X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa
    Czyli dziś musisz urodzić żeby siostra miała co robić

Kwiatkowa24 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch to okropny zmarźluch! Non stop zimne stopy i dłonie. A przy przewijaniu cała się trzęsie, nie wspomnę jak się darła jak ją z kompieli wyciągnęłam :)

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dlonie i stopy nie patrzy się. Kark

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym oczyszczaniem przed porodem to ciężki temat. Ja byłam dwa razy w wc, w tym dwie godz przed porodem a mimo to w trakcie porodu też troszkę kupki wyszło, ale tego się nawet nie da kontrolować przy parciu.

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pomału robię porządki chociaż w domu czysto jak się codziennie coś sprzata, mama moja przyjeżdża już w czwartek i zostanie jakoś do połowy lipca, także myślę że Vanessa czeka aż babcia Ju będzie u nas i dopiero wyjdzie na świat :-) od 2 dni Wogole już nic nie czuje poza ruchami dziecka. Żadnych boli, nic. Raz mnie wczoraj pachwina zabolało, poza tym spokój. W czwartek wizyta u lekarza, zobaczymy czy coś się od środka zaczyna dziać.

ex2bio4pttsuyqga.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich . Dziś mieliśmy wizytę położnej ,bardzo fajna babka zupełnie nie wiem czemu tak nie chciałam wizyt przed porodem . Zarejestrowaliśmy mała więc decyzja co do imienia ostatecznie zapadła . Mała ma na imię Urszula . Ulenka jest złotym dzieckiem ,je i śpi w dzień i w nocy . Wczoraj naszło mnie na fasolkę po bretońsku ,niby ciąży już nie ma a zachcianki zostały ,stwierdziłam że muszę być masochistką jedząc fasolę na kolację ale mała nawet nie zapłakała .

Koralowa cieszę się że odkrywasz magię kp. jak to robić w miejscach publicznych to kwestia z którą każda z nas się czasem spotyka, potrzeba wyobraźni ,po pierwsze zanim wyjdziesz z domu pomyśl o ubraniu które ułatwi karmienie bez potrzeby obnażania połowy ciała ,po drugie warto mieć jakąś huste ,kocyk czy pieluszkę żeby podczas karmienia się zakryć i nie drażnić mocherowych beretów . Można też tak postawić wózek żeby oddzielał was od gapiów . Pozatym jak trzeba to należy też umieć odpowiedzieć na jakieś głupie gadki bo chwastu na tym świecie nie brakuje ,to nasze święte prawo karmić piersią w warunkach komfortu nie w toalecie . A wogole jak potrafili odwracać głowy jak stałyśmy w kolejce z brzuchem i udawać że nie widzą to to teraz też niech nie patrzą jak mają problem . Wykarmilam piątkę dzieci i jakoś nigdy nie spotkałam się z jakaś nieprzyjemna sytuacja tak że nie przejmuj się wbrew pozorom więcej jest życzliwych ludzi niż nawiedzonych.

Kattalinna cierpliwości napewno ruszy nie stresuj się ,ciesz się maleństwem nie stawiają sobie jakichś niebotycznych oczekiwań pewne rzeczy poprostu od nas nie zależą więc po co się stresować . Teraz są wasze najważniejsze i najpiękniejsze chwile po co je zakłócać niepotrzebnymi zmartwieniami .

Kira spokojnie jeszcze się doczekasz .

kattalinna, Mała Matylda, Fatalita, Fermina, Koralowa lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Anusias Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hejka, mi dziś zaplanowali cc bo nie wiedzą sami czy dzidzia ma 3800 czy 4400 :/ Mam implant w kręgosłupie, o którym od początku wiedziała moja prowadząca, nie mogłam jej sie doprosić o usg w ostatnim czasie. W 2016 roku miałam go wkładanego właśnie przez powłoki brzuszne, operacja wyglądała tak jak cesarka, tam jest cięcie i trochę boję się ponownej reoperacji. Zła jestem bo nastawiałam się na poród sn i cały czas mi mówili , że mogę rodzić naturalnie a tu naglę nie mogę. Inaczej bym się nastawiła. Wiem, ze zawsze tak może wyjść ale mi bardziej chodzi o zbywanie mojego kręgosłupa przez całą ciąże i o to, że przez ostatnie 4 tygodnie nie miałam usg żeby stwierdzić wielkość dziecka. Termin mam na czwartek. Ehhh :/

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
  • Patk Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, Katalina u mnie dokładnie to samo... przestawiam potem odciągała 7-5-3 I nic... cycki bolą, dziecko wkurzone, a cierpliwość się kończy. Dokarmiamy się Hippem combiotic, nawet ładnie go wciąga.

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy pierwszy spacer za sobą, miło wyjść po takim czasie na dwór..nawet na te 40 min :)

Mi spadło z wagi juz 13 kg..ale waga sie zatrzymała mam nadzieję ze nie na długo..

Moj Jasiek ma dzisiaj dzień płaczu..aa zapomniałam zapytac bo dziisiaj było ważenie małego i przybrał 300 g przez tydzień, położna zrobiła oczy, znaczy się że dużo???

1usa3e5el69vdydq.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No sporo :) Moj na początku przybral w tydzien 210g, teraz nie wiem bo poloznej sie nie spieszy do nas juz, a nie jestem pewna czy ta waga co kupilam dobrze wazy xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm a moze po prostu potrzebuje tyle zjeść?z tego co pamietam chyba wygrywa ranking forumowego klocuszka :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope myślę że nasze dzieci powinny się poznać XD

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b57827e6178f.jpg

Saperek, kamciaelcia, pawojoszka, Kira91, Sela, Katy, Kwiatkowa24, Mała Matylda, Cola87, kattalinna, Hoope, pumka1990 lubią tę wiadomość

• Saperek Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem załamana
    cała ciążę super wyniki moczu A z dziś bardzo liczne bakterie w osadzie moczu
    leukocyty ok 1-3
    mam zrobić posiew
    póki co dyskwalifikuje mnie to do porodu w wodzie

nie wiem może źle pobrałam mocz albo coś nie tak z pojemnikiem
    bo zawsze miałam takie jeszcze w folii A ten tylko zamykany
    jutro oddam jeszcze raz plus ten posiew

f2w3qqmza7aalezj.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zaliczyliśmy pierwszy spacer
    Tylko godzinkę ale bałam się o moje siły. Maleńki zadowolony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 10:36

Saperek, efwka83, Patk, pawojoszka, Kira91, Katy, Kwiatkowa24, Mała Matylda, J.S, kattalinna, Fermina, Hoope, pumka1990 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Szyjka skrocona do 1cm, rozwarta 1cm. Ciesze sie jakbym pizła w totka. W srode jeszcze byla ledwo dosiegalna,zamknieta I dluuga. Na ktg jakies skurcze sie zapisaly. W czwartek sprawdzamy u lekarZa czy jest jakis postep. Jak nie bedzie I do poniedzialku nie urodze no to wywolanie. Alewierze ze pojdzie samo :)

No to tyle. Potem Was nadrobie na spokojnie bo pisze z trasy ;)

Edit: Czyzby ostatnie przed porodem? ... ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/83cd5c318524.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 20:13

pawojoszka, jangwa_maua, Kwiatkowa24, Saperek, kamciaelcia, Mała Matylda, Katy, Cola87, kattalinna, Hoope, Feeva lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Asix Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja mam taka butelkę aby dziecko się npracowalo https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c5a809e4a66.png

Dziś załatwiłam urlop macierzyński. Właśnie wróciliśmy ze spaceru. 30 minut ale zawsze coś. Jeszcze czuję dyskomfort podczas chodzenia ale już coraz lepiej jest.

kattalinna, pumka1990 lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna co do butelki to była canpol babies haberman ;-) od razu sobie ją zapisałam
    ja już jestem po wizycie. Rozwarcie nadal na palec ale szyjka jeszcze odgięta ku tyłowi, chociaż mięciutka. Skurcze się pisały tak na poziomie 60-80 ale dopiero pod koniec ktg... niestety jeszcze trzeba czekać. Moja gin mi kazała w czwartek zrobić ktg i nie bardzo wiem gdzie, do niej mam ponad 50 km. Myślicie, że w szpitalu zrobią tak bez niczego??? Tu w pobliżu nigdzie nie mam ktg :-/
    Kira jak nic bierz się za masaż sutków, bo ja po dzisiejszej wizycie jak tylko odpocznę muszę jakoś pobudzić tą oksytocyne hehe
    Niech te zaklęte szyjki w końcu puszczą!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 20:11

Kira91, Mała Matylda, kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam odpadł kikut. Karmimy się. Cyce bolą. mała była nieodkładalna ale zawinięta śpi super :). Ja wyglądam jak śmierć na urlopie, a dziś chłop "gorączkę" miał więc musiałam nad nim skakac dodatkowo. Ja z wagi prawie tyle ile przytyłam w ciąży. Został mi dodatkowy kilogram.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szyjka krótka i miękka, ale Zamknięta. Zofia wg pomiarów 3600 g. Łożysko trochę zwapnione i coraz mniej wod. Też, muszę zrobić ktg w piątek. W pon termin jak nie urodze to w kolejną środę jeszcze wizyta.

Sela, kamciaelcia, Mała Matylda, kattalinna, pumka1990 lubią tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Sela Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciabos a miałas już jakieś skurcze?

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
‹‹ 1178 1179 1180 1181 1182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ