X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w bloku i nawet nie ma gdzie iść usiąść na ławce bo wszystkie oblegane przez stare spoleczniary :/

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feva na budzie mogę zawsze odkryć taką siatkę, więc azraczej tak gorąco tam nie jest, tak mi się wydaję przynajmniej.

Rany dzidek dzisiaj chyba jest tak upierdliwy z tego gorąca. Jak tylko dotknie łóżeczka oczy jak 5 złotych, a na ręku jak jest to się kleimy do siebie. Dopiero zasnął od rana. Też bym poszła spać...

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już z wagą mam mniej niż przed porodem. W taką pogodę ubieram body z krótkim i bez czapki. Staram się wychodzić wieczorem kiedy jest trochę chłodniej.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospal 5 minut, on mnie za coś karze :P

Dziewczyny czy jak kladziecie maluchy spać na brzuchu to zostawiacie je same? Bo ja się tak boję, że jak tak śpi w dzień to siedzę koło niego a w nocy nie śpię tylko go pilnuje. I nie wiem czy schizuje czy każda tak ma

• Katy Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez dzisiaj Kamil spi tylko na rekach, ledwo go odloze juz sie budzi i placze ;( Chcemy isc na spacer wieczorem, ale jakos sobie tego dzisiaj nie wyobrazam...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka ja zostawiam.
    Ładnie sobie śpi na brzuszku, jak jej niewygodnie to sobie przekreca sama główkę na drugą stronę :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, ja nie zostawiam, polozna mowila aby nie pozostawiac dziecka samego w tej pozycji, bo moze przekrecic nosek i qtedy nie bedzie moglo zlapac powietrza
    Ja w ogole najchetniej bym swojego nie zostawiala tylko pilnowala XD

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak JS, położna i lekarki w szpitalu uczulały żeby takich maluszków nie zostawiać na brzuszku bez nadzoru, dopóki nie będą trzymać pewnie główki.

Od porodu mam jakieś 10kg mniej. Jeszcze 8 do wagi wyjściowej. Najbardziej jednak zależy mi na centymetrach od pasa w dół...

Senność dziś u nas wielka. Czekamy na wieczór żeby wyjść na podwórko. Rano byliśmy w kościele, Ania przepała cały czas, przed powrotem tylko pielucha była do zmiany. Ogólnie śpi ciągle. Jak codziennie. W nocy będzie gorzej, a właściwie wieczorem. Nie możemy zapanować nad wieczornym rytuałem

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam wiele razy, bo niestety mój wywrotowiec często tak śpi, czyli z nosem w łóżko. Oddycha normalnie. Jeśli łóżko jest twarde nie ma siły, żeby się udusił. Generalnie śpi na brzuchu. Wychodzę ale na krótko, bez względu na to jak śpi.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na brzuchu nie chce spać. Za to lubi sobie tak leżeć. On leży sobie na kanapie na brzuchu, a matka walczy z laktatorem w tym czasie. Jestem niedaleko.

Pochwaliłam się tutaj warunkami do przyjmowania gości i właśnie jedzie 5 sztuk... :/ Skrzat wyczuł i usnął- będzie udawał że tak jest zawsze ;)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, jeśli goście to sposób na Skrzata to na Twoim rozważyłabym jakieś pokoje gościnne na stałe ;-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam litanie i mi uciekło:/

• Mama32 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy też miałyście przed porodem, takie uczucie, gdy dziecko było bardzo aktywne i jakby tam na dole też się wszystko otwieralo, takie dziwne uczucie Ale bez żadnych kompletnie boli?

Mała Matylda lubi tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32, czyżby coś się zaczynało dziać? :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej wątpliwe, chociaz uczucie dość dziwne :- D

ex2bio4pttsuyqga.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, chyba miałam, tylko nie wiem czy to było życzeniowe czy faktycznie coś działało. Oby u Ciebie to był początek akcji!

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, wracam. :)

Przede wszystkim dziękuję za wsparcie po opisie mojego porodu. Płakałam przy większości wiadomości, ale bardzo, bardzo pomogłyście. Wszystkim, które odnalazły w moim wspomnieniu swoje przeżycia ogromnie współczuję. Oczywiście przepłakałam te posty i dziękuję szczególnie, chociaż nikomu nie życzę podobnych doświadczeń, dobrze wiedzieć, że nie jest się samym

Nawał mi się kończy, ale mam bardzo silny baby blues. Ciągle płaczę. Zaczęłam się obsesyjnie bać o zdrowie Małego, boję się, że ma autyzm, padaczkę i wszystko naraz. :( Wiem, że to hormony ale czuję, że zaraz oszaleję. Kiedy to mija? Czy to, że noworodek śpi tylko 12 godzin na dobę jest normalne?

Poza tym fizycznie, poza brakiem snu, super, zostało mi 4,5 kg do zrzucenia. Położna przecięła mi trochę szwy i prawie nie czuję już krocza. Nawet dwójki już się nie boję.

Sela, mój nawał trwał dwie doby. Nie robiłam nic, poza przystawianiem do piersi Małego i odciąganiem niewielkich ilości mleka (ręcznie, nie laktatorem, ściągałam naciskając brodawkę od strony największych zgrubień, bo Mały nie wyjadał wszystkiego - np pod pachą i u góry gromadziło się najwięcej mleka i bolało), ponoć ciepłe okłady przed i zimne po karmieniu też przynoszą ulgę.

Feeva, mój też kicha często. Do kompletu, kilka razy dziennie ma czkawkę. Zupełnie jak w brzuchu. :)

A ja nie dostałam skierowania na bioderka. Kazali mi pójść z marszu do szpitala i się zapisać. Mąż poszedł, zapisał. Nawet mnie nie zdziwiło, że tak "na gębę".

LadyInna, ja dokładnie na tej podstawie umierałam ze strachu przed padaczką. Dobrze przeczytać, że inne Maluchy tak mają. Wiecie co? Pamiętam, jak pisałyśmy, że zbiorowo trzeba nam psychiatry w ciąży. To ja nie wiem czego mi trzeba teraz, po porodzie. Lobotomii? Doczytałam, że dostaliście skierowanie do neurologa. Teraz nie wiem, też iść z tym do pediatry? :( Inne dziewszyny z takimi samymi objawami u dzieci, robicie coś z tym?

Hoope. :D Dokładnie taki sam dialog toczę czasem z Julkiem. :D

Nynka, ja przed porodem planowałam zajść w ciążę w sierpniu 2019. Jak mi przejdzie trauma, to może zrealizuję.

Haha, chodźcie, będę Wam płakać w rękawy. Już teraz, jak sobie piszę jest mi lepiej, więc w sumie mogę Was przyjąć. ;P

Mama32, masz jeszcze szansę zdążyć przed czerwcem! :)

Też używam Baby Daybook. Polecam, mi się przydaje. Obecnie głównie do tego, żeby się martwić czy wszystko jest w normie. ;)

LadyInna, Mycha666, Mała Matylda, kattalinna, Hoope, Sela lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina ja największy babyblues miałam w szpitalu. Wylam 3dni. W domu też trochę, ale bardziej z powodu zapalenia, taka podłamke złapałam.

Ja dziś padam na ryj. Mała nie spała od 12:30-21. Marudna była dziś strasznie, już momentami miałam jej dość, a jej krzyki do tej pory mi w uszach dzwonią. Najgorsze jest to, że nie zawsze wiem co jej jest i jak jej pomóc :( wtedy mi się serce kraje.
    Wykapalismy ja, napchalismy mlekiem i usnela. Mam nadzieję, że pospi chociaż tych kilka godzin, bo zwariuje.

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nadal nie spi, ciagle wyje z malymi przerwami na sen.
    Jestem taka zmeczona, ze mam az dola. Ale to minie na pewno, kiedys musi sie uspokoic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 21:22

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 1226 1227 1228 1229 1230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ