Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Też zwróciłam uwagę na tort
i sukienkę Patk
Obie dziewczyny i ich mamy piękne!Zazdroszczę trochę pogody, my chrzcimy za 1,5 miesiąca to już się zacznie ubieranie w warstwy. A taką piękną pieluchę będzie miała nową i trzeba będzie ukryć pod rajstopami
Jutro szczepimy. Strasznie się stresuję już. Kupowałyście profilaktycznie wcześniej jakieś przeciwgorączkowe?Patk lubi tę wiadomość
-
kattalinna ja kupiłam przed szczepieniem pedicetamol i pediatra mówiła, że jak nawet nie będzie miał gorączki ale będzie dzidź marudy to podać i tak było, pierwsza noc po szczepieniu bez paracetamolu i nie przespana i drugiej podałam i spał lepiej. Gorączki nie było. Nas czeka kolejne szczepienie w piątek plus ten skok czy co to jest i padnę. Już mam stresa.kattalinna lubi tę wiadomość
kilka cykli na dupku
HSG drożne
od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
[/url]
-
Ja też mam w razie W kupiony. Ja jeszcze nic w stronę chrzcin nie załatwiłam i czuję, że będę miała problemy. Po pierwsze my bez ślubu. A po drugie chrzesna mieszka za granicą i też nie ma ślubu kościelnego a słyszałam, że się tego czepiają.
Jutro stresujący dzień. Mój niespełna 3 latek idzie do przedszkola. Ech... Kiedy to zleciało ... -
No tort powiem Wam że to było mistrzostwo. Nie dość że bardzo ładny to jeszcze pyszny i fajnie że nie płaciłam za kilogramy tylko za tort (cena była uzależniona od wielkości). Koleżanka zamawiała ostatnio tort i cena liczona była za kilograny i był tak mały ale nasączony tak bardzo że wagę miał jak ogromny tort.
Katalina sukienka ze ładna czy nie? Ja nie lubię balowych dlatego taka zwykła. Mohito.
Wszyscy śpią - mąż i Basia. Ja popijam piwkoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 21:06
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Też popijam piwko a sukienka ładna, choć nie widać całej;-)
Dzięki za odp., przed szczepieniem zajdę do apteki, dobrze, że mam kilka po drodze i jedną przez ścianę z przychodnią.
Katy, kciuki za szwagierkę!
Ps. A ja od kilku dni mam ochotę na tort... W ogóle rozważam czy nie upiec na chrzciny samodzielnie. Nigdy nie robiłam toru, czas zacząć ćwiczenia, tylko zdolności nie mam manualnych do ozdobienia... Dobrze, że dużo gotowych rozwiązań można kupićKaty lubi tę wiadomość
-
Katy, trzymam kciuki za szwagierke
Powiem Wam, ze mimo tego że strasznie narzekałam, to czasem tęsknię za brzuszkiem i ruchami
Kattalinna ja robiłam tort raz, z siostrą, w wieku 13lat (siostra 16) na mamy urodziny. Wyszedł krzywy jak wieża w Pizie, ale nawet całkiem niezly
W ogóle to mam jabłka, których nie zjem bo już długo leżą i zrobiło się już memło, więc może macie jakis ciekawy przepis na szybkie ciasto z jabłkami?
Katy, Hoope, wy takie ciastowe to może rzucicie jakiś pomysłem
Katy lubi tę wiadomość
-
Ja dostałam recepte na viburcol. Nie wiem czy to dobry lek czy nie ale strasznie boje sie szczepic swoje dzieci i wole miec coś w pogotowiu.
Na pierwsze urodziny córki sama piekłam tort. Zrobiłam porzeczkowca i ozdobiłam go kupnymi serduszkami, ulepiłam tez z gotowej masy cukrowej misia. Bylo troche zabawy ale byłam dumna ze podołałamjak znajde fotke to wrzuce
My sie dalej karmimy piersia. O odstawieniu jeszcze nie myśle a to dlatego ze planuje zostać w domu z Michasiem dopóki nie pójdzie do przedszkola. Bardzo przezywalam ze tak krotko karmilam córke, ale to dluga historia... w kazdym razie ściagalam pokarm 8 miesiecy i sama jestem w szoku ze tak dlugo dalam rade. Z Michasiem juz wiedziałam co jest pięc wiec absolutnie nie było mowy o butli, nawet obawialam sie smoczka. Często nie jest lekko, bo starsza córka jest zazdrosna i mi kej szkoda ale dajemy radę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 22:29
kattalinna, Sela lubią tę wiadomość
-
Feeva, moze nie super szybkie, ale naprawde pyszne
https://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-z-jablkami
Ja za ciaza nie tęsknię, ale za ruchami troche czasami
Szwagierka ma skurcze z krzyza, podobno przerabane, ale tylko 2cm rozwarcia wiec chyba dzisiaj Kamil jeszcze kuzynki nie bedzie mial :p Mala ostatnio na usg wazyla 3200, a dzisia na IP tylko 2700g wiec jestem ciekawa ile faktycznie bedzie miala xd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 22:18
Feeva lubi tę wiadomość
-
Gratuluję udanych imprez, dziewczyny śliczne.
Patk wiem że się martwisz waga małej ale ona naprawdę nie wygląda na niedożywione dziecko,mojego brata chłopak też taki szczuplutki był i mm karmiony ,mój Patryk przy nim wyglądał jak sumo .
Feeva widzę że amnezja cię dopada już nie pamiętasz dlaczego narzekalas, to prosta droga do kolejnej ciąży.
Katy kciuki za szwagierkę , z porodami tak jest żyjesz sobie jakby nigdy nic a za pół godziny już jedziesz na szpitalWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 22:22
Katy, Patk lubią tę wiadomość
-
A co do przedszkola to w czwartek i piątek też byłam na adaptacji z córką, zmieniamy przedszkole. Michał nie miał naszykowanego mleka bo za późno pomyślałam o laktatorze (pprzyczyłam go znajomej) i poszłam na zywioł
Michał był z tatą-w czwartek wytrzymał 2 godz bwz cyca a w piątek już 3
Sela lubi tę wiadomość
-
Oj. Myślałam, że trochę mi się zaczął zacierać obraz mojego porodu, ale przeczytałam "skurcze z krzyża" i zaczęły mnie boleć plecy... Niech szwagierce lepiej pójdzie niż mi.
Feeva: http://kotlet.tv/szarlotka-najlepsza/
Naprawdę warto.
Patk, Laurka, bardzo Wam ładnie w tej świątecznej oprawie.Dziewczęta też wyglądały prześlicznie!
Cola, dlatego pisałam, że u mnie się "udało" a nie ze to dzięki nastawieniu nam to karmienie tak ładnie idzie. Jestem pewna, że nawet trochę mleka mamy codziennie ma ogromne znaczenie dla zdrowia Adasia.
Idę spać, ale jak znam życie nie zdąże zasnąć a Klusek zacznie się dopominać o jedzonko.
Katy, Cola87 lubią tę wiadomość
-
Przezytałam ten artykuł i zaczęłam zastanawiać się nad pozycją karmienia. Zauważyłam że od jakiegoś czasu pozycja na leżąco nie jest juz tak komfortowa jak na początku. Tzn mi jest wygodnie ale maluch kręci się, kopie, odpycha odemnie nogami jakby coś było nie tak.
-
Fermina ale nastawienie na pewno też ma duże znaczenie, nie u każdej to działa, ale jak ktoś się od razu nastawia że będzie źle to rzadko co wychodzi. Dlatego dziewczyny do wszystkiego trzeba podchodzić pozytywnie
dobrej nocy Wam życzę :*
Fermina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/44db04565865.jpg
Moj sliniacy sie chlopak. U nas slabo ostatnio z jedzeniemdzis przy cycku spedzil 38 minut, wczoraj 31... Przez caly dzien. Nie jednorazowo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 23:50
Feeva, Fatalita, D_basiula, Katy, kattalinna, kamciaelcia, MonikaJ, Wowka, Sela, Mała Matylda, Cola87, Mycha666, Hoope, Tanda lubią tę wiadomość