WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, ja wlasnie spanikowalam i wiem ze nie ma nic gorszego

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cała ta panika przelozyla się na całe cięcie. Ale chcialam to zrekompensowac sobie przede wszystkim i za to pionizacja poszła super

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope w środę będę w Zdrojach to mogę Ci wziąć zaświadczenie XD i wysłać poleconym.

Hoope lubi tę wiadomość

• Tanda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś była położna, zważyła małą - mamy już 4250g :) W piątek było 4100 więc przyrost ładny. Powiedziała, że jeszcze raz wpadnie ją zważyć tak kontrolnie pod koniec przyszłego tygodnia i wg. niej dalsze wizyty nie są konieczne, bo nie widzi u nas żadnych problemów, dziecko zdrowe, mleko jest, radzimy sobie świetnie, chyba że chcemy to będzie zaglądać. Mi to pasuje, mogłabym jej już dziś w sumie podziękować ale nie chciałam wyjść na niemiłą :P

Jutro mamy bioderka, ale jestem dobrej myśli. Po starszej od razu było widać, że coś jest nie tak z tymi nóżkami, teraz nie widzę nic niepokojącego.

kattalinna, Katy, Fermina lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie było widać dysplazji...ale to za 6 tygodni

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Jednak ten nocny alarm był fałszywy. Wszystko zamknięte, dr mówi że to nie wody płodowe, być może taki mokry śluz.
    Na ktg też jeszcze zero skurczyz a myślałam że takie klucia które czasami mam to już jakieś skurcze przepowiadajace.
    Mała za dużo nie przytyła od ostatniego badania ktore było 10 dni temu bo jakieś 50g, czy to normalne już na tym etapie ciąży? Faktem jest to, że i ja teraz mniej jem, jakoś nie mam specjalnie apetetu.
    A wogole to po tym badaniu, Mała tak aktywna, że gdzieś mi naciska w dole, nie wiem czy na pecherz czy na co, Ale mega boli aż sie zwijam w pół...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 17:18

ex2bio4pttsuyqga.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia kciuki za jutro, będzie dobrze:) i utulisz wreszcie swojego maluszka :*

A po co zaświadczenie dziewczyny ze szpitala? U mnie była kartka w szpitalu że akt urodzenia jest potrzebny, i to samo w ZUS mi powiedział.

Mój dziad mały dzisiaj w nocy dał czadu a teraz chyba odsypia, je, śpi, steka na śpiocha bez dzikich wrzaskow, pogaduchy z mamą tylko pół godzinki, ciekawe co będzie w nocy...wczoraj pół nocy telefon zastepowal "szumisia" dzisiaj jedziemy kupić, bo oszaleje.

Dziewczyny jak długo trzeba te miekkie staniki nosić i jak długo w nich spać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 17:27

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda a jak widać, że coś nie tak z bioderkami? My dopiero za 3 tygodnie idziemy

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaświadczenie o urodzeniu żywego dziecka dawalam pracodawcy jak wypisywalam te wnioski o zasilki-macierzyński, rodzicielski

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po anestezjologu
    Powiedzialam o poprzedniej panice ;)

Pierwszy raz w tej ciąży jestem haha
    A to też przez męża :) nie doniósł mi moich zachcianek...zatem pozarlam całą kolację(a przy cukrzycy dostaję ciut wiecej by to podzielić)więc nie tylko nie mam na później ale i cukier może wystrzelić :)
    Brawo ja!
    Niech już będzie jutro :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy usg bioderek 24.05, tylko, ze pediatra sugerowal, ze jest cos nie tak, ale mam nadzieje, ze jednak nic nie wyjdzie...

A dzisiaj byliśmy na usg glowki, cysta jeszcze jest, ale malutka i juz nie trzeba kontrolowac ;) Nie obylo sie bez przygod..Auto nam sie zespulo pod szpitalem :/ Całe szczescie znajomy nas odebral, co nie zmienia faktu, ze jestesmy uziemieni na jakis czas...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wpisana na jutro 8:30

Mama32, Katy, amygdala, D_basiula, Kwiatkowa24, Elizkaa, Feeva, Mała Matylda, kattalinna, Mycha666, J.S, malwka08, Ola_Ola, Paula95, pumka1990 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj chciałam zrobić OSTATNIE zdjęcie brzuszkowe z synusiem
    Trzy próby, zero współpracy :) ale bilans końcówki ciąży-113cm (110 cm na lezaco)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 18:40

Nynka, Katy, amygdala, Hoope, D_basiula, Kwiatkowa24, Feeva, Mała Matylda, kattalinna, Wowka, Mycha666, J.S, malwka08, Sela, Kira91, Cola87, XKamaCX, Fatalita, Fermina, MajowaMamusia, pumka1990 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Tanda a jak widać, że coś nie tak z bioderkami? My dopiero za 3 tygodnie idziemy

Mojej córce jedna nóżka uciekała do środka, była niestabilna a lekarz w trakcie badania stwierdził przeskakiwanie, klikanie w stawie. Nóżki były asymetryczne, ta ze zwichnięciem nie dała się tak odwodzić jak zdrowa.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zwichniecie czy nawet podwichniecieto juz poważny stan :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde teraz to mnie nastraszyłyście tymi bioderkami :/ Pediatra nic nie mówiła ale zaraz się dopatrzę nieprawidłowości, maluch na początku wszystko ma jakieś tylko w lewo tylko w prawo... 29 usg dopiero.

A okulista musi być jakiś specjalny? Jak i co bada? 7 lat temu nie było takiego obowiązku.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nas okulista z miejscowej poradni okulistycznej więc nasza jest lekarzem dla dorosłych. Ogląda dno oka czyli najpierw zakrapia potem ogląda. Dziecka nawet z fotelika nie wyciagalismy (a ten fotelik był wskazany)

Około 3 tyg życia powinno się odwiedzić poradnię dzieci zdrowych i wtedy dają odpowiednie skierowania (oczywiście mam na mysli procedurę na nfz). W tym ortopeda (preluksacja) ale rejestrowalam wcześniej do poradni. Córka miała wskazanie na bioderka wczesniej niż 6t.z. i musieli się dostosować z terminem. Bo okulista to w 4m.z.
    A o co chodzi z okulista spytalam neonatolog i mówiła że to m.in. profilaktyka siatkowczaka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 19:32

Hoope lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, kciuki!! :)

Może któraś przejąć na razie listę rozpakowanych?
    Nie jestem w stanie teraz tego ogarniać :/

Wczoraj moje dziecko się rozdarlo na noc, od 10 do 1 w nocy próbowałam ja uspac. Dopiero po 1 zasnęła... Przez te 3h, mimo że była nakarmiona to szukała cyca żeby possac, a ja nie mogłam jej go dać :(
    Dzisiaj od samego rana sajgon, obchod, tu ściągnąć pokarm, tu przewinac Mała, nakarmić, tu badania, śniadanie w biegu, obiad zimny. Już miałam załamanie i popłakałam trochę w łazience, bo miałam nadzieję że dzis wyjdziemy, ale Mała ma żółtaczke i nie puścili. Na szczęście po badaniach krwi bilirubina nie wyszła taka żeby trzeba było naswietlac, więc jutro do kontroli i jak będzie wszystko ok to wychodzimy.
    Ale ogólnie chyba hormony mi szaleją na Maxa, bo jak Maz wychodził ode mnie to mi się płakać chciało, w ogóle jak pomyślę o domu to mi się płakać chce, bo nie chce tu już być.
    Z dobrych wieści dzisiaj byłam pod opieką cały dzień doradcy laktacyjnego. Ten mój brunatny pokarm to raczej po prostu taka siara, ściągam ja co 3h by oczyścić kanaliki i jest już jaśniejsza, dziś to nawet była kawa z mlekiem, bo już zaczyna się mleko produkować. No i ściągam za każdym razem po 30ml z obu piersi :)
    Od jutra akcja przystawianie. Cieszę się, bo denerwuje mnie to że Mała chce po karmieniu mm possac jeszcze cyca, ma ciągle odruch ssania, wierci się, płacze a ja nie mogę jej pomóc. To jest straszne.
    Ogólnie to jestem trochę w rozsypce, ale daje rade. Wystarczy, że spojrzę na nią :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko gotowe :-) pewnie jeszcze będę zmieniać ustawienie bo coś mi nie do końca pasuje, tylko nie wiem co. Przewijak chyba

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva
    Polubic mogę za jedną rzecz
    AAle hormony to normalne...nie pomagaja niestety...ale to mija. Szpital mija. Zaraz będziecie u siebie i zrobi się znacznie lżej. A na pewno dasz radę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1131 1132 1133 1134 1135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ