X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, ladnie trzyma glowke ;) moj sie szybko meczy i zlosci xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszych dniach już obracała sobie sama głowę na drugi boczek śpiąc na brzuchu.
    Jak ją dźwigałam do odbicia to uparcie podnosiła do pionu od samego początku.
    Starsza też od razu była taka mocna.

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój do odbicia też głowę trzyma mocno ale na brzuszku albo zasypia albo sie drze furiat.

• Katy Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mi na rekach tez glowe trzyma ladnie, a juz na brzuszku nie bardzo :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się ze mną zawsze siluje jak ja trzymam w pionie. Ciężko ta głowę utrzymać, tak dźwiga. Na brzuszku jak śpi to też sama sobie przekreca :)

Hoope sikam ze śmiechu po Twoim obszernym poście :P

Edit:Mania usnela przy cycu. Kichnelam. Tak się wystarczyła biedna, że przez 5 minut się uspokoić nie mogła XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 18:31

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawkowanie espumisanu. Wiem, że było, ale nie pamiętam i nie znajdę. Ile dajecie? Bo ulotka przewiduje po 1 miesiącu

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda
    Cudna jest :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaaa
    Brzuszki :)
    Starszy był totalny leń
    A z Patrykiem się śmieję-póki co uwielbia spać na brzuchu a dziś dostał zalecenia dużo ćwiczyć na brzuchu...no tak...ale jak????? Skoro albo śpi albo się buntuje na brzuchu a jak buntuje sam obraca się na plecy. I nie ma mowy o cwiczeniach :)

Byliśmy na specerku ze dwie godziny. Ten i to wyjście do lekarza w pełni udane. Więc nie wiem czemu krzyczał poprzednio...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, rozwalił mnie twój opis. Od razu mi lepiej jak czytam że ktoś ma gorzej ode mnie :P

Ja prasuje ciuszki, ostatnie pranie na pół z mężem. Wcześniej znajdywalam prasowaczy w tym tłumie gości przewalajacych się przez dom. Teraz chyba się wystraszyli :P

Skrzat płacze prawdziwymi łzami i płyną mu po policzkach. Smutne niesamowicie. Trzyma już nieźle głowę i próbuje odrywać barki- robi takie pompki :) trzymany pionowo też trzyma łepek, jeszcze trzeba asekurować ale coraz lepiej mu to wychodzi. Pochwaliłam go, na pewno coś się zjeb...

Kattalinna nie pomogę z espumisanem bo zaczęliśmy dawać dopiero po skończonym miesiącu. Najpierw dawałam 4x10, a teraz daje jak widzę że coś męczy.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostała 6 kropli, efekt w zasadzie natychmiastowy. Jeszcze się trochę prężyła w trakcie jedzenia, ale nie przerywała i nie ryczała. Teraz leży na mnie na brzuszku, śpi, a ja mam nowe zmartwienie...: strasznie charczy. Nie umiem z tym noskiem. Zakraplałam sól fizjologiczną, próbowałam gruszką odciągnąć wydzielinę ale bez skutku. Jak zaglądam to nic nie widzę...

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna
    Kup katarek plus
    Dwa razy użyłam bo raz a dobrze. Dotykanie śluzówki nosa tylko zwiększa produkcję.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Was można liczyć jak na mnie z tym pocieszaniem XD

Fermina lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, śliczny mopsik. :) Mój też od początku przekręca główkę na boki leżąc na brzuszku, mam nadzieję, że niedługo też ją tak będzie pięknie trzymał.

Hoope, mogę Cię pocieszyć własnym nieszczęściem, też mi dziś koopa po ręce ciekła i to nie raz. Przed chwilą ułożyłam dziecię do snu po takiej walce i wrzasku, że większość historycznych bitew się chowa. A Subway zamiast seksu był nawet nawet.

Na odparzenia nam pomógł alantan plus maść, po jednym użyciu w zasadzie nie ma zaczerwienienia a męczyliśmy się tydzień z żywoczerwoną pupą i krostkami. Tormentolum akurat nie było w aptece. ;) Sudocremy, mąki ziemniaczane, wietrzenie, bepanthen i wzywanie wszystkich świętych na pomoc nie dało efektów.

A w ogóle to padam na twarz. Cały dzień padam na twarz a czuję, że nie będę mogła zasnąć. Boję się nocy. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 22:07

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej na odparzenia pomógł początkowo sudocrem, a tez pupa była mega czerwona i w krostkach. Jak się ciut poprawiło to smarowalam i smaruje dalej po każdej zmianie pieluszki linomagiem Bobo a+E. Jak ręką odjal.

Fermina, ja zasypiam już w locie na poduszkę :)

Dziecko właśnie poleglo. Ja kończę ściągać resztę pokarmu i idę w kimono.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 22:12

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spałam jakąś dobrą godzinę razem z młodą. Kąpiel przez to była później. No i teraz spanie marne bo dziecko w łóżeczku. Nie wiem co z tymi łóżeczkami - wszędzie może spać, łóżeczko budzi. I z tego co widzę, jest to ogólnodziecioww ;-) Tym sposobem, zamiast oglądać serial, nasłuchuję odgłosów zza ściany: już wrzask czy jeszcze kwekanie przez sen?

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwila Kamil spal w lozeczku wiec poszlam sie szybko umyc, wracam, a on oczy szeroko otwarte i zaczyna koncert...Jak do 23 nie uda mi sie go odlozyc to zostawiam go w lozku...Znowu, a juz spal pieknie u siebie:/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja nie przyzwyczajalam do spania z nami w łóżku :P
    Od początku kladlam do łóżeczka i dzięki temu Mania nie ma problemów ze spaniem w swoim legowisku :P 2x tylko spała ze mną w łóżku, ale to na początku, jak ja nie miałam już siły jej lulac, podałam się i wzięłam do siebie. Ale tylko te 2x :)

Tutaj pamiątka <3 przylapane przez tatę :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/85dc0ae6d9cf.jpg

Katy, Nynka, Hoope, Cola87, kamciaelcia, Wowka, Mycha666, malwka08, kattalinna, pawojoszka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, po co wymyślają te łóżeczka jak dzieci je nienawidzą:P
    Ja dzisiaj robiłam test czy to na prawdę tylko łóżeczko czy awanturnik potrzebuje nas. I tam gdzie my blisko to i cisza jest. Także może jeszcze kiedyś łóżeczko się przyda

• Hoope Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva srutututu, w tym wieku nie ma jeszcze przyzwyczajeń. Muszę powiedzieć, że syn jak i jego starsza siostra mieli podobne problemy z zasypianiem, różnica polegała na tym, że jedno ciężko zasypiało w swoim łóżeczku a drugie w naszym łóżku.

Tanda lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze karmienie po 4 godzinach snu. Ja Kubusia biorę do łóżka nad ranem, bo on juz wtedy wyspany, a ja ledwo żywa. Dziś teściowie biorą małego na spacer i zastanawiam się, czy myć podłogi w tym czasie czy się przespać ;)

‹‹ 1256 1257 1258 1259 1260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ