WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Kciuki za szczepienia.
    100 lat Kamil (nasz gorumowy pierwszy dzieć:) i Wikusia :*

JS nam na cycu powiedziała, że zielona kupa to normalka. U Was bym obserwowała kolejną i jak będzie zielona to vhyba poszłabym do pediatry ( ja z tych panikujacych) a jak nie to podala znów ten słoik i sprawdziła. Trzymam kciuki żeby było wszystko ok.

Pawojoszka ja Ci współczuję, ale szczerze chyba bym faceta ciągle gonila że siedzi cicho, unikanie to żaden sposób dla mnie to chowanie głowy w piasek. Ale rozumiem z drugiej strony, że nie chcesz być winna że odcielas od matki.Zgadzam się, że mama to jednak mama.

Mój synu na bank czyta forum, dał popalić w nocy...

Fatalita, Katy lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, my też dziś szczepienie... Wszystkie kiszki ściśnięte :-( idziemy na 13.

Wiki, Kamilek! Dorosłe dzieci nasze :-)

Pawojaszka, chwal się, to motywuje. Moja walka obecnie polega na miseczce chipsów co wieczór i czasem piwku 0%. Niestety skuteczna... Mam 5 zaległych sprzed ciąży i jak tak dalej pójdzie to będę miała 10. Także Twój przykład daje kopa :-D same zleciały czy im pomagasz?

Katy, Fatalita lubią tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Wowka, my też dziś szczepienie... Wszystkie kiszki ściśnięte :-( idziemy na 13.

My też na 13 jedziemy :)

Powodzenia!

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to będziemy w łączności telepatycznej :-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...a mnie za pół godziny podłączali do oksy ;)

J.s. póki jednorazowo to nie panikuj. Odstaw słoiczek, jak Wowka mówi i obserwuj. Owoce też mogą wywołać wariacje kolorystyczne. Może wtedy zjadł mniej, mniej przyswoił itd.
    Przy ząbkowaniu też może być zieleń, więc może?

Wowka, wyjeżdżamy za kilka godzin. Żeby być na 16.00. Ja powiedziałam wszystkim co o tym myślę i dlaczego i liczę na to że dokapało. Jeżeli siostra u usiądzie za kierownicą to po prostu powiem, że nie jadę.

Mój kot za to aportuje ;) i to ten który mieszka u mnie i jeden, którego oddałam rodzicom :)
    Ten u rodziców przez rok mieszkał z psem, nim piesio umarł (w zeszłym roku zjadł go czerniak :( ) i żyli w wielkiej przyjaźni. Piesio nawet ustępował miejsca kotu na legowisku. Śmiesznie to wyglądało: wielkie legowisko na goldena retrivera, leżący na nim mały kot na samym środku,a na podłodze obok pies :D

Wowka, Katy, kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przy zabkowaniu byly zielone kupy :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, już któryś raz mam Ci napisać, że niesamowicie Cię podziwiam. Sama piszesz, że nie zawsze miałaś łatwo, no i te sytuacje z teściową... a mimo wszystko płynie z Ciebie taka mądrość życiowa, podziwiam Twoją dojrzałość, to podejście do relacji męża z mamą, to zrozumienie, mimo wielkich krzywd które Wam robi. Naprawdę kobieto jesteś mega silna!!

kattalinna, Katy, pawojoszka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, a jak relacje Wiki z kotami? Już jest love?

Ps. Mój też aportuje ;-)

Fatalita lubi tę wiadomość

age.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, możesz napisać dalszą recenzje na temat nowej spacerowki Po kilku dniach uzytkowania? :-)

Moje dziecię odkad dokarmiamy też ciągnie cyca po 2-3 min za to mimo wszystko częściej. Noce bez zmian, czyli częste pobudki.

Zasypianie bez zmian, przy cycu. Chyba odrzuciła butle totalnie.

Czy przy jesiennej pogodzie przed wyjsciem na spacer smarujecie maluchom buźkę jakimś kremem ochronnym?

U nas usypianie tylko i wylacznie na rekach. Podczas dziennych drzemek nigdy nie zasnęła samodzielnie.
    Eh do dwóch lat bedziemy tak usypiac?

28.11 szczepienie... Mam nadzieję że lekar Wie co robi skoro na koniec listopada przesunal szczepienie. Myślę że przy tym krztuscu kaszel do tego czasu będzie i tak występował jeszcze. A mimo wszystko nie przesuwa szczepienia na bardziej odległy termin

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilowi i Wikusia wszystkiego naj!
    Pawajoszka gratulacje, ja też tak chce! Chociaż z 5 kg mniej, a najchętniej to 10kg ;) ostatnio niestety przytyłam ale zmieniam sposób odżywiania i zobaczymy.
    Wowka, Kattallina powodzenia na szczepieniach.
    Mama32 póki co dla mnie spacerówka super. Jest lekka, dobrze się prowadzi, ma okienko do podglądania dziecka i Adaś się cieszy jak robię mu akuku :) narazie nie ma się do czego przyczepić.

Katy, Mama32, Fatalita lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Pawojoszka, super ze kg leca w dol.

Katy, to juz 7m?!
    Powodzenia na szczepieniach. My kolejne mamy dopiero za jakis czas

Biedna Mania. To przykre, ze dzieci przechodza takie chorobska

Ja dzis mam dzien dola. Moj facet pracuje od dlugiego czasu do 19 - 20. Siedze calymi dniami sama z synkiem. Dodatkowo waga mi sie zatrzymala. Nic w tym tygodniu nie spadam. Yh. A taki piekny plan mialam. Mam nadzieje, ze ruszy..

Edit : Chyba gdzies mi Wiki umknela. Sto lat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 11:31

Fatalita lubi tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się chwalimy drugim ząbkiem :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbe0e7fe2a75.jpg

kattalinna, Kwiatkowa24, Katy, Wowka, Feeva, pawojoszka, Mama32, Nynka, D_basiula, amygdala, kamciaelcia, Patk, Hoope, Sela, Mała Matylda, Fatalita, Berbecia lubią tę wiadomość

• Mama32 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4dc3cac2fbe.jpg

To i my się chwalimy :-)

Nynka, Katy, amygdala, kattalinna, Kwiatkowa24, Patk, Cola87, Sela, Hoope, Mała Matylda, pawojoszka, Fatalita, Wowka, Berbecia lubią tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje zabkow ;)

Cola, Kamicio tez sie cieszy jak mu zagladam przez ta siateczke ;p

Wlasnie trwa jego ponad 2godzinna drzemka!

kattalinna, Cola87, Wowka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwierzaka nie mamy, oprócz rybek więc to wykluczam :)

Dobrego dla jubilatow :*
    Kciuki za szczepienia :)
    Ja muszę przełożyć nasze z jutra, bo Mania słaba, ale już radosna, ma apetyt i kupa była :) Po 20min stekania ale była :)

Teściowa dziś przyjechała do Mani posiedzieć a ja byłam na lowach w lumpku. Wreszcie kupiłam coś sobie XD

kattalinna, Katy, Patk, Fatalita, Wowka, Mała Matylda, LadyInna lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama 32, tak smaruje, hipp na wiatr i niepogode

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa właśnie, ja jeszcze nie smaruję. A będę albo olejkiem ze słodkich migdałów albo masłem shea. Ale to jak będą mrozy.

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też smaruje buzię, tym bardziej że Adaś się ślini. Co Wy robicie że Wasze dzieci mają takie długie drzemki w dzień? Też tak chce! Tylko żeby w nocy też spał :D

• Sela Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikula, Kamilku najlepszego dla Was :*****

A i grtaulacje dla nowych ząbków. U nas nadal cisza.

Co do smarowania buzki na spacerach to my niczym nie smarujemy (ale kupimy tego hippa na wiatr itp)

Dzisiaj dopiero odkryłam, że w gondoli można dźwignąć materac do półleżącej pozycji hehe lepiej późno niż wcale

Kwiatkowa my też siedzimy po całych dniach sami, bo mąż w domu dopiero ok.20 :-(

Aaa i kciuki za dzisiejsze szczepienia ;-)

Feeva super, że Mani już przechodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 13:35

Fatalita, Wowka, kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojszka, z radością przeczytałam to, co przytoczyłaś z opinii sądowej. Czytaj to sobie w chwilach kryzysu :)
    Gratuluję utraty wagi!
    Ostatnio wieczorami jadam chipsy i ciastka, nie wiem ile ważę i boję się sprawdzić XD

Cola, u nas drzemki wyłącznie w łóżeczku, w ciągu dnia dwie lub trzy. Czas jednej drzemki bardzo różny, od 30 minut do 3,5h (to rzadkość, 2 razy w ciągu ostatnich dwóch tygodni), 1,5-2h zdarza się dość często. Suma dziennych drzemek to zwykle cztery godziny, w nocy przesypia 9-10h. Jakiś miesiąc temu Zosia miała spore trudności ze snem, a potem nagle nastąpiła zmiana i jest lepiej niż kiedykolwiek wcześniej. W przypadku takich maluchów wszystko jest przejściowe – zarówno ten dobry, jak też ten trudniejszy czas. Dlatego ja się nie przywiązuję, a Ty wyczekuj na poprawę ;)

Feeva, współczuję stresu, co za ulga że już jest lepiej. Zdrowia dla Mani.

Kamcia, gorąco trzymam kciuki – za wyjaśnienie sprawy pozwalające na stworzenie planu działania, oraz za to, aby wszystko się poukładało najlepiej jak to możliwe.

Wowka, dajesz nadzieję, że z wózkofobii można wyrosnąć. Cieszę się razem z Wami.

Patk, miło czytać, że macie tyle powodów do radości - mąż doszedł do siebie po wypadku, dostaniecie sensowne odszkodowanie, są też widoki na dodatkowe pieniądze :)

J.S, odstaw słoiczek i obserwuj. Jeśli zielona kupa była jednorazowa to się nie przejmuj. Zajrzyj też do buźki, bo może faktycznie przyczyną jest ząbkowanie.

Wowka, Kattalinna, kciuki za szczepienia, choć pewnie już częściowo po ;)

Wszystkiego najlepszego dla Kamilka i Wiki <3

Cola, Mama32 – gratuluję ząbków oraz umiejętności fotografowania wnętrza jamy ustnej – ja mam tylko wiele ujęć języka :P

Fatalita, Wowka, Cola87, Katy lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
‹‹ 1768 1769 1770 1771 1772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ