X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, bo pieluchy są nudne ;-) a propos, moja przez noc niezłą produkcję miała. Nie nadążałam w aplikacji klikać, przez co wyszło że niby tylko 4 zmiany ;-) tylko opcji "kupa na przewijak w ratach" nie uwzględniono.

Dziecko śpi od prawie pół godziny, ojciec śpi całą noc. Matce oczy się zamykają, ale oczywiście nie może już sobie pozwolić na drzemkę bo za godzinę wyjście z domu. Pierwsza wizyta u pediatry - ciekawe jaki się trafi bo idziemy w ciemno.

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Ciężka noc, aż mi się pisać nie chce. Źle znoszę niespanie. Serio źle.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32, widzę że u Ciebie jednak się rozkręca :). Trzymam kciuki i po cichu zazdroszczę. U mnie nadal bezobjawowo, jutro ktg.

Wszystkiego najlepszego z okazji pierwszego Dnia Dziecka dla naszych forumowych maluszków <3
    Dzieciom i ich mamom życzę dużo mleka i dużo snu ;)

Katy, Feeva, Hoope, kattalinna, D_basiula lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z okazji Dnia Dziecka życzę naszym maluszkom spokojnego snu :D, zdrowych brzuszków i dużo pierwszych uśmiechów! Nam życzę dużo cierpliwości, radości macierzyństwa i przespanych nocy :) a nierozpakowanym mamom żeby dzieci chciały zrobić im dziś prezent ;)

Katy, Mała Matylda, Feeva, Hoope, Nynka, kattalinna, pawojoszka, D_basiula, Wowka lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, bo dziewczynki serio jakies grzeczniejsze. Ja w swojego tez wlewam mleko ale to nie dziala niestety. Zazdroszcze snu.

Wowka, ja mam mnostwo plam juz na kanapie, musze zglosic ja na pranie, bo wszedzie plamy od mleka i tez nigdy na pieluche, zawsze gdzies z boku.

Hoope, lacze sie w bolu.

Ja jeszcze sie tak poklocilam ze swoim, ze nie gadamy i chyba gadac nie bedziemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 08:48

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam do lekarza, czy mnie wcześniej przyjmie, kazała jechać od razu do szpitala. Także czekam już w szpitalu aż mnie wezmą na badania

Feeva, Katy, Mała Matylda, Cola87, Ola_Ola, Nynka, kattalinna, D_basiula, Sela, pumka1990 lubią tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 kciuki :)

J.S mi się jeszcze o dziwo udało nie poklocic z moim. W ogóle cała ciąże się nie klocilismy, teraz też. Jedyne na co zwróciłam mu uwagę to to, że zdarzało mi się wyjść gdzieś na pół dnia albo 3/4,a ja siedziałam z rozdartym dzieckiem sama. I wtedy ani siku, ani zjeść, bo domagała się ciągle czegoś. A tez chciałabym czasem wyjść gdzieś na trochę. Dlatego dziś wychodzę XD
    Co prawda do zusu złożyć wniosek o zasiłek macierzyński, ale przy okazji wstapie do paru sklepów bo mama z siostrą ze mną jadą :D zapas pokarmu w lodówce jest więc sobie tata poradzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 09:30

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż odpukać puki co zachowuje sie wzorowo, jak mialam swoj baby blues bardzo mi pomógł. Dziecko mimo ze chłopczyk tez grzeczne i spi w nocy ładnie. Jedynie pierwsza noc byla masakra bo go brzuszek bolał. Oby mu tak zostało!

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka...
    wreszcie po kawie więc mam siłę pisać :)
    Tak, ja też nie spałam większość nocy, ale paluchy odmawiały trafiania w klawiaturę telefonu, żeby Wam w nocy odpisać.

Mama32 trzymam mocno kciuki!!

Hoope, dzięki za wczoraj. To prawda, wszytsko się zmienia w sposób tak nieprzewidywalny. Z mężem już chciałam się przez moment rozwieść, ale od przedwczoraj mi przeszło. Inni ludzie zaczęli mnie wkurzać jeszcze bardziej, więc chociaż męża sobie zostawię. Bo w innym wypadku już do nikogo gęby nie otworzę.

Wczoraj byli teściowie. Mała wcześniej była niespokojna, ledwo co udało mi się ją uspokoić, miałam ją cały czas na rękę i próbowałam uśpić, żeby chociaż kawy się napić i potem wyjść na lody. A oni wiecznie mi ją łaskotali w stopę, tłumaczę, ze się denerwuje, zaczyna prężyć, robi grymas na buźce i że próbuje ja uspić, a do nich jakby nie dociera, bo przecież "Oni nie przyjechali tutaj tylko na nią patrzeć".
    ...przyjechali ją powkurzać, no i jej mamę przy okazji.
    Potrzeby ludzi 55+ ponad potrzebami noworodka. No świetnie.

U nas plamy na łóżku zrobione przeze mnie. Wiecznie przecieka mi stanik. Zmieniam 4 razy dziennie, wkładki co chwilę. Jak Wiki pije z jednej piersi to z drugiej leci ciurkiem. Też tak macie? ;)

J.S. współczuję kłótni i niedospania :(

Wszystkim dzieciom samego uśmiechu na buzi!! <3

Edit:

Kattalinna, miałam apkę w szpitalu. Ale szybko skasowałam, bo nie nadążałam wklikiwać tak szybko się wszystko zmienia ;) Mała zasypiała, a ja wtedy dopiero nadrabiałam w apce info o karmieniu i przewijaniu. Ale brakuje mi jakiegoś zzapisywania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 10:01

Hoope, kattalinna lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 powodzenia, daj znac. My tez w dwupaku, wczoraj bolal mnie krzyz, a nad ranem mialam bole miesiaczkowe, niektóre bolaly znaczaco, ale oczywiście wszystko przeszlo.. Nieublaganie zbliza sie poniedziałek.. Dzisiaj jeszcze ktg. Chociaz zbilza sie weekend, a na forum w weekendy tez sie zazwyczaj duzo dzialo. MalaMatylda masaz sutkow cos dziala??

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, jak ja lubie takie odwiedziny, gdzie nie licza sie potrzeby dziecka tylko doroslych, aby dotknac, pomiziac, a ty sobie potem radz.

Feeva, moj wlasnie mam wrazenie ze tak ucieka i ja siedze sama i tez nie moge nic zrobic, bo bez drugiej osoby nie mam mozliwosci mam takiego rozdarciucha. Za tydzien wraca do pracy, boje sie jak to bedzie :(

Jaka to apka?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 daj znać co i jak:)

Skończyły mi się pomysły czego potrzebuje moje dziecko. Jedyny wniosek to mamy, najlepiej stojącej, bo jak usiądzie to wrzask.

Ja jestem w miare wyspana, bo mąż dzisiaj cala noc działał przy małym. Jedziemy do dziadków na weekend, już się boje...

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś teściowie wzięli Kubusia i w spokoju sama pojechałam na zakupy do Biedronki. Nawet nie wiecie, jaka byłam z tego powodu szczęśliwa, mimo że zakupy w biegu. Ale jak jakieś dziecko zapłakało w sklepie to od razu się spinałam.

Czy Wy lecicie do dzieci ledwo zaczną kwilić i tylko ja jestem taka nieczuła, że czasami zostawiam młodego płaczącego, bo np. muszę do Wc albo szybko się umyć?

Ja mam aplikację Baby Manager. Korzystam, bo ciągle zapominam, o której młody jadł i z którego cyca.

Czy Wy dajecie dzieciom samą witaminę D czy D+K? Skoro podali po narodzinach witaminę K, to jest sens taką kupować?

Nynka dokładnie mamy stojącej, a jeszcze lepiej chodzącej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 10:47

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, trzymam kciuki aby jednak samo się zaczęło przed poniedziałkiem. Mam nadzieję, że dzisiejsze ktg przyniesie pozytywne informacje :)

Jedyne co dotąd daje mi masaż sutków to twardnienie brzucha w trakcie, które mija po kilku minutach. Już od dawna stosuję tyle różnych metod mających przyspieszyć poród, które nie dają u mnie rezultatów, że dopada mnie zniechęcenie. Chyba pobiję rekord długości ciąży w tym wątku :/

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, moj tez i do tego jeszcze inne rozrywki w trakcie jak szybszy krok, nucenie, szumiś i inne gadzety.

Mala Matylda, masakra... wiem ze to marne pocieszenie, ale jeszcze troszke. Kiedy do szpitala? Przepraszam ale chyba przeoczylam.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda, ha tez juz sie smieje ze chyba n8gdy nie urodze. U mbie w otoczeniu duzo bylo ciaz na maj, poczatek czerwca wszystkie juz rozpakowane. Na szczęście od paru dbi cisza i nikt do mnie nie pisze i co juz po?? Bo pare osob lekko musialam ustawic do pionu.. Strasznie to wkurza.. Dzisiaj sie wyspalam, bo po tych bolach usnelam jeszcze i zdecydowanie lepiej sie czuje. Ale duchota okropna.. U mnie masaz tych sutkow tez powoduje twardnienir brzucha.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Pospal 5 minut, on mnie za coś karze :P

Dziewczyny czy jak kladziecie maluchy spać na brzuchu to zostawiacie je same? Bo ja się tak boję, że jak tak śpi w dzień to siedzę koło niego a w nocy nie śpię tylko go pilnuje. I nie wiem czy schizuje czy każda tak ma

Na brzuchu zostawiam tylko w dzień, zerkam co jakiś czas i zawsze jestem gdzieś obok ale nie wpatruję się non stop :) Moja od urodzenia sprawnie przekłada sama głowę z prawego boku na lewy, więc się nie boję. Gdyby miała wiotki kark to wtedy bardziej bałabym się ją tak zostawić spać.
    W nocy śpi na boczku, po każdym karmieniu zmieniam boczek. Czasem też na plecach z głową na bok.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania na wizycie zgarnęła milion pochwał :-) od stroju, przez zachowanie do stanu zdrowia oczywiście :-) rodzice pękają z dumy! Dziecię przybrało prawie pół kilo od wyjścia ze szpitala, dziś 3615g. Cyc matki ma moc ;-)

Dostaliśmy skierowanie na bioderka. No i chyba czeka nas wymiana bo wystawione na dziwnego pacjenta: imię, nazwisko i wiek mojej córki, ale płeć i PESEL już męża, bo też jest pacjentem tej przychodni...

Mała Matylda, Hoope, Nynka, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam przed chwila telefon od tesciowej..W tle taki wrzask, ze tylko uslyszalam, ze mamy szybko wracac bo ona ma dosc..Az sie boje wracac

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S, niczego nie przeoczyłaś – jestem okazem zdrowia, Zosia również, przepływy i ilość wód super, dziecko nieduże (3150 g) więc o szpitalu jak dotąd nie było mowy. Może jutro czegoś się dowiem.

Olciabos, ja z upływem czasu też nabieram przekonania, że ta ciąża nigdy się nie skończy… rodzina i znajomi chyba również stracili nadzieję, bo ostatnio rzadziej pytają czy to już. Całe szczęście, bo co raz gorzej znoszę nawet z pozoru niewinne wiadomości z pytaniem „co słychać”.

Kattalinna, gratuluję wzorowej córci :D

kattalinna lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
‹‹ 1228 1229 1230 1231 1232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ