X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Patryczku 😍😘

My uzywamy Babydream, kilka razy mielismy Pampera, ale śmierdzą mi chemia :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my tylko pampersy i to nie każdy rodzaj bo wszystko inne obszczypuje dupke i to tak ze nie mogę potem zagoic.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    J.S. spróbuj sobie. Lupilu są w miarę cienkie, nie są sztywne, jak DADA, ja bardzo lubię. :)

Wg lekarza (i Leira potwierdzała), powinno w ciągu dwóch - rzech dni przejść i bardzo liczę, że jutro już będzie lepiej.

U nas też opuchlizna wracała przy siusianiu, to dlatego, że jeszcze jakaś ropa blokuje przepływ, nie wszystko jeszcze zeszło. Robiłaś mu okład z rivanolu na noc? Nie przerywaj tych okładów, myślę, że u Was może trochę dłużej potrwać bo mieliście troszkę gorszy stan, skoro pojawiła się temperatura, ale trzeba cierpliwości, okładów i pojenia malucha, w końcu wysiusia tą ropkę do końca i będzie po sprawie :)

Jeśli chodzi o pieluchy to my używamy Babydream i u nas dobrze się sprawdzają - nie ma odparzeń, a po pampersach to mieliśmy taki sajgon, że dupka małego wyglądała jak spalona słońcem toskanii, masakra. Bardzo nas uczulają te pampersy :/ Natomiast jeśli chodzi o Babydream to my mamy te standardowe, osobiście odradzam serię Fit&Fun bo one są wilgotne po nasiusianiu i też odparzają. Nie zatrzymują tej wilgoci w sobie tylko oddają na siusiaka i dupkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 09:21

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pampersy (jako pieluchy) to tez indywidualna sprawa
    bo dla mnie najgorsze jako uzywałam to babydream
    a teraz (jak lupilu chociazby rzepy zepsuło) do łask (a dokładnie z braku laku) wróciły dada, gdzie wole zielone niz fioletowe
    Patryk dada r.5
    a i tak przesika jesli w nocy pije a nie je

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko mi się naprawiło! Albo naprawia bo dopiero rano 😉 i nie wiem czy to była wina zębów i gorączki, skok czy tęsknota za tatą bo wczoraj wrócił i Bożenka biegała szczęśliwa w tę i z powrotem aż nie mogłam uwierzyć w te piski radości zamiast furii 😉😉 w główce coś się zmienia na pewno, już się bawi sama, dziś wyciągnęła sowę pchacza ze skip hopa i próbowała z nią chodzić gdzie wcześniej nie było zainteresowania. Czekam na ciąg dalszy 😉

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba w końcu nie napisałam: Igorek nie ten sam! Już nie śliczniutki a przystojny 😊 dobrze, że daleko bo bym się pogubiła w tych narzeczonych Bożenki 😉 jestem w stanie sobie wyobrazić rozpacz mam po fryzjerze mimo, że nam nie grozi przez kolejne dwie dekady 😉

Katy, Kamcio by się dogadał z Bożenką 😁 nawijają podobnie. Próbowałaś tak z nim rozmawiać? Ja ostatnio jak już nic na nią nie działało to przechodziłam na język bozenkowy i było zabawnie 😉

Z zalaniem współczuję bardzo 😐 jesteście ubezpieczeni? Wczoraj na yt jakiś filmik z gadżetami z ali mi wyskoczył i tak było takie śmieszne urządzenie do odpompowania wody, które się na wiertarkę montuje. Od razu pomyślałam o Tobie.

Wszędzie deszcz a u nas słoneczne i pięknie o.O

J.S, Katy lubią tę wiadomość

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira, no może bo to było akurat po siusianiu, czekamy cierpliwie, rivanol ciągle w użyciu, dopóki nie ma gorączki, będzemy działać. :)

Może Ania już po skoku? :) Oby humorek jej nie mijał!

U nas też słonko! :)

kattalinna, Leira lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Patryczka! Rośnij zdrowo i szczęśliwie :) Kattalina ja właśnie miałam pisać że z histerią mi Adasia od wczoraj jest ciut lepiej, też nagle się potrafi sam pobawić chwilę. Dalej jęczy ale jakoś tak mniej. Odpukać, boje sie chwalić ;p albo to moja waleriana działa 🤣 dziś wstał 5.20😵 ale dałam mleko i spaliśmy do 7.15😊

Wowka lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to byliśmy wczoraj na szczepieniu na meningo i przy okazji na bilansie. Kluska już waży 11.380 kg 😱 no ale jak zje swoje a potem dobiera się do mojego alto noc dziwnego że już tyle waży :D

kamciaelcia, kattalinna, Katy, Wowka, Magda33 lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia a to na owulke Cię tak jajnik boli? Łącze się w bólu z tym że mnie dziś kręgosłup naparza :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryczku
    Wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzin
    Radości, uśmiechu, zdrówka🎁

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywamy od początku pampersa, dla mnie nie śmierdzi :p Potwierdzam ze przelatywalo jak byly za male. Od okolo 3 mcy uzywamy pantsow nr 5 na dzien, a na noc normalnego pampersa tez nr 5, sa bardziej chłonne. Piatki sa niby od 11 kg a moj maly ma teraz okolo 10 ale udka grube i sie odciskaly. No i chłopcy powinni miec ciut wiecej luzu.
    Dla mnie babydream najgorsze, lupilu nam nie podeszly, dada byla ok.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, nie śmierdzą Ci bo się przyzwyczaiłaś. Dla mnie każda jednorazówka to masakra dla zmysłu węchu, łącznie z tymi teoretycznie bezzapachowymi. I to na pusto, bo pełna to już zabija 😂 a ja w szoku byłam w niedzielę jak mi młoda bezobjawowo zrobiła kupę w pieluchę - to była gigantyczna torpeda ale najlepsze jest to, że w trakcie wąchałam czy nic nie robi i nie czułam. Ba, rozpięłam pieluchę, widziałam i dalej nie czułam! Dopiero jak się pozbywałam to zaleciło 😉 także wrażliwym węchowo też polecam wielorazowe 😁

A propos, White, przyszły już Twoje pieluchy?

age.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina haha no może ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryczku wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzinek!!!!

l22nbd3m323q83y0.png

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się Henio odpieluchuje to po jakimś czasie dorwij pampka to sztachnięcia się 😂

edwarda20 lubi tę wiadomość

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira, orientujesz się, kiedy powinno się jechać na kontrolę, jeżeli ta opuchlizna nie schodzi? Bo się utrzymuje ciągle od rana, mam wrażenie, że się zwiększa nawet i zastanawiamy się czy nie jechać do rodzinnej po południu..

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    100lat Patryczku!😙

Nam też pampersy przeciekaly, do tego pupa czerwona.
    Lupilu na poczatku byly ok, później też przeciekaly.
    U nas tylko dada się sprawdza

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola nie wiem. Cykl mam tak rozregulowany ze już nic nie wiem. Albo owulacja albo torbiel. Jedno z dwóch.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Sto lat dla Patryczka.
    Fermina jeśli cię niepokoi to ja bym poszła skonsultować zawsze to lepiej raz za dużo dla pewności. Poobsewuj jeszcze trochę może się poprawi i nie będzie trzeba lekarza.

Wczoraj pomyślałam że trzebaby to szczepienie i bilans umówić puki dziecko zdrowe, no i to był mój błąd. Pół nocy mała nie spała ,wiecznie się budziła ,nos zatkany ,od rana glut po pas. Myślę że to zęby bo wszystko pcha do buzi no i nie miała jak się przeziębić, bo ostatnio taka pogoda że nie wychodziliśmy

Fermina lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
‹‹ 2402 2403 2404 2405 2406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ