X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam się pochwalić pierwszym kroczkiem z podpórką. Dzisiaj Zuzia stanęła oparta o pchacz i robiła mini kroczka :) oboje to widzieliśmy, jacy dumni jesteśmy:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 17:02

kamciaelcia, pawojoszka, kattalinna, Wowka, Patk, Sela lubią tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też sobie nie wyobrażam życia bez suszarki ,obecnie nam dwie i wczoraj chodziły obie jednocześnie ,dziś pranie juz na dworze wisi . U nas dziś słonecznie tylko wiatr zimny.

Basia wymiata ,jak to mówią ładnemu we wszystkie m ładnie

Byłam dziś zapisać dzieci do przedszkola ,nie było problemu ze Patryk potrzebuje nocnik bo z toalety nie korzysta ,pani powiedziała że niektóre dzieci nawet w pampersach chodzą u nich. Obok jest szkoła i chce Aske od września przenieść ,myślałam żeby wszystkim zmienić ta szkole bo mnie wnerwi już dokładnie ,ale chłopaki nie chcą więc nie będę zmuszać i znów rewolucji im robić. No i w tamtej szkole i przedszkolu jest możliwość zostawić dzieci nawet do 17 tej a tu gdzie teraz tylko do 15 . Już mi się oczka zaświeciły że może jak tak to za jakąś praca się rozejrzeć, choć trzy razy w tygodniu a potem sobie przypomniałam że przecież jeszcze Ula w domu zostaje. Wyrodna matką o dziecku zapomniała jak trochę wolności wyczuła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 17:09

Patk lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez skladałam wniosek do przedszkola, nawet nie poruszałam tematu pampersa XD
    rekrutacja do klubiku w kwietniu (ale tu Piotrek sie nie dostal)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dalej spacery tak wyglądają, dzisiaj wytrzymal cale 15min xd Byla chwilowa poprawa, ale znowu jest gorzej, nie wiem kiedy bedzie lepiej...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, zimą to 3 dni w domu czasem schnie, na balkonie nie próbowałam od jesieni 😉

Cieszę się podobnie 😁

Gif

Edit: trzeba kliknąć, nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 17:25

pawojoszka, MajowaMamusia, Wowka, Katy, Cola87, Patk, Hoope, Feeva, Sela lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w domu pełna suszarka schnie dobe, a jedno pranie na suszarce noc :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina,jaka ta Bożena kochana,suszarka ją cieszy :)
    Robie pranie rano i na noc wnoszę do pokoju,a jak popoludniu to wisi do następnego dnia, a potem do domu, chyba że ciepło jest i wyschnie.

kattalinna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattallina, córcie masz boską!!!!!!! 😍😍😍😘😘😘

kattalinna, Patk lubią tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, no to już wiesz, że zakup był słuszny, przecież dla dziecka chciałaś 😊 Bożenka tak bardzo się cieszy z suchych ubranek 😁🤣

Gratki pierwszego kroczka Zuzi 😊

Hoope, wydatki zazwyczaj chodzą kolumnami. Nie parami, nie trojkami, to cała kolumna piesza. I to jeszcze zazwyczaj wtedy, gdy jest ubezpieczenie do zapłaty, albo coś się popsuło 🤨

Kurczę, czy tylko ja nie odczuwam potrzeby posiadania suszarki?

Chociaż fakt faktem, nie mam prania na środku pokoju-a to mnie wkurzało. I u nas są góra trzy pralki na tydzień. I nigdy nie wieszam na dworzu, bo mam wrażenie że będzie to pranie zakurzone. Jestem dziwolągiem? 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 18:03

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, ja jakoś nie miałam większego parcia kiedyś. Ale...: mam mega twardą wodę, przestałam używać płynów do płukania no i zaczęło mnie bardzo wkurzać sztywne pranie. Plus wolnoschnące pieluchy w okresach przejściowych. No i twarde pieluchy na małą pupkę 🚼 a teraz takie mięciutkie jak kaczuszka! Już się do skarpetki tuliłam 😉

Sorry, że tak monotematycznie ale jeszcze ogarniam tę suszarkę. Pytanie do doświadczonych mam mam 😎 program odświeżania: że wrzucam wcześniej wyprane suche i to mi tylko powietrzem potraktuje wsad?

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Zuzi kroczka 🤗😊

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile taka suszarka kosztuje?

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, za dużo 😳 moja z 2100, można kupić trochę taniej ake też i dużo drożej. Ogólnie minimum 2k trzeba liczyć. Ja ze względu na brak miejsca byłam ograniczona wyborem do 2 modeli.

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Zuzi :) Kattalina Bożenka jest cudna 😍 i jak się cieszy z tej suszarki :D buziaki od Adasia 😘

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, Bożena wymiata 😻😻😻

Zapomniałam, jutro jedziemy do rodziców,w sensie do moich i małżo idzie do swoich z Baśka. Bo przecież tam się trzeba zaanonsować... Państwo wielkie. Ciekawa jestem co to będzie... wyobrażacie sobie że oni mieszkają przez drogę z moimi a Baśkę widzą może raz na miesiąc. My tam jesteśmy przynajmniej raz w tygodniu...
    Z pewnością znowu stary przyjdzie z jakąś cenną radą. Np. Że powinniśmy iść do chirurga żeby Baśce dziąsła naciąc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 20:45

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, trochę to manipulacja faktami bo od wczoraj, czyli od kiedy się naumiała, to chodzi i w kółko tylko klaszcze 🙂 ale rzeczywiście suszarka bardzo ją intrygowała i sporo czasu spędziła w jej okolicy. Bijąc brawo oczywiście 😁

Z klaskaniem poszłam za ciosem i już koci koci łapci jest ogarnięte. A jak się cieszy za każdym razem gdy robi te swoje nowości łapkami 😊 głupiutkie moje kochane maleństwo 😍

Wowka, Cola87, Kwiatkowa24, Sela lubią tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nacinaniu dziąseł to jeszcze nie słyszałam 😱

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina kiedys tak robili jak ząbki nie mogły się przebić.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka urocza 😍

Wowka, tez nie odczuwam potrzeby posiadania suszarki :p

Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy suszarkę.i jest to mega wygodne szczególnie w.okresie jesienno-zimowym. Poza.tym mnie draznily rozłożone suszarki po całym domu i w całym.domu śmierdziało praniem a i wilgoci z prania duzo.sie zbiera w pomieszczeniach.

A program odświeżania to np jak chcesz rzeczy z szafy które długo nie były używane a są czyste.;)

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
‹‹ 2149 2150 2151 2152 2153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ