X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa
    Moja noc identyczna
    Ale zaczęło się o1:30 A o 5:30 na kawę wstawalam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie testowałam w sumie ale myślę że minimum z 5 dni spokojnie (ja używam tylko na noc). A nie testowałam,bo ładowałam czasem jak miałam 2 kreski 😜. Jest opcja Vox że włączy się na jakiś dźwięk. Kamerkę mam w sumie podłączoną cały czas.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kamerke sie da odlaczyc od ladowania? Nie chyba, nie wiem w sumie. Ja laduje rzadko bo tez tylko na noc wlaczam jak uspie i ide do salonu cos robic, czy cos ;)
    Ale jest super jakosc na monitorze, wszystko widac

Katy, duzo zdrowia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 10:12

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale malują😳
    Zdrówka dla chorujacych, okropny ten wrzesień😐

Kamcia chyba pierwszy raz słyszę o takiej postawie opiekunek😳 to panstwowe prawda? Masakra jakaś, dla mnie wyglada jak "nie bede sie meczyc idz do domu"...

Katy Kamil lubi tunel?

Mala_matylda to Ty o planowaniu ciazy pisalas?🤔 ja mialam podobne odczucia co do pracy teraz jestem na etapie, że moge przyspieszyć ciąże bo i tak chce pracować😁

Apropo spiworkow jakie dla dzieci chodzących? Normalnie z ukrytymi nogami? Przeciez one do prania beda codziennie?😳 a co planujecie na zime? Kombinezon jednoczęściowy czy dwu?🤔

Katalina mój lata na boso (dzieci mogą) ale bylam zadowolona z befado, chociaz mojemu noga sie pocila w tym...

U nas kolejna noc jeczenia, już nie wiem o co chodzi. Myslalam ze zeby ale dostal ibuprofen a i tak jeczal budzil sie😢

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kamerach można regulować dźwięk? Tzn ustawić na minimalny,zeby mi w nocy nie ryczał na całego i nie obudził przy okazji dzidziusia?

Właśnie też myślę nad śpiworkiem do wózka i kompletnie nie mam pojęcia jaki i czy w ogole potrzebny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 11:56

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zimę tylko kurtki dla chodzących dzieci. Piotrusiowi kupilam spodnie na szelkach (czarne więc uniwersalne w Lidlu)i Ani razu nie użył. Pod spodnie tzn bielizna termiczna czyli takie kalesony-leginsy też z lidla 😉 jeździł wózkiem czyli nogi w spiworek i już. Ale ostatnie zimy były ciepłe. Patryk dzieciczy kurtki (z lidla i jedna z pepco nowka jeszcze...ba pewnie na Małgosi trafi nowa bo rozmiar 86)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak majowa
    Sciszasz

Spiworek i w zeszlym roku Piotrek uzywal więc dla nas to byl zakup na kilka lat (Patryk mial taki sam swój), do sanek też można uzywac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 12:08

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w przedszkolu czy klubiku jest wymóg kapci na sztywnej antypoślizgowej podeszwie
    A ze w placówkach cieplo to stawialam na kapcie odkryte
    I koniecznie wkladka skorzana (na pewno befado ma tansze modele z wkladka tekstylna). Chlopcy lubią swoje kapcie. Patryk do tego stopnia ze w domu każe sobie buty zakladac. Teraz do tego są idealne sandaly 🤣
    Kupilam za duże kapcie więc po zakupie mniejszych tamte zostawilam-czyli następne to taki sam model. Sandaly befado

Dla bardziej wymagających stóp to dobre są danielki/daniele. W grupie Piotrusia widzialam jedno dziecko. U dziewczynek zdecydowanie dominuja takie kapcie w kroju balerinki. Nasze sandalowe modele też rzadkość. Dziś nawet podgladne 😉 w szatni są 3 rozne grupy dzieci

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam nad kupnem kurtki+spodnie.
    Śpiworek mamy do sanek, ale wątpię czy on nada się do wózka, muszę przymierzyć.
    W tamtym roku miałyśmy pożyczony, teraz dla dzidziusia nie planuje zakupu bo w gondoli kombinezon, śpiwór i okrycie od wózka to już chyba przegiecie. Z letnimi dziećmi było łatwiej, body,spodenki i do widzenia,a teraz nie mam pojęcia co będę musiała dokupić.
    Kamcia jaki masz śpiwór do spacerówki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 12:31

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taki co na allegro jest jako 3w1 czy 4w1
    zobacze czy w historii zakupów znajde

https://allegro.pl/oferta/spiworek-maxi-4w1-z-minky-do-wozka-sanek-fotelika-6957701150?snapshot=MjAxOC0xMS0xOFQxNzoxMzozNy45ODVaO2J1eWVyO2ViMzBkYWMxYjU1YWJiNzIwNWVmOTBmOWMyMDM5Y2JjYjI0OTE0NmFlOTliZDRhYzk1MmNkMjlmZGE2MjEwODg%3D
    a tu jeszcze wczoraj pokazywałam w nim Piotra ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 20:13

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spodnie takie sniegowe to dla mnie na normalna zime(pow.0 stopni, bez sniegu) to za duzo, ale wy wiecie ze my oszczedni w ubiorze bo zimnolubni
    juz widze te moje wsciekle dzieci bo za goraco XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domu po wizycie. Wszystko jest ok. Dzidziol ma 76 mm, wiek ciążowy wg CRL to 13+4 więc ostatnie dni na zrobienie badania były :) FHR 161, przezierność w zależności od pomiaru 1,6 - 1,9, kość nosowa obecna, żołądek, pęcherz, obie ręce, obie nogi - wszystko uwidocznione. Ryzyko skorygowane dla trisomii 21, 18, 13 kolejno 1:3180, 1:6203 i <1:20000, ryzyko porodu przed 34 tygodniem 1:204. Kolejna wizyta 18.10 i wtedy będziemy podglądali co Dzidziol ma między nogami ;)

a7739eebd9cff652med.jpg

jangwa_maua, kamciaelcia, J.S, Katy, Nynka, wariancja, pawojoszka, kattalinna, MajowaMamusia, Magda33, D_basiula, Cola87, Feeva, Mała Matylda lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie wiem czy bez działa 😅. Muszę sprawdzić 😜.

Czekam na telefon od lekarza z wynikami. Oby były lepsze. Ogólnie samopoczucie ma lepsze więc mam nadzieję, że już idzie ku dobremu.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, lubi chociaz nie od poczatku:p Teraz wchodzi tam i mowi "kuku" jak patrzy z drugiej strony xd

Ja mam jeden kombinezon 86 to jak w niego jeszcze wejdzie to najpierw w tym bedzie chodzil, a potem chyba dwuczęściowy mu kupie xd

Jeju Kamil spi juz prawie 3h, co to bedzie wieczorem...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniła lekarz . Leukocyty rosną więc jest ok. Ale crp wzrosło 😬. Kontrola w poniedziałek

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli kciuki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa znaczy że poprawa jest będzie dobrze tylko to chwilę pewnie potrwa ,jakos ten wrzesień przetrwamy.

White gratulacje udanych badań.

Ja też dziś wizytowalam ,po ostatnich sensacjach z płcią na grudniowkach zapytałam dla pewności czy w sprawie płci nic się nie zmieniło i chłopak pozostaje chłopakiem bez zmian nawet dostałam zdjęcie żeby sobie patrzeć w chwilach wątpliwości ,tak że ten koniec różu😥. Poza tym dziec jest większy niż powinien ale jeszcze mieści się w normie. Doktor miał dziś wyjątkowo dobry humor tak że dało się coś kolwiek dowiedzieć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 15:55

White Innocent lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już raczej najgorsze za nami.

kattalinna lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, to super, że z lepiej!

White, co za piękności! 😍

Pawojaszka, fajnie, że lekarz się rozgadał. Ale Ty z tym różem to się może jeszcze nie żegnaj 😉

White Innocent, pawojoszka lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White, super, że wszystko dobrze 😊 Dzidziuś ❤
    Pawojoszka jak wieksze dziecko, to termin porodu wyznaczył Ci wcześniej, czy jak?

Dzisiaj po fatalnej nocy nie był mój dzień, doświadczyłam kilka razy co to jest budyń ciążowy😆 Dobrze, że już wieczór.

White Innocent lubi tę wiadomość

‹‹ 2599 2600 2601 2602 2603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ