WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, dziekuje!

Polecam basen, dla nas kapiel teraz jest zabawa i przyjemnoscia, a byla trauma :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. jak basen ze dmuchasz taki ten mały? Jaki? Możesz wstawić zdjęcie. U mnie problem z przechowywaniem wanny. Wkurzam mnie niesamowicie. Moja też własne glową wali i ta wymuszona stojąca pozycja zabija mi małżonka. Taki już zły że chce zdemontować prysznic i wstawić wannę.

• Mama32 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy tez wlasnie prysznic i tak sie zastanawiam jak z czasem beda wygladac kapiele skoro ona czuje sie jak ryba w wodzie.
    Teraz jestem u rodzicow tutaj mamy mala wanienke dla niej wiec jak wierzga w wodzie to tez uderza glowka i sie denerwuje ale u siebie mamy wieksza wanne wiec mysle ze jeszcze na dlugo starczy. A pozniej pod prysznicem to jak ma sie pluskac? Brodzik tez jest nie za gleboki

ex2bio4pttsuyqga.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, mam ciagle nadmuchany, ale jakby sie komus chcialo to bez problemu mozna codziennie, tak aby miejsca nie zabieralo.
    Moj synek tez jest duzy, ale spokojnie sie tam miesci po rozprostowaniu nozek nawet, a ewntualnie otrze sie glowka a wiadomo to miekkie, wiec sie nie wkurza. Na pewno za jakis czas kupimy wiekszy, ten to taki zwykly znad morza za 20 zl XD

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e43552c9a71.jpg

Feeva, Patk, Fatalita, Mama32 lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wanne i prysznic chociaz chcialam zostawic tylko jedno, ale chlopak sie uparł nie wiem po co jak i tak z wanny nie korzysta xd
    Jakbysmu wywalili wanne to Kamil by mial duzy pokoj, a tak to bedzie miec mniejszy :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. my na urlop jedziemy za parę dni i identyczny basenik kupiłam :) fajnie że Wam się sprawdza. Mam nadzieję że nam też będzie służył :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 11:17

J.S lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Mama32 u nas to samo. Brodzik płytki ale ten basen to dobry pomysł ;-)

Patk pewnie też bym miała nerwy na Twoim miejscu...

U nas o 7 zaczęło okropnie wiać i padać, teraz się ochłodziło i szczerze to aż mi zimno i chyba zaraz położę się spać, bo Leo też ma drzemke.

Patk lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania też już się nie mieści w wannie ikeowskiej :P też odpycha się nogami i wali główka z drugiej strony.

Z Hania nic poważnego nie jest. Osluchowo już ok, wyniki z krwi ok, mocz wyszedł tak sobie ale będą powtarzać bo może był zanieczyszczony przez kupke albo coś. Ma robić jej inhalacje. Jak z moczem będzie ok to jutro wyjdą :) ale jest mega biedna, taki wielki wenflon ma w lapce :( Popłakałam się jak ja zobaczyłam dzisiaj :(

Pogoda póki co u mnie słoneczna. Zapowiadają burze na popołudnie. Zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 11:22

Fatalita, Fermina lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, ja sie nawet nie spodziewalam, ze taki szal zrobi u nas basen, teraz juz sobie nie wyobrazam bez niego. Oby u was tez tak sluzyl :)

Patk, Cola87 lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela dzięki Ci za zrozumienie :)
    J.S. dziewczyno no Ty to masz łeb toż to zajebisty pomysł. Zaraz wysyłam mężowi foto, niech organizuje basenik. Pewnie nie omieszka tego głupio skomentować ale co tam- ja też chcę taki basen. Będę miała dom z basenem jakby kto pytał.

Kurde wrzuciłam adidasy do pralki tak jak zawsze a one jakieś żółte się zrobiły. Chyba wyczerpalam limit prań w pralce.

Feeva dobrze że z siostrzenicą nic poważnego i oby tak dalej. Córcia mojej przyjaciółki nadal podłączona do maszyn. W czwartek kwalifikować będą do operacji. Narazie przeszczep odroczony. Mają operować serduszko i coś z nerką która źle funkcjonuje. Nie wiem co dokładnie bo po niemiecku i nie wiem co to na nasze. Płucami narazie nie będą prawdopodobnie się zajmować. Ale w czwartek ostateczne decyzje mają zapaść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 11:31

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze dzieci mają już po prawie cztery albo prawie pięć miesięcy niedługo zaczną siadać w tedy będzie łatwiej bo będziemy kąpać na siedząco .

W taką pogode to rzeczywiście nie wiadomo jak się ubrać a tu jeszcze w aucie ciepło i o przeziębienie nie trudno jak się dziecko w aucie zagrzeje ,wyjdzie chwilę ,wiatr zawieje i gotowe a miało być tak ładnie jeszcze cały wrzesień ,ale może grzyby będą chociaż

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 11:33

cf409fc7e7.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, koniecznie daj znac jak sie u was sprawdzil :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, też z niecierpliwością czekam na grzyby :) uwielbiam chodzić po lesie.

Feeva, cieszę się, że z siostrzenica już lepiej :) Ale na myśl o wenflonie w tej małej łapce aż się płakać chce.

J.s. idę zaraz na zwiady do pepco. Może jeszcze jakieś baseny się tam uchowały :)

Jak dzieci usiada to będzie łatwiej, tak jak pawojoszka pisze. Mama32, wtedy najlepiej kupić duża miche i w brodzik wsadzać, albo te wanienke, jeżeli ma płaskie dno

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po lekarzu,mamy skierowanie na badanie moczu i w przyszłym tyg do kontroli. Kurcze martwię się bo Zuza a cały czas podwyższoną temperaturę, dzisiaj miała 37.6. Do następnej wizyty mam mierzyć 2xdziennie i notować bo lekarka mówi że nie ma pojęcia czemu tak jest.
    Waga 5050g, nadal mało.

U nas nocki też do d... Pobudki co 2h, ehh nie wiem co się tej dziewczynie porobiło.
    Teraz usunęła w drodze powrotnej, to korzystam z okazji że usypiać nie bede musiała i siedzę z nią w aucie.

Feeva biedna córeczka Twojej siostry.
    Patk aż się płakać chcę na samą myśl co musi przejść kilkudniowe dziecko :(

• Mama32 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, wpisalam w google... Sa skladane wanienki-rozwiazanie dla lazienek z prysznicami :-) zakupimy jak bedzie juz potrzebna

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Kończymy dzisiaj 3 miesiące :D
    Może to z tej okazji Zosia zasnęła wczoraj o 19:20 po pierwszym odłożeniu do łóżeczka i pospała do drugiej. Potem nie było już tak różowo ale koncentruję się na tym co dobre ;)
    Już od 2-3 tygodni na dolnych dziąsełkach Zosi widać białe ślady w miejscu dwójek, wczoraj jaśniejsze miejsca zauważyłam też w miejscu dolnych czwórek. Przekopałam internet, znalazłam wzmiankę że zęby mogą wyrosnąć kilka miesięcy później i na to liczę. Ani ja, ani mąż nie mieliśmy wcześnie zębów – mąż ząbkował typowo, ja bardzo późno, dopiero na roczek zęby ruszyły lawinowo ;)

Wowka, bardzo się cieszę że Skrzacik już w lepszej formie, oby teraz rodzice szybko wrócili do zdrowia, tego Wam życzę :)

Fermina, co u Was, jak Wam minęła noc? kciuki za wizytę!

Mama32, my też niedawno miałyśmy zwiększoną liczbę pobudek. Teraz zwykle są dwie, za to długie i duże problemy z ponownym zaśnięciem.

Feeva, bardzo się cieszę że z Hanią już lepiej, trzymam kciuki za jutrzejszy wypis.

Pawojszka, Fatalita, narobiłyście mi apetytu na grzyby :D

Majowa, zdrowia dla Zuzi, mam nadzieję, że temperatura jej spadnie.

Kattalinna, jak tam dzisiaj samopoczucie Ani?

Feeva, kattalinna, Fatalita, Sela, Fermina lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Zosi i snu dla mamy :-)
    Ania też z okazji 3 miesięcy spała dłużej. Raz ;-)

Dziś już lepiej się czuje, przede wszystkim normalnie wierzga kończynami bo wcisk miała obniżone napięcie mięśniowe i już byłam przerażona. Jedyne co mnie niepokoi i ale liczę, że minie to ataki histerii przed wybudzeniem. Dziś akurat rozmawiałam z mamą przez telefon i stwierdziła, że to brzmi jakby się przestraszyła. Dla mnie też, ewidentnie wspomnienie traumy :-( już ma dwa na koncie w swoim krótkim życiu :-(

Mała Matylda lubi tę wiadomość

age.png
  • Anusias Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

U nas dziś trzeci krzyk i trzeci, kiedy wyszłam z domu. Nie wiem, czy to przypadek...n lęk separacyjny za wcześnie chyba, więc pewnie ten straszny skok, tylko dlaczego ryk za każdym razem kiedy mnie nie ma w pobliżu...Noc dziwna, zasnął wcześnie jak nigdy bo o 19stej nie jak zwykle 21:30 ale budził się co chwilę...

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka dużo zdrówka dla Was, dobrze że Skrzacik lepiej! Mała Matylda wszystkiego naj dla Zosi :) Kamcia gdzie zaginełaś?

Mała Matylda, kamciaelcia lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, zdecydowanie z tym krzykiem to może być na wspomnienie. U nas tak było przez dwa dni po szczepieniu. No i miejsca wkłucia miała bardzo tkliwe, też przy zakładaniu spodni czy zapięciu w fotelik nagły krzyk jakby coś się przypomniało i płacz :(

My w piątek mamy pneumokoki. Ktoś jeszcze w piątek szczepi, dobrze kojarzę?

Sto lat Zosieńko!

Mała Matylda lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
‹‹ 1563 1564 1565 1566 1567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ