WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita mi kazali sobie ciągnąć od czasu do czasu i w łazience jak byłam to już wyciągnęłam :P .

Fatalita lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, biedna jesteś:( Ale na pewno juz blizej niz dalej, dzisiaj na pewno przytulisz coreczke :*

Kurcze, bede bardziej uwazac na to ubieranie go..A Wasze maluszki maja cieple raczki? Wiem, ze sie sprawdza karczek dziecka, ale Kamilek ma czasami wrecz lodowate raczki :(

Chcialam sie zarejestrowac do mojego ginekologa bo koniec pologu sie zbliza, a tu termin na 15.06, no masakra :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita trzymam kciuki, żeby wszystko poszło sprawnie.
    Powodzenia dla wszystkich dziewczyn w szpitalu.

Katy nam położna mówiła, że u niemowlaków nie sprawdza się rączek, bo ze względu na małe naczynia krwionośne mają często zimne rączki nawet jak jest ciepło. Ponoć najlepiej sprawdzać pod bródką, czy nie jest spocona, albo właśnie na karku.
    Powiedź u gina o co chodzi, to może Cie wcześniej przyjmą w takiej sytuacji, chociaż nie wiem jak to funkcjonuje na NFZ.

Katy lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowilam, ze to wizyta po porodzie to mi babka powiedziala, ze nie ma wczesniej terminu, a pod koniec maja lekarz idzie na urlop...Chyba pojde gdzies indziej bo to troche pozno :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, biedna jestes :( Trzymam mocno kciuki za was

Ja nie ogarniam jeszcse tego ubierania, pierwszy spacer na pewno byl za grubo, a dzisiaj juz odpiscilam i troche lzej go ubralam, zobaczymy

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za kciuki. Trzymajcie dalej :)
    Marzę, żeby mała już była jutro na świecie.

Feeva, naprawdę, z całej sympatii do Ciebie: ZACZNIJ GWAŁCIĆ MĘŻA!!
    Ja teraz żałuję, że nie wykorzystywałam go 3 razy dziennie. A jeżeli już naprawdę nie to chociaż ładnie poproś go o nasienie i zrób sobie nim masaż (brzmię jak zboczeniec ;) )

Też się obawiam o niewłaściwe ubranie. Tym bardziej, że każdy ma na ten temat własną teorię.

Katy, chyba nie masz wyboru i musisz zarejestrować się gdzie indziej, bo ta data to ostro za późno. Albo zadzwoń do niego osobiście -a nie przez rejestrację - w końcu zajmował się Tobą całą ciąże więc niefajnie żeby przy końcówce olał.

P.S. Dzisiaj mój gin zadzwonił do mnie zapytać jak się czuje <3

Hoope, kattalinna, Fermina, Katy, Mała Matylda, Wowka lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam zawał . Wyszłam z toalety i poczułam że wszystko mam mokre już myślałam że to wody ale to chyba tylko mój pecherz mnie oszukał,ale jeszcze się trzęsę ,ja zupełnie nie gotowa na to jestem

cf409fc7e7.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita bądź silna, z całego serducha Ci życzę żebyś jak najszybciej urodziła bez tych męczarni.

Melduje się po wizycie.
    Mały waży 2900 (klocuś kochany)
    Przepływy w normie, szyjka skrócona, rozwarcie na jeden palec.
    Przez 30min cały jeden ale porządny skórcz heh
    Gin kazała dużo spacerować i co najważniejsze duuuużo seksu, mówię jej, że z moim mężem to jest nie do zrobienia hehe bo on tylko potrafił zrobić a już pomóc przy wyjściu to już nie... och :-( pozostają mi spacery

kamciaelcia, Feeva, Hoope, malwka08, Fermina, Wowka, Mała Matylda, Paula95, XKamaCX, pumka1990 lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikt nie bije Patryka z waga???

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita próbowałam go namówić, ale uparty jest. Córka po nim. Dwa gagatki mi się trafiły :P
    A z tym nasieniem to już wyobrażam sobie jego minę, gdybym go o to poprosiła XD
    Powiedział, że poczeka aż wszystko mi się tma wygoi i nie będzie między nami osoby trzeciej :D

Kciuki żebys jutro przywitała swoją córeczkę na świecie :*

Pawojoszka mój pęcherz też mnie oszukuje. Niby się wysikałam, wstaje z kibla a tu hyc i wkładka mokra :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 19:14

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela widzę że jedziemy na tym samym wózku XD

Sela lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja już marudziłam, że jutro mam się stawić do przyjęcia na oddział czy nie marudziłam jeszcze? Bo już nie wiem z tego zmęczenia...

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ich podstępem, w nocy, jak śpią, tych Waszych chłopów? :D Serca nie mają, że nie chcą pomóc.

Kamcia, chyba narazie Patryk przoduje w kwestii rozmiarów. :)

Dochodzę do siebie, czas ogarnąć wszechobecny burdel, chociaż, jak powiedział dziś mój Mąż: "Cóż to za burdel, w którym nikt seksu nie uprawia". :D

Feeva, Katy, kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita biedactwo nie mam satysfakcji, wierz mi. Poród naturalny bez ingerencji medycznej boli mniej. Gryzie ściany ale nie skacze przez okno. Wielka szkoda, że tym razem już nie jest Ci dane przeżyć go całkiem fizjologiczne. Jeszcze trochę będziesz musiała znieść. Tak czy siak ulga będzie ogromna.

Kamcia nie cwaniakuj, Ty nie musisz wypchnąć dziecka dołem ;)

Ja też jestem przykładem szyjki ze stali, wody odeszły a szyjka pozostała twarda. Różnie to bywa, oj różnie.

Pawojoszka znam ból ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie mocny ból jak na okres się zaczął. Może moja córka jednak się będzie pchała na świat. Na razie nic regularnie nie idzie. Albo to tylko ćwiczenia haha :P

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na szczescie Patryk nie dobije do "przewidywanej wagi w terminie"
    mam wpisana 3800-4300 :)
    ale poprzednim razem usg sie nie myliło

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jak dzisiaj usłyszałam wagę swojej córki, to aż mnie ciary przeszły że będę musiała to to wypchnąć. Przecież ja się czuję taka dziewicza XD

kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe ile moja waży :) haha patk za każdym razem się śmieje jak czytam o wypchnięciu xD

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, a czemu tak wcześnie Cię chcą na oddziale? :/ z powodu cukrzycy Już chcą Cię położyć? Co Ty na To? Idziesz? Mam ratować browarkiem ;)-akurat będziemy w środę?

Fatalita, też mam nadzieję że NAJDALEJ jutro już powitasz córeczkę. Najdalej, bo dzisiaj jeszcze 3,5 godziny zostało :)

Padam na dzióbek. Tata zabawia wyjca, możliwe że powodem dzisiejszego marudzacego dnia były niewygodne spodenki :/

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to po długim dniu o 17:07 mój synek który jeszcze nie ma imienia się pojawił:) nie wiem ile pkt nie mówią w Anglii ale ważył 3595gram utył kg w miesiąc:) jestem taka szczęśliwa. Więcej napiszę i nadrobię jak wyjdziemy już na stałe do domku

Mała Matylda, Feeva, Fermina, Kwiatkowa24, jangwa_maua, D_basiula, Hoope, Wowka, Patk, kamciaelcia, J.S, kattalinna, Cola87, Kira91, Sela, Katy, Asix, pawojoszka, Nynka, malwka08, Kropka88, XKamaCX, pumka1990 lubią tę wiadomość

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
‹‹ 1091 1092 1093 1094 1095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ