X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White, no wlasnie ja to mam od poniedzialku, staralam sie aby nie dotykal mnie ani nic, ale wiadomo jak to jest, ja najpierw myslalam ze to jakas alergia, potem opryszczka to juz wdrozylam srodki ostroznosci zeby nie dotykac nic ale teraz to juz panikuje, bo jednak tyle dni minelo juz.

Dzieki Kamcia, zanotowalam juz na 100% i przypomnialam mojemu, zeby w razie „w” nic takiego nie podal.

Porazka normalnie, teraz to serio pasuje wszystko ale w zyciu mi to do glowy nie przyszlo, ze moge to miec.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi lekarz kazal brac ibuprofen na ten bol twarzy, to mozna?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku J.S dużo zdrówka! (mąż miał chyba z 2 lata temu)

Pawojoszka właśnie z rana tą temp 41.3 udało nam się zbić chłodną kąpielą. Byliśmy u lekarza i okazało się, że jest angina. Dostał antybiotyk w proszku i oczywiście źle rozrobiłam to cholerstwo (wlało mi się za dużo wody)
    Miłego wypoczynku Wam życzę. Pogoda dopisuje, także kąpiele wskazane ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 19:38

pawojoszka lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.s.
    toz zagwozdka...szczerze to nie wiem, przy ospie nie, półpasiec? nie mam pojecia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, no wlasnie, wzielam wlasnie od razu po wyjsciu od lekarza dwie tabletki bo tak mnie napieprzala ta strona, a teraz kurde waham sie czy wziasc tak szczerze
    Ja pieprze...

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z półpaśccem miałam do czynienia raz-w pracy-chłopiec tez cierpiał bólowo
    ale kompletnie nie pamietam co podawalismy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania super je widelcem ☺️ Adaś sobie też proboje nabierać i dopycha drugą ręką 🤣 J.S. nie fajnie z tym polpascem, współczuję :( może akurat nic się nie stanie i Igorek się nie zarazi. Koleżanka miała półpaśca jak jej synek był mały ale na szczęście się nie zaraził. Bądź dobrej myśli. Asix Ty to masz talent! Piękne gatki 😍

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix gatki cudne!

J.S o kurcze! Nawet bym nie pomyślała, że półpasiec może wylezc na czole😱😱 ja miałam kiedys na szyi.
    Jak Igorek złapie ospe to przynajmniej będzie z głowy, wydaje mi się że im wcześniej tym lepiej 🙂

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niedawno wróciliśmy ,zeszło nam się trochę ale jutro nie trzeba wstawać to spoko . J.S jak miał się zarazić to już się zaraził podobno ten wirus zaraza zanim wyjdzie wysypka ,jak masz wątpliwości co do ibuprofenu to poprostu bierz paracetamol on jest bezpieczny. No i zdrówka.

cf409fc7e7.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S w przypadku półpaśca sprawa wygląda trochę inaczej niż w przypadku ospy. W przypadku ospy zaraża się jeszcze przed wystąpieniem pęcherzyków, natomiast przy półpaścu do ewentualnego zarażenia może dojść tylko w fazie nieprzyschniętych pęcherzyków. Czyli właśnie jedynie przy kontakcie z płynem, który w nich występuje. Przed i po już nie ma tego ryzyka.

TUTAJ trochę do poczytania, jest też akapit o zarażaniu właśnie :)

Pamiętaj też, że zawsze do 72h po kontakcie można podać szczepionkę, która albo ochroni całkowicie przed zachorowaniem albo spowoduje łagodniejszy przebieg w przypadku zarażenia :)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek,

JS, o losie. Też nie pomyślałabym o półpaścu na czole. Merytorycznie dziewczyny już opisały ile się da, ja życzę zdrowia dla Ciebie i oby Igorka nie wzięło. Nie panikuj, na spokojnie, teraz robisz wszystko co możesz, żeby do zarażenia nie doszło, a przecież nie możesz się obwiniać za niewiedzę i brak srodkow zaradczych wcześniej 😊

Sela, zdrowia dla Leosia. Niech szybko go puszcza 😚

Chyba rozpoczęliśmy sezon na choroby 😐

Pawojoszka, fajny odpoczynek 😊

Asix, urocze gaciorki, podziwiam Cię za zorganizowanie czasu na swoje pasje przy dwóch małych smykach 😊

White, zawsze na posterunku 😊 co u Ciebie, jak się czujesz?

Paskudna noc. Niby Skrzat spał, ale miotał się, wiercił, kręcił, rzucał, mruczał, jęczał, wzdychał... co chwilę a to picie, a to woda, a to mleko, a to przytulić.

No to czas parzyć kawę. Kubek 465ml był za mały, zakupiłam sobie 550ml ☕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 07:26

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry!

JS, wspieram wirtualnie!

Wowka, ja wolę dwa czy trzy razy dolewać niż pić jedną wielką kawę 😁

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka dziękuję, że pytasz 😊 dziś na 9 mamy pierwszy dzień w żłobku. Dzisiaj 3 godzinne zapoznanie z paniami i innymi dziećmi i jedyny dzień kiedy rodzic może być na sali z dzieckiem. Od poniedziałku normalna adaptacja 😱

A na 14 idę do lekarza. W końcu. Jeszcze nie widziałam serduszka, więc stres jest. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Po lekarzu mam zamiar pójść do pracy i powiedzieć, że nie wrócę jeszcze przez chwilę... Więc stres x2 😆

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White, to kciuki! Będzie dobrze i w żłobku, i na wizycie, i w pracy, nie stresuj! 😊

White Innocent lubi tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, można i na dolewki 😉

White, kciuki! I za żłobek, i za wizytę, i za pracę. Ale się dzieje 😁 Ty pewnie kawy dziś nie potrzebujesz 😉

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. zdrówka.
    White powodzenia☺

My dzisiaj miałyśmy pobudkę o 4.50 bo tata tak intensywnie szykował sobie śniadanie, że nas obudził. Brak drzwi w kuchni i pokój dziecka zaraz obok to nienajlepszy pomysł, ale nie ma wyjścia. Myślałam, że już nie uśnie, ale po mleku i godzinie wiercenia zasnęła na 1.5h.

Asix podziwiam za chęci i czas na szycie.

Pawojoszka ale Wam fajnie z tą wycieczką w góry ☺ My w drodze na sowe mieliśmy zaręczyny ☺

Kawe w ciąży piłam 2 razy, raz w domu i wypiłam może 3 łyki, raz late z ekspresu, mniam mniam jakbym miała to bym pewnie piła codziennie ☺
    Za to woda z ogórków 😆 pychotka,wczoraj się opiłam, Zuzia też kosztowała mimo że się krzywiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 08:54

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, ale że kawa u Ciebie szybko wraca? Współczuję, ja bez tego życia nie mam 😉

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie smakuje mi, late mogła bym pić i pić, bo tam mało kawy ☺

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, że to można łatwo zrobić? 😂

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

White to trzymamy kciuki! Oby wszystko poszło po Twojej myśli.

Wowka ja też zakupiłam wielki kubek do kawy;-)te standardowe zdecydowanie za małe :-P

White Innocent, Wowka lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
‹‹ 2571 2572 2573 2574 2575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ