Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotruś dziś zasnął bez dydusia 😀

Wowka, Katy, kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, też uważam że trzeba złapać życie za rogi. Skoro rozpatrywalaś powrót do pracy (innej, nie starej) we wrześniu, październiku to po prostu nastąpi to szybciej, a z korzyścią dla budżetu. Poszukalabym opiekunki. W jaki sposób mogłaby Ci pomóc mama, skoro jest z poza miasta? Miałabyś zostawić u niej Henia, czy ewentualnie mogłaby zamieszkać u Was/W okolicy?

Do żłobków ja nie jestem przekonana. Dopóki jest jakieś inne wyjście, oczywiście, bo jak to nie ma to-wiadomo.

Nie wiem jakie masz relacje z mamą i jak się zapatrujesz na jej pomoc, ale ja swojej ufam. Więc jeśli możesz pracować w domu+mama+fajna kasa to dla mnie byłoby to optymalne wyjście.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezes nie odmawia pomidorowej, a to jedyna zupa jakiej Skrzat nie tknał. Tzn. wziął łyżeczkę i pff 🤢🤢🤮😀

Kamcia, święto! Syn Ci dorasta... 😊

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka
    Jedna jaskółka...
    Narazie noce miał beż dudusia (gubil go albo i chowalam). Dziś usnął bez chociaż troszkę coś ram mamrotal
    Obstawialam że dydus(i pampers)to do osiemnastki 😱

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żłobek często równa się choroby.ja bym skorzystała z okazji, sama poszłam do pracy jak mała miała 4 mies, było czasami ciężko ale tak zleciało że niedługo kończył by się już roczny macierz i powrót do pracy

• Wowka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, jeszcze 6 jaskółek i zgodnie z Twoją zasadą tygodnia będziemy bić brawo 🙌

Siedzę i rozmyslam, czy już jestem gotowa na przeprowadzkę Skrzata do jego pokoju...

Dajcie jakieś za i przeciw, bo sama nie wiem. Jak na razie za-odzyskanie sypialni, przeciw-namalowana kreska długopisem na ścianie za lozeczkiem i brak pomysłu na alteratywną aranżację kącika w sypialni. 😉

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka
    Ja tam przeciw nic nie widziałam 🤔

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, z mama mam dobre relacje, czesto do mnie przyjezdza, uwielbiaja sie z Heniem, dobrze sie nim opiekuje. Nie jest najmlodsza i ma swoje problemy zdrowotne ale mysle ze dalaby rade. Moze mieszkac z nami lub w naszel kawalerce, ktora przeznaczona jest na wynajem.

W domu pewnie moglabym pracowac max 2-3 dni w tyg, reszta to beda spotkania, spotkania, spotkania.

Laurka83 z kim zostawilas malutką? Jak to przezylas? Nie zalujesz?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, skoro nie ma konieczności mieszkania z mamą, a mogłaby mieszkać (i odpoczywać!) osobno, jest chętna się zająć Heniem, a Ty jesteś w stanie to zaakceptować 😋, to na prawdę jest to dobra sytuacja 🙂 zawsze można się jeszcze wspomóc opiekunką.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda myślę że masz bardzo komfortową sytuację o której większość może tylko pomarzyć. Bierz byka za rogi.

Wowka jak robisz pomidorową?

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, wywar z indyka i warzyw plus domowy przecier pomidorowy podduszony na masełku. Do tego makaron i marchewa do środka. Przecier był minimalnie posolony przy przygotowaniu. Do wywaru sypię lubczyk, ale to w sumie do każdej zupy.

Albo na rosole z wczoraj 😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 23:15

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, ja bym poprosila mame o pomoc i wziela ten projekt.

A ja widze po mlodym jak lgnie do dzieci, jak chce kontaktu z nimi. Moze jak wychowuja sie dzieci wsrod rodzenstwa to jest inaczej, jak idziemy do znajomej ktora na dwa miesiace starsze dziecko, to dopiero jest radocha.

Hoope, piateczka, moj syn za pomidorowa dalby sie pokroic. Nigdy nie odmawia i zawsze mu sie zmiesci 😅

Kattalina, ja chcialabym miec wlaczone tv a caly dzien mam wylaczone, bo moj tak sie patrzy, ze nie widzi nawet co robi. Caly dzien nawet nie mam na co popatrzec, bo jest wylaczone.
    Macie jakis sposob zeby odwrocic calkowicie jego uwage od tv? Meczy mnie np caly dzien sama, deszcz za oknem i ja tylko z dzieckiem, nawet nie slyszaca innych glosow 😑

A ja mam inne pytanie
    Za tydzien jestem zaproszona na otwarcie pewnego salonu, ogolnie taka impreza trzy dni przed glownym otwarciem. Idziemy, ale pytanko czy na takie otwarcia cos sie kupuje? Czy nie wiem tylko jakis szampan i tyle? Przyznan sie, ze nie bylam nigdy na takiej imprezie i nie chce zeby bylo glupio 😂

I w ogole ide w sobote z kolezankami - takze mamuskami na drinka. Czuje ze bedzie fajnie. Tatus ma nocny debiut bo po powroocie spie w salonie 😋

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz się obudził, normalnie luksus, dawno tyle nie pospał!
    Edwarda też bym brała robotę, tym bardziej że u Ciebie można całkiem fajnie ta opiekę zorganizować :) a Henio już ma prawie roczek, dacie radę :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda małej pilnuja moi rodzice którzy mieszkają ze 100 m odemnie. Mała ich uwielbia nawet nie reaguje jak wychodzę, nawet niekiedy jak babcia przychodzi po południu to chce do niej a nie do mnie ;d jedyny minus że trochę ja rozpiescili i ciężko coś przy niej jak sama z nią jestem zrobić.
    Pracuje w godzinach 10-15, mąż najczęściej 6-14, więc jak wracam do domu to jesteśmy razem z mężem i dużo mi pomaga przy małej, że starszym lekcje odrabia. Potem jak mała idzie ok 20 spać to siadam do kompa i robię papierosów

Na początku żałowałam nie raz i miałam ochotę tym rzucić ale teraz już jest ok i cieszę się z tej pracy więc dasz radę to tylko kilka miesięcy

edwarda20 lubi tę wiadomość

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robię papierosy tylko papiery ;d

• Feeva Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda opcja domowa plus opiekunka super. Nie zastanawiaj się, bierz! Ja tyle zarabialam łącznie w 3mce 🤣

J.S oo super. Należy Ci się taki wypad 😁
    Co do imprezy nie wiem 🤪

Mania lubi wszystko. Ostatnio próbowała nawet zupę cebulowa. Pomidorowa uwielbia. Nie lubi plackow z banana, zamiast je jesc to nimi rzuca 😂

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry u nas wichur ciąg dalszy, prąd nam wyłączyli w nocy ,mam nadzieję że to zaraz naprawia bo u nas wszystko na prąd nawet żeby w piecu napalic to prąd potrzebny bo pompa musi działać. Wczoraj rozmawiałam z gościem od internetu to mówi że tu u nas na jednej wiosce już trzy dni prądu nie ma ,masakra.

Kamcia kiedyś te nasze dzieci wyrosną z tych smoczków,butelek, pampersów,to tylko kwestia czasu ,tak sobie powtarzam od jakichś 11 lat.

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka
    to prawda
    moim swiatełkiem w tunelu jest wizja, a raczej brak wizji, ze nie znam osiemnastolatka z dydusiem i pampersem
    butelka poszła szybko w odstwkę ku mojemu niezadowoleniu
    Piotrus ładnie spał
    dwa dni wstawał około 6:30 co mu nigdy wczesniej tak wczesnie nie zdarzało sie, wstawał nawet przed Patrykiem, dzis coś tam mówił, ale zasnął...mam wrazenie ze te wczesne godziny to z braku smoczka, ale idzie ku lepszemu
    jeszcze pampers-tu jest niereformowalny(?) XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

JS, fajne wyjście, baw się dobrze 😀 co do otwarcia salonu, to ja też nie byłam na takiej imprezie, ale myślę że szampan to dobry pomysł 😊

Cola, super 🙂

Kamcia, od kiedy Piotruś całkiem przestał jeść w nocy?

My też się właśnie wygrzebujemy z łóżka.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż załatwił królika od kolegi z pracy.
    Przyniósł mu wczoraj (jak już Męża w pracy nie było) i schował go do... zamrażarki. No kurwa.
    Teraz go muszę w całości rozmrażać, poporcjować, ugotować i dopiero zamrozić... :/ Rynce opadajo.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 2168 2169 2170 2171 2172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ