X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania cudna 😍 tort piękny, misiolonka śliczna, fura super! Widać że urodzinki udane :) Sela ma chyba tyle zamówień że czas na forum brak ;) ja też tort robię sama, z tym że zdolności artystycznych to ja nie mam :/ kupiłam opłatek z myszką Mickey i zobaczymy co z tego będzie.
    Nie wiem co mojemu dziecku się ostatnio porobiło. Jak ma dwie drzemki w dzień to idzie po 21 spac, jak jedna to jest maruda straszny po południu :/ w nocy jak się budzi na mleko to ryczy jak opętany dopóki go nie dostanie. A nalanie wody i mleka do butelki chwilę trwa. No i budzi się też wcześniej teraz bo ok 6.
    Dziewczyny czy ma któraś do polecenia jakieś miejsce nad Balatonem na Węgrzech? Chcemy się wybrać w czerwcu, a dalej nic nie mamy zarezerwowanego...

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale nie dobry,

Gdzie się oddaje do naprawy roczne dziecko? Usterka dotyczy snu nocnego. Od północy do drugiej trwała walka. Skrzat chciał spać, ale nie mógł, co przysnął to zaraz się budził i krzyczał. Teraz dosypia jeszcze, u nas w łóżku, obrocony o 180°-głowę ma na wysokości naszych kolan, a nogi w okolicy twarzy 😬 na prawdę nie wiem co temu Skrzatu...

Kawy jeszcze nie było. Mój mózg przypomina zważony budyń z grudkami.

Ale skoro o budyniu mowa, to nawet przed kawą o słodyczach mogę 😀

Kattalinna, gruszki lubią się z karmelem. Bita śmietana z mascarpone też lubi się z karmelem-zamiast zwykłego cukru. A więc.

1. Biszkopt przełożony kremem z bitej śmietany, mascarpone i karmelem i gruszkami. Borówki i maliny do dekoracji.

Teraz dalej, z czekoladą wszystko smakuje lepiej.

2. Czekoladowe biszkopty, krem ze śmietany i mascarpone, warstwa gruszek w środku, maliny i borówki do dekoracji. Może coś takiego?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b7bc3626a4d.jpg

3. Tort musowy z czekolady-kawałki gruszki w środku. Maliny i borówki na wierzch.

4. Krem z malinami- jedna warstwa, krem z borowkami-druga, gruszki na wierzch, o takie np. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/345c413f5071.jpg

Nie mam pomysłu tylko na to mleko/śmietankę kokosową. Nie używam, chyba że do zup 😉

O, witamy piękny dzień. Mamy w planie roboty tarasowe, a tu zimno...

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jakby była dziewczynka to byłaby Alicja po mamie mojego męża, której już niestety nie ma. Mam nadzieję że kiedyś będzie nam dane mieć też córeczkę :) ale Małgosia i Ania też mi się podobają. Jeszcze Iga, Hania...w sumie więcej imion damskich mi się podoba niż męskich. Jakby był drugi synio to byłby problem z wyborem imienia ;)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.s.
    do ZG mam około 90km
    ale już S3
    do Poznania ok.100, Szczecin 120 ale też S3mieszkam na takim rozdrozu-zanim eske zbudowali w mojej miescinie rozjezdzało się na te 3 miasta
    a więc odległości podobne
    narazie fotelika nie planuje
    choć bedzie proooooooblem, oj bedzie
    bo gdyby któregos na przód posadzić-to Piotr nie, dopóki jeżdzi na pasach wewnetrznych(isofix tylko na srodkowym rzędzie, więc nawet nie może iść do bagażnika :D ), Patryk nie dopóki jezdzi tyłem(nic mi nie wiadomo o wyłaczniku poduszek)...
    i chyba kupimy na przyszłość bagażnik na dach, bo nawet haka nie mamy pod przyczepkę XD XD XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • wariancja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, podasz mi proszę dlugość body na 86? Będę miała jakieś rozeznanie. Choć w sukienkę nawet trochę przymałą łatwiej dziecko upchnąnć 😉

Co żeśmy się nagłowili nad imieniem dla córki... Nic nam nie pasowało 😂 Teraz jakbym miala mieć drugie dziecko, to chciałabym dziewczynke, ba nawet mam pomysł na imię 😂

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, moj jak nie dostanie na czas, to sie kreci, siada, tez placze. Nigdy tak nie robil, potrafik poczekac a teraz juz nie, szczegolnie w nocy bo w dzien zapomina o jedzeniu -.-

Kamcia, no to podobne odleglosci ;)

Wowka, a moze zeby przeszkdzaja Skrzatowemu we snie?

Edit
    Naresscie wyszla nam gorna czworka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 08:44

kamciaelcia, Katy, kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cola
    to co ja mam powiedziec z trzecim synkiem ? XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariancja
    45 cm (80 to 42 cm)
    i kiedys przykładałam 80 z lidlem, takie same

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, dziekuje 😊

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania pięknie się prezentowała :) i jaka zadowolona.
    Motylki zamówiłam te same co Feeva, fioletowe.
    Kattalinna opłatka też nie planuję, tylko same motyle wlatujące na tort :D świeczkę 1 i 2 race.

U nas od lat było wiadomo, że będzie Zuzia :) pewnie już wiecie, bo pisałam nieraz :D Patrząc na to, że w wielu językach imię to występuję, to Susanne może robić światową karierę :D
    Mi się jeszcze podobało Liliana, Alicja też ładnie, Ania ponadczasowe. Jak będzie braciszek to Leon, chociaż mąż mówi, że musi jeszcze pomyśleć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu torty od rana, aż musiałam czekolade otworzyć😳😁❤

Pięknie dziewczyny się prezentowały😍

Jak patrze na te kiecunie albo jak tu odwalacie swoje córy to też bym chciała ale ogólnie chyba wolałabym drugiego zbója❤
    Dla dziewczynki też większy problem z imieniem, bo sporo nam się podoba ale zawsze jakieś ale...

Majowa kiedy w końcu testujesz?🙂

Ciezaroweczki jak się czujecie?🙂

• Feeva Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dziewczyny, nie nadrobię. Nie dość, że przygotowania na ślub/chrzest, to odkąd Mania zaczęła chodzić, wymaga 100000% mojej uwagi, bo jak tylko na chwilę spuszczę ją z oka to zaraz broi...
    Postaram się być w miarę na bieżąco, moje udzielanie się może też nie być tak intensywne, jak wcześniej.

Wszystkim zaległym solenizantom/solenizantkom życzę dużo zdrówka <3

kamcia, czyżby szansa na dziewczynkę? :D

Majowa, wyczuwam ciążunię? :D

U nas dziś zimno, deszczowo, wietrznie. No ogólnie niefajnie.

Marysia usnęła, wcześniej mi się porzygała - czemu? Nie wiem...

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    feeva
    szansa zawsze jest XD
    50/50 XD

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedę nudna-czuję sie dobrze
    ale czy moglabym czuć sie źle przy dwójce??
    hehe
    pisałam juz wam-w pierwszej ciązy-lężcie i pachnijcie w ciązy, bo drugiej okazji juz nie bedzie XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem, czy pisałam-ale skłaniałabym sie ku niespodziance z płcia ;) ale skoro rozwazam test sanco...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, sanco to dawne nifty? Jaka cena jest teraz?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testu nie mam, powiedziałam mężowi, żeby kupił, a on pyta po co XD mówię mu, że w piątek miałam mieć okres i nie mam, a on: co z tego, pewnie jutro dostaniesz XD

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.s.
    tak, sanco to nifty
    no widzę też ze podrożało
    moge napisać na przykładzie dwóch poradni
    nifty robiłam u takiego dr,n,med za 2500
    teraz u niego sanco 2400 oraz 3000zł (pojawiło sie sanco plus-na mój rozum mało ogarniam rózniece, jedna rozumiem-zamiast 6 dni to 12 dni oczekiwania na wynik, na chłopski rozum pewnie dokładniejsze w innych "dziedzinach")
    w innym miejscu miałam płacić za nifty 2100 (ale przez szpital przepadło, a potem kazali czekać), teraz sanco za 2000 oraz 2400, tu raczej zrobię, na usg jestem juz u nich umowiona, podpytam które sanco robić

no tak
    teraz któras może napisac ze sanco staniało :D ale nie wiem, czy podstwowe nie ma mniej niż dawne nifty, więc patrze na cenę tego plus

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 09:58

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majowa
    ttypowy facet XD
    mój przy pewnym razie był przerazony, ze mógł narozrabiać
    ale teraz był pewien, ze nie ma ciązy XD XD XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, faceci... 🙈

Wowka, nie ten level 😂 coś mi zdaje się, że pójdę na improwizację... Jeszcze mam daktyle. Jak już zdecyduję jakie ciasto to może pójdzie szybciej reszta 😉 bo teraz rozkminiam czy zwykły biszkopt, bo jednak chciałabym bez cukru, niezłym pomysłem jest wykorzystanie przepisu na chleb bananowy. Widziałam też fajne przepisy na inne ciasta bez cukru. I bądź człowieku mądry...

Wowka lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 2359 2360 2361 2362 2363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ