X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa
    Zakup butów planuje po pierwszych krokach i to nie na szybko...nie prowadzalam dzieci za paszki, rączkę, więc póki sam Piotruś nie poszedł to na zewnątrz też nic nie kombinowal. Poza tym dalej twierdzę-bosa stopa naj-a po trawie boso...naj naj
    Piotrek poszedł zaraz po roczku(poczatek wrZeśnia), potem buty, na zewnatrz w butach zapragnal sam chodzić na poczatku listopada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 18:13

Kainna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy a moze ta mata bright star jest dla niego za śliska? Tzn dla mojego byla. Moze kup taka piankowa lub puzzle? Jak ja rozlozylam taka piankowa to cwiczyl zawziecie bo mial opor :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, moze tak byc bo na lozku mu latwiej podnosic pupe do gory, mamy taka piankowa mate tez, ale od niedawna na niej czesciej cwiczy dopiero i tam pelza do tylu i na boki tylko i tak...On umie usiąść jak sie go w pozycji czworaczej ustawi, ale sam jej nie przybiera :(

My buty kupimy dopiero jak zacznie ladnie chodzic :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy to kladz mu tylko te piankowa, bedzie mial opor, latwiej sie odepchnac/ zaprzec, jak razu wyjdzie to go to zmotywuje i szybciej zalapie :) A i jeszcze moze rajstopy albo nakolanniki z absem?

Katy lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, my mamy attipasy i na poczatku probowal je sciagnac, teraz juz nie

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bede robic, akurat zrobiliśmy miejsce specjalnie na ta mate wiec bedzie mogl szalec :p Nie widzialam takich, ale zaraz popatrze :)

Zamowilam w koncu Kamilowi tego pada z fisher price jako prezent od nas, a reszta gości sie ma dolozyc do fotelika:p Druga czesc prezentu od nas to konto w banku, na ktore co miesiac beda wplywac pieniadze dla niego xd Nie bedzie to jakas zawrotna suma, ale troche sie uzbiera :p

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, widzę, że już wszystko dopięte z urodzinami?

Mamy matę piankową, rajstopy do raczkowania i nakolanniki z abs. Z tego zestawu polecam matę 😉 ciepło teraz coraz bardziej, gołe nogi najlepsze. Rajstopy u nas były długo na topiw ale teraz strasznie złażą bo się gumka w pasie rozciągnęła. Nakolanniki kupiłam niedawno (3pary!), są cudne ale z tych pulchnych udek się rolują i lądują pod kolankami.

Buty też będziemy kupować jak już będzie chodzić samodzielnie na dobre.

Katy lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla Patryka :)

Katy, super zdjęcie :) Kamilek zadowolony. Jak się pies sprawuje po powrocie do Was?

Kamcia nie boisz się puszczać dziecka w marcu na ziemię? Moja może w czerwcu pójdzie :) mama zawsze mi mówiła, że siadać na trawie mogę dopiero jak się ziemia dobrze nagrzeje. Nie posłuchałam, poszłam na randkę z moim wtedy chłopakiem, usiadłam na kurtce w maju, na drugi dzień myślałam,że skonam. Dostałam zapalenia pęcherza, a z tego zum, miałam 40 st gorączki, której nie mogłam zbić. Później jeszcze kilka razy bardzo łatwo załapałam zapalenie pęcherza,dlatego wole dmuchać na zimne i uważać, zwłaszcza z dzieckiem. Ból chyba najgorszy w życiu.

U nas po domu spodnie/ legginsy i skarpetki z abs.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mamy gości, przyjeżdżają koleżanki z córkami (znamy się ze szkoły rodzenia). Wędrujący 10 miesięczny niemowlaka razy 3😱 czuję w kościach,że tornado przejdzie przez dom XD

Wowka, kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

• Tanda Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa24 wrote:

Czy wasze dzieci chetnie nosza buty? My nie ubieralismy zadnych od urodzenia, zawsze bose stopki, ale odkad Patryk staje postanowilam mu kupic. Ubieram mu na dwor, ale ciagle zdejmuje...

Kupiłam takie miękkie sandałki, bo idziemy na imprezę za tydzień do lokalu i nie chciałam, żeby chodziła boso jak wszyscy tam w butach będą. Nigdy wcześniej butów nie nosiła, nawet niechodków.
    Na razie parzą... Płacze, nie chce w nich nawet stanąć, jak ją stawiam to nogi podgina, zaraz siada.
    Ogólnie gdyby nie ta impreza to nie kupuję butów jeszcze przez jakiś czas, aż zacznie dobrze, stabilnie biegać.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Tak bede robic, akurat zrobiliśmy miejsce specjalnie na ta mate wiec bedzie mogl szalec :p Nie widzialam takich, ale zaraz popatrze :)

Zamowilam w koncu Kamilowi tego pada z fisher price jako prezent od nas, a reszta gości sie ma dolozyc do fotelika:p Druga czesc prezentu od nas to konto w banku, na ktore co miesiac beda wplywac pieniadze dla niego xd Nie bedzie to jakas zawrotna suma, ale troche sie uzbiera :p

Ostatnio takie rajstopki z abs-ami na stopach i kolankach widziałam u nas w lidlu.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, uwielbiam chłopaków ❤ przystojniaki 🙂

Kwiatkowa, stóweczka dla Patryka! Pamiętaj o zaległym foto 😊

Nie mamy ani maty piankowej, ani rajtuzów, ani nakolanników, ani nawet butów. Z niechodków zimowych Skrzat wyrósł, ale niewielka to strata, ponieważ miał je na nogach dwa razy w życiu. W tym raz na chrzcie, po to były kupione 😉

Buty są na liście zakupów. Skrzat zaczyna na prawdę ładnie śmigać na nogach po domu, pewnie z ochotą by posmigal także poza nim. W sumie to sama nie wiem czy moje dziecko już umie chodzić czy nie 😁

Właśnie też patrzyłam na te attipasy. Pasują mi do wózka i na pierwsze kroki po ziemi. JS, jaki wzięłaś rozmiar? Czy cholewka jest obcisła, czy luźna? Faktycznie są leciutkie?

Edit. Zapomniałam. Pawojoszka, też bym nie pogardziła takim kompocikiem 🙂 wygląda pysznie 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 21:59

kamciaelcia, pawojoszka lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze już zamowilam te rajstopy i nakolanniki tez xd Zobaczymy jak sie sprawdza:p

Majowa, pies sie troche lepiej zachowuje, dalej budzi mnie w nocy, na to chyba nic nie poradze, ale chociaz przestal w domu sikac i jest grzeczniejszy :p

kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kawa 😉

Nie, nie wstajemy. Już dawno wstalysmy, znaczy pół godziny temu. Teraz ja kawa i ignoruję marudzenie młodej że chce na ręce. Senna jakaś...

Katy, jakiej firmy zamówiłaś?

Szarlotka Pawojaszki teraz by się przydała...

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam sprawdzić co to te attipasy 😉 podobno nią się w nich poci bardzo

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez wstalismy. Wczoraj poszlismy spac po 20. Chyba wole jak chodzimy o 22 i spimy do 8..

My kupilsmy buty ze wzgledu na mysl o dworze i wypadach poza domy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 06:21

• Katy Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamowilam takie https://www.sowka.net.pl/pl/p/Sowka-rajstopki-ABS-do-raczkowania-granat/403

Jak sie nie sprawdza to przynajmniej nie bede zalowala, ze kasy duzo wydalam xd

Pobudka 5.25, a poszedl spac 19 wiec cos malo pospal, probowalam jeszcze go usypiac, ale z marnym skutkiem :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sówka ma świetne, nie rozwalą się szybko 😁 mamy zwykłe rajstopki i te nakolanniki z abs. Rajstopek z abs nie było rozmiaru jak kupowałam.

Edit: u nas też podobne godziny spania. Ile Kamil śpi normalnie, że Ci mało wyszło?? U nas to standard...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 06:47

Katy lubi tę wiadomość

preg.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio dwie mikro drzemki po 30 min w dzien. Kolo 18 juz padnieta. I kładziemy spac 18.30 wczoraj wstala o 5. Ale dospala do 6.20. Dzisiaj o 6. Wiec odsypia to co niedospi w dzien. Ewidentnie jak sa trzy drzemki nawet po 30 min to juz szaleje od 4.. Wiec wole dwie i normalna pore wstawania..
    Buty tez mamy na dwor. Bo stoi sobir czasami oglada ptaki przy siatce albo kury. Husta sie na placu zabaw. Skoro mi jesr zimno jakbym stanela na ziemi w skarpecie to jej tez..
    Musze zakupic taki koc z ta termoizolacja. Tez z myślą o plaży 😉 chociaz przy jej temperamencie to bedzie wszedzie oprocz na kocu 😃😃

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, ja byłabym nieżywa o 5. Nawet o 6 jeszcze też 😮

Skrzat coś tam zaczął stekac o 6:40, ale szybka akcja teleportacji do mamy i śpi nadal. Jakoś niespokojnie, ja nie mogę usnąć już.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 2203 2204 2205 2206 2207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ