Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry . Jaka znowu paskudna pogoda , czy to się w końcu zmieni ? Połowa mają a tu ciągle przedwiośnie.
Moje spioszki dopiero się budzą ,tzn jeden spioszek .
Gratulacje dla Zosienki postępów .
Kattalina mam pytanie techniczne odnoszące się do pieluszki wania wielorazowkami. Noszę się z zamiarem przy kolejnym dziecku . Kiedyś próbowałam i poległam ale to było przy pierwszym więc brak doświadczenia jak i odpowiednich warunków przeważyły. Pytanie moje jak radzisz sobie z pieluszkami z kupą? Bo czasem jak pampers nie utrzyma kupy i ubranko się pobrudzi to doprać to graniczy z cudem. W pieluszkach wielorazowych doprać pieluchę po takiej kupię to chyba nie jest łatwo a przecież jakiejś agresywnej chemi nie stosuje się .Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 08:48
-
Brawa dla Adasia.💪👏👏
A tutaj mój mały chłopczyk;)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b972c0a36958.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/17c2093945c0.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d02144d10fb4.jpg
kamciaelcia, olciabos, wariancja, Nynka, Wowka, MajowaMamusia, jangwa_maua, kattalinna, Eva85, Hoope, Cola87, Kwiatkowa24, D_basiula, Katy, Patk, Mycha666, Sela lubią tę wiadomość
-
jangwa
zważając na geny matki-na pewno po tatusiu
wariancja
dokładnie o to to
jesli ma sie marudę to marudzenie nie jest czymś nadzwyczajnym
ja nie mam perfidnej marudu-ale Patryk jest O-KRO-PNY kiedy tatus w domu
serio, nadal rozwazam rozwód!
spanie , pojekiwanie-taki Patrys jest
choć równoczesnie jest bardzo bardzo grzeczny (oczami innych), co ja moge przyznać
Piotrus tez grzeczny
jednak oboje miewaja odchyłki
cola
brawa dl Adaska
to się matka kawy napiła
no raczej mleka z kawą-wyraźnie to widziałam (ile mleka) po wielkiej kałuży w pokoju
ech
nienawidze szukania i takiego sprzatania z samego rana-mały pokój-kawa wszędzie
wrrrr
ale mniejszy oddelegowany juz na drzemkę
jajca z tym wstawaniem o 6:30 wiec i drzemka duzo duzo wczesniejCola87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
majowa-na rok 49zł
ale w tym masz opcje paczkomatów lub odbiór w punkcie np orlen
i smart powyzej 40zł-zakupy u jednego sprzedawcy za min 40 zł)
aaaa
i ten plus-nie korzystałam-darmowy zwrot ta sama drogaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 09:11
MajowaMamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStasiu jaki radosny!😍
Asix bo mi chyba umknęło teraz będzie chłopiec czy dziewczynka?😉
Kattalina yo co opisujesz mam od trzech dni 24/7....
Kamcia ja chwale bo wiem, że to jakiś wyjątek nawet nie licze na lepsze noce😉
Katy, 50, żadne 30. 30 to możesz sobie Ty nałożyć jak już będziesz miała opalenizne.
Druga sprawa, większość filtrów po otwarciu jest skuteczna 6-12 miesięcy, zależy co producent poda. I tak jak mowisz jest spf (przed uvB) i ppd/ipd (przed uvA). Większość podaje tylko spf ale część filtrow w kosmetyku i tak ma ochrone na A i B:)
Brawo dla Adasia!💪
Cola87, Katy lubią tę wiadomość
-
Brawo dla Adasia! Zdolniacha 🤗
Staś nie taki mały królewicz, śmieszna ta korona 😁
U nas też drzemka zazwyczaj 12-12:30, bez względu na to czy pobudka o 7 czy o 8.
Tak sobie myślę, że i u nas dawno nie padało. Ostatni deszcz widziałam na Mazurach 😉
Przerwa techniczna-kupa. Skrzata.
Cola87 lubi tę wiadomość
-
To u nas marudzenie jednak po mnie, jak już, ale poza skokami, ząbkowaniem, marudzi mało, dlatego to tak daje w kość.
Staś! Prawdziwy król życia!
Brawa dla Adasia!!
A u nas drzemki bardzo zależne od pory wstania, stałe są okresy czuwania tylko.
Czy tylko moje dziecko chodzi takie brudne po domu? Na ubranku wszystko, co zjadł a dopiero po 9...
Edit: w weekend była znajoma i mówiła, że jej córka w wieku Julka miała 2 drzemki po 2-3 h każda! Do tej pory śpi w ciągu dnia a ma ponad 4 lata!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 09:28
Cola87 lubi tę wiadomość
-
fermina
sa dzieci (jak i dorośli) które kochają spanie i takie co energie czerpią chyba z kosmosu
Piotrek tez kochał spać do teraz-odkąd nie ma smoka troszke sie zmieniło
a Patryczek od poczatku sypia po prostu inaczej
oczywiście zazdraszczam tym rodzicom, których dzieci spia i pół dnia -
Brawo Adaś 😘
Cudny Królewicz Staś! 😍
Mam nadzieję, że nie zapomnę o niczym
Pawojaszka, wielorazowe pieluchy dużo lepiej zatrzymują kupy przed wyciekami więc ubrań do prania po dwójce nie mam 😊 ale do rzeczy. Najlepiej taką pieluchę od razu prysznicem spłukać do wc. Mlecznych niby nie trzeba bo się w wodzie rozpuszczają ale barwnik się nie wgryza. Jeśli jakaś plama zostaje to na słońce - świetny odplamiacz 😊 można zaprać mydelkiem na plamy galasowym, ja mam rossmanowe. Innym sposobem, przy rozszerzaniu diety zwłaszcza, są papierki do wyłapywania kup 🙂 przy mlecznych nie lubiłam bo i tak przeciekały przez nie ale teraz są ekstra. Cała kupa trafia do papierka, który leci do wc lub kosza, w zależności od tego z czego jest. Ja mam te do wc, gdy jest tylko siku to piorę i 2-3 razy mogę używać. Dziś nie dałam papierka... 😉
Majowa, na allegro jest duzo tych dekoracji. Smart jest super, wiem, że przed świętami BN była opcja wykupienia na miesiąc (chyba 8,90). Zwrot robiłam, działa banalnie 😊
Wowka, jakie autko? My ciągle nie możemy kupić... Tak to jest jak się nie ma doświadczenia, wiedzy i wsparcia 😐MajowaMamusia, Cola87 lubią tę wiadomość
-
sama sie zastanawiam, jak to bedzie w przedszkolu z Piotrusiem. Bo ostatnio w dzień nie sypia, ale zasypia na noc nawet o 19
nie wiem, jak wpłynie na niego wstawanie regularne i "całodniowe" zajęcia
ale teraz drzemka w dzień (bo i ta mozliwa) oznacza zasniecie o 23
ale jedno na plus-potarfi sam polezeć w łózeczku i po 2h bez wychodzenia, marudzeni
ostatecznie kłade sie koło niego i go głaszczę-odpływa -
Kattalinna, nowe autko w rodzinie to skoda Fabia.
Diesel, kombi, 2013, czarna.
Szału nie ma, ale tanio pojadę do pracy i z powrotem. Na razie jeździ mąż, ja mam w garażu toyotę-do niej należy moje serce. Później zrobimy zamianę, toyota więcej pali.kattalinna lubi tę wiadomość