WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, bez sensu :-(

Kamcia, mam awaryjne wspomagacze ze sobą, ale nie obiad! A to pora... Sklep przez ulicę, coś nabyłam i zjadłam. Tylko na długo to nie starczy... Młoda wariuje, ja po swojemu też. Faktycznie chyba lepiej będzie się położyć tu i mieć w nosie kolejki

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna
    Ja się śmieje
    Mnie knopers zawsze ratuje :)

Ale tych kolejek nie zazdroszczę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 15:24

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to się nameczysz. U mnie po baloniku coś się ruszyło. W między czasie robiłam wycieczki po schodach i ciepłe prysznice tzn lanie na brzuch ( jak już balonik wypadł).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 15:51

Fatalita lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, nameczysz się biedna... bardzo Ci kibicuje żeby poszło jak najszybciej i żebyś dostała swoją nagrodę za ten trud.

Kattalinna, następnym razem (o ile będzie następny raz :P) weź że sobą pizzę :D zalecają żeby ktg było po jedzeniu, ale jak to zrobić jak się siedzi tyle czasu w kolejce? O.o

Fatalita lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będzie następnego razu, pierdzielę ich ;-) albo zamówię sobie coś z dowozem ;-) chociaż przez te 3 godziny jak tu czekam to bym zdążyła zaklepać kolejkę, pójść domu, ugotować, zjeść i wrócić. I nawet pewnie zgłodnieć znowu

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna
    Toż to trzeba rodzić

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba wymyślić dolegliwości i się kłaść na oddział. Ja już chora jestem od tego czekania

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Młody waży ok 3160g. Niestety na rychły poród się nie zapowiada :/ synek siedzi wysoko, szyjka też bez szału...a tak nie chce rodzić po terminie :/

Fatalita, Fermina, Mała Matylda, malwka08, Wowka, kamciaelcia, XKamaCX, Paula95, pumka1990 lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczekałam się...

Fermina, malwka08, Fatalita, Sela, Wowka, kamciaelcia, XKamaCX, pumka1990 lubią tę wiadomość

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dzisiaj bylam na usg. Moje dziecko to kloc... chyba jej nie wydalę.. 3300, więc niezły kabanek. XD U mnie to samo, o porodzie mogę zapomnieć, przez najbliższy tydzień napewno nic w tej kwestii się nie zmieni.

Fatalita, Fermina, Mała Matylda, malwka08, Sela, Wowka, XKamaCX, Paula95, pumka1990 lubią tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna naum się nie być punktualna XD

Fatalita przykro mi, ale ostrzegałam. Nie chcecie wywoływania :/ Chciałaś gryźć ściany ale jeszcze nie wyskoczyć przez okno, także tego... Przykro mi, serio :/

Fatalita, kattalinna lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powtórzę za Kamcią, tylko bardziej dobitnie, przegrzanie noworodka czy niemowlęcia jest bardzo niebezpieczne. I zajmuje tylko chwilę. One nie mają jeszcze własnej termoregulacji.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba to moje ktg nic nie pokazuje bo mnie pani szybciej odłączyła. Czekam na jakiegoś lekarza i w końcu stąd może wyjdę

age.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję, że u mnie skończy się na wywołaniu. Mam wrażenie, że brzuch zamiast opaść to poszedł do góry. Pewno szyjka u mnie zamknięta na 10 spustów. Umowie się na wizytę do gina na 15.05 czyli w dniu terminu i niech mi da już skierowanie na zaś do szpitala :P.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, czułam na karku Twoje "a nie mówiłam" ;) wierz mi, że myślałam o Tobie i o tym oknie -czy to już- podczas gryzienia ścian.

Jangwa, lubię, bo liczę, że jak mi go wyciągną to coś pyknie i u mnie. Ogólnie sprawdziłam sama, balonik jest przy wyjściu. Jakbym dobrze się napięła to bym go wypchnęła, ale wolę żeby sami to zrobili to przy okazji sprawdza rozwarcie. Póki co chodzę z wystającym cewnikiem przyklejonym do nogi czując się jak facet z za długim fiutkiem ;) dobra położna wypuściła mnie do barku z mężem w ramach zmiany perspektywy :)

Fermina, Mała Matylda, kamciaelcia, Hoope, kattalinna lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita współczuję braku rozwoju akcji :/ oby szybko poszło.
    Boję się wywoływania :(

Na pocieszenie Maz zabrał mnie dzisiaj na jedzonko do ulubionej serbskiej restauracji. W końcu. Najadlam się jak świnia, ledwo wstałam.
    Takie pysznosci:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9bd5cfb57b31.jpg

Sorki ze juz nadżarte, ale głodna byłam XD

Teraz siedzę z nogami w wiadrze z zimną wodą, bo mam wrażenie że zaraz wybuchna - takie napompowane :(
    Hoope ile jeszcze będziesz mnie katowac?

Gratuluję klocków dziewczyny :P

Kattalinna to się naczekalas... Ja bym jajko zniosla. Nie lubię czekać :/

Fermina, Katy, Sela, kamciaelcia, Hoope lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, na wcześniejszym zdjęciu Kamilek wydawał mi się już duży, zmieniam zdanie, co za słodki okruszek!

Fatalita, bidulo. Trzymam kciuki jak najmocniej się da, za koniec Twojej męki i czyste szczęście w ramionach.

Efwka, kciuki też za Ciebie, niech wszystko sprawnie pójdzie. :)

Oliv, dobrze że już koniec męki i dostałaś najlepszą nagrodę! Wszystkiego dobrego dla Was. :)

Sela, Kattalinna, Matylda - udanych wizyt i samych dobrych wieści!

Paula, dużo siły dla Ciebie! Powodzenia!

Haha, Kama, niezła motywacja, żeby jeszcze trzymać dziecię w brzuchu. :D

Śliczny Foczek, Hoope. <3

Cola, nie trać nadziei! Szyjka może się skrócić szybciutko. ;)

Umieram dziś. Mniej więcej od 30 tygodnia marudzę, że mam dość ciąży. Wtedy przez bóle, twardnienia i stres. Teraz przez upał, to że jestem ogromna i wszystko się do mnie lepi. Wsiadłam w auto o 12, wysiadłam o 16, (ważny szczegół - padła nam klima) po drodze zakupy, przedłużanie OC i jakieś inne pierdoły, teraz leżę i dogorywam. Poza tym w mojej okolicy ludzie biją rekordy znieczulenia na ciężarne. Się nastałam w kolejkach, jak głupia. Jeżeli przez to nie urodzę, to nie urodzę nigdy.

Mała Matylda, Cola87, Katy, Fatalita, Sela, Hoope, XKamaCX lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po wizycie :)
    Mój lekarz nie robi mi usg na wizytach tylko zaleca je zrobić oddzielnie, ze względu na ciągnące się choroby postanowiłam nie jechać do Warszawy tylko wykonać badanie w najbliższym możliwym miejscu - doświadczyłam takiego uboższego usg ;)

Zosia waży 2680g, co mnie cieszy biorąc pod uwagę rodzinną tendencję do porodów po terminie :). Łożysko II stopnia, przepływy prawidłowe. Szyjki doktor nie oglądał, czego żałuję, ale powiedział że brzuch się spina przy dotyku sondy, co zinterpretował jako gotowość do skurczy.

Fermina, Fatalita, kamciaelcia, Hoope, kattalinna, XKamaCX, Paula95 lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwo żyję. Szyjka jak była długa, tak jest nadal. Główka nisko, skurczy brak. Nic nowego. Jutro zaproszenie na oddział... Oczywiście mogę nie przychodzić. Jestem taka zmęczona że już nie myślę nawet. Ponad 5 godzin poza domem a do szpitala 10 minut spacerem...

age.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko przypomnę tym co myślą, że wszystko pozamykane i nic się w najbliższym czasie nie wydarzy..
    W poniedziałek byłam przecież u ginekologa wszystko oczywiście zamknięte, nic nie wskazywało na porod, a we wtorek o 23 chlustnelo wodami, a przecież kto by się spodziewał :) Także nie znacie dnia, ani godziny dziewczyny. Los i tak pokaże swoje.

Mama32, Kira91, kattalinna, amygdala, Sela, Mała Matylda, XKamaCX, Paula95 lubią tę wiadomość

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
‹‹ 1090 1091 1092 1093 1094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ