X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kuzynki mam coś na wzór tej parasolkę

https://allegro.pl/oferta/wozek-spacerowy-baby-design-travel-quick-parasolka-7520730395?utm_source=google&utm_medium=cpc&ds_rl=1256623&ev_campaign=_DCK_pla_dziecko_w%C3%B3zki&ev_adgr=spacerowe&gclid=CjwKCAiAkrTjBRAoEiwAXpf9CQd2QiYIucdZHdnjg6CMc-2q5eLku6NehFYoPx3pjMy0-C8jEd4CBBoC1dIQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja startowalam z wagi 63 kg a 3 tygodnie przed porodem wazylam 109, teraz waze 67

Dariah lubi tę wiadomość

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Mam takie pytanie- czy któraś z Was poleci jakąś spacerówkę która będzie idealna do samolotu? Przeczytałam już tyle wątków opinii itp że już mam mętlik we łbie i nic nie wiem. Tylko takie naprawdę lekkie i małe. Niby polecana często jest ta gb pockit ale straszne paskudztwo... i nie wiem już. Może ktoś coś?
    Patk, czytasz w moich myślach :) rozważamy last minute w kwietniu wygrzać kości, marze o tym, może się uda. Chcemy kupić spacerówkę do auta, więc nie chciałabym wydawać kasy na trzeci wózek tylko na wakacje. Z drugiej strony do samolotu szkoda porządnego, żeby nie poniszczyli, chyba, że na podręczy pójdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 22:20

• Asix Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mu w marcu lecimy i będziemy mieli Valco. Planuję wziąć go na pokład a nie nadawać jako bagaż

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, biszkopt ciemny jest trudniejszy, łatwo opada, żeby był równy i wyrośnięty to trzeba dobrze ubić jajka (nie za lekko, nie za mocno) a suche najlepiej delikatnie wmieszać szpatułką dosypując małymi partiami, tylko do połączenia.
    Ja będę na sobotę piekła ciemny (odprawiam urodziny) a potrzebuję wysoki na 4 blaty, oby wyszedł XD

Jasny robię rzucany, jak dziewczyny. Cukru można dać mniej ale też nie można odjąć za dużo, bo to on stabilizuje pianę z jajek, a w biszkopcie bez proszku do pieczenia to mocna piana z jajek powoduje piękne wyrośniecie :)
    Być może dlatego ci nie wyszedł, bo cukru było za mało.
    W komentarzach pod przepisem na moich wypiekach można przeczytać o tym cukrze - to tak dla potwierdzenia moich słów :)

Ja w ciąży dużo nie przytyłam, za to kp mnie tak wyciąga, że ważę 7kg mniej niż przed zajściem. Boję się, że jak młodą odstawię to będzie mega jojo i mi te 7kg wróci migiem :/ Jestem niska i u mnie każdy kg za dużo zaraz widać po twarzy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 23:28

Katy lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki zeby wyszedl :) Moze faktycznie przez ten cukier mi nie wyszedl bo dalam tylko dwie łyżki..

Kamil zasnal wczoraj przed 20, ale do 23 zaliczyl dwie pobudki :/ Na szczęście potem w miare ladnie spal juz..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix gdzie lecicie? Na wakacje z biurem? Z tego co widzę to niby można zabrać wózek do samolotu, trzeba będzie zadzwonić na infolinię i się bezpośrednio dowiedzieć.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak się chudnie przy kp?? U mnie waga doszła do punktu obecnego i stoi. Fakt, że nie rośnie na szczęście, ale żeby takie spadki?

A w ogóle dzień dobry, kto chce kota?

Stary przestał pić kawę (mąż, nie kot) i przez to nie mam gotowej jak wstanę a zanim uda mi zrobić to różnie bywa...

Pawojaszka, jak tam?

age.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zabieram dwa wózki do samolotu, nie będę nadawać na bagaz

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też pod koniec kwietnia lecimy. Już zarezerwowane. Też chce wziąć jako podręczny ale szkoda mi valco. Wolę kupić jakąś używkę małą. I myślę ciągle.

• Tanda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, no mi samo leci. Biorąc pod uwagę, że po pierwszym porodzie w połogu spadło a potem szło już tylko w górę to uważam, że teraz to zasługa kp bo nic innego się nie zmieniło. Jem to co zwykle, nie jestem na żadnej diecie, ruchu tyle samo co zwykle czyli mało (tzn tyle co z dziećmi trzeba, ale żadnych sportów). Nie ćwiczę, bo jak mam czas to już nie mam sił.

W połogu spadło praktycznie wszystko to co w ciąży przybyło (u mnie to w zasadzie była sama woda), potem przestój, potem znów był czas, że powoli po trochu spadało, znów przestój dłuższy niż pierwszy i ostatnio znów trochę spadło.

Wg. BMI jestem na granicy niedowagi XD
    A wg. mnie niekoniecznie. Bo mając przed ciążą BMI na poziomie 21,6 (18,5 - 25 norma) miałam twarz okrągłą jak pączek w maśle... Teraz mam 18,8 i wyglądam ok, a jeszcze jest nadmiarowy tłuszczyk na brzuchu, którego nie powinno być. Tylko ja chudnę najpierw z cycków, rąk, nóg, twarzy, na szarym końcu z brzucha :/

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Dawaj go tutaj, sierściucha, Kattalinna, pokocham jak swojego :D

Mogę się z Tobą zamienić, kot na kawę ;)

Ja to zazdroszczę wszystkim co chudną bez specjalnych starań. Szczęściary :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna u mnie jak u Tandy w połogu doszłam do wagi sprzed ciąży, a teraz leci w dół, gdzie jak wspominałam mam niedoczynność tarczycy i ciężko zawsze było. Także w moim przypadku to jakieś cuda, czary mary i Bóg wie co jeszcze.
    Sama nie wiem o co chodzi. Tym bardziej nie odchudzam się, bo dzień bez słodyczy to dzień stracony.
    Tylko boję się co będzie po kp hehe płacz i zgrzytanie zębami

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, sytuacja jest dynamiczna. Do kota dorzucam dziecko.

Edit: a tak naprawdę to ich bym zostawiła w domu a sama przyjechała. Na kawę po irlandzku najlepiej. Bez kawy.

Dziś boję się samej siebie... :-|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 11:14

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Kattalinna u mnie jak u Tandy w połogu doszłam do wagi sprzed ciąży, a teraz leci w dół, gdzie jak wspominałam mam niedoczynność tarczycy i ciężko zawsze było. Także w moim przypadku to jakieś cuda, czary mary i Bóg wie co jeszcze.
    Sama nie wiem o co chodzi. Tym bardziej nie odchudzam się, bo dzień bez słodyczy to dzień stracony.
    Tylko boję się co będzie po kp hehe płacz i zgrzytanie zębami
    Musisz karmić dalej po prostu

Sela lubi tę wiadomość

age.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, karm do 18 roku życia :P u mnie kp też do pewnego momentu prowadziło do spadku wagi, ale później rosła. Jedna kręcę się w kółko jest tak +/- 2 kg . A u mnie z brzuchem nie ma problemu. Najgorzej z udami :( .

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, gdzie lecicie? My cały czas się zastanawiamy, na pewno Europa ale gdzie dokładnie to nie wiemy. Musimy iść do biura podróży zobaczyć co nam polecą.
    Jak znajdziesz wózek godny kupna daj znać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola lecialaś już z wózkiem? Nie ma problemu żeby wziąść do środka, czy musi być jakiś specjalny, malutki wózek? Gdzie się wybieracie?

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Jak ja latałam a było to jakiś czas temu więc wszystko mogło się zmienić ,to można było nadać wózek normalnie do bagażu i nie płaciło się za niego więc bez różnicy było jaki to wózek czy malutka spacerówka czy normalna. Teraz wiem że te tanie linie niby bagaż podręczny dają za darmo ale nie wszystkie zabiera się do środka tylko proszą by dać do łuku z bagażami ,nie wiem jak to jest jak się leci na wyjazd z jakiegoś biura.

Kattalina dzięki, żyję. Dużo nerwów mnie to kosztowało bo teściowa tak się zachowywała że aż sędzia się zdenerwował. My wnosiliśmy że jeśli chce widzieć dzieci to niech przyjedzie ona a nie oczekuje że my z dziećmi będziemy się tłuc pociągami do niej. Więc ona zapytała kto za jej hotel zapłaci jak będzie musiała tu na dwa dni przyjechać? No szok przecież to ona niby chce się widywać. Ostatecznie zostaliśmy skierowani do mediatora.

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojaszka, podsumowując: kochająca babcia okazuje Wam wielką łaskę, że możecie do niej wozić wnuki pod przymusem? Aż dziwne, że poza hotelem nie chciała samochodu z kierowcą... Szkoda, że mediacje, jeszcze to potrwa... Kiedy spotkanie, dużo tego ma być?

age.png
‹‹ 2112 2113 2114 2115 2116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ