X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ta ulotka była niejasna i wywnioskowałam, że 5-10 kropli na dobę ;-) daję 5 na noc, czasem jeszcze rano drugie 5. Lepsze dla mnie od tego 40 p tyle, że łatwiej mi się połapać w dawkach.

Korki, ryk...

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMatylda ja dawałam na początku do każdego karmienia po 5 kropli. Później pediatra kazała 3x10 kropli. Teraz daje raz w tyg jak się pręży ale całe szczęście u nas już po kolkach itp. Oby nie wróciły.

Hoope ja jeżdże do mamy, jest sama, bo tata ciągle w szpitalach, a z nią mi raźniej spędzać czas niż samej z małym ssakiem w domu (z jebnięta teściową na dole). Do mamy mam 30 km. Raz ona przyjeżdża, a raz my jedziemy. Niech się babcia nacieszy wnukiem.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziuuu..dzień nieodkładalności. Nic nie pasuje :( oprócz mamy. Tragedia... Nic zrobić nie mogę. Skok rozwojowy jak nic ...

Moja też robi awantury w aucie. Już co raz mniej. Starsza dalej jeździ tyłem więc lusterko to super sprawa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 13:07

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wózka mało kiedy uzywamy, bo jest histeria. Na spacery chodzimy wieczorem lub wczas rano w chuscie. Ale jak już mamy wózek to wyciagam dopiero wredy jak jest mega histeria

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ryk i marudzenie pomogło że się przesiadłam na środek. A potem dałam pieluchę. Smoczek nie, ale tetrę pociumkać jak najbardziej. Nie ogarniam ale skoro jej pasuje to mi też :-) śpi opatulona pieluszką

Wowka, Sela lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym razem kampania na lullalove

https://www.limango.pl/shop/overview?cid=38321&page=6

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, popieram, nie widze sensu siedziec z przodu. Zawsze jade z tylu, a moj kieruje, a jesli ja to moja mama jest z tylu. Zawsze ktos z nim jest.

Ja daje 100, 8 kropli na noc.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jak jest śpiąca to płacze i wtedy żadne leżenie nie wchodzi w gre. Kilka razy próbowałam w wózku i albo ja nie umiem albo nie da rady z naszą. Raz mama twierdziła że musi się dac bo wszystkie dzieci śpią w wózku,dlugo nie czekałam aż z syreną leciała do domu XD

Ja wyciągam na chwilę w ostateczności potem wkładam i jak dalej jest awantura to lecimy do domu ale Mała w wózku zazwyczaj.

Zbiera się na burzę, oby nie przeszła bokiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też siedzę z tyłu z Zuzią,same jechałyśmy 2 razy.

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa pociechy :-)

Ja mam katarek i fride ale używam sporadycznie bo Emilka zawsze sobie z ranca wykichuje, frida jest ok i katarek, jedno i drugie polecam, przy wiekszym katarze to chyba lepszy katarek a na kosmetyke nosa to frida

Jak jedziemy autem to zawsze ktoś z tyłu siedzi, jest lepiej podać smoka, coś zagadać itp

Moja od szczepienia mega niejadek dziś zjada aż po 60 ml, a przed chwilą zaszalala i 40 ml ale pije wodę

Chrzciny mamy już ostatecznie zaklepane na 1 września na 13, będzie Max 15 osób z dziećmi

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka zaczyna łapać się za stopki i robi śmierdzące pierdki

kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na tarasie i jakaś wstrętna mucha ugryzła Skrzata. Rozdarł się na pół okolicy. Wyszedl ślad z babelkiem. Czym posmarowac? Albo może jakieś domowe sposoby?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna a dokąd zmierzacie bo chyba mi umknęło :D

U nas Mania zasypia od razu jak się ją wsadzi w samochód :) i siedzę z nią z tyłu.

Nie wiem co jej się wczoraj stało, ale wczoraj się meczylam z usypianiem ponad godzinę, kiedy zazwyczaj trwa to 5minut po kąpieli i jedzeniu. Z reguły zasypia zawsze z butla w buzi, a wczorwj oczy jak 5zl i ciągle głodna, dogrzewalam mleko 3x,wiec łącznie w ciągu godziny zjadła 250ml o.O czyli jak zazwyczaj zasypia ok 21 tak wczoraj grubo po 22.
    No i wstała już głodna o 1:30 o.O

Dzisiaj mąż robi zdjęcia na weselu, więc jesteśmy same do jakiejś 3-4 w nocy.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fenistil? ale nie wiem od kiedy mozna stosowac
    cebula? wskazana np przy szerszeniu

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brrr szerszeń.

To ja napiszę raz, bo mi się nie chce powtarzać w kółko.

Ja histeryczny krzyk i wrzask wyeliminowałam zupełnie. Już dobre 1,5 miesiąca nie mamy.
    Jak?
    Przestałam do niego dopuszczać.

Reaguję zanim się rozkrzyczy. Reakcja zależna jest od oczekiwań dziecka a te są różne, jak różne są dzieci.

Mój syn chodzi na spacery codziennie. Połowę spędza w wózku, drugą na rękach przodem do świata. Może nie jest to za wygodne i lekkie, ale pozwala nam na wszystko. Na pobyt nad jeziorem, zakupy w galerii, wizyty na lodach, na wystawę psów. Nie jest to tak komfortowe wyjście jak byłoby bez niego ale na to przyjdzie czas, choćby za rok. Teraz to on dyktuje warunki.

W samochodzie siedzę z nim z tyłu. Pół godziny śpi, pół go zabawiam, to zwykle wystarczy, żeby osiągnąć cel podróży. Dalej się nie wybieramy, póki nie podrośnie.

Szybkie reagowanie i niedopuszczanie do wrzasków (głównie dla mnie bo tragicznie to znoszę) skutkuje tym, że Baryła nauczył się inaczej wyrażać niezadowolenie. Jęczy, stęka, kwęka. Inna rzecz, że w czasie płaczu dziecko połyka bardzo dużo powietrza. Cześć trzeba potem odbić a część wyjdzie tyłkiem.

Jem wszystko. Nie odbijam w nocy. Nie usypiam w łóżeczku (bo go nie mamy :P), śpi ze mną, je na śpiocha kilka minut. Nie podaję żadnych specyfików (delikol jako krótki epizod leży niedopity). Nie przewijam do rana. Maksymalnie upraszczam obsługę Prezesa.

Powoli wszystkie zbliżacie się do przekroczenia magicznego 3 miesiąca.

Ja wiem, że mamy lubią stawiać granice ale na to przyjdzie jeszcze czas. Żeby granice respektować, trzeba umieć je rozumieć. A na to jeszcze za wcześnie.

Dziecko trzeba ze wszystim oswoić i pokazać mu, że otoczenie jest przyjazne a nasze propozycje przyjemne. Jeśli wózek, samochód itd kojarzą się źle, cały proces potrwa dużo dłużej.

Jeśli dziecko osiągnie cel dopiero wrzaskiem, będzie używać wrzasku. Dwumiesięczny maluch już nie musi wrzeszczeć o wszystko.

A tak przy okazji, znacie to?

Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat?

Baryła od wczoraj śmieje się na głos. To najpiękniejszy dźwięk na świecie ❤❤❤

Życzę Wam tylko takich dźwięków.

Wowka, Katy, kattalinna, Sela, Fatalita lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę śmiech na głos <3 <3 <3

A to ukąszenie posmarowałam papką sody z wodą. Jakby mniejsze. Mogła mnie ta mucha ugryźć a nie Skrzatowego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 15:53

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje smiechu :) ja na to dalej czekam :p

Gdybym chciala zeby Kamil nie plakal w ogole to albo 24h przy cycku albo na rekach, ale i tak nie placze jakos duzo bo zazwyczaj tez reaguje szybko..Niestety ostatnio jak go tylko klade na lozku jest histeria nie wiem czemu :( Może za mało widzi stamtad czy co..Dopiero jak dostanie cyca to sie uspokaja xd

Hoope lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy powinnam się martwić? Emilka już się zdarzyło ładnych parę razy zrobić rzadką kupkę (sraczke) raz było ze zrobiła rano i potem wieczór, np 2 dni przerwy i znowu jedna, dzisiaj też zrobiła. Karmię ja praktycznie swoim, zdarza się że raz dokarmie w nocy jak mało naprodukuje ale to nie często

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czekam na ten głośny śmiech :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope zależy od dziecka, jedne mało płaczą,inne drą się pół dnia nie zależnie od tego czy im się to dobrze czy źle kojarzy. Na rękach w pozycji samolot też spacerujemy,juz o tym pisałam, ale jestem zdania że dziecko powinno wytrzymać w wózku 20-30 min spaceru, skoro jest wyspane, najedzone, przewiniete itp. i krzywda się nie dzieje.
    Do kiedy planujesz spać z Bartkiem? Pytam z ciekawości.
    Słyszeliście o różnych typach dzieci? Do każdego co innego.
    Dokładnie tak jak pisze Katy, żeby moja nie płakała to bym musiała ją trzymac 3/4 dnia na rękach, co czyniłam do końca 10 tygodnia.

‹‹ 1452 1453 1454 1455 1456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ