalne uczucie, dobrze że już niedługo to będzie trwać. Dziś idę do szpitala zgodnie z nakazem lekarza. Wczoraj skończyło mi się zwolnienie. Ciekawe czy mnie przyjmą. Nastawiłam się już na to, więc trzymajcie kciuki, żeby znalazło się dla mnie miejsce.

• Sela Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Kelegena Gratulacje!!! Dużo zdrówka dla Was:-*

A powiedzcie mi czy jak nadchodzi dzień porodu i nic się nadal nie dzieje to trzeba się zgłosić na IP? Czy to jest umowne z lekarzem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 07:26

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena
    Gratulacje!!!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelagena gratulacje!:*

• D_basiula Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena wow, gratulacje!!!

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena gratulacje :)

oar8skjohmhvnzyg.png
‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ