Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kattalinna, jeden z kotów wciąż całkowicie ignoruje Wiki. Czasem ją powącha, ale ogólnie ona ma stosunek do życia pt."Jestem ponad to.".
Za to drugi, ten rozpieszczony powoli zaczyna chyba się godzić z miejscem mniej ważnej. Ale jak Wiki zasypia wieczorem to łazi za mną i miauczy, bo chce być miziana i się bawić. W tym tygodniu zmieniłam jej imię na Męczy Buła...
Jedziemyprowadzi tata. Była krótka, ale kulturalna wymiana zdań. Trzy minuty grobowej ciszy i już wszystko ok
Wowka, Cola87, Katy, Mała Matylda, kattalinna, MajowaMamusia, pawojoszka lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
My już po.
W nogę szczepienie nie zostało zauważone. W rękę było gorzej, bo trzeba było znieruchomiec. Obyło się bez większej histerii, ale w samochodzie już był koncert.
Rekinu 7250g i 68cm.
A, w poczekalni był chłopiec 3,5 miesiąca, czyli o 3 miesiące młodszy od Skrzata i ważył 6850wielkosciowo byli podobni, a 3 miesiące różnicy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 15:42
Mała Matylda, Nynka, Fatalita lubią tę wiadomość
-
Dzisiejszy jubilat;p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2a563163d1f.jpg
Musiał oczywiscie sprobowac kartki xd
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72637eef936e.jpg
kamciaelcia, Cola87, Wowka, Patk, Kwiatkowa24, Mała Matylda, Szczesliwa ledwo zywa, kattalinna, Berbecia, Nynka, D_basiula, J.S, pawojoszka, Sela, Fatalita, Hoope, Magda33, Feeva, Tanda lubią tę wiadomość
-
Katy, jestem wielbicielką fryzury Kamilka
cudny
v*
Obiadek, co mamusia ugotowała, został wzgardzony. Rekinu znalazł pocieszenie w butelce i śpi już ponad 2 godziny. Nudzi mi się
Telefon zadzwonił i już nie śpiNo to już mi się nie nudzi
Katy, kattalinna lubią tę wiadomość
-
U nas zjedzone prawie pol sloiczka gruszki z bananem (przez dwa dni) wiec calkiem niezle:p reszte ja dokoncze bo dobre haha
Dzieki dziewczyny, te wlosy to juz ma za ucho xd Do oczu mu powoli zaczynaja wlazic nawet ;p Dlatego musze mu zgarniac z czola :pWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 16:39
Sela lubi tę wiadomość
-
Kobiet o wiek i wagę się nie pyta to może przemilczę Bozenkową. Wagę oczywiście
szkoda, że u nas nie mierzą na długość, zupełnie nie rozumiem czemu nie. U nas dla odmiany wkucie w rączkę bez reakcji, a obie szczepionki w nóżkę były z piskiem, z tym że same wkucia były ok, chyba bolało wpuszczanie. Przy ubieraniu jeszcze były próby płaczu ale mama cały czas śpiewała i zagadywała to smutek przechodził. Zresztą, to było raczej marudzenie z głodu bo tuż przed wizytą mama zbudziła ze słodkiej drzemki.
No dobra, 8220g czyli torbę cukru i łyżeczkę więcej od Skrzata. Młodsza o 3 tygodnie. Gdzie te chłopy, gdzie?
Edit: Wowka, sprawdziłam, że na poprzednim szczepieniu czyli 2 miesiące temu waga wynosiła 7170g. Czyli pewnie z tym niemowlakiem mogliby sobie piątkę przybić tłustymi łapkami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 17:01
Katy, Wowka, Fatalita, Sela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kattalinna wrote:Kamcia, co to znaczy, że przez bioderka?
A ile Piotr w tym wieku ważył? Bo Patryk od Anny tydzień starszy no i waga wyjściowa wyższa. Z Piotrkiem 10g różnicy
Na okolice wieku Patryka ważył jakieś 8,8 ,kg
Mierzenie na tej miarce wymaga prostowania nog a to niedobre dla bioderek
Mamy tu większych rekordzistow niż PiotrWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 17:21
kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:Na okolice wieku Patryka ważył jakieś 8,8 ,kg
dla mnie w ogóle Twój Piotruś jest takim punktem odniesienia, szczególnie w kwestii rozwoju ruchowego - cały czas pamiętam, że się nie obracał a siadł
dziś pytałam pediatrę o to, potwierdziła moje obserwacje: czas jeszcze ma, a duże dzieci mają większe trudności. Wiadomo, koordynacja inna i opór powietrza
-
nick nieaktualnyWitamy
Nie mam jakoś czasu żeby ponadrabiać forum.
Jak to możliwe, że Kamillo ma już 7 m? Najlepszego
Wiki najlepszego
Zdrówka dla Mani.
Pawojoszka, super, że wszystko dobrze się skończyło z tą aferą, teraz to już będzie dla Was złe wspomnienie i chyba zerowy kontakt dzieci z babcią, bo nie wyobrażam sobie po takim świństwie, żeby miała przyjeżdżać jakby nigdy nic. Jak to mówią: "bo to zła kobieta była".
Patk Wasze krzesełko mnie urzekło, bardzo mi się podoba. Zastanawiam się czy kupić, bo mąż przytargał od znajomych krzesełko, ale mi sie nie podoba. Mąż mówi, że po co kupować jak jest a i tak krótko będzie, ja uważam, ze przyda się na długo, a to mnie denerwuje, żałuje, że w ogóle chciałam to od znajomych, na foto wyglądało lepiej.
My mamy iść na szczepienia po 20.11.
Moja też robiła zielone kupki po słoiczku indyk z warzywami, od wczoraj zaczęłam jej mieszać mleko 1 z 2, daję drugi dzień tylko po 1 miarce 2, a już dwa razy po jedzeniu jej się cofnęło, nie wiem czy to przypadek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 17:26
Katy, Fatalita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny