X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakt śliczna królewna :) i tort fajowy miała :)

Patk lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zwróciłam uwagę na tort :-) i sukienkę Patk :-)

Obie dziewczyny i ich mamy piękne! :-) Zazdroszczę trochę pogody, my chrzcimy za 1,5 miesiąca to już się zacznie ubieranie w warstwy. A taką piękną pieluchę będzie miała nową i trzeba będzie ukryć pod rajstopami ;-)

Jutro szczepimy. Strasznie się stresuję już. Kupowałyście profilaktycznie wcześniej jakieś przeciwgorączkowe?

Patk lubi tę wiadomość

age.png
  • Anusias Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

kattalinna ja kupiłam przed szczepieniem pedicetamol i pediatra mówiła, że jak nawet nie będzie miał gorączki ale będzie dzidź marudy to podać i tak było, pierwsza noc po szczepieniu bez paracetamolu i nie przespana i drugiej podałam i spał lepiej. Gorączki nie było. Nas czeka kolejne szczepienie w piątek plus ten skok czy co to jest i padnę. Już mam stresa.

kattalinna lubi tę wiadomość

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torcik super :D
    Obie królewny śliczne :*

Kattalinna ja też od razu po kupiłam pedicetamol. Akurat obeszło się bez, ale jest w razie W :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam w razie W kupiony. Ja jeszcze nic w stronę chrzcin nie załatwiłam i czuję, że będę miała problemy. Po pierwsze my bez ślubu. A po drugie chrzesna mieszka za granicą i też nie ma ślubu kościelnego a słyszałam, że się tego czepiają.

Jutro stresujący dzień. Mój niespełna 3 latek idzie do przedszkola. Ech... Kiedy to zleciało ...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tort powiem Wam że to było mistrzostwo. Nie dość że bardzo ładny to jeszcze pyszny i fajnie że nie płaciłam za kilogramy tylko za tort (cena była uzależniona od wielkości). Koleżanka zamawiała ostatnio tort i cena liczona była za kilograny i był tak mały ale nasączony tak bardzo że wagę miał jak ogromny tort.

Katalina sukienka ze ładna czy nie? Ja nie lubię balowych dlatego taka zwykła. Mohito.

Wszyscy śpią - mąż i Basia. Ja popijam piwko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 21:06

kattalinna lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczne zdjecia;)

Moja szwagierka na porodowce! A wczoraj sie widzialysmy :p

kattalinna, Sela, Mycha666 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też popijam piwko a sukienka ładna, choć nie widać całej;-)

Dzięki za odp., przed szczepieniem zajdę do apteki, dobrze, że mam kilka po drodze i jedną przez ścianę z przychodnią.

Katy, kciuki za szwagierkę!

Ps. A ja od kilku dni mam ochotę na tort... W ogóle rozważam czy nie upiec na chrzciny samodzielnie. Nigdy nie robiłam toru, czas zacząć ćwiczenia, tylko zdolności nie mam manualnych do ozdobienia... Dobrze, że dużo gotowych rozwiązań można kupić ;-)

Katy lubi tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, trzymam kciuki za szwagierke :D
    Powiem Wam, ze mimo tego że strasznie narzekałam, to czasem tęsknię za brzuszkiem i ruchami :)

Kattalinna ja robiłam tort raz, z siostrą, w wieku 13lat (siostra 16) na mamy urodziny. Wyszedł krzywy jak wieża w Pizie, ale nawet całkiem niezly :D

W ogóle to mam jabłka, których nie zjem bo już długo leżą i zrobiło się już memło, więc może macie jakis ciekawy przepis na szybkie ciasto z jabłkami? :)
    Katy, Hoope, wy takie ciastowe to może rzucicie jakiś pomysłem :P

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 2 września 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam recepte na viburcol. Nie wiem czy to dobry lek czy nie ale strasznie boje sie szczepic swoje dzieci i wole miec coś w pogotowiu.
    Na pierwsze urodziny córki sama piekłam tort. Zrobiłam porzeczkowca i ozdobiłam go kupnymi serduszkami, ulepiłam tez z gotowej masy cukrowej misia. Bylo troche zabawy ale byłam dumna ze podołałam :) jak znajde fotke to wrzuce
    My sie dalej karmimy piersia. O odstawieniu jeszcze nie myśle a to dlatego ze planuje zostać w domu z Michasiem dopóki nie pójdzie do przedszkola. Bardzo przezywalam ze tak krotko karmilam córke, ale to dluga historia... w kazdym razie ściagalam pokarm 8 miesiecy i sama jestem w szoku ze tak dlugo dalam rade. Z Michasiem juz wiedziałam co jest pięc wiec absolutnie nie było mowy o butli, nawet obawialam sie smoczka. Często nie jest lekko, bo starsza córka jest zazdrosna i mi kej szkoda ale dajemy radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 22:29

kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

201501064565.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, moze nie super szybkie, ale naprawde pyszne :) https://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-z-jablkami

Ja za ciaza nie tęsknię, ale za ruchami troche czasami :)

Szwagierka ma skurcze z krzyza, podobno przerabane, ale tylko 2cm rozwarcia wiec chyba dzisiaj Kamil jeszcze kuzynki nie bedzie mial :p Mala ostatnio na usg wazyla 3200, a dzisia na IP tylko 2700g wiec jestem ciekawa ile faktycznie bedzie miala xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 22:18

Feeva lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych imprez, dziewczyny śliczne.
    Patk wiem że się martwisz waga małej ale ona naprawdę nie wygląda na niedożywione dziecko,mojego brata chłopak też taki szczuplutki był i mm karmiony ,mój Patryk przy nim wyglądał jak sumo .

Feeva widzę że amnezja cię dopada już nie pamiętasz dlaczego narzekalas, to prosta droga do kolejnej ciąży.

Katy kciuki za szwagierkę , z porodami tak jest żyjesz sobie jakby nigdy nic a za pół godziny już jedziesz na szpital

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 22:22

Katy, Patk lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 2 września 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przedszkola to w czwartek i piątek też byłam na adaptacji z córką, zmieniamy przedszkole. Michał nie miał naszykowanego mleka bo za późno pomyślałam o laktatorze (pprzyczyłam go znajomej) i poszłam na zywioł ;) Michał był z tatą-w czwartek wytrzymał 2 godz bwz cyca a w piątek już 3 :)

Sela lubi tę wiadomość

201501064565.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viburcol użyłam kilka razy przy starszej podczas ząbkowania. Lek homeopatyczny i ma trochę wyciszyć.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi wpadł artykuł na czasie: http://milkpower.pl/bec-zmiana-czyli-karmienie-piersia-po-3-m-z/

Katy, Fatalita, MajowaMamusia lubią tę wiadomość

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj. Myślałam, że trochę mi się zaczął zacierać obraz mojego porodu, ale przeczytałam "skurcze z krzyża" i zaczęły mnie boleć plecy... Niech szwagierce lepiej pójdzie niż mi. :)

Feeva: http://kotlet.tv/szarlotka-najlepsza/
    Naprawdę warto. :)

Patk, Laurka, bardzo Wam ładnie w tej świątecznej oprawie. :) Dziewczęta też wyglądały prześlicznie!

Cola, dlatego pisałam, że u mnie się "udało" a nie ze to dzięki nastawieniu nam to karmienie tak ładnie idzie. Jestem pewna, że nawet trochę mleka mamy codziennie ma ogromne znaczenie dla zdrowia Adasia. :)

Idę spać, ale jak znam życie nie zdąże zasnąć a Klusek zacznie się dopominać o jedzonko. ;)

Katy, Cola87 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 2 września 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przezytałam ten artykuł i zaczęłam zastanawiać się nad pozycją karmienia. Zauważyłam że od jakiegoś czasu pozycja na leżąco nie jest juz tak komfortowa jak na początku. Tzn mi jest wygodnie ale maluch kręci się, kopie, odpycha odemnie nogami jakby coś było nie tak.

201501064565.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina ale nastawienie na pewno też ma duże znaczenie, nie u każdej to działa, ale jak ktoś się od razu nastawia że będzie źle to rzadko co wychodzi. Dlatego dziewczyny do wszystkiego trzeba podchodzić pozytywnie :D dobrej nocy Wam życzę :*

Fermina lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44db04565865.jpg

Moj sliniacy sie chlopak. U nas slabo ostatnio z jedzeniem :/ dzis przy cycku spedzil 38 minut, wczoraj 31... Przez caly dzien. Nie jednorazowo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 23:50

Feeva, Fatalita, D_basiula, Katy, kattalinna, kamciaelcia, MonikaJ, Wowka, Sela, Mała Matylda, Cola87, Mycha666, Hoope, Tanda lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Biedna szwagierka dopiero teraz ma 8cm rozwarcia i skurcze co 2min, ale wody dalej jej nie odeszly..

Nie pospimy dzisiaj z Kamilkiem bo wujek narzeczonego przyjechał konczyc nam remont lazienki :(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1558 1559 1560 1561 1562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ