Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Berbecia, no faktycznie, jest czym się chwalić 😊 Milenka jak laleczka, faktycznie nogi do nieba 😘
Kattalinna, co Bożenka wymędziła?
Tanda, mam z ewentualnym drugim dzieckiem te same przemyślenia. W sumie fajnie się czyta, że dałaś radę i ani myślisz kończyć 😊
Pisałam, że Skrzat odstawił się (edit-nie wiem dlaczego się wysłalo 😋) od butelki w dzień i do usypiania? Idzie jedna mini flacha w nocy, on nie czytał wytycznych i nie wie, że do roku powinien jeszcze to mm spożywać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 00:53
-
nick nieaktualny
-
Kattalinna, no taki mialam plan, ale jak Kamil nie chcial zadnych butelek to jakos mi sie nie chcialo go zmuszać:p Teraz przez to mi narzeczony nie wierzy, ze go odstawie po roku 😂
W sumie u nas juz karmien w ciagu dnia jest malo, az policze dzisiaj z ciekawosci :p
Przeszedl mi bol gardla to sie na odmiane dzisiaj obudziłam z katarem -
Wowka, po prostu mwnda mi wróciła. Nowe zęby w drodze i marudzi to to, szczególnie gdy śpiąca. Spać chce ale zasnąć już nie... Mam nadzieję, że podróż do gina i z powrotem minie bez atrakcji.
Słuchajcie, dwa pytania mam 🙂
1. Jak Wasze dzieci reagują na tv? My przy młodej nie oglądamy raczej, jak tylko zaczyna coś grać innego niż muzyka to dziecko mi zamiera przed ekranem. Nie wiem czy Hej się opatrzy i przestanie zwracać uwagę czy będzie tak ciągle 🤔
2. Macie pajace takie weluroww typu cienki kombinezon? Wczoraj wyciągnęłam kolejną paczkę większych ubrań i mam takich kilka i nie wiem jak to w ogóle zakładać. Jak była maleńka to nosiła np. na wyjście do wózka ale teraz jakoś mi nie pasuje. Na piżamę za ciepłe, zwłaszcza że jeden jest taki typowo dzienny. No nie mam pomysłu. -
Dobry,
Kattalinna, punkt 1 widziałaś 😉
Punkt 2- mamy jeden taki ciepły welurowy z kapturem. Używany był do wyjścia z basenu, bo łatwo się zakłada i w sam raz był do samochodu. Też dostałam, niby ładny, ale sama bym nie kupiła.
Edit. A nie, sorry, jeszcze zdjęcie Skrzatowi w nim zrobiłam 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 08:45
-
Nie odzywałam soe i ostatnio, troche podczytywalam.. Ale juz nie daje rady... Czy waszw dzievi tez nadal nie potrafiw zająć sie jakas zabawka dłużej jak minute.. jak robie cos w kuchni to odrazy przuchodzi, nie ważne ze mamy kuchnie z salonem, a w nim wszystkie zabawki, ona sterczy, wisi na nodze, ściąga mi spodnie, dzisiaj to juz majtki, nic sie nie da zrobic... Jeszcze kloce się cakt czas z mezem.. Malw jest super jak caly czas sie cos dzieje, czyli najlepiej jakieś wyjazdy, albo sprzątanie w szafie to jest w siodmyk niebie... Ale sama sie nic a nic nir zabawi. Czy u was tez tak to wyglada?
-
nick nieaktualnyWidzę,że temat gina jest akurat, właśnie byłam wczoraj na 1 wizycie popołogowej. Usg piersi w porządku, na dole też, cyto pobrana, blizna wygląda dobrze( mam obserwować bo przy dotykania mnie pobolewa po lewej stronie). Poszłam do innego gina ( wizyta na fundusz) i już wiem dlaczego w ciąży chodziłam prywatnie,wizyta na zasadzie "idź już kobieto bo następna czeka". Przede mną była dziewczyna w ciąży,której wizyta trwała może 10 min.
Asix super wygladasz
Moja też na mnie wisi, jak wyjde z pokoju do kuchni to wisi na bramce i się drze mimo, że mnie widzi.
Dzisiejsza noc jakaś porażka,chyba zamiast 10m dziecka mam 10 dniowe- 6! pobudek, 4 karmienia, 2 razy tulanie bo budzi się z piskiem,tego jeszcze nie było.
Zazdro spotkania Skrzat kontra BożenaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 11:14
kattalinna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej. Ja juz u siebie. Niestety jestem padnieta. Patryk poszedl spac o 22, a o 2 30 musialam byc na nogach. W miedzyczasie z 4 pobudki.
Podroz byla OK. Patryk plakal tylko gdy wyladowalismy, bo musialam go ubrac, a spal. Teraz odsypia..
Apropo mojego. To odzywalam sie do niego tyle co trzeba bylo. Tzn.nie bylam wylewna, nie dzwonilam, nie inicjowalam rozmow.. Czyli w sumie to nie dalam rady. Oops..
Gadalam dzis z tesciowa. Pytala mnie o moje zycie seksualne (to dobra kobieta, zapytala subtelnie). Twierdzi, ze jak chlopy niewyzyte to zle. I mowi, ze jej sie nie chce, ale daje czasem mezowi dla spokoju. Oni maja ponad 60 lat. Myslalam, ze w tym wieku juz sie tak nie 'wariuje'. Haha
Ja tez mialam karmic pol roku, ale na razie nie widze konca..... Butelka be wiec nawet na mm nie ma szans, a stale pokarmy je jak ptaszek
Edit:
Ostatnio babcia mnie wkurzyla odnosnie mojego kp. Wyleciala z tekstem "nauczylas to teraz masz'. Co to ma znaczyc ze nauczyłam dziecko jesc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 13:47
-
nick nieaktualnyOszaleje dzisiaj.
Czy naprawdę muszę mojemu wszystko mówić. Rano powiedziałam, że jestem nieprzytomna, bo pół nocy nie spałam i nie mam nawet siły myśleć o obiedzie, a co dopiero go robić. Pojechał na miasto, ale po co pomyśleć, żeby coś kupić, stwierdził, że mogłam powiedzieć, że coś chcę. Zamówiłam pizze, niech duupa rośnie.
Czasami chciałabym, żeby ktoś o mnie pomyślał, ehh.
Kwiatowa, jakby mnie moja teściowa zapytała o sexy, to bym ucięła rozmowę, dla mnie to ostatnia osoba, z którą mogłabym o tym rozmawiać. Śmieszą mnie teksty typu "chłopu trzeba dać", jakby to był mus, bo pójdzie gdzie indziej? Rozumiem, że każdy ma swoje potrzeby, ale gdzie w tym wszystkim jest kobieta i to czego ona chce.Nina83, Katy lubią tę wiadomość
-
Mania w pajacach nie chodzi, tym bardziej w welurowych więc nie pomogę
U nas pobudka 5:50. Do tego ciągle się wiercila strasznie po łóżku... Nie wiem czy jej górne zęby nie męczą.
Kończymy dziś 10mcy 😱😱😱😍
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/942c9a8aec81.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/22c082de29c3.jpgJ.S, MajowaMamusia, Cola87, Nynka, kattalinna, Wowka, amygdala, Nina83, Tanda, Katy, Mycha666, D_basiula, Berbecia, pawojoszka, jangwa_maua, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Trzecie dziecko i trzecie wisi mi na nodze. Pocieszam się, że to ostatki, niedługo minie i mama będzie mniej zaje...sta. Zatem tak normalne, tak kiedyś minie, tak wiosna , lato i dużo podwórka wyleczy spanie, apetyt i mamizm. Do końca roku ich nie będzie.
Oby.
Błagam.
Pajace są niewygodne, niepraktyczne a ich użyteczność skończyła się niemal pół roku temu. Podobnie body. W zasadzie nosimy ubrania jak normalny człowiek (plus dziewczęce legginsy ). Także nie mamy, nie kupuję, nie chcę.
❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualnyMania buziaki :*
Kattalinna na tv czasami zerknie, ale raczej nie wpatruje się w niego dłuższy czas. Pajac mamy 1 bawełniany do spania, polarowy kupiłam na początek, najpierw był za duży, potem było lato, a potem był za mały, więc go nie używałyśmy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 15:09
kattalinna lubi tę wiadomość
-
U nas pajace(i tylko pajace)do spania(i tylko fo spania)
Póki co dotyczy to też Piotrusia (pampersa nosi)ale w jego wersji rozmiarowej to już rampers 😉 w nocy go nie przykrywam więc też w wersji welurowej
Patryk Śpi w cieniutkim spiworku więc u niego cienkie bawielniane
Patryk w dzień tylko body 👍 cos pampka musi trzymac 😂 jakiś rok tak pociągnie
Pobawi się sam czy z Piotrusiem i po pół godziny...ale raczej nie zabawką
Daję kosz zabawek-wywala wszystkie
Klamerki dalej królują
Ostatnio hit to nieużywany kabel wkladany do wazonu
Albo wkladanie papierkow do butelki z bratem
Albo otwieram szuflade w kuchni(choć tu Piotrek przeszkadza bo wszystko zbiera i chowa do tej szuflady)
Robiłam obiad, z dwójką 😜 wyjęłam trzy garnki i dałam każdemu lyche 😂
Wowka lubi tę wiadomość