X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa
    Moja noc identyczna
    Ale zaczęło się o1:30 A o 5:30 na kawę wstawalam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie testowałam w sumie ale myślę że minimum z 5 dni spokojnie (ja używam tylko na noc). A nie testowałam,bo ładowałam czasem jak miałam 2 kreski 😜. Jest opcja Vox że włączy się na jakiś dźwięk. Kamerkę mam w sumie podłączoną cały czas.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kamerke sie da odlaczyc od ladowania? Nie chyba, nie wiem w sumie. Ja laduje rzadko bo tez tylko na noc wlaczam jak uspie i ide do salonu cos robic, czy cos ;)
    Ale jest super jakosc na monitorze, wszystko widac

Katy, duzo zdrowia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 10:12

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale malują😳
    Zdrówka dla chorujacych, okropny ten wrzesień😐

Kamcia chyba pierwszy raz słyszę o takiej postawie opiekunek😳 to panstwowe prawda? Masakra jakaś, dla mnie wyglada jak "nie bede sie meczyc idz do domu"...

Katy Kamil lubi tunel?

Mala_matylda to Ty o planowaniu ciazy pisalas?🤔 ja mialam podobne odczucia co do pracy teraz jestem na etapie, że moge przyspieszyć ciąże bo i tak chce pracować😁

Apropo spiworkow jakie dla dzieci chodzących? Normalnie z ukrytymi nogami? Przeciez one do prania beda codziennie?😳 a co planujecie na zime? Kombinezon jednoczęściowy czy dwu?🤔

Katalina mój lata na boso (dzieci mogą) ale bylam zadowolona z befado, chociaz mojemu noga sie pocila w tym...

U nas kolejna noc jeczenia, już nie wiem o co chodzi. Myslalam ze zeby ale dostal ibuprofen a i tak jeczal budzil sie😢

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kamerach można regulować dźwięk? Tzn ustawić na minimalny,zeby mi w nocy nie ryczał na całego i nie obudził przy okazji dzidziusia?

Właśnie też myślę nad śpiworkiem do wózka i kompletnie nie mam pojęcia jaki i czy w ogole potrzebny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 11:56

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zimę tylko kurtki dla chodzących dzieci. Piotrusiowi kupilam spodnie na szelkach (czarne więc uniwersalne w Lidlu)i Ani razu nie użył. Pod spodnie tzn bielizna termiczna czyli takie kalesony-leginsy też z lidla 😉 jeździł wózkiem czyli nogi w spiworek i już. Ale ostatnie zimy były ciepłe. Patryk dzieciczy kurtki (z lidla i jedna z pepco nowka jeszcze...ba pewnie na Małgosi trafi nowa bo rozmiar 86)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak majowa
    Sciszasz

Spiworek i w zeszlym roku Piotrek uzywal więc dla nas to byl zakup na kilka lat (Patryk mial taki sam swój), do sanek też można uzywac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 12:08

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w przedszkolu czy klubiku jest wymóg kapci na sztywnej antypoślizgowej podeszwie
    A ze w placówkach cieplo to stawialam na kapcie odkryte
    I koniecznie wkladka skorzana (na pewno befado ma tansze modele z wkladka tekstylna). Chlopcy lubią swoje kapcie. Patryk do tego stopnia ze w domu każe sobie buty zakladac. Teraz do tego są idealne sandaly 🤣
    Kupilam za duże kapcie więc po zakupie mniejszych tamte zostawilam-czyli następne to taki sam model. Sandaly befado

Dla bardziej wymagających stóp to dobre są danielki/daniele. W grupie Piotrusia widzialam jedno dziecko. U dziewczynek zdecydowanie dominuja takie kapcie w kroju balerinki. Nasze sandalowe modele też rzadkość. Dziś nawet podgladne 😉 w szatni są 3 rozne grupy dzieci

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam nad kupnem kurtki+spodnie.
    Śpiworek mamy do sanek, ale wątpię czy on nada się do wózka, muszę przymierzyć.
    W tamtym roku miałyśmy pożyczony, teraz dla dzidziusia nie planuje zakupu bo w gondoli kombinezon, śpiwór i okrycie od wózka to już chyba przegiecie. Z letnimi dziećmi było łatwiej, body,spodenki i do widzenia,a teraz nie mam pojęcia co będę musiała dokupić.
    Kamcia jaki masz śpiwór do spacerówki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 12:31

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taki co na allegro jest jako 3w1 czy 4w1
    zobacze czy w historii zakupów znajde

https://allegro.pl/oferta/spiworek-maxi-4w1-z-minky-do-wozka-sanek-fotelika-6957701150?snapshot=MjAxOC0xMS0xOFQxNzoxMzozNy45ODVaO2J1eWVyO2ViMzBkYWMxYjU1YWJiNzIwNWVmOTBmOWMyMDM5Y2JjYjI0OTE0NmFlOTliZDRhYzk1MmNkMjlmZGE2MjEwODg%3D
    a tu jeszcze wczoraj pokazywałam w nim Piotra ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 20:13

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spodnie takie sniegowe to dla mnie na normalna zime(pow.0 stopni, bez sniegu) to za duzo, ale wy wiecie ze my oszczedni w ubiorze bo zimnolubni
    juz widze te moje wsciekle dzieci bo za goraco XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domu po wizycie. Wszystko jest ok. Dzidziol ma 76 mm, wiek ciążowy wg CRL to 13+4 więc ostatnie dni na zrobienie badania były :) FHR 161, przezierność w zależności od pomiaru 1,6 - 1,9, kość nosowa obecna, żołądek, pęcherz, obie ręce, obie nogi - wszystko uwidocznione. Ryzyko skorygowane dla trisomii 21, 18, 13 kolejno 1:3180, 1:6203 i <1:20000, ryzyko porodu przed 34 tygodniem 1:204. Kolejna wizyta 18.10 i wtedy będziemy podglądali co Dzidziol ma między nogami ;)

a7739eebd9cff652med.jpg

jangwa_maua, kamciaelcia, J.S, Katy, Nynka, wariancja, pawojoszka, kattalinna, MajowaMamusia, Magda33, D_basiula, Cola87, Feeva, Mała Matylda lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie wiem czy bez działa 😅. Muszę sprawdzić 😜.

Czekam na telefon od lekarza z wynikami. Oby były lepsze. Ogólnie samopoczucie ma lepsze więc mam nadzieję, że już idzie ku dobremu.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, lubi chociaz nie od poczatku:p Teraz wchodzi tam i mowi "kuku" jak patrzy z drugiej strony xd

Ja mam jeden kombinezon 86 to jak w niego jeszcze wejdzie to najpierw w tym bedzie chodzil, a potem chyba dwuczęściowy mu kupie xd

Jeju Kamil spi juz prawie 3h, co to bedzie wieczorem...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniła lekarz . Leukocyty rosną więc jest ok. Ale crp wzrosło 😬. Kontrola w poniedziałek

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli kciuki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa znaczy że poprawa jest będzie dobrze tylko to chwilę pewnie potrwa ,jakos ten wrzesień przetrwamy.

White gratulacje udanych badań.

Ja też dziś wizytowalam ,po ostatnich sensacjach z płcią na grudniowkach zapytałam dla pewności czy w sprawie płci nic się nie zmieniło i chłopak pozostaje chłopakiem bez zmian nawet dostałam zdjęcie żeby sobie patrzeć w chwilach wątpliwości ,tak że ten koniec różu😥. Poza tym dziec jest większy niż powinien ale jeszcze mieści się w normie. Doktor miał dziś wyjątkowo dobry humor tak że dało się coś kolwiek dowiedzieć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 15:55

White Innocent lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już raczej najgorsze za nami.

kattalinna lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, to super, że z lepiej!

White, co za piękności! 😍

Pawojaszka, fajnie, że lekarz się rozgadał. Ale Ty z tym różem to się może jeszcze nie żegnaj 😉

White Innocent, pawojoszka lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White, super, że wszystko dobrze 😊 Dzidziuś ❤
    Pawojoszka jak wieksze dziecko, to termin porodu wyznaczył Ci wcześniej, czy jak?

Dzisiaj po fatalnej nocy nie był mój dzień, doświadczyłam kilka razy co to jest budyń ciążowy😆 Dobrze, że już wieczór.

White Innocent lubi tę wiadomość

‹‹ 2599 2600 2601 2602 2603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ