X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Sela Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorem (jak Leo zaśnie) prześle przepis na ten sernik i ciasto z bitą śmietaną.
    Jak znajdę przepis to też mam dobry na wzetke

Pawojoszka dziękuję za przepis na barszcz ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 16:49

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w nocy jechaliśmy do PL, droga super, dwa razy karmilam i dwa razy była kupa więc przewijalam. Tego się balam najbardziej, że się przewiajniem rozbudzi i w aucie będzie ryk, bo nie lubi specjalnie jeździć ale spokojnie ładnie zasypiala. Płakała chyba tylko dwa razy ale krótko.

Teraz trzecia ostatnia drzemka.

Od jutra fryzjerzy, po kolei mąż, Ja i pies :-)

I od środy ruszamy po prezenty, bo tylko dzieciakom z rodziny pozamawialam online a tak nie mam nic dla nikogo. Dla męża mam na szczęście, zresztą on już przed wyjazdem dostał jeden prezent bo był za duży żeby go przetransportowano do pl

Uciekam do rodzinki :-)

ex2bio4pttsuyqga.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzony przepis na barszcz mojej mamy kucharzy. Buraki w plastry posypać solą, octem lub kwaskiem cytrynowym albo jakimś zdrowszym zakwaszaczem i cukrem. To musi postać kilka godzin a potem wrzucamy to gorącego, ugotowanego i przprzecedzonego wywaru. Doprawiamy i gotowe

Sela lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się tak zakręciła tym planowaniem makowców i barszczu że bym całkiem o solenizantce zapomniała.
    Sto lat dla Basi ,dużo miłości i uśmiechu,wypasionych prezentów ,dużych postępów ,przespanych nocy ,żeby ząbki nie bolały i wszystkiego naj naj

Patk lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za życzenia :)

Ej no ale zazwyczaj matki córek nie są tak złymi tesciowymi jak matki synów... więc wiecie.

A co do podobieństwa to wrócili z tej wycieczki i stary zachwycony bo wszędzie tylko słyszał jaka to slicznadziewuszka i ze cały tata. XD łazi teraz dumny jak paw...

Ja też robię barszcz na zakwasie z kiszonych buraków. W ogóle lubię buraki i dużo kiszę. I lubię też kiszoną cukinię ale ona nie może za długo stać zakiszona.

Katy lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znalazłam na necie przepis na barszcz, ale ten Pawojoszki sie wydaje łatwiejszy i chyba z niego skorzystam:p

W ogole to u nas jeszcze takie przygotowania do swiat, ze wczoraj kupilismy naroznik do kuchni, a dzisiaj tesc kladzie nowe panele w salonie i korytarzu xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, jak bedziesz miala chwile to podrzuc, zapisze sobie, bo ja robilan w tamtym roku na swieta, mialam z neta przepis i wyszla bardzo slabo, polowa skladnikow poszla do kosza bo mi nie wyszla.
    Ja robie sernik krolewski, rafaello i szarlotke. W mojej dzialce sa jeszcze krokiety ale ich nie zrobie nie ma
    Opcji, jutro ostatni dzwonek zeby zamowic u takiej jednej babeczki, bo my nie damy rady.

Sto lat dla Basi ;)

Patk lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego co najfajniejsze i najlepsze dla Basienki i wczorajszych jubilatow.Niech zdrowo rosna.
    U mnie w planach 4 ciasta. Labedzi puch-pycha jak ktos lubi kokos. Orzechowiec, sernik, taki placek orzechowo serowy i nie wiem co jeszcze...
    Pierogi lepimy w Wigilie, moze teraz dzien wczesniej. Rybe robi siostra. U nas jest barszcz grzybowy, z suszonymi borowikami i podgrzybkami. Moze namowie meza na bigos, zobaczymy.

Patk lubi tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jak to się stało, że w końcu nie pożyczyłam Basi najlepszego? Pewnie zapatrzyłam się na zdjęcie i boskie leginsy, spodnie? Cała jak zwykle zachwycająca :-) a ojcowie to chyba tak mają jak im się mówi o podobieństwie. Mój też normalnie to nic go nie rusza, ale jak tylko słyszy magiczne "cały tata" to pęka z dumy i cieszy się jak dziecko :-D

Ed: Patk, zdecydowałaś się na spacerówkę w końcu? Ten oyster czy coś innego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 21:08

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Basiu!:)

• Hoope Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przez Patk, nie ma banerka. Widzicie, jeszcze nie teściowa a już okropna.

Jeszcze raz sto cmokasów dla jubilatasów, Basiu i Tobie także ❤

Niech ten mini człowiek idzie już spać... plis...

Patk lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia najlepszego !!!

Ide spać łeb mi pęka zatoki się znowu odezwały.
    Może znacie jakiś sposób na oczyszczenie zatok? Walcze już z nimi 8 mcy i nie moge wyleczyć.

Patk lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat dla Basienki ;-)

Basiula Poproszę przepis na łabędzi puch a ciebie JS na rafaello ;-)

Ja się dziś odchamiłam i kupiłam sobie 4 bluzki ;-) pojechałam do galerii koło 12 i myslę nie będzie ludzi jeszcze a tu tyle, że hej, ciężko było z parkingiem.

Chciałam sobie jeszcze kupić czarne szpilki tylko na stabilnym obcasie i koturnie z przodu bo ja bardzo rzadko noszę a szukam na sylwestra i przydadzą się raz na jakiś czas od święta ale nie było nic ciekawego. Sukienkę mam czerwoną z ciąży jak byłam u koleżanki na weselu w 20 tyg więc jeden zakup z głowy ;-)

Sela, Patk lubią tę wiadomość

• Sela Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.mojewypieki.com/przepis/korzenna-kostka-z-powidlami
    To jest ten przepis z tymi ciastkami z lidla ( ciastka kupiłam i obym ich nie zjadła zanim zrobie ciasto)

Docycam Leosia i szukam dalszych przepisów

kattalinna lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia to chyba się kłania laryngolog bo sprawa przewlekła, jak stosowałas inhalacje, plukanki, tabletki i nie pomaga to zostaje wg mnie laryngolog.

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka chodze i nie ma poprawy. Steryd do psikania,plukanie, leki na uczulenie i za przeproszeniem g...o to pomaga. Mam skierowanie na tk ale w naszym pieknym kraju dopiero końcem marca 2019.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 22:10

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzetke robię z tego przepisu:
    150g mąki krupczatki
    100 g cukru
    50g kakao
    5jajek
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżeczki cukru wan

skadniki na mase
    330ml śmietanki kremówki
    250 g serka mascarpone
    50 g cukru pudru

Polewa:
    100g mlecznej lub deserowej czekolady
    50ml śmietanki kremówki

Ciasto:
    Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ubić białka, a następnie stopniowo dodawać cukier. Po dodaniu cukru wsypać cukier wanilinowy i miksować ok 2 min. Na koniec, nie zaprzestając miksowania dodawać pojedynczo żółtka.

W osobnym naczyniu połączyć suche składniki i przesiać do ubitych jajek i delikatnie wymieszać. Ciasto piec ok. 25min w 180 st.

Biszkopt wystudzić, przekroić na połowę i wyłożyć kremem (kremówke ubić, dodać cukier i mascarpone, a i ja jeszcze dodaje czasami do kremu żelatyne)

1/4kremu można odstawić do dekoracji

kremówke i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać wierz ciasta i udekorować pozostałą śmietanką

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosze od samego czytania o ciastach przytyłam chyba z 2 kg :D

Jutro trzecie podejście do usunięcia ósemki, wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że w końcu powinno się udać. Chyba tydzień wystarczy mi, żeby dojść do siebie i jako tako wyglądać w święta.

Wrzucam jeszcze raz , bo rano wrzucałam z komórki i faktycznie nie można było powiększyć

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 10:46

kattalinna, Wowka, MajowaMamusia, Katy lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka dzięki za przepis :) Mycha cudnie ❤️

Mycha666 lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/labedzi-puch-37 tylko ja daje 6 jajek na biszkopt, reszta proporcji bez zmian.

Sela, MajowaMamusia lubią tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
‹‹ 1911 1912 1913 1914 1915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ