X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, bo pieluchy są nudne ;-) a propos, moja przez noc niezłą produkcję miała. Nie nadążałam w aplikacji klikać, przez co wyszło że niby tylko 4 zmiany ;-) tylko opcji "kupa na przewijak w ratach" nie uwzględniono.

Dziecko śpi od prawie pół godziny, ojciec śpi całą noc. Matce oczy się zamykają, ale oczywiście nie może już sobie pozwolić na drzemkę bo za godzinę wyjście z domu. Pierwsza wizyta u pediatry - ciekawe jaki się trafi bo idziemy w ciemno.

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Ciężka noc, aż mi się pisać nie chce. Źle znoszę niespanie. Serio źle.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32, widzę że u Ciebie jednak się rozkręca :). Trzymam kciuki i po cichu zazdroszczę. U mnie nadal bezobjawowo, jutro ktg.

Wszystkiego najlepszego z okazji pierwszego Dnia Dziecka dla naszych forumowych maluszków <3
    Dzieciom i ich mamom życzę dużo mleka i dużo snu ;)

Katy, Feeva, Hoope, kattalinna, D_basiula lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z okazji Dnia Dziecka życzę naszym maluszkom spokojnego snu :D, zdrowych brzuszków i dużo pierwszych uśmiechów! Nam życzę dużo cierpliwości, radości macierzyństwa i przespanych nocy :) a nierozpakowanym mamom żeby dzieci chciały zrobić im dziś prezent ;)

Katy, Mała Matylda, Feeva, Hoope, Nynka, kattalinna, pawojoszka, D_basiula, Wowka lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, bo dziewczynki serio jakies grzeczniejsze. Ja w swojego tez wlewam mleko ale to nie dziala niestety. Zazdroszcze snu.

Wowka, ja mam mnostwo plam juz na kanapie, musze zglosic ja na pranie, bo wszedzie plamy od mleka i tez nigdy na pieluche, zawsze gdzies z boku.

Hoope, lacze sie w bolu.

Ja jeszcze sie tak poklocilam ze swoim, ze nie gadamy i chyba gadac nie bedziemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 08:48

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam do lekarza, czy mnie wcześniej przyjmie, kazała jechać od razu do szpitala. Także czekam już w szpitalu aż mnie wezmą na badania

Feeva, Katy, Mała Matylda, Cola87, Ola_Ola, Nynka, kattalinna, D_basiula, Sela, pumka1990 lubią tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 kciuki :)

J.S mi się jeszcze o dziwo udało nie poklocic z moim. W ogóle cała ciąże się nie klocilismy, teraz też. Jedyne na co zwróciłam mu uwagę to to, że zdarzało mi się wyjść gdzieś na pół dnia albo 3/4,a ja siedziałam z rozdartym dzieckiem sama. I wtedy ani siku, ani zjeść, bo domagała się ciągle czegoś. A tez chciałabym czasem wyjść gdzieś na trochę. Dlatego dziś wychodzę XD
    Co prawda do zusu złożyć wniosek o zasiłek macierzyński, ale przy okazji wstapie do paru sklepów bo mama z siostrą ze mną jadą :D zapas pokarmu w lodówce jest więc sobie tata poradzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 09:30

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż odpukać puki co zachowuje sie wzorowo, jak mialam swoj baby blues bardzo mi pomógł. Dziecko mimo ze chłopczyk tez grzeczne i spi w nocy ładnie. Jedynie pierwsza noc byla masakra bo go brzuszek bolał. Oby mu tak zostało!

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka...
    wreszcie po kawie więc mam siłę pisać :)
    Tak, ja też nie spałam większość nocy, ale paluchy odmawiały trafiania w klawiaturę telefonu, żeby Wam w nocy odpisać.

Mama32 trzymam mocno kciuki!!

Hoope, dzięki za wczoraj. To prawda, wszytsko się zmienia w sposób tak nieprzewidywalny. Z mężem już chciałam się przez moment rozwieść, ale od przedwczoraj mi przeszło. Inni ludzie zaczęli mnie wkurzać jeszcze bardziej, więc chociaż męża sobie zostawię. Bo w innym wypadku już do nikogo gęby nie otworzę.

Wczoraj byli teściowie. Mała wcześniej była niespokojna, ledwo co udało mi się ją uspokoić, miałam ją cały czas na rękę i próbowałam uśpić, żeby chociaż kawy się napić i potem wyjść na lody. A oni wiecznie mi ją łaskotali w stopę, tłumaczę, ze się denerwuje, zaczyna prężyć, robi grymas na buźce i że próbuje ja uspić, a do nich jakby nie dociera, bo przecież "Oni nie przyjechali tutaj tylko na nią patrzeć".
    ...przyjechali ją powkurzać, no i jej mamę przy okazji.
    Potrzeby ludzi 55+ ponad potrzebami noworodka. No świetnie.

U nas plamy na łóżku zrobione przeze mnie. Wiecznie przecieka mi stanik. Zmieniam 4 razy dziennie, wkładki co chwilę. Jak Wiki pije z jednej piersi to z drugiej leci ciurkiem. Też tak macie? ;)

J.S. współczuję kłótni i niedospania :(

Wszystkim dzieciom samego uśmiechu na buzi!! <3

Edit:

Kattalinna, miałam apkę w szpitalu. Ale szybko skasowałam, bo nie nadążałam wklikiwać tak szybko się wszystko zmienia ;) Mała zasypiała, a ja wtedy dopiero nadrabiałam w apce info o karmieniu i przewijaniu. Ale brakuje mi jakiegoś zzapisywania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 10:01

Hoope, kattalinna lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 powodzenia, daj znac. My tez w dwupaku, wczoraj bolal mnie krzyz, a nad ranem mialam bole miesiaczkowe, niektóre bolaly znaczaco, ale oczywiście wszystko przeszlo.. Nieublaganie zbliza sie poniedziałek.. Dzisiaj jeszcze ktg. Chociaz zbilza sie weekend, a na forum w weekendy tez sie zazwyczaj duzo dzialo. MalaMatylda masaz sutkow cos dziala??

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, jak ja lubie takie odwiedziny, gdzie nie licza sie potrzeby dziecka tylko doroslych, aby dotknac, pomiziac, a ty sobie potem radz.

Feeva, moj wlasnie mam wrazenie ze tak ucieka i ja siedze sama i tez nie moge nic zrobic, bo bez drugiej osoby nie mam mozliwosci mam takiego rozdarciucha. Za tydzien wraca do pracy, boje sie jak to bedzie :(

Jaka to apka?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 daj znać co i jak:)

Skończyły mi się pomysły czego potrzebuje moje dziecko. Jedyny wniosek to mamy, najlepiej stojącej, bo jak usiądzie to wrzask.

Ja jestem w miare wyspana, bo mąż dzisiaj cala noc działał przy małym. Jedziemy do dziadków na weekend, już się boje...

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś teściowie wzięli Kubusia i w spokoju sama pojechałam na zakupy do Biedronki. Nawet nie wiecie, jaka byłam z tego powodu szczęśliwa, mimo że zakupy w biegu. Ale jak jakieś dziecko zapłakało w sklepie to od razu się spinałam.

Czy Wy lecicie do dzieci ledwo zaczną kwilić i tylko ja jestem taka nieczuła, że czasami zostawiam młodego płaczącego, bo np. muszę do Wc albo szybko się umyć?

Ja mam aplikację Baby Manager. Korzystam, bo ciągle zapominam, o której młody jadł i z którego cyca.

Czy Wy dajecie dzieciom samą witaminę D czy D+K? Skoro podali po narodzinach witaminę K, to jest sens taką kupować?

Nynka dokładnie mamy stojącej, a jeszcze lepiej chodzącej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 10:47

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, trzymam kciuki aby jednak samo się zaczęło przed poniedziałkiem. Mam nadzieję, że dzisiejsze ktg przyniesie pozytywne informacje :)

Jedyne co dotąd daje mi masaż sutków to twardnienie brzucha w trakcie, które mija po kilku minutach. Już od dawna stosuję tyle różnych metod mających przyspieszyć poród, które nie dają u mnie rezultatów, że dopada mnie zniechęcenie. Chyba pobiję rekord długości ciąży w tym wątku :/

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, moj tez i do tego jeszcze inne rozrywki w trakcie jak szybszy krok, nucenie, szumiś i inne gadzety.

Mala Matylda, masakra... wiem ze to marne pocieszenie, ale jeszcze troszke. Kiedy do szpitala? Przepraszam ale chyba przeoczylam.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda, ha tez juz sie smieje ze chyba n8gdy nie urodze. U mbie w otoczeniu duzo bylo ciaz na maj, poczatek czerwca wszystkie juz rozpakowane. Na szczęście od paru dbi cisza i nikt do mnie nie pisze i co juz po?? Bo pare osob lekko musialam ustawic do pionu.. Strasznie to wkurza.. Dzisiaj sie wyspalam, bo po tych bolach usnelam jeszcze i zdecydowanie lepiej sie czuje. Ale duchota okropna.. U mnie masaz tych sutkow tez powoduje twardnienir brzucha.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Pospal 5 minut, on mnie za coś karze :P

Dziewczyny czy jak kladziecie maluchy spać na brzuchu to zostawiacie je same? Bo ja się tak boję, że jak tak śpi w dzień to siedzę koło niego a w nocy nie śpię tylko go pilnuje. I nie wiem czy schizuje czy każda tak ma

Na brzuchu zostawiam tylko w dzień, zerkam co jakiś czas i zawsze jestem gdzieś obok ale nie wpatruję się non stop :) Moja od urodzenia sprawnie przekłada sama głowę z prawego boku na lewy, więc się nie boję. Gdyby miała wiotki kark to wtedy bardziej bałabym się ją tak zostawić spać.
    W nocy śpi na boczku, po każdym karmieniu zmieniam boczek. Czasem też na plecach z głową na bok.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania na wizycie zgarnęła milion pochwał :-) od stroju, przez zachowanie do stanu zdrowia oczywiście :-) rodzice pękają z dumy! Dziecię przybrało prawie pół kilo od wyjścia ze szpitala, dziś 3615g. Cyc matki ma moc ;-)

Dostaliśmy skierowanie na bioderka. No i chyba czeka nas wymiana bo wystawione na dziwnego pacjenta: imię, nazwisko i wiek mojej córki, ale płeć i PESEL już męża, bo też jest pacjentem tej przychodni...

Mała Matylda, Hoope, Nynka, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam przed chwila telefon od tesciowej..W tle taki wrzask, ze tylko uslyszalam, ze mamy szybko wracac bo ona ma dosc..Az sie boje wracac

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S, niczego nie przeoczyłaś – jestem okazem zdrowia, Zosia również, przepływy i ilość wód super, dziecko nieduże (3150 g) więc o szpitalu jak dotąd nie było mowy. Może jutro czegoś się dowiem.

Olciabos, ja z upływem czasu też nabieram przekonania, że ta ciąża nigdy się nie skończy… rodzina i znajomi chyba również stracili nadzieję, bo ostatnio rzadziej pytają czy to już. Całe szczęście, bo co raz gorzej znoszę nawet z pozoru niewinne wiadomości z pytaniem „co słychać”.

Kattalinna, gratuluję wzorowej córci :D

kattalinna lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
‹‹ 1228 1229 1230 1231 1232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ