Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kattalina mam pierwszoklasiste i ja wpisuje się do tej drugiej grupy spierdzielajacej spod szkoły. A do tego jestem wyrodna bo jak to dziecko miało by wracać do domu o 11.30 toż to za wczas,wiec zapisałam na świetlice do 14.40.
kattalinna lubi tę wiadomość
-
My już w domku. Jak po nią przyjechałam to akurat była pora zupy, więc musiałam chwilę poczekać, bo przecież Młoda nie zostawi jedzenia 😁 w tym czasie panie wyprowadziły chyba 7 dzieci z sali, wszystkie na rękach, zaryczane, jak zobaczyły mamę to od razu histeria, a Mała wybiegła na swoich nóżkach, uśmiechnięta od ucha do ucha, jak mnie zobaczyła to "mama!". Jak pytałam czy chce przyjechać tu jutro to mówiła, że tak. Może nie będzie tak źle... Zobaczymy jak będzie jutro rano, jak już będzie wiedziała o co chodzi. A, i pani mówi, że nie płakała jakoś dużo, bardziej dlatego, że inne dzieci płakały, niż tak sama z siebie.
kamciaelcia, kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi na szczęście powtórka glukozy wyszło 84, uff, wcześniej 90 i mnie lekarka straszyła diabetologiem.
Berbecia, ludzie pracują to pewnie większość dzieci będzie siedziała na świetlicy. W przedszkolu niektóre dziecki były od 6 do 17 😢 przykre,niektórzy nie mają wyjścia, inni z wygody.
Basiula, ściskam, zdrowia dla mamy, powodzenia w żłobku. -
Mój siedział przeważnie do 15.30 ale dlatego że sam chciał,dostawaliśmy o pieprz ze za wcześnie przyszliśmy. Mógł się do woli bawić z dziećmi wtedy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 12:32
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Basiula współczuję 😔.
U nas do środy wolne, bo auto zepsute i myślę że w środę już będzie i starsza ruszy do przedszkola. Już nie może się doczekać.
Pokój już zrobiony prawie. Dziś naklejki naklejalam z chłopem i jaram się widokiem 😂. Matce bardziej się podoba niż dziecku 🙄. Czekam na pościel i muszę tam porządek zrobić. -
Majowa co ty masz za lekarkę że przy 90 cię straszyła diabetologiem przecież 90 to chyba jeszcze norma . Ci lekarze to w cały świat ciebie straszą a ja miałam 113 i uznał że to tylko lekko podwyższony .
Basiula współczuję stresu .
U nas przedszkole do 13 tej jak zostają dłużej to jest opłata za każdą godzinę. Szymon zadowolony ,mówił że lepiej mu się podoba niż w tamtym przedszkolu a Patryk najpierw oczywiście płakał potem próbował uciec ,złapali go na korytarzu a potem poszedł spać i przespał pół przedszkola aż się panie bały czy nic mu nie jest bo też mu dziś krew z noska leciała ,rano też miał nosek brudny od krwi ale myślałam że się zadrapał ,na razie obserwuje czy się nie powtórzy ,jak coś to trzeba będzie do lekarza i pewnie znowu krew do zrobienia . Siku chodził grzecznie na swój nocniczek tak że tragedii nie było ale jak pytałam czy jutro też przyjdzie to zdecydowanie "nie"
A najśmieszniejsze że zadzwonili do mnie z poprzedniego przedszkola że mają książki dla Szymona bo zamówili już dla niego i mam im zapłacić bo niewiadomo czy mogą zwrócić ,no jaja sobie robia ,bo one nie wiedziały że Szymon już nie będzie chodził ,po pierwsze to ja rozmawiałam o tym z nauczycielkami ,po drugie żeby dostać miejsce w zerówce trzeba złożyć podanie ,wypełnić deklarację woli ,więc chyba logiczne że jeśli nie składałam papierów to nie będzie chodził ,niby na jakiej podstawie one miejsce mu przyznały i książki zamówiły . Twierdzą że poprostu tak myślały że skoro starsze chodzą do tej szkoły to młodsze też będą i już za mnie zdecydowały no szok ,cieszę się że tych młodszych przeniosłam bo to jaja co się wyprawia w tej szkole
Berbecia też sobie nie wyobrażam powrotu o 11.30 moje dziś wróciły chwilę przed 11 toż to człowiek nawet kawy dobrze wypić nie zdąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 16:13
-
nick nieaktualny
-
Czytam na raty, od końca i wybiórczo.
Cieszę się ze wszystkich pozytywnych reakcji na żłobki i wszystkie inne miejsca opieki. Mam nadzieję, że wszystkie dzieci, które płakały szybko się odnajdą w nowych miejscach.
D_basiula, bardzo mi przykro. Przytulam😘
Zuzia, co za oczy i co za nogi 😍
Majowa, niestety w żadnym z wymienionych zawodów nie czułabym się dobrze 😊 Jak będę duża to zostanę kucharzem 😂
Mój pierwszy dzień też jakoś zleciał. Jakoś. Skrzat podobno dobrze. Zjadł dużo, był na dwóch spacerach, ugotował z babcią zupę i placki 😉 Pierwsze koty za płoty, daliśmy radę. Słabszy moment miałam tylko wtedy, gdy dostałam zdjęcia z domu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 19:53
MajowaMamusia lubi tę wiadomość
-
Widzę że się tu dzisiaj dzieje ☺️ powodzenia wszystkim żłobkowiczom, przedszkolakom i starszym w szkole u nas był dziś dzień bez ani jednego zająknięcia w żłobku, poszedł sam do pani od razu. Panie mówiły że był super i że nawet sam zjadł wszystko, nie karmiony. Mama dumna ♥️ Zuzia śliczna dziewczynka miałam dziś mega przemyślenia życiowe w pracy. Jak lubię moją pracę są czasem ciężkie chwile. Dziewczyna w moim wieku, 32 lata...rak szyjki macicy z przerzutami, raczej bez wielkich szans 40 kg, zapadnięta buzia, odrastające ledwo co włosy po chemii. Jak po Oświęcimiu Ryczeć mi się chciało Dziewczyny ile my mamy szczęścia że jesteśmy zdrowe...doceniamy to. I badajcie się, róbcie cytologię, badania przesiewowe jak tylko macie okazję.
Magda33 lubi tę wiadomość
-
Cola trzeba o tym mówić, pisać i powtarzać milion razy Dzisiaj byłam po wyniki cytologi i miałam usg, wszystko jest ok.
Cola87 lubi tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓 -
D_basiula wspolczuje Trzymajcie sie 😘
Nina, jak tam u Ciebie?
Cola, straszne Badania kontrolne sa naprawde wazne, ostatnio czytalam o babce, ktorej maz wyszedl do pracy, przewrócił sie i juz sie nie obudzil...Wydawalo sie, ze byl zdrowy, dopiero potem sie okazalo, ze mial jakies powazne choroby, o których nie wiedzial...34 lata, 3 malych dzieci
Ja dzisiaj mam pobranie krwi, nie bardzo mi sie usmiecha byc na czczo, ale coz zrobic jak mam glukoze do zbadania...Jeszcze pogoda taka paskudna:/ -
nick nieaktualnyZuzia ma nogi do nieba, fakt i dużą stopę, ostatnio kupiliśmy jej buciki r.22 😵 pani w sklepie mówiła, że 21 mają zamały zapas,ale juz sama nie wiem bo te buty ogromne się wydają.
Wowka w takim razie życze spełnienia marzeń
Cola, straszne 😞
Powodzenia w pracy, żłobku,przedszkolu.