Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, jak tam u logopedy? Bo nie pisałaś, chyba że przeoczyłam 😊

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z mamą na odległość. Chociaż i przez telefon potrafię zrobić awanturę z niczego. Mamy takie same temperamenty: wyrzucić z siebie i za chwilę jest ok. Także nawet jak jest kłótnia to nie ma obrazy na wieki tylko wszystko wraca do normy szybko. Ale przyjaciółkami nigdy nie byłyśmy choć kontakt mamy bardzo dobry.

Mania mnie zachwyciła tą stopą ❤ chyba Baśka na ambicję wszystkim wsiadła bo ja Bożenkę też uczę 😉

preg.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva ja tak jak Ty. Tyle że akurat 18 a 25 to był naprawdę super czas. Dużo razem czasu spędzałyśmy we trzy. Razem wyjeżdżałyśmy na weekendy, zakupy itp. Po studiach to już wiadomo inaczej bo praca itp. Potem mąż mieszkanie... A przed 18 to jeszcze inaczej było ale też bardzo dobrze. Moja mama zawsze była jest i będzie dla mnie autorytetem.

kattalinna lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie Mania stope pokazuje;)

J.S ja w sumie nie musze byc jakos szczegolnie cicho na szczescie..No, ale ogolnie ciezko sie tak funkcjonuje, a on to jeszcze odebral jako wielkie pretensje i sie nie fajna atmosfera zrobila :(

Ja juz pisałam kiedys, ze kontakt z mama zawsze mialam kiepski, po śmierci taty to juz w ogole sie popsul, a po jej udarze to w ogole ciezko sie z nia dogaduje i w ogole żadnego wsparcia nie mam itp. Przedwczoraj sie dowiedzialam, ze moja mama wyjeżdża do sanatorium w kwietniu akurat wiec nie będzie jej na urodzinach Kamila..

Edit. Alez ja to pieknie napisalam z tymi "w ogole" 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 10:37

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka
    Dziękuję za pamięć
    Nie przeoczylas bo nic nie pisalam 😉
    U logopedy jak to u logopedy z niemowiacym 2,5 latkiem 🤐
    Troszkę gorzej sie wspolpracowalo no ale Piotrek nie ukladal jeszcze psiej budy z papierowych elementow
    I przy okazji wrócił temat autyzmu
    Cos na zasadzie-ppp wykluczyła ale diagnozuje się do 3lat...
    Bo w oczy nie patrzy, bo krepuje go jakas druga obca baba, bo powtarza czynnosci
    I to zostawiam bez komentarza
    Ta sama logopeda miesiąc temu sama powiedziala"na autyzm za duży kontakt z dzieckiem"
    Wiadome że Piotrek z mową od razu nie ruszy zwlaszcza od ukladania psiej budy. Od zawsze przeciez mówimy do niego, czytamy ksiazki, namawiamy do dzwiekonasladownictwa
    Odniosłam wczoraj wrażenie ze brakuje u nas przyczyny niemowienia
    Poprzednio slyszalam że może problem ze słuchem
    Wczoraj autyzm, anomalie w obrebie narzadu mowy...bo ogólnie z Piotrusiem jest OK
    Niedosluchu nie podejrzewam
    W gardle nigdy pediatra nic nie dostrzegla np przerosnietych migdalkow
    Autyzm byl wykluczony 2 miesiące temu...(mialam wrazenie sugestii ze w tym sie pomylili w ppp)
    Ale ogólnie fajna babka, znałam ja wcześniej. Ona na szczęście mnie nie pamieta(że dzieci z pracy przyprowadzalam) bo nie kazdemu się chwałę swoim zawodem 🎓 to są te momenty co lepiej udawać głupią 😎
    Kolejne spotkanie za miesiąc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam slaby kontakt z mama. Poprawilo sie gdy sie wyprowadzilam, a teraz jak jest Patryk to juz w ogole. Codziennie telefon, nawet kilka razy, bo chce wnuka widziec w kamerze.

Feeva, Twój post o libido musialam dwa razy przeczytac, bo ja nigdy w zyciu takiej chcicy nie mialam

• Feeva Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, mnie też dziwi mój post, bo do tej pory jak było raz na miesiąc, albo dwa to były wszystkie "piniendze" XD W ogóle mi się nie chciało.
    Ostatnio dopiero jakoś się poprawiło.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaa ale Mania ładnie pokazuje stope ;-)
    Temat libido pomijam... hehe u mnie tylko pd wieeeeelkiego święta

Kattalinna zazdroszczę suszarki. Mój mąż nie może nadal zatrybić po co mi suszarka.
    Widać Bożenka jak mama zadowolona;-) jednak kobieta kobietę zrozumie ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak być super mamą dla córki, żeby nie napisała kiedyś na forum, że jej mnie brakowało, przy absorbującym brzdącu? :(

Bardzo nie chcę...

Gratuluję pokazywania stopy :D

To jeszcze dorzucę coś do nauki, Prezes rozpoznaje nas przez okno, cieszy się i robi papa XD Mnie, tatę i siostrę.

Kurcze, za chwilę skończy rok. MASAKRA. A za pół roku ruszamy z nauką nocnika. Nie mogę się doczekać.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mamą od zawsze miałam super kontakt, co prawda nie zwierzalam się z najskrytszych sekretów, ale mogłam na nią liczyć zawsze. Moja mama z tych co jak rozstalam się z pierwsza długa miłością to płakała razem ze mną.
    Chciałabym osiągnąć z moimi dziećmi taki stan, a nawet więcej...

Ps presja nauki gdzie stopa nade mną ciąży😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 11:20

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, z którego piętra? 😉

Sela, nie potrzebne Ci trybienie męża tylko suszarka 😉 musisz mu dobry argument dać. Leo pomoże bo zaraz będzie prania więcej jeszcze. A z suszarką to w ogóle mniej ciuchów i wszystkiego trzeba 😉

Kwiatkowa, mnie post o libido też zadziwił. Feeva, może coś zaczęłaś łykać? 😂

Z radości suszarkowej zapomniałam się pochwalić, że wczoraj dotarła karta multisport moja. Nawet dwie bo duplikat zdążyłam zamówić 😉 w sobotę rano siłka i nie ma, że boli. Jedyny moment na to 🏋🚴🏃👟🙊🙉🙈

Wowka, Sela lubią tę wiadomość

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie pożaliłam się, że mi Bożenka w nocy z łóżka spadła 😫 na szczęście nic się nie stało ale dziś już poduszki będą zainstalowane na stałe na podłodze...

preg.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, czyli spotkanie w sumie stanęło na niczym 😐 nikt nie oczekuje, że już po pierwszej wizycie Piotruś zacznie mówić całymi zdaniami, ale myślałam (albo miałam nadzieję), że zostanie coś jednoznacznie stwierdzone i będzie opracowany jakiś plan działania. Dziwne, że ta sama lekarka miesiąc temu wykluczyła autyzm, a teraz ma inne stanowisko w tej sprawie-ze za wcześnie na diagnozę. Tak, czy inaczej, trzymam kciuki dalej za Piotrusia, bardzo lubię tych Twoich urwisów 😊

Hoope, myślę, że zauważając ten problem już robisz wiele. Robisz tyle i dajesz tyle, na ile Cię stać-tu pod względem czasu.

Moja mama sama po latach twierdzi, że za wcześnie mnie traktowała jako dorosłą osobę. A ja potrzebowałam jeszcze trochę dzieciństwa i ciepła. Ale może na dobre mi to wyszło? 😉

Hoope lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, ojej 😨 dobrze że nic się Bożence nie stało! Są też takie składane jakby barierki do łóżka z siatki, skoro Ania śpi czasem z Wami to może by coś takiego się przydało?

I zapomniałam. My przez okno pozdrawiamy babcię, dziadka i samochód taty 😁 Skrzat jak widzi babcię przez szybę to wali rękami, jakby chciał wybić 😂

PS. Też macie takie wypalcowane okna?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wowka
    w sumie ona nie jest od stwierdzania autyzmu ;)
    i na pewno czesto nie pracuje z dwulatkami ;) bo u nas w Pl logopeda dla 3,5 latków , wywalczyłam (bo sa konieczne) te zajecia, a Piotrek "za zdrowy" na wwr w ppp(tam miałby logopede i "cos")
    jej chyba brakuje przyczyny, nieczesto dziecko nic nie mówi bo nie
    przypomniało mi sie-pytała jeszcze czy nie było jakiegos traumatycznego wydarzenia co by na brak mowy wpłyneło

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ni i moje wszystkie okna wypalcowano-wybuziane wrecz ;)

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wypalcowane lustro! I okno wyjściowe na taras. Najgorzej jest jak pies tam siedzi, wali po wtedy po oknach jak szalona.

W ogóle cieszycie się już lipiec ? 🤣🤣😜😜🤪🤪🤪🤭🤭

Wowka lubi tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, dla mnie niestety (albo i stety) te pojęcia PPP i kto co stwierdza są całkiem nieznane 😉

Czyli wygląda na to, że ten brak mowy nie jest uwarunkowany niczym konkretnym. No więc czym? Rozumiem że jakiejś szczególnej traumy też nie było?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie okno balkonowe przy podłodze i trochę w sypialni bo nie sięga 😉 ale byliśmy w weekend w gościach to tam już więcej obślinionych łapek do zmycia zostało 😂😂

Wowka, a możesz podesłać przykład takiej barierki?

Wowka lubi tę wiadomość

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wowka
    ppp to poradnia psych-pedagogiczna
    wwr-wczesne wspomaganie rozwoju, dla maluchów, obejmuje terapie wszelkie np logopedyczną, psychologiczna pedagogiczną czy fizjoterapię
    Piotrusia diagnozował zespół w poradni-psycholog, neurologopeda oraz fizjo

jakby było wiadomo o co chodzi-to by sie działało jak nalezy
    a to po prostu dziecko nie mówi i nikt nie widzi wyraznej przyczyny
    traumy tez nie przypominam sobie, Piotrek zawsze dzwieki wypowiadał, ale nigdy nie mówił, czyli nie ma tez uszkodzen co by alalie wywołały (uszkodzenia oun-osrodkowego układu nerwowego-powodujące brak mowy przed jej wystapieniem) czy afazje (brak mowy po tym jak się pojawiła np u dorosłych po udarach, u dziecui np padaczka)
    psa czy czegoś też nigdy się nie przestraszył
    neurolog nie widzi problemu
    łatwiej byłoby z przyczyna-migdałki można wyciąc, wedzidełko podciąc,psychikę "leczyc"
    no, bez przyczyny chyba jego stan jest "najpowazniejszy" i równoczesnie niewazny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 11:59

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2151 2152 2153 2154 2155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ