X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Anusias Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czytam Was jak zawsze zza krzaka, ale na nic innego nie mam czasu.. Mały w nocy nie śpi, w dzień w sumie też nie. W czwartek będzie 11 tydzień i raczej nie jest to skok rozwojowy. Ciągle chce cyca i na rączki i tylko w takiej pozycji śpi. Padam na ryj. Dziś przyjechali rodzice na parę godzin żebym mogła się zdrzemnąć spać ze zmęczenia. Powiedzcie mi, jakich używacie nosideł, bo młody ma już 7200. Jeszcze nie siada, więc większość odpada, w chuście mega się wierci i mam problem z motaniem a jestem po operacji kręgosłupa i mam implant i muszę coś wymyśleć, by sprostać jego potrzebą bliskości ale żeby mi kręgosłup nie pękł...

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka - podziwiam chęć opisu tak długiego. Jasne, że przeczytałam i czekam na kolejne serie z cyklu "macierzyństwo z archiwum X".
    No i oczywiście buziak od Wiki dla Skrzata w szczepienie :*
    A co do wagi...to myślę, że ze spokojem - rośnie, rozwija się, sama pisałaś, że długi, może taką będzie miał budowę po prostu? Szczupły i wysoki :)

Hoope, ta czupryna wymiata!!

Witch, piękne oczka, takie bystre :)

Coś miałam napisać, już nie pamiętam ;)

Wowka, Hoope lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku. Od dwoch dni mam upierdliwe dziecko. Ciagle marudzi i krzyczy. Nic mu nie pasuje. Gdzie sie podzial moj aniolek? :/

• Fermina Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, pewnie tam gdzie mój. Czas na trzeci skok. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka dziękuję, że pamiętałaś żeby zapytać o te termy i mi napisać:-)
    To jak my mamy ponad 2 mies to chyba też już możemy no nie? Chcemy jechać na Słowację do tatralandii, bo ze śląska nie jest jakoś strasznie daleko. Mąż ma weekend wolny ;-) ps i poprosimy te opowieści, bo się dobrze czyta ;-)

Zazdroszczę szczepienia, mój ostatnio się tak darł dosłwonie do samego wieczora (fakt wtedy mieliśmy jeszcze skok) ja zapomniałam zadzwonić i się na jutro umówić. To jednak szczepienie będzie w czwartek.

Fermina u nas chyba też się szykuje skok...a było już tak dobrze. Oby u Was szybko minął. Jeszcze tr cholerne upały.

Anusias my akurat ubóstwiamy chustę, bo inaczej na spacer nie idziemy. Wózek parzy w dupke i jest ryk. Wracając do Twojego zapytania to większość moich znajomych z czystym sumieniem polecają nosidło tula.

Wowka lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pakuję młodą w tetrę, także ten :-P

Mała Matylda, nie przekładam z brzuszka, tzn. do następnego karmienia, nierzadko po kolejnym znowu kładę na brzuch. Jak jej niewygodnie to po prostu się upomina o zmianę. Wiem, dyskusyjne to zostawianie do spania w nocy ale u nas się ładnie sprawdza.

Wowka, przesadziłaś ;-)

Hoope, niezła impreza była :-D

Wowka, Mała Matylda, Hoope lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis dostałam sms z ostrzezeniem 1.stopnia przed temperaturami na dzis i jutro
    zatem my szczelnie pozamykani w domu ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka moja doba ma zawsze za mało godzin ,nawet jakby miała 50 h to i tak za mało . A siły no cóż ,na noce nie mogę narzekać więc w dzień mogę szaleć ,może mam ADHD tylko o tym nie wiem

Anusias niezła waga,takiego klocka nosić to nic dziwnego że kręgosłup może się buntować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 15:48

Anusias lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Anusias Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela no młodego też wózek pali w tyłeczek i na ręce chce, potrafi mi niezłą jazdę zrobić na środku parku :)

Sela Olaf miał na starcie 4140 po tatusiu a ja implant w kręgosłupie w 2016 i serio nie wiem jak mój kręgosłup daje radę, ale odkąd ma takie dni że dzień i noc na ręce chce to zaczyna się problem. Zamówiłam marsupi, podobny efekt do noszenia w chuście, tula jest dla dzieci już siedzących.

Myślicie, że mój mały może mieć takie płaczliwe dni po szczepionce na rota, która była w piątek?

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale skrobiecie.
    Co wejdę i nadrobię, mam zamiar coś napisać, ale wiecznie mi coś przeszkodzi, a jak wejdę znowu za jakiś czas to znowu do nadrobienia parę stron i tak w kółko :P

Mala Matylda a przypomnij gdzie mieszkasz, skoro miałyśmy nad sobą ta sama burze :P

Śliczne dzieciaczki <3
    Nie pamiętam już w większości czyje xD
    W pamięci została mi burza poczochranych włosów Prezesa :P

Wowka, przeczytałam wszystko. Czekam na kolejne ciekawostki :)

I więcej już nic nie pamiętam.

U nas chyba już po 3 skoku. Od wczoraj mam zupełnie inne dziecko. Radosne, gadatliwe, nie jeczy, ładnie łapie cycka, śpi w nocy.
    Spała 21-4, potem 4:30-7:15 :)

Przyszła rękawiczka i ciuszki z 5, 10, 15 :) Wszystko świetne :)

I ja zapodam parę fociszek :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e6d50182413.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/edf1d0471989.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7494a64d0557.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a3c2a3c37b7.jpg

Wowka, kamciaelcia, Nynka, Katy, Mała Matylda, kattalinna, Cola87, pawojoszka, J.S, Hoope, D_basiula lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia ma to charakterystyczne spojrzenie <3

Feeva lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva a ile trwał ten skok?? Super, że już po :-) cudna córcia.

Anusias z taką wagą to faktycznie kręgosłup cierpi, a to dopiero początek.
    Daj znać jak Ci się sprawdzi to nosidło ;-)

Feeva, Anusias lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, miałam wrażenie że prawie tydzień... A ostatnio było apogeum i teraz jest już zupełnie inna.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, slicznotka :*

A u nas znowu to samo co wtedy czyli ryk az do padniecia i nic tylko rece...Jak to sie bedzie tak powtarzac to zwariuje :/

A telewizor nie chodzi juz od wtedy w ogole, jak tylko czuje, ze go odkladam to zaczyna plakac jakby mu sie największa krzywda swiata dziala...

Napisalam tak bez skladu i ladu, ze wyszlo, ze telewizor sie drze jak go odkladam xd Chodzi o Kamila oczywiscie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 17:32

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, cieszę się, że spotkanie z koleżankami tak się udało, a Prezes okazał się kulturalnym młodym gentelmanem, choć wygląd poranku sugeruje że rozrywkowy z niego chłopak ;)

Witch, miło Cię widzieć! Synek śliczny :)

Anusias, rzeczywiście dorodny chłopak :). Z nosidłem niestety nie pomogę.

Wowka, bardzo się cieszę, że Skrzat tak dobrze zniósł szczepienie. Wagą się nie przejmuj, ważne że przybiera i dobrze się rozwija :)
    Z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek historii macierzyństwa :P

Feeva, w Pruszkowie ;)
    Cieszę się, że skok już za wami. Marysia słodziutka :D

Dzisiaj byłyśmy na dwugodzinnym spacerze, całkiem udanym, marudzenie było raz – po kamieniu, gdy wróciła do wózka. Wcześniej uważnie przyglądała się drzewom, ale mam nadzieję że to zabawki pozostaną w centrum jej zainteresowań ;)

kattalinna, Wowka, Hoope lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Anusias Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela dam znać, skąd wy dziewczyny wiecie, ze to skoki? One zawsze są "w terminie" czy mogą się przesunąć? Ja dalej myślę, że to szczepienie, tylko dlaczego tyle go trzyma..

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak spacerowałyśmy dzisiaj rano: ;)

Zadziwia mnie ile miejsca zajmuje już gondoli. Jeszcze niedawno była taką kruszynką, cała mieściła się pod budką wózka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 12:54

Katy, kattalinna, Wowka, Feeva, Cola87, pawojoszka, Fatalita, J.S, Nynka, Sela, D_basiula, Hoope, Fermina lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, karmię butelkowanym bo Skrzat na początku przybierał poniżej normy. Wisiał na cycku, ale nie dojadał. Cdl zaproponowała nowe pozycje i system sns, też nie działa. Przez pierwsze dwa miesiące dawałam najpierw cycka, a później odciagniete w butli. Robiłam kilka eksperymentów, żeby dostawał samego cycka przez pół dnia, albo w nocy. Bez rezultatu, a teraz mówiąc szczerze poddałam się i tylko odciągam z oszczędności czasu... Czasem mu daję cycka, ale dla niego to smoczek i uspokajacz, a nie droga do najedzenia. Trudno, nie mogliśmy się zgrać. Ale skoro mam mleko, to nie chcę przechodzić na mm dla wygody. Jeszcze nie teraz. Ale do tej pory na butelkowanym przybierał dobrze, nawet bardzo dobrze, więc nie wiem skąd ta nagła zmiana.

Fakt faktem, w porównaniu do innych butelkowych chłopaków u nas na forum to je mało. Z butelki potrafi jeść nawet 40 minut. Albo jeść na raty.

Generalnie, mój mąż ma 2m wzrostu i chudy jak szczapa. Rośnie jego klon, to już wiemy :D

Najważniejsze że dobrze, a nawet bardzo dobrze się rozwija. I że jest zdrowy. Tego się trzymam. Nie wszyscy muszą mieć fałdki i tłuszczyk, on jest czarujący bez. Są na świecie większe problemy :)

Tak więc dzięki za każde wsparcie.

Cieszę się że opowieść się Wam spodobała. W takim razie kolejny odcinek w trakcie nocnej sesji z laktatorem-tylko wtedy mam czas tyle pisać :)

Feeva, Mania jak zwykle czarująca :)

Fatalita, Skrzat przesyła całusy Wiki, prosząc o update fotki ;)

Sela, uważaj w tatralandii na wodę-strasznie mnie szczypały oczy.

Przerobilam 10kg malin na sok na zimę. Z pozostałości zrobiłam nalewkę i dżem. Dla każdego coś miłego ;)

Edit. Tyle czasu pisałam, że w międzyczasie pojawiło się zdjęcie Zosi. Co za urocza młoda dama i jakie ma skarpetusie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 17:53

Mała Matylda, Sela, Fatalita lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja albo za głupia, albo mam takie dzieci-skoków u nas nie widze ;) jest zawsze tak samo lub podobnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wowka
    przypomnij jaki ty rocznik? (z jakiego roku album)
    u mnie tez były różne opowieści, moja mam juz długo nie żyje, więc nie ma kto ich odswiezyc, ale w pamięci mam jeden wniosek-zalecenia swoje, robili swoje :D

a co do faldeczek-przerabiałam ich brak i nadmiar :d :D :D i chyba brak gorszy dla komfortu psychicznego matki :) ale najważniejsze, że coś ta waga rosnie, że dziecko rośnie radośnie i silnie :) zawsze bałam się że oprócz wagi jakiś lekarz zacznie bmi przeliczać ;)z tego my, matki, tez musimy wyrosnąc-z myslenia o wadze dziecka hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 17:56

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1463 1464 1465 1466 1467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ