Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, no faktycznie, jest czym się chwalić 😊 Milenka jak laleczka, faktycznie nogi do nieba 😘

Kattalinna, co Bożenka wymędziła?

Tanda, mam z ewentualnym drugim dzieckiem te same przemyślenia. W sumie fajnie się czyta, że dałaś radę i ani myślisz kończyć 😊

Pisałam, że Skrzat odstawił się (edit-nie wiem dlaczego się wysłalo 😋) od butelki w dzień i do usypiania? Idzie jedna mini flacha w nocy, on nie czytał wytycznych i nie wie, że do roku powinien jeszcze to mm spożywać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 00:53

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Co sie stało z moim dzieckiem, oszaleje...co godzina pobudka...

Ja u gina bylam konsultować ewentualną ciąże. Ale chciałabym jeszcze usg pieri i blizny po cc. Miała któraś?

• Katy Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, no taki mialam plan, ale jak Kamil nie chcial zadnych butelek to jakos mi sie nie chcialo go zmuszać:p Teraz przez to mi narzeczony nie wierzy, ze go odstawie po roku 😂
    W sumie u nas juz karmien w ciagu dnia jest malo, az policze dzisiaj z ciekawosci :p

Przeszedl mi bol gardla to sie na odmiane dzisiaj obudziłam z katarem :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, po prostu mwnda mi wróciła. Nowe zęby w drodze i marudzi to to, szczególnie gdy śpiąca. Spać chce ale zasnąć już nie... Mam nadzieję, że podróż do gina i z powrotem minie bez atrakcji.

Słuchajcie, dwa pytania mam 🙂

1. Jak Wasze dzieci reagują na tv? My przy młodej nie oglądamy raczej, jak tylko zaczyna coś grać innego niż muzyka to dziecko mi zamiera przed ekranem. Nie wiem czy Hej się opatrzy i przestanie zwracać uwagę czy będzie tak ciągle 🤔

2. Macie pajace takie weluroww typu cienki kombinezon? Wczoraj wyciągnęłam kolejną paczkę większych ubrań i mam takich kilka i nie wiem jak to w ogóle zakładać. Jak była maleńka to nosiła np. na wyjście do wózka ale teraz jakoś mi nie pasuje. Na piżamę za ciepłe, zwłaszcza że jeden jest taki typowo dzienny. No nie mam pomysłu.

preg.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Kattalinna, punkt 1 widziałaś 😉

Punkt 2- mamy jeden taki ciepły welurowy z kapturem. Używany był do wyjścia z basenu, bo łatwo się zakłada i w sam raz był do samochodu. Też dostałam, niby ładny, ale sama bym nie kupiła.

Edit. A nie, sorry, jeszcze zdjęcie Skrzatowi w nim zrobiłam 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 08:45

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, może do samochodu to dobry pomysł 😀 ten nasz to jeszcze abs ma. Wg mnie to takim mobilnym dzieciom mało wygodnie chodzić w czymś takim o.O

preg.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odzywałam soe i ostatnio, troche podczytywalam.. Ale juz nie daje rady... Czy waszw dzievi tez nadal nie potrafiw zająć sie jakas zabawka dłużej jak minute.. jak robie cos w kuchni to odrazy przuchodzi, nie ważne ze mamy kuchnie z salonem, a w nim wszystkie zabawki, ona sterczy, wisi na nodze, ściąga mi spodnie, dzisiaj to juz majtki, nic sie nie da zrobic... Jeszcze kloce się cakt czas z mezem.. Malw jest super jak caly czas sie cos dzieje, czyli najlepiej jakieś wyjazdy, albo sprzątanie w szafie to jest w siodmyk niebie... Ale sama sie nic a nic nir zabawi. Czy u was tez tak to wyglada?

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę,że temat gina jest akurat, właśnie byłam wczoraj na 1 wizycie popołogowej. Usg piersi w porządku, na dole też, cyto pobrana, blizna wygląda dobrze( mam obserwować bo przy dotykania mnie pobolewa po lewej stronie). Poszłam do innego gina ( wizyta na fundusz) i już wiem dlaczego w ciąży chodziłam prywatnie,wizyta na zasadzie "idź już kobieto bo następna czeka". Przede mną była dziewczyna w ciąży,której wizyta trwała może 10 min.

Asix super wygladasz :)

Moja też na mnie wisi, jak wyjde z pokoju do kuchni to wisi na bramce i się drze mimo, że mnie widzi.
    Dzisiejsza noc jakaś porażka,chyba zamiast 10m dziecka mam 10 dniowe- 6! pobudek, 4 karmienia, 2 razy tulanie bo budzi się z piskiem,tego jeszcze nie było.

Zazdro spotkania Skrzat kontra Bożena XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 11:14

kattalinna lubi tę wiadomość

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa mam to samo.
    Już mam dość w dzień się drę w nocy się dre. Ona na okrągło się dziera.
    Nie wiem czy to jakiś skok czy zęby idą.
    Umie się zająć zabawą ale taką która polega na psoceniu.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja widzę że większość naszych dzieci zachowuje się podobnie. To może taki okres po prostu i jest nadzieja że minie? Ta myśl trzyma mnie przy życiu😂 dziś pobudka 5.55. Chyba muszę zacząć wcześniej chodzić spać...

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja juz u siebie. Niestety jestem padnieta. Patryk poszedl spac o 22, a o 2 30 musialam byc na nogach. W miedzyczasie z 4 pobudki.
    Podroz byla OK. Patryk plakal tylko gdy wyladowalismy, bo musialam go ubrac, a spal. Teraz odsypia..

Apropo mojego. To odzywalam sie do niego tyle co trzeba bylo. Tzn.nie bylam wylewna, nie dzwonilam, nie inicjowalam rozmow.. Czyli w sumie to nie dalam rady. Oops..

Gadalam dzis z tesciowa. Pytala mnie o moje zycie seksualne (to dobra kobieta, zapytala subtelnie). Twierdzi, ze jak chlopy niewyzyte to zle. I mowi, ze jej sie nie chce, ale daje czasem mezowi dla spokoju. Oni maja ponad 60 lat. Myslalam, ze w tym wieku juz sie tak nie 'wariuje'. Haha

Ja tez mialam karmic pol roku, ale na razie nie widze konca..... Butelka be wiec nawet na mm nie ma szans, a stale pokarmy je jak ptaszek

Edit:
    Ostatnio babcia mnie wkurzyla odnosnie mojego kp. Wyleciala z tekstem "nauczylas to teraz masz'. Co to ma znaczyc ze nauczyłam dziecko jesc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 13:47

• Tanda Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie próbuję butelki dawać, nie ma to sensu. Jak muszę podać mm (sporadycznie się zdarzy) to w kubku z rurką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 14:53

Nina83 lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszaleje dzisiaj.
    Czy naprawdę muszę mojemu wszystko mówić. Rano powiedziałam, że jestem nieprzytomna, bo pół nocy nie spałam i nie mam nawet siły myśleć o obiedzie, a co dopiero go robić. Pojechał na miasto, ale po co pomyśleć, żeby coś kupić, stwierdził, że mogłam powiedzieć, że coś chcę. Zamówiłam pizze, niech duupa rośnie.
    Czasami chciałabym, żeby ktoś o mnie pomyślał, ehh.

Kwiatowa, jakby mnie moja teściowa zapytała o sexy, to bym ucięła rozmowę, dla mnie to ostatnia osoba, z którą mogłabym o tym rozmawiać. Śmieszą mnie teksty typu "chłopu trzeba dać", jakby to był mus, bo pójdzie gdzie indziej? Rozumiem, że każdy ma swoje potrzeby, ale gdzie w tym wszystkim jest kobieta i to czego ona chce.

Nina83, Katy lubią tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania w pajacach nie chodzi, tym bardziej w welurowych więc nie pomogę :D

U nas pobudka 5:50. Do tego ciągle się wiercila strasznie po łóżku... Nie wiem czy jej górne zęby nie męczą.

Kończymy dziś 10mcy 😱😱😱😍

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/942c9a8aec81.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/22c082de29c3.jpg

J.S, MajowaMamusia, Cola87, Nynka, kattalinna, Wowka, amygdala, Nina83, Tanda, Katy, Mycha666, D_basiula, Berbecia, pawojoszka, jangwa_maua, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzecie dziecko i trzecie wisi mi na nodze. Pocieszam się, że to ostatki, niedługo minie i mama będzie mniej zaje...sta. Zatem tak normalne, tak kiedyś minie, tak wiosna , lato i dużo podwórka wyleczy spanie, apetyt i mamizm. Do końca roku ich nie będzie.

Oby.

Błagam.

Pajace są niewygodne, niepraktyczne a ich użyteczność skończyła się niemal pół roku temu. Podobnie body. W zasadzie nosimy ubrania jak normalny człowiek (plus dziewczęce legginsy :P). Także nie mamy, nie kupuję, nie chcę.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania buziaki :*

Kattalinna na tv czasami zerknie, ale raczej nie wpatruje się w niego dłuższy czas. Pajac mamy 1 bawełniany do spania, polarowy kupiłam na początek, najpierw był za duży, potem było lato, a potem był za mały, więc go nie używałyśmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 15:09

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla cudnej Mani

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ślicznotka wszystkiego naj naj :) u nas Adaś zazwyczaj widzi włączony tv u dziadka i wtedy albo chwilę popatrzy i robi dalej swoje, albo podchodzi pod szafkę, wspina się i chce uderzać w tv bo coś tam się rusza. Oczywiście wtedy wyłączamy.

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i pajaców welurowych nie mamy już, powyrastał. Do spania jeszcze używamy takich zwykłych :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pajace(i tylko pajace)do spania(i tylko fo spania)
    Póki co dotyczy to też Piotrusia (pampersa nosi)ale w jego wersji rozmiarowej to już rampers 😉 w nocy go nie przykrywam więc też w wersji welurowej
    Patryk Śpi w cieniutkim spiworku więc u niego cienkie bawielniane

Patryk w dzień tylko body 👍 cos pampka musi trzymac 😂 jakiś rok tak pociągnie

Pobawi się sam czy z Piotrusiem i po pół godziny...ale raczej nie zabawką
    Daję kosz zabawek-wywala wszystkie
    Klamerki dalej królują
    Ostatnio hit to nieużywany kabel wkladany do wazonu
    Albo wkladanie papierkow do butelki z bratem
    Albo otwieram szuflade w kuchni(choć tu Piotrek przeszkadza bo wszystko zbiera i chowa do tej szuflady)
    Robiłam obiad, z dwójką 😜 wyjęłam trzy garnki i dałam każdemu lyche 😂

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2166 2167 2168 2169 2170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ