Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję dziewczyny za wsparcie i pocieszające historie, mam nadzieję że u nas będzie podobnie.
Przed chwilą Zosia zasnęła na noc. W ostatnim czasie usypiała w łóżeczku, ale dzisiaj nie było na to szans, przytuliłam ją i zasnela mi na kolanach. Trochę to trwało, miałam wrażenie że ciągle sprawdzała czy jestem. Gdy już spała mocno wtulała nosek w mój rękaw i brała głębokie wdechy. Jest bardzo dzielna, ale widzę jakie trudne są dla niej te zmiany.
-
U nas żłobek jest w bloku naprzeciwko naszego, Zosia chodzi do niego pieszo😋. Parking nam nie straszny, ale ucieszyłam się gdy któregoś dnia podczas spaceru sama podeszła do drzwi i zaglądała do środka. Dzisiaj z kolei obserwowała przez ogrodzenie żłobkowy plac zabaw. Jest sporo takich pozytywnych przesłanek, tylko ze snem mamy spory problem. Dzisiaj pobudka po 50 minutach od zaśnięcia, Zosia ponownie zasnęła po 1,5h😧
Adaś cudowna żabka, słodki widok 😍
Pozwoli się przenieść do łóżeczka bez rozbudzenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 22:41
-
Po tym zdjęciu aż mi się przypomniało jak ostatnio mała mi padła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 12:05
Wowka, Berbecia, Mała Matylda, kamciaelcia, Katy, Asix, pawojoszka, Cola87 lubią tę wiadomość
-
Zdjęcie wykonane przed 2 w nocy. Skrzat wytuptał z łóżeczka i chciał iść na kanapę
, ale nie starczyło mu sił, więc zasnął w trakcie wspinaczki 😂
Edit. Igunia ma przesłodkie te kiteczki ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 07:27
Berbecia, jangwa_maua, Mała Matylda, kamciaelcia, Katy, J.S, Asix, pawojoszka, Cola87, White Innocent, kattalinna, Sela lubią tę wiadomość
-
Urzekły mnie dzieci, którym ktoś nagle odciął zasilanie😍😜
A Skrzat, który padł podczas wspinaczki to już mistrzostwo świata 🤩
U nas dalsza część nocy minęła spokojnie, teraz Zosia radośnie eksploruje mieszkanie.
Mnie zaczyna dopadać jakąś choroba😕
-
mąż dziś robi badania okresowe(wojsko ma co rok wielu specjalistów w tym i neurologa i laryngologa...)
i jest szansa że na 10 wróci
dzis planuje podrzucić do klubiku wyprawke Patryka(pani prosiła o dostarczenie jutro/pojutrze a jutro i pojutrze męza nie ma-służbe w weekend zamienił na wyjazd służbowy )
a o 15 spotkanie adaptacyjne Piotra -
Skrzat genialny haha. U Stasia nie ma takich spontanów. Wgl już w łóżeczku nie śpi bo jest panika. Wyjęliśmy materac. Łóżeczka i śpi na podłodze bo tam przy ajmbiej uda się go uśpić. Wgl od jakiegoś miesiąca dzień w dzień mamy pobudkę oo 3 i jest ryk nie do uspokojenia. Nie wiem może to zęby. Nie mam pojęcia.
A chcemy posłać Stasia do takiego domowego żłobka 2 ulice dalej chociaż na trochę -
O widzę że nie tylko mój tak zasypia 😁 no Skrzacik faktycznie wymiata, przebija wszystkich 🤣 Kamcia powodzenia na adaptacji. Ja pozdrawiam z pracy Adaś dziś płakał tylko w szatni, jak pani go wzięła na ręce to po palaczu
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie wierzę, jak te dzieckaczki zasypiają ☺ Skrzat mistrz, Adaś śpi w takiej pozycji,jak lubi zasypiać Zuzia☺ U nas takie samowolne zaśnięcie się nie zdarza,raz tylko prawie usnęła na kolanach u taty przed tv.
O 15 mamy szczepienie,już się stresuje co to będzie,po ostatnim szczepieniu Zuzia ma traumę i jak tylko kładę ją na przewijak np. w galerii czy jak byliśmy w ogrodzie botanicznym zaraz jest histeria bo pewnie myśli, że jest u lekarza. Nigdy nie szczepiliśmy w upał, trochę się obawiam, ale już tyle to szczepienie odwlekamy, a jeszcze dzisiaj mąż kończy wcześniej prace to już pójdziemy. -
Kciuki za szczepienie, a także za wszystkich początkujących żłobkowiczów i przedszkolaka 🙂
Ostatnio Mała Matylda pytała, Kamcia rozważa, a teraz ja. W jakich butach będą chodzić Wasze dzieci wczesną jesienią? Czy jeszcze nie kupujecie?
My mamy lekkie adidasy nike, ale są z siateczką. Zastanawiam się, czy nie dokupić jakiś trzewików. Czy może na razie te adidaski skoro ciepło, a akurat gdzieś w październiku coś skórzanego...
JS, jakie buty posiada Igor? Mamy podobny gust obuwniczy 😉 -
u nas pewnie adidasy jak najdłużej a nawet zima
Patryk ma "nastepne" i adidasy i wyższe trampki, potem tylko zimowe, ale nic z futrem itp w srodku, zazwyczaj coś typy "trzewiki zimowe" a nie "kozaki"
Piotrowi musze kupić adidasy "nastepne' i te juz beda w wersji nieprzemakalne, takze ciutke takie wyzsze, a co z zima to poczekam do nastepnej kampanii geoxów
pamietam, ze piotrus posiadał tez trampki i traperki wyzsze z lidla ale niemal nie nosił-albo były za ciepłe (w naszym mniemaniu) albo juz zimowe