X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    To dopiero moc :-D dla mnie w ogóle Twój Piotruś jest takim punktem odniesienia, szczególnie w kwestii rozwoju ruchowego - cały czas pamiętam, że się nie obracał a siadł :-D dziś pytałam pediatrę o to, potwierdziła moje obserwacje: czas jeszcze ma, a duże dzieci mają większe trudności. Wiadomo, koordynacja inna i opór powietrza ;-)

Nie nie
    On nie usiadł zanim się obrócił
    Ostatnio bardziej go przeanalizowalam(bo niestety nie zapisałam)
    On leżał na plecach
    Brzuch był największym złem
    Ale byl szeroko pieluchowany przez 5miesięcy i spał na poduszkach head care(to wymuszalo plecy)
    Na obroty dawalam mu czas do pół roku. Poszlismy do neurologa a Piotr jak gdyby nigdy nic chce majtnac na brzuch. To my wyszlismy na wariatow bo dziecko kuma, ale duże, leniwe...wpisal"rozwój w dolnej granicy"ale nie kazal reh
    Piotrek jak zaczal się obracać to powtarzał
    Potem raczkowanie-nie ćwiczył tego...pewnego dnia mąż podstawil mu dydusia. Piotrek za tym dydusiem przeszedl długość dwóch pokoi-to byl jego pierwszy raz , miał nieco ponad 8m. W tym czasie zaraz usiadł. Na nogach poszedl chwilę po roczku. Jego lenistwo wynikalo tez(wg neurologa) z braku potrzeby. Dobrze mu bylo i nie potrzebowal się przemieszczac. Ale jak zalapal nie dalo się zatrzymac
    Patryk troszkę wcześniej się obrócił ale nie chce mu się tego powtarzac ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia wrote:
    Szukam kombinezonu zimowego na 80 cm ze stópkami, gdzie kupujecie?

Od 2 dni coraz częściej uświadamiam sobie jaka jestem szczęśliwa, że nie muszę chodzić do pracy, serio. Chwilo trwaj.

W tym rozmiarze już ciężko ze stopami

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Nie nie
    On nie usiadł zanim się obrócił
    Ostatnio bardziej go przeanalizowalam(bo niestety nie zapisałam)
    On leżał na plecach
    Brzuch był największym złem
    Ale byl szeroko pieluchowany przez 5miesięcy i spał na poduszkach head care(to wymuszalo plecy)
    Na obroty dawalam mu czas do pół roku. Poszlismy do neurologa a Piotr jak gdyby nigdy nic chce majtnac na brzuch. To my wyszlismy na wariatow bo dziecko kuma, ale duże, leniwe...wpisal"rozwój w dolnej granicy"ale nie kazal reh
    Piotrek jak zaczal się obracać to powtarzał
    Potem raczkowanie-nie ćwiczył tego...pewnego dnia mąż podstawil mu dydusia. Piotrek za tym dydusiem przeszedl długość dwóch pokoi-to byl jego pierwszy raz , miał nieco ponad 8m. W tym czasie zaraz usiadł. Na nogach poszedl chwilę po roczku. Jego lenistwo wynikalo tez(wg neurologa) z braku potrzeby. Dobrze mu bylo i nie potrzebowal się przemieszczac. Ale jak zalapal nie dalo się zatrzymac
    Patryk troszkę wcześniej się obrócił ale nie chce mu się tego powtarzac ;)
    no jakoś mniej więcej ;-) na pewno o lenistwie pamiętałam dobrze :-D

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osłuchowo jestem czysta ;) tym razem tylko przeziębienie
    dostałam skierowanie do lab bo wygladam źle (blado)
    dodatkowo wlaczono mnie do profilaktycznego programu chorób układu krążeniowego :D :D :D jakim typem , nie wiem, ale z tego bedę miała dużo więcej badań
    tylko kiedy do lab??????mąż już proponuje że się spoźni do pracy te 2h ;) jemu na rękę ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina
    Piotr na wiek 5m.3tyg ważył 8,8 i miał jakieś 74 cm
    Sa tu te chlopcy
    J.s.??
    Hoope??chwalić się

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, to była prowokacja ;-) chłopaków mamy cudnych :-D

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia własnie wiem, że ciężko ze stópkami :/ mamy w spadku kombinezon 74 cm i jest na styk (rękawki dużo za długie, a ogólnie na długość na styk), ostatnio w lidlu były wszystkie bez, nawet na 68 cm, po co komuś taki kombinezon, buty kupować dla np. 4 miesięcznego dziecka? Nam nie potrzebne ze stópkami, bo przez zimę dzieci chodzić nie będą, a niechodki to niewypał.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa
    Lidl to przemyślał :)
    Ma teraz w sprzedaży też buciko/skatpety zimowe ortalionowe :)

Ja mam z olx 74 jeszcze ze stopkami

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kombinezony zimowe ze Smyka mają zanizona (albo zawyzona rozmiarówkę).

Kupiliśmy 80 bez stóp, ale dwa Skrzaty by tam weszły. Jadę wymienić na 74-ze stopami i tak będzie za duże.

Co dziwne, kombinezon przejściowy mamy 74 i jest na styk. Dziwne te rozmiary, oj dziwne O.o

Rekinu poszedł spać pozbawiony męskości z powodu swej wagi ;)

Rano kaszka zjedzona. O 18 zupka też poszła gładko. Tylko trzy razy mleko dziś :) niby rozszerzanie to nie zastępowanie, ale jak dziecko smakuje jedzonko i już nie chce mleka po daniu popijać to nie będę mu żałować ;)

U nas też mierzą miarką na stole. Teraz patrzę i z tych "pomiarów" Skrzat na wysokość nic nie urósł. Ż pomiaru centymentrem klatka mu się zmniejszyla-magia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 20:50

kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, to nie była kastracja, to była zachęta i zobacz jak wcina - idzie na masę :-D ja bym chętnie ze 2 torby cukru mu oddała z tej mojej kluchy,nie jedną nawet...

Mamy kombinezon z lidla 74 i jest gigantyczny. Ale zostawiam bo do zimy podrośnie, a chcę żeby starczył do wiosny. Czyli do czasu koło urodzin ;-) i mamy też jakieś dwa inne z darów, nie wiem czy to przejściowe czy zimowe bo na dotyk może być różnie. One i tak chyba już za krótkie zresztą.

A propos smyka, dostałam info, że z puzzli dostaję bon na 10 zeta. Jak nie wykorzystam to przepada czy zbieram dalej na większy upust?

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie te rozmiary to dziwne są, muszę patrzyć na długość, bo jesienny kombinezon też mamy na 74 i jest dobry, żebym worka na kartofle nie kupiła :D spodenki nosi na 68, górę też, ale rękawki muszę podwijać.

• Sela Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kombinezon 80 ze stopami z cocodrillo i tez w spadku ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna w smyku max 10 zł się dostaje

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, mogę Ci jutro zmierzyć 80 ze smyka i w sobotę 74, jak wymienię :)

U Rekina rozmiar 68 i na górę i na dół. Taki dziwny rozmiar 71 (z tao) ciut przyduży, ale zakładam :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nakupowalam na ktorejs promocji w Lidlu body i pajace 74/80 z mysla, ze beda na zaraz, a one takie wielkie, ze nie zdziwiłbym sie jakby Kamcio kolo roku je dopiero ubral...Jeden pajac niby 68, a tez jeszcze luzny troche xd

mrtna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, poproszę :)

Byłam dzisiaj na targu i mam widok przed oczami: siedzi kobieta na murku, brzuch ciążowy i fajka w ręku :( aż mi łzy do oczu napłynęły jak to zobaczyłam. Jak sobie pomyślę ile człowiek się starał, dbał o siebie, chodził po lekarzach i modlił, żeby urodzić szczęśliwie dziecko,a tu taka nieodpowiedzialna, serce pęka. Moja koleżanka z mężem starają się o dziecko kolejny rok, jak widzę jak bardzo marzy o maleństwie... ehh przykre to wszystko.

• Hoope Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś się dziś z niczym wyrobić nie mogę.

Chciałam powiedzieć, że u nas już tak jest

:)

Oraz widziałam dziś najsłodszy widok pod słońcem, goły tyłek i wiszące jajka między raczkującymi, soczystymi udami XD

Katy najlepszego, gonimy Was :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 18:29

Wowka, Cola87, D_basiula, kattalinna, Katy, Magda33, Sela, MonikaJ, Berbecia, Fatalita, Mama32, Nynka, amygdala, Mała Matylda lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Hoope Twoje opisy mnie powalają :D ale Bartuś już "dorosły"! Słodziak❤️

Hoope lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, co nam tu pokazujesz jakieś prawie roczne dziecko? To forum kwietniowo/majowo/czerwcowe, a nie styczniowe :D

Majowa, jutro zmierzę, dziś nie chce mi się już doopy ruszyć spod koca ;)
    ciężarna z fajką bez komentarza. Jak coś przychodzi za łatwo to się tego nie docenia.

Hoope lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień was czytam ale odpisać nie mam kiedy . Po pierwsze dzięki za wszystkie miłe komentarze, aż się zaczerwienilam czytając. Oczywiście utrata wagi to żadna moja zasługa poprostu stres . Staram się za wiele nie myśleć ale jak mi samo czasem na myśl najdzie to mam taką kluchę w gardle i żołądek ściśnięty że nic przełknąć nie mogę a jak jestem zdenerwowana to sprzątam więc i kalorie spalam.

Co do niepokojących kup to mogą być zielone po owocach u nas takie są ,niestrawione resztki też się zdarzają organizm jak nie potrafi czegoś przyswoić to wydala mój starszy potrafił ziarenka kukurydzy wydalać w całości.

Gratulacje udanych szczepień i dzielnych dzieci .

Hoope zaczynam cię podejrzewać o fotoszopa bo na tym zdjęciu to prezes wygląda jak roczne dziecko . No i raczkowanie ? No weź Ulka się jeszcze nie przewraca a to tylko miesiąc różnicy ,ten twój prezes jest sporo do przodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 21:44

kattalinna, Wowka, Hoope lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
‹‹ 1770 1771 1772 1773 1774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ