WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    To dopiero moc :-D dla mnie w ogóle Twój Piotruś jest takim punktem odniesienia, szczególnie w kwestii rozwoju ruchowego - cały czas pamiętam, że się nie obracał a siadł :-D dziś pytałam pediatrę o to, potwierdziła moje obserwacje: czas jeszcze ma, a duże dzieci mają większe trudności. Wiadomo, koordynacja inna i opór powietrza ;-)

Nie nie
    On nie usiadł zanim się obrócił
    Ostatnio bardziej go przeanalizowalam(bo niestety nie zapisałam)
    On leżał na plecach
    Brzuch był największym złem
    Ale byl szeroko pieluchowany przez 5miesięcy i spał na poduszkach head care(to wymuszalo plecy)
    Na obroty dawalam mu czas do pół roku. Poszlismy do neurologa a Piotr jak gdyby nigdy nic chce majtnac na brzuch. To my wyszlismy na wariatow bo dziecko kuma, ale duże, leniwe...wpisal"rozwój w dolnej granicy"ale nie kazal reh
    Piotrek jak zaczal się obracać to powtarzał
    Potem raczkowanie-nie ćwiczył tego...pewnego dnia mąż podstawil mu dydusia. Piotrek za tym dydusiem przeszedl długość dwóch pokoi-to byl jego pierwszy raz , miał nieco ponad 8m. W tym czasie zaraz usiadł. Na nogach poszedl chwilę po roczku. Jego lenistwo wynikalo tez(wg neurologa) z braku potrzeby. Dobrze mu bylo i nie potrzebowal się przemieszczac. Ale jak zalapal nie dalo się zatrzymac
    Patryk troszkę wcześniej się obrócił ale nie chce mu się tego powtarzac ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia wrote:
    Szukam kombinezonu zimowego na 80 cm ze stópkami, gdzie kupujecie?

Od 2 dni coraz częściej uświadamiam sobie jaka jestem szczęśliwa, że nie muszę chodzić do pracy, serio. Chwilo trwaj.

W tym rozmiarze już ciężko ze stopami

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Nie nie
    On nie usiadł zanim się obrócił
    Ostatnio bardziej go przeanalizowalam(bo niestety nie zapisałam)
    On leżał na plecach
    Brzuch był największym złem
    Ale byl szeroko pieluchowany przez 5miesięcy i spał na poduszkach head care(to wymuszalo plecy)
    Na obroty dawalam mu czas do pół roku. Poszlismy do neurologa a Piotr jak gdyby nigdy nic chce majtnac na brzuch. To my wyszlismy na wariatow bo dziecko kuma, ale duże, leniwe...wpisal"rozwój w dolnej granicy"ale nie kazal reh
    Piotrek jak zaczal się obracać to powtarzał
    Potem raczkowanie-nie ćwiczył tego...pewnego dnia mąż podstawil mu dydusia. Piotrek za tym dydusiem przeszedl długość dwóch pokoi-to byl jego pierwszy raz , miał nieco ponad 8m. W tym czasie zaraz usiadł. Na nogach poszedl chwilę po roczku. Jego lenistwo wynikalo tez(wg neurologa) z braku potrzeby. Dobrze mu bylo i nie potrzebowal się przemieszczac. Ale jak zalapal nie dalo się zatrzymac
    Patryk troszkę wcześniej się obrócił ale nie chce mu się tego powtarzac ;)
    no jakoś mniej więcej ;-) na pewno o lenistwie pamiętałam dobrze :-D

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osłuchowo jestem czysta ;) tym razem tylko przeziębienie
    dostałam skierowanie do lab bo wygladam źle (blado)
    dodatkowo wlaczono mnie do profilaktycznego programu chorób układu krążeniowego :D :D :D jakim typem , nie wiem, ale z tego bedę miała dużo więcej badań
    tylko kiedy do lab??????mąż już proponuje że się spoźni do pracy te 2h ;) jemu na rękę ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina
    Piotr na wiek 5m.3tyg ważył 8,8 i miał jakieś 74 cm
    Sa tu te chlopcy
    J.s.??
    Hoope??chwalić się

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, to była prowokacja ;-) chłopaków mamy cudnych :-D

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia własnie wiem, że ciężko ze stópkami :/ mamy w spadku kombinezon 74 cm i jest na styk (rękawki dużo za długie, a ogólnie na długość na styk), ostatnio w lidlu były wszystkie bez, nawet na 68 cm, po co komuś taki kombinezon, buty kupować dla np. 4 miesięcznego dziecka? Nam nie potrzebne ze stópkami, bo przez zimę dzieci chodzić nie będą, a niechodki to niewypał.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa
    Lidl to przemyślał :)
    Ma teraz w sprzedaży też buciko/skatpety zimowe ortalionowe :)

Ja mam z olx 74 jeszcze ze stopkami

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kombinezony zimowe ze Smyka mają zanizona (albo zawyzona rozmiarówkę).

Kupiliśmy 80 bez stóp, ale dwa Skrzaty by tam weszły. Jadę wymienić na 74-ze stopami i tak będzie za duże.

Co dziwne, kombinezon przejściowy mamy 74 i jest na styk. Dziwne te rozmiary, oj dziwne O.o

Rekinu poszedł spać pozbawiony męskości z powodu swej wagi ;)

Rano kaszka zjedzona. O 18 zupka też poszła gładko. Tylko trzy razy mleko dziś :) niby rozszerzanie to nie zastępowanie, ale jak dziecko smakuje jedzonko i już nie chce mleka po daniu popijać to nie będę mu żałować ;)

U nas też mierzą miarką na stole. Teraz patrzę i z tych "pomiarów" Skrzat na wysokość nic nie urósł. Ż pomiaru centymentrem klatka mu się zmniejszyla-magia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 20:50

kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, to nie była kastracja, to była zachęta i zobacz jak wcina - idzie na masę :-D ja bym chętnie ze 2 torby cukru mu oddała z tej mojej kluchy,nie jedną nawet...

Mamy kombinezon z lidla 74 i jest gigantyczny. Ale zostawiam bo do zimy podrośnie, a chcę żeby starczył do wiosny. Czyli do czasu koło urodzin ;-) i mamy też jakieś dwa inne z darów, nie wiem czy to przejściowe czy zimowe bo na dotyk może być różnie. One i tak chyba już za krótkie zresztą.

A propos smyka, dostałam info, że z puzzli dostaję bon na 10 zeta. Jak nie wykorzystam to przepada czy zbieram dalej na większy upust?

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie te rozmiary to dziwne są, muszę patrzyć na długość, bo jesienny kombinezon też mamy na 74 i jest dobry, żebym worka na kartofle nie kupiła :D spodenki nosi na 68, górę też, ale rękawki muszę podwijać.

• Sela Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kombinezon 80 ze stopami z cocodrillo i tez w spadku ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna w smyku max 10 zł się dostaje

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, mogę Ci jutro zmierzyć 80 ze smyka i w sobotę 74, jak wymienię :)

U Rekina rozmiar 68 i na górę i na dół. Taki dziwny rozmiar 71 (z tao) ciut przyduży, ale zakładam :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nakupowalam na ktorejs promocji w Lidlu body i pajace 74/80 z mysla, ze beda na zaraz, a one takie wielkie, ze nie zdziwiłbym sie jakby Kamcio kolo roku je dopiero ubral...Jeden pajac niby 68, a tez jeszcze luzny troche xd

mrtna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, poproszę :)

Byłam dzisiaj na targu i mam widok przed oczami: siedzi kobieta na murku, brzuch ciążowy i fajka w ręku :( aż mi łzy do oczu napłynęły jak to zobaczyłam. Jak sobie pomyślę ile człowiek się starał, dbał o siebie, chodził po lekarzach i modlił, żeby urodzić szczęśliwie dziecko,a tu taka nieodpowiedzialna, serce pęka. Moja koleżanka z mężem starają się o dziecko kolejny rok, jak widzę jak bardzo marzy o maleństwie... ehh przykre to wszystko.

• Hoope Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś się dziś z niczym wyrobić nie mogę.

Chciałam powiedzieć, że u nas już tak jest

:)

Oraz widziałam dziś najsłodszy widok pod słońcem, goły tyłek i wiszące jajka między raczkującymi, soczystymi udami XD

Katy najlepszego, gonimy Was :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 18:29

Wowka, Cola87, D_basiula, kattalinna, Katy, Magda33, Sela, MonikaJ, Berbecia, Fatalita, Mama32, Nynka, amygdala, Mała Matylda lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Hoope Twoje opisy mnie powalają :D ale Bartuś już "dorosły"! Słodziak❤️

Hoope lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, co nam tu pokazujesz jakieś prawie roczne dziecko? To forum kwietniowo/majowo/czerwcowe, a nie styczniowe :D

Majowa, jutro zmierzę, dziś nie chce mi się już doopy ruszyć spod koca ;)
    ciężarna z fajką bez komentarza. Jak coś przychodzi za łatwo to się tego nie docenia.

Hoope lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień was czytam ale odpisać nie mam kiedy . Po pierwsze dzięki za wszystkie miłe komentarze, aż się zaczerwienilam czytając. Oczywiście utrata wagi to żadna moja zasługa poprostu stres . Staram się za wiele nie myśleć ale jak mi samo czasem na myśl najdzie to mam taką kluchę w gardle i żołądek ściśnięty że nic przełknąć nie mogę a jak jestem zdenerwowana to sprzątam więc i kalorie spalam.

Co do niepokojących kup to mogą być zielone po owocach u nas takie są ,niestrawione resztki też się zdarzają organizm jak nie potrafi czegoś przyswoić to wydala mój starszy potrafił ziarenka kukurydzy wydalać w całości.

Gratulacje udanych szczepień i dzielnych dzieci .

Hoope zaczynam cię podejrzewać o fotoszopa bo na tym zdjęciu to prezes wygląda jak roczne dziecko . No i raczkowanie ? No weź Ulka się jeszcze nie przewraca a to tylko miesiąc różnicy ,ten twój prezes jest sporo do przodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 21:44

kattalinna, Wowka, Hoope lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
‹‹ 1770 1771 1772 1773 1774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ