X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka a Ula płacze jak ją bujasz w wózku do zaśnięcia? Bo moja jak poleży chwile sama to drze się niemiłosiernie.

Jakie macie te lusterka do auta okrągłe czy prostokątne, jak to sie mocuje?

Laurka przykro mi.

Zmobilizowałam się i o 7.50 wyruszyłyśmy na spacer, niestety tylko niecałe 30 min i płacz. Pałąk podziałał na chwile,licze że jeszcze bardziej Małą zainteresuje.

Nie chce katarku do odkurzacza bo nosek czyszcze prawie codziennie a nie mam miejsca żeby odkurzacz stał non stop.
    A ta frida łatwo się przez to ciągnie? Bo przez ten mój płuca mi wysiądą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda gratuluję małej rocznicy:) jak idziesz na spacer to usypiasz Małą i przekładasz do wózka czy zasypia na spacerze?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam lusterko prostokątne
    Mama z wrześniowych mi poleciła to i jestem zadowolona

My na spacerku już ze 2km zrobione

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa
    Jak raz a dobrze nosek wyczyścić katarkiem to codziennie już nie bedzie trzeba
    Serio
    Też sceptycznie do niego podchodziłan i żałuję że przy córce nie odkryłam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbowałam 2 razy jechać sama z Baśką z tyłu i w ogóle nie mogłam skupiać sie na jeździe. Fakt z bazą jest szybciej i łatwiej ale z przodu też nie mam isofixa.
    Wracając do marki to u mnie kluczykiem pod kierownicą a u męża w audi jest włącznik normalny.
    W ogóle myślałam że w każdym aucie da się wyłączyć samemu.

• Hoope Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dobranoc. Młody śpi to ja też :) XD

Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, współczuję straty pieska :(

Kupilam sobie loda wloskiego i mi spadl na cycki :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy
    Masz dwóch mężczyzn do zlizywania ;)

Katy, Wowka, Sela, Mała Matylda, kattalinna, Cola87, Nynka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinki:

Dwa jajka utrzeć z cukrem (ja dałam trochę więcej niż pół szklanki, ale miałam kwaśne owoce). Dodać szklankę maślanki, zmiksować. Dodać dwie szklanki mąki, ok 6 łyżek oleju, czubatą łyżeczkę proszku do pieczenia, połączyć składniki szpatułką albo delikatnie mikserem. Nakładać do foremek na babeczki (w samych papilotkach trochę zdeptane) do ok 2/3 wysokości. Posypać owocami, wg gustu i uznania ;) piec 30 min w 200stopniach. Oczywiście wstawiamy do piekarnika rozgrzanego ;)

Foto, moje zdeptane :P wyszło ich 16, zostało tylko tyle :(

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2210333d46ee.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 10:57

Sela, Hoope, Mała Matylda, kattalinna, Katy, Cola87, Feeva lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka przykro z powodu pieska...

Wowka dziękuję za przepis. Na pewno zrobimy po weekendzie. W weekend serniczek od Hoope. Dawajcie wiecej przepisów to zamieszkam w kuchni heh (dobrze, że mamy salon połączony z kuchnią heh)

Majowa ja mam okrągłe lusterko. Montuje je z tyłu do zagłówka na takie paski jak torbe. I odbija mi się obraz w lusterku wstecznym ;-) nie wyobrażam sobie jazdy bez niego jak jesteśmy sami. To lusterko jest takie wypukłe. Ale może faktycznie lepsze prostokàtne jak Kamci.

Coś miałam jeszcze napisać i zapomniałam

Edit. Aaaa już wiem, Katy, Kamcia dobrze pisze masz dwóch mężczyzn hehe na pewno skorzystali... aż mi się loda zachciało.
    Jedziemy zaraz odebrać zamówienie z 5 10 15 :D i na zakupy. Na początek siadam z przodu, jak będzie mocny ryk to przesiąde się do tyłu ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, przekładanie Zosi gdy śpi źle się kończy - pobudka w trakcie lub syrena po przebudzeniu, więc tego unikam. Wybieram porę gdy jest spokojna i nie śpi od co najmniej godziny. Przed spacerem dbam o maksymalne zaspokojenie jej potrzeb, czyli karmię choć się nie upomina, zmieniam pieluchę i wychodzimy. Zwykle wtedy zasypia w ciągu 20 minut. Do tej pory jeśli nie zasnęła albo już sie przebudziła musialyśmy szybko wracać do domu, ostatnio jest lepiej.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie oczywiste jest, że z malutkim dzieckiem jadę z tyłu jeśli we dwójkę. W ogóle jaki jest cel siedzenia z przodu w takiej sytuacji? Z tyłu bardziej rzuca, czuć wyraźniej przeciąźenia, dzieci się zwyczajnie boją. W razie zakrztuszenia niewiele jest czasu na reakcję.

Sama z dzieckiem nie jeżdżę, chyba, że mam nóż na gardle, wtedy na krótkie dystanse. Na zakupy jadę sama, z dziećmi zostaje tata. Ewentualnie biorę starszą.

Sela gdzie Ty tak jeździsz ciągle? Nie da się tego przeorganizować?

J.S lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyciagacie dzieci z wózków jak zaczynają marudzić?

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala matylda
    podziwiałam za godz 7
    ale za godzine 6 wreczam medal :D
    nigdy nie udało mi sie tak z domu wyjść a co dopiero spacerowac :)
    dziś wyszliśmy o 9, własnie w domku wylądowaliśmy

Mała Matylda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Wyciagacie dzieci z wózków jak zaczynają marudzić?

zdarzało sie (i z Piotrusiem i Patrykiem) ale na zasadzie że marudzi, płacze to wyciagam i uspokajam, wtedy odkładam
    staram sie nie uczyć że dziecko na rękach idzie obok wózka
    z Piotrusiem zdarzało się zimą ze lulałam nagle na spacerze na rękach, zasnał, odkładałam i szłam dalej
    Emilka to zawsze spała ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze czekam na pobudkę z drzemki. Jak się budzi to szybka akcja: pielucha, cyc i lecimy. Staram się wcześniej być przygotowana, jak się nie udaje w 100% to jeszcze kończę czego nie zdążę zanim wstanie. Jeśli się naje to zaraz po wyjściu zasypia. Jeśli nie doje to może być kwekanie aż dostanie jeść. Jak była młodsza i był większy problem z łykaniem powietrza to raz 40 minut mi ryczała, w końcu wyjęłam z wózka i puściła mi bełcika. Okazało się, że nie odbiła porządnie i przeszkadzało a ja się wściekałam...

Teraz jedziemy. Opóźnienie mega bo najpierw spała (w końcu! Dwie kawy wypiłam) potem już przy wyjściu poszła kupa (też w końcu) więc szybko zmiana pieluchy i dobrze, bo byłby kupodeon: to nie było wszystko w temacie ;-) w końcu jedziemy, przynajmniej jeszcze udało się dokarmić trochę bo wcześniej nie była zainteresowana. A jedziemy tak:

Foto delete

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 20:16

kamciaelcia, Katy, Mała Matylda, Sela, Cola87, Feeva, J.S, MajowaMamusia, Wowka, Hoope, pawojoszka lubią tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety to bylo w sklepie wiec musialam zetrzec :p

Ja jezdze zawsze z tylu z Kamilem przez te jego histerie, raz tesciowej pozwolilam to niepotrzebnie siala panikę...

Z wozka wyciągam dopiero jak sie drze bo jak wyciagne wczesniej to juz nie ma szans na odlozenie...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, fajny przepis, muszę wypróbować :D

Kamcia, dziękuję :). Choć chyba nie zasługuję na podziw, bo spacery o tej porze wynikają z desperacji – Mała nie śpi więc ja też nie mogę, nienawidzi gdy jej gorąco więc mam do wyboru spacer bladym świtem lub wcale. O 19 mamy kąpiel dlatego przy obecnych temperaturach wieczorem nie wrabiamy się ze spacerem.

Jeśli jest wrzask na spacerze to zdarza mi się wyjąć z wózka, uspokoić i odłożyć. Czasem uspokojenie nie działa – wtedy na syrenie do domu XD (ale wciąż w wózku ;))

Katalinna, spokojnej podróży :). Ania jest prześliczna <3

Dziewczyny używające Espumisanu 100 mg – z tego co pamiętam Kattalinna, ale może ktoś jeszcze - jak dawkujecie? Macie porównanie z tym 40 mg? Ja do tej pory używałam tego słabszego, podawałam 3x8-10 kropel, ale Zosia nadal ma straszne gazy. Zastanawiam się czy warto zmieniać i ile ewentualnie go podawać. W ulotce piszą 5-10 kropli przed każdym karmieniem, ale Zosia od wczoraj je maksymalnie co półtorej godziny (a było co 2,5-3h :/). I to nie tak, że ona chce się napić ze względu na upał, ona nawet nie je – ona się obżera :P. Przysysa się na kilkanaście minut, a u mnie mleko leci pod sporym ciśnieniem, karmię na leżąco aby się nie krztusiła, a i tak ledwie nadąża (a czasem nie…) z przełykaniem. Już wcześniej przybierała 35-40g/doba, więc teraz będę miała małe sumo XD

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ogonie dużo jeżdżę sama, bo teraz stary ma dużo rannych zmian, więc takie siedzenie we dwie mnie przybija. To jadę wtedy do przyjaciółki i se wózkami jeździmy po lesie. W ogóle na początku to była misja włożyć cały wózek i dużego psa do aygo a teraz sztuka opanowana do perfekcji. XD

Wowka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daję espumisan 100
    poczatkowo co karmienie nawet (ale w nocy za kazdym razem) 5 kropli teraz na noc i w nocy po 10 kropli ale na mm to ogólnie około 6 karmień

Mała Matylda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1451 1452 1453 1454 1455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ