Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kwiatkowa
Zakup butów planuje po pierwszych krokach i to nie na szybko...nie prowadzalam dzieci za paszki, rączkę, więc póki sam Piotruś nie poszedł to na zewnątrz też nic nie kombinowal. Poza tym dalej twierdzę-bosa stopa naj-a po trawie boso...naj naj
Piotrek poszedł zaraz po roczku(poczatek wrZeśnia), potem buty, na zewnatrz w butach zapragnal sam chodzić na poczatku listopada
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 18:13
Kainna lubi tę wiadomość
-
Edwarda, moze tak byc bo na lozku mu latwiej podnosic pupe do gory, mamy taka piankowa mate tez, ale od niedawna na niej czesciej cwiczy dopiero i tam pelza do tylu i na boki tylko i tak...On umie usiąść jak sie go w pozycji czworaczej ustawi, ale sam jej nie przybiera
My buty kupimy dopiero jak zacznie ladnie chodzic :p -
Tak bede robic, akurat zrobiliśmy miejsce specjalnie na ta mate wiec bedzie mogl szalec :p Nie widzialam takich, ale zaraz popatrze
Zamowilam w koncu Kamilowi tego pada z fisher price jako prezent od nas, a reszta gości sie ma dolozyc do fotelika:p Druga czesc prezentu od nas to konto w banku, na ktore co miesiac beda wplywac pieniadze dla niego xd Nie bedzie to jakas zawrotna suma, ale troche sie uzbiera :pkattalinna lubi tę wiadomość
-
Katy, widzę, że już wszystko dopięte z urodzinami?
Mamy matę piankową, rajstopy do raczkowania i nakolanniki z abs. Z tego zestawu polecam matę 😉 ciepło teraz coraz bardziej, gołe nogi najlepsze. Rajstopy u nas były długo na topiw ale teraz strasznie złażą bo się gumka w pasie rozciągnęła. Nakolanniki kupiłam niedawno (3pary!), są cudne ale z tych pulchnych udek się rolują i lądują pod kolankami.
Buty też będziemy kupować jak już będzie chodzić samodzielnie na dobre.Katy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNajlepszego dla Patryka
Katy, super zdjęcie Kamilek zadowolony. Jak się pies sprawuje po powrocie do Was?
Kamcia nie boisz się puszczać dziecka w marcu na ziemię? Moja może w czerwcu pójdzie mama zawsze mi mówiła, że siadać na trawie mogę dopiero jak się ziemia dobrze nagrzeje. Nie posłuchałam, poszłam na randkę z moim wtedy chłopakiem, usiadłam na kurtce w maju, na drugi dzień myślałam,że skonam. Dostałam zapalenia pęcherza, a z tego zum, miałam 40 st gorączki, której nie mogłam zbić. Później jeszcze kilka razy bardzo łatwo załapałam zapalenie pęcherza,dlatego wole dmuchać na zimne i uważać, zwłaszcza z dzieckiem. Ból chyba najgorszy w życiu.
U nas po domu spodnie/ legginsy i skarpetki z abs. -
nick nieaktualny
-
Kwiatkowa24 wrote:
Czy wasze dzieci chetnie nosza buty? My nie ubieralismy zadnych od urodzenia, zawsze bose stopki, ale odkad Patryk staje postanowilam mu kupic. Ubieram mu na dwor, ale ciagle zdejmuje...
Kupiłam takie miękkie sandałki, bo idziemy na imprezę za tydzień do lokalu i nie chciałam, żeby chodziła boso jak wszyscy tam w butach będą. Nigdy wcześniej butów nie nosiła, nawet niechodków.
Na razie parzą... Płacze, nie chce w nich nawet stanąć, jak ją stawiam to nogi podgina, zaraz siada.
Ogólnie gdyby nie ta impreza to nie kupuję butów jeszcze przez jakiś czas, aż zacznie dobrze, stabilnie biegać.Matylda
-
Katy wrote:Tak bede robic, akurat zrobiliśmy miejsce specjalnie na ta mate wiec bedzie mogl szalec :p Nie widzialam takich, ale zaraz popatrze
Zamowilam w koncu Kamilowi tego pada z fisher price jako prezent od nas, a reszta gości sie ma dolozyc do fotelika:p Druga czesc prezentu od nas to konto w banku, na ktore co miesiac beda wplywac pieniadze dla niego xd Nie bedzie to jakas zawrotna suma, ale troche sie uzbiera :p
Ostatnio takie rajstopki z abs-ami na stopach i kolankach widziałam u nas w lidlu.Matylda
-
Kamcia, uwielbiam chłopaków ❤ przystojniaki 🙂
Kwiatkowa, stóweczka dla Patryka! Pamiętaj o zaległym foto 😊
Nie mamy ani maty piankowej, ani rajtuzów, ani nakolanników, ani nawet butów. Z niechodków zimowych Skrzat wyrósł, ale niewielka to strata, ponieważ miał je na nogach dwa razy w życiu. W tym raz na chrzcie, po to były kupione 😉
Buty są na liście zakupów. Skrzat zaczyna na prawdę ładnie śmigać na nogach po domu, pewnie z ochotą by posmigal także poza nim. W sumie to sama nie wiem czy moje dziecko już umie chodzić czy nie 😁
Właśnie też patrzyłam na te attipasy. Pasują mi do wózka i na pierwsze kroki po ziemi. JS, jaki wzięłaś rozmiar? Czy cholewka jest obcisła, czy luźna? Faktycznie są leciutkie?
Edit. Zapomniałam. Pawojoszka, też bym nie pogardziła takim kompocikiem 🙂 wygląda pysznie 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 21:59
kamciaelcia, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
Kurcze już zamowilam te rajstopy i nakolanniki tez xd Zobaczymy jak sie sprawdza:p
Majowa, pies sie troche lepiej zachowuje, dalej budzi mnie w nocy, na to chyba nic nie poradze, ale chociaz przestal w domu sikac i jest grzeczniejszy :pkattalinna, Sela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zamowilam takie https://www.sowka.net.pl/pl/p/Sowka-rajstopki-ABS-do-raczkowania-granat/403
Jak sie nie sprawdza to przynajmniej nie bede zalowala, ze kasy duzo wydalam xd
Pobudka 5.25, a poszedl spac 19 wiec cos malo pospal, probowalam jeszcze go usypiac, ale z marnym skutkiem -
Sówka ma świetne, nie rozwalą się szybko 😁 mamy zwykłe rajstopki i te nakolanniki z abs. Rajstopek z abs nie było rozmiaru jak kupowałam.
Edit: u nas też podobne godziny spania. Ile Kamil śpi normalnie, że Ci mało wyszło?? U nas to standard...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 06:47
Katy lubi tę wiadomość
-
U nas ostatnio dwie mikro drzemki po 30 min w dzien. Kolo 18 juz padnieta. I kładziemy spac 18.30 wczoraj wstala o 5. Ale dospala do 6.20. Dzisiaj o 6. Wiec odsypia to co niedospi w dzien. Ewidentnie jak sa trzy drzemki nawet po 30 min to juz szaleje od 4.. Wiec wole dwie i normalna pore wstawania..
Buty tez mamy na dwor. Bo stoi sobir czasami oglada ptaki przy siatce albo kury. Husta sie na placu zabaw. Skoro mi jesr zimno jakbym stanela na ziemi w skarpecie to jej tez..
Musze zakupic taki koc z ta termoizolacja. Tez z myślą o plaży 😉 chociaz przy jej temperamencie to bedzie wszedzie oprocz na kocu 😃😃