X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceny bartków już bardziej znośne. Ale ja na zimę jak Tanda, w ostatniej chwili. Teraz mam problem przez pogodę bo sandały już maksymalnie na styk a w adidaskachh jednak gorąco. Nie chciałam kolejnych sandałów już a chyba nie będzie wyjścia 🤔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sandały też już ledwo co, nie mają w ogóle zapasu, ale nowych kupować nie będę. Zastanawiam się nad jakimiś trampeczkami na wrzesień, bo na adidasy za ciepło ale Zuzia ma wysokie podbicie i jest problem z butami. Ceny też mnie powalają, jak poszliśmy do sklepu dziecięcego to same skórzane za minimum 200 zł, ok ja rozumiem porządne buty itp, ale to są buty na 2 miesiące. Jeszcze na zimę jestem w stanie wydać więcej pieniędzy, bo musza być ciepłe i nie przemakać.
    Jakie buty macie na cieplejsze dni wrześniowe?

• Feeva Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    Przepraszam za nieobecność, ale nie mam kiedy pisać... Całe dnie robię paznokcie, a jak już mam chwilę to chce spędzić z Manią, a nie siedzieć w telefonie. Plus jeszcze będę się starać o dotacje z UP dodatkowo więc też czytam o tym. Dziś zapisałam się na warsztaty ABC przedsiębiorczości.

Mania nauczyła się ładnie jeść widelcem sama 😉 łyżeczka jej jeszcze nie wychodzi. Do tego idą nam chyba 4 i zaległa 2, bo ślina leci strumieniami i gryzie wszystko.

Tak jem sama :)
    https://youtu.be/Ce89izOgY3k

Brzuchatkom gratuluję ❤️❤️❤️❤️❤️ cieszę się że rosniecie 😁😁
    Katy jak dla mnie to mi też wyglądasz na max 15lat 🤣

Kattalinna upały już się maja kończyć, będzie we wrześniu ok20st więc myślę że nie opłaca się już kupować nowych sandalow.
    Majowa my mamy sneakersy/trzewiki Geoxa na jesien. Upolowane na limango 😉 i siateczkowe Nike.
    Na zimę pewnie też będę kupować bliżej zimy, aczkolwiek mówią ze pierwsze mrozy to dopiero w styczniu 🤣

Ja jestem okropnie przejęta tymi pozarami lasów amazonskich...
    Jak tak dalej pójdzie to nasze prawnuki będą musiały walczyć o przetrwanie, jak zacznie tlenu brakować. I to wszystko przez głupotę i pazernosc człowieka...

A z milszych tematów to nie mogę się doczekać października bo jedziemy w Bieszczady ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 10:42

Wowka, Katy, kamciaelcia, kattalinna, Mycha666, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandały jeszcze dobre, w sam raz do końca ciepłych dni powinny wystarczyć.

Mamy jeszcze cienkie adidasy z siateczką i skórzane trampeczki, ale do tych ostatnich nie jestem przekonana, mam wrażenie, że jakoś źle Skrzat w nich stąpa.

Mówiłam że przez powrót do pracy mam wrażenie, że znikam z życia na długi czas? Ostatnio oglądałam nawet kurteczki przejściowe, tak żeby już mieć 😂 chyba na głowę mi pada, nie? Mrożę jedzenie, robię przetwory, co by rodzina nie zginęła z głodu beze mnie 😂

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w bartkach nie znalazłam "naszego" modelu
    poczekam do nastepnej kampanii
    bo ja to sie boje za ciepłych butów na zimę
    oczywiście geoxy dla Piotra kupione ;)
    jak bedzie ciepła zima to te wyzsze wystarcza

Patryk ma drugie sandały w sezonie
    w założeniu i we wrzesniu beda słuzyły
    nie wyobrazam sobie pakować stopy w adidasy bo szkoda kupować sandały...choc wczoraj na s[otkaniu adaptacyjnym Piotrusia(był taaaaki upał ze tylko autem mozna było podjechać i szybko wracac) były dzieci w długich skarpetach i adidasach...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci w skarpetkach i butach w upały to norma,masakra jak to widzę mam ochotę im pozdejmowac. Ostatnio widziałam kobiete w grubych czarnych rajtuzach i botkacj na obcasie przy temp +30😵
    Zuzia w wózku jeździ boso, ewentualnie jak chlodniej w skarpetkach.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaliczyłam wyprawę wózkiem tramwajem (auto kaput 😭). Masakra - upał,dziecko płaczące. Dostała cycka,przytulia się i tak zasnęła mi na rękach. Teraz siedzę u mamy i delektuje się kawą. Starsza co prawda bajki ogląda a mała śpi. A chłop działa z pokojem.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciocia na wsi tez pierwsze pytanie do Kamila "a gdzie Ty masz skarpetki?" :p ja cale lato chodze bez skarpetek, inaczej mi za goraco xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam w przerwie szycia hihi. Katy gratulacje dzidzi zdrowej.

A takie efekty mojego szycia dziś;)

b7b21a3d8500.jpg

Takie oto gàtki mi wyszły;)

kamciaelcia, jangwa_maua, Katy, kattalinna, pawojoszka, White Innocent, Cola87, Mała Matylda lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no jak Mania operuje widelcem!!!! Leo na wakacjach w miarę sobie radzil, a teraz nim tylko rzuca hehe, muszę mu pokazać Manie w akcji :-*

Katy 1.5 kg na plusie, co to jest... Ty i tak jesteś mega szczuplutka.

Asix jaka Ty zdolna jesteś! :-) super gatki, ja mam maszyne ale leży i kwiczy na struchu hehe

Co do butów, to my teraz mamy sandały z geoxa ale to tak na styk styków i trzeba kupić nowe. Sama nie wiem jakie. Podeszły mi na pewno geoxy lub bartki, ale co do modelu to nie mam pojęcia.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix, może Ty mi longi uszyjesz? 😍

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Asix, może Ty mi longi uszyjesz? 😍

Dziś mam zamiar to zrobić to jak mi wyjdą to mogę wam uszyć;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 14:54

kattalinna lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się was czytać w wolnych chwilach ,my jesteśmy w Bielawie ,pogoda idealna ,pierwszego dnia poszliśmy w góry ,podjechaliśmy autem pod schronisko prawie pod zygmuntówka i wybraliśmy się na Wielką Sowę niby to tylko 5 km ale pod dobrą górę no i Ula nie chodzi więc trzeba było ją tam wnieść. Najdzielniejszy był Patryk szedł sam prawie całą drogę i wogole nie narzekał . Teraz już dwa dni po tym spacerze nam mega zakwasy i chodzę jak kaczka. Wczoraj cały dzień basen ,a dziś nad jeziorem ,ale dziś to taki upał że dzieciaki poopalane jak mulaci.

Wowka lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix zdolna bestia z ciebie nie tylko że talent do szycia ale że masz czas na to.

Katy 1,5 kg i to ma być wynik ja mam 10 + a najgorsze miesiące dopiero przede mną.

Temat butów jest mi obcy ,dziecię nie chodzi więc butów nie kupuję,a jaka to oszczędność 😋

Sela na gorączkę taka wysoka to kąpiele w letniej wodzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 15:37

Sela lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez temat butow jeszcze nie na czasie:p

Ten upał to masakra, Kamil tez chyba przez to w złym humorze, na placu zabaw plakal jak cos szlo nie po jego mysli, spodobaly mu sie autka innego chłopczyka i chcial mu zabierac, tamten sie nie chciał podzielic oczywiscie wiec Kamil w ryk i lazil za nim caly czas.. Mial swoje autko, ale tamte byly fajniejsze oczywiscie xd

Feeva, super Mania sobie radzi widelcem ;)

Mi te 1.5kg sie wydaje duzo, ale pozniej bedzie gorzej wiec musze zaakceptowac te rosnace kilogramy :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 17:50

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny mam polpasca, masakra, w zyciu nie pomyslalam ze tak sie moze objawiac i to jeszcze na czole. Szok szok. Powiedzial ze moglam zarazic mlodego, boje sie ze bedzie mial ospe 😖

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S uważaj żeby Igorek nie miał kontaktu z płynem surowiczym. Jakby Ci wyszło w innym miejscu to byłoby łatwiej - zakryć bluzką czy coś, na czole to trudno. Ale myj co chwilę ręce i jest szansa, że będzie ok. Dużo trudniej zarazić się ospą od osoby z półpaściem niż od osoby z ospą. Trzymam kciuki żeby było ok!

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.s,
    niezle
    a Igorkiem sie nie martw-małe dzieci lepiej przechodza ospe niz wieksze i te duze
    a w najlepszy wypadku to nawet sie nie zaraził(2 tyg ospa sie legnie)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.s,
    ale przypomne juz dzis-przy ospie zero ibruprofenu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S o kurcze, oby sie Igorek niw zarazil...Zdrowka 😘

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 2570 2571 2572 2573 2574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ