Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kattalinna wrote:To dopiero moc
dla mnie w ogóle Twój Piotruś jest takim punktem odniesienia, szczególnie w kwestii rozwoju ruchowego - cały czas pamiętam, że się nie obracał a siadł
dziś pytałam pediatrę o to, potwierdziła moje obserwacje: czas jeszcze ma, a duże dzieci mają większe trudności. Wiadomo, koordynacja inna i opór powietrza
Nie nie
On nie usiadł zanim się obrócił
Ostatnio bardziej go przeanalizowalam(bo niestety nie zapisałam)
On leżał na plecach
Brzuch był największym złem
Ale byl szeroko pieluchowany przez 5miesięcy i spał na poduszkach head care(to wymuszalo plecy)
Na obroty dawalam mu czas do pół roku. Poszlismy do neurologa a Piotr jak gdyby nigdy nic chce majtnac na brzuch. To my wyszlismy na wariatow bo dziecko kuma, ale duże, leniwe...wpisal"rozwój w dolnej granicy"ale nie kazal reh
Piotrek jak zaczal się obracać to powtarzał
Potem raczkowanie-nie ćwiczył tego...pewnego dnia mąż podstawil mu dydusia. Piotrek za tym dydusiem przeszedl długość dwóch pokoi-to byl jego pierwszy raz , miał nieco ponad 8m. W tym czasie zaraz usiadł. Na nogach poszedl chwilę po roczku. Jego lenistwo wynikalo tez(wg neurologa) z braku potrzeby. Dobrze mu bylo i nie potrzebowal się przemieszczac. Ale jak zalapal nie dalo się zatrzymac
Patryk troszkę wcześniej się obrócił ale nie chce mu się tego powtarzackattalinna lubi tę wiadomość
-
MajowaMamusia wrote:Szukam kombinezonu zimowego na 80 cm ze stópkami, gdzie kupujecie?
Od 2 dni coraz częściej uświadamiam sobie jaka jestem szczęśliwa, że nie muszę chodzić do pracy, serio. Chwilo trwaj.
W tym rozmiarze już ciężko ze stopami -
kamciaelcia wrote:Nie nie
On nie usiadł zanim się obrócił
Ostatnio bardziej go przeanalizowalam(bo niestety nie zapisałam)
On leżał na plecach
Brzuch był największym złem
Ale byl szeroko pieluchowany przez 5miesięcy i spał na poduszkach head care(to wymuszalo plecy)
Na obroty dawalam mu czas do pół roku. Poszlismy do neurologa a Piotr jak gdyby nigdy nic chce majtnac na brzuch. To my wyszlismy na wariatow bo dziecko kuma, ale duże, leniwe...wpisal"rozwój w dolnej granicy"ale nie kazal reh
Piotrek jak zaczal się obracać to powtarzał
Potem raczkowanie-nie ćwiczył tego...pewnego dnia mąż podstawil mu dydusia. Piotrek za tym dydusiem przeszedl długość dwóch pokoi-to byl jego pierwszy raz , miał nieco ponad 8m. W tym czasie zaraz usiadł. Na nogach poszedl chwilę po roczku. Jego lenistwo wynikalo tez(wg neurologa) z braku potrzeby. Dobrze mu bylo i nie potrzebowal się przemieszczac. Ale jak zalapal nie dalo się zatrzymac
Patryk troszkę wcześniej się obrócił ale nie chce mu się tego powtarzacna pewno o lenistwie pamiętałam dobrze
-
Osłuchowo jestem czysta
tym razem tylko przeziębienie
dostałam skierowanie do lab bo wygladam źle (blado)
dodatkowo wlaczono mnie do profilaktycznego programu chorób układu krążeniowegojakim typem , nie wiem, ale z tego bedę miała dużo więcej badań
tylko kiedy do lab??????mąż już proponuje że się spoźni do pracy te 2hjemu na rękę
kattalinna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamcia własnie wiem, że ciężko ze stópkami
mamy w spadku kombinezon 74 cm i jest na styk (rękawki dużo za długie, a ogólnie na długość na styk), ostatnio w lidlu były wszystkie bez, nawet na 68 cm, po co komuś taki kombinezon, buty kupować dla np. 4 miesięcznego dziecka? Nam nie potrzebne ze stópkami, bo przez zimę dzieci chodzić nie będą, a niechodki to niewypał.
-
Kombinezony zimowe ze Smyka mają zanizona (albo zawyzona rozmiarówkę).
Kupiliśmy 80 bez stóp, ale dwa Skrzaty by tam weszły. Jadę wymienić na 74-ze stopami i tak będzie za duże.
Co dziwne, kombinezon przejściowy mamy 74 i jest na styk. Dziwne te rozmiary, oj dziwne
Rekinu poszedł spać pozbawiony męskości z powodu swej wagi
Rano kaszka zjedzona. O 18 zupka też poszła gładko. Tylko trzy razy mleko dziśniby rozszerzanie to nie zastępowanie, ale jak dziecko smakuje jedzonko i już nie chce mleka po daniu popijać to nie będę mu żałować
U nas też mierzą miarką na stole. Teraz patrzę i z tych "pomiarów" Skrzat na wysokość nic nie urósł. Ż pomiaru centymentrem klatka mu się zmniejszyla-magia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 20:50
kattalinna, Katy lubią tę wiadomość
-
Wowka, to nie była kastracja, to była zachęta i zobacz jak wcina - idzie na masę
ja bym chętnie ze 2 torby cukru mu oddała z tej mojej kluchy,nie jedną nawet...
Mamy kombinezon z lidla 74 i jest gigantyczny. Ale zostawiam bo do zimy podrośnie, a chcę żeby starczył do wiosny. Czyli do czasu koło urodzini mamy też jakieś dwa inne z darów, nie wiem czy to przejściowe czy zimowe bo na dotyk może być różnie. One i tak chyba już za krótkie zresztą.
A propos smyka, dostałam info, że z puzzli dostaję bon na 10 zeta. Jak nie wykorzystam to przepada czy zbieram dalej na większy upust?Wowka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja nakupowalam na ktorejs promocji w Lidlu body i pajace 74/80 z mysla, ze beda na zaraz, a one takie wielkie, ze nie zdziwiłbym sie jakby Kamcio kolo roku je dopiero ubral...Jeden pajac niby 68, a tez jeszcze luzny troche xd
mrtna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWowka, poproszę
Byłam dzisiaj na targu i mam widok przed oczami: siedzi kobieta na murku, brzuch ciążowy i fajka w rękuaż mi łzy do oczu napłynęły jak to zobaczyłam. Jak sobie pomyślę ile człowiek się starał, dbał o siebie, chodził po lekarzach i modlił, żeby urodzić szczęśliwie dziecko,a tu taka nieodpowiedzialna, serce pęka. Moja koleżanka z mężem starają się o dziecko kolejny rok, jak widzę jak bardzo marzy o maleństwie... ehh przykre to wszystko.
-
Jakoś się dziś z niczym wyrobić nie mogę.
Chciałam powiedzieć, że u nas już tak jest
Oraz widziałam dziś najsłodszy widok pod słońcem, goły tyłek i wiszące jajka między raczkującymi, soczystymi udami
Katy najlepszego, gonimy WasWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 18:29
Wowka, Cola87, D_basiula, kattalinna, Katy, Magda33, Sela, MonikaJ, Berbecia, Fatalita, Mama32, Nynka, amygdala, Mała Matylda lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Hoope, co nam tu pokazujesz jakieś prawie roczne dziecko? To forum kwietniowo/majowo/czerwcowe, a nie styczniowe
Majowa, jutro zmierzę, dziś nie chce mi się już doopy ruszyć spod koca
ciężarna z fajką bez komentarza. Jak coś przychodzi za łatwo to się tego nie docenia.Hoope lubi tę wiadomość
-
Cały dzień was czytam ale odpisać nie mam kiedy . Po pierwsze dzięki za wszystkie miłe komentarze, aż się zaczerwienilam czytając. Oczywiście utrata wagi to żadna moja zasługa poprostu stres . Staram się za wiele nie myśleć ale jak mi samo czasem na myśl najdzie to mam taką kluchę w gardle i żołądek ściśnięty że nic przełknąć nie mogę a jak jestem zdenerwowana to sprzątam więc i kalorie spalam.
Co do niepokojących kup to mogą być zielone po owocach u nas takie są ,niestrawione resztki też się zdarzają organizm jak nie potrafi czegoś przyswoić to wydala mój starszy potrafił ziarenka kukurydzy wydalać w całości.
Gratulacje udanych szczepień i dzielnych dzieci .
Hoope zaczynam cię podejrzewać o fotoszopa bo na tym zdjęciu to prezes wygląda jak roczne dziecko . No i raczkowanie ? No weź Ulka się jeszcze nie przewraca a to tylko miesiąc różnicy ,ten twój prezes jest sporo do przoduWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 21:44
kattalinna, Wowka, Hoope lubią tę wiadomość