Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze nie testowałam w sumie ale myślę że minimum z 5 dni spokojnie (ja używam tylko na noc). A nie testowałam,bo ładowałam czasem jak miałam 2 kreski 😜. Jest opcja Vox że włączy się na jakiś dźwięk. Kamerkę mam w sumie podłączoną cały czas.
-
A kamerke sie da odlaczyc od ladowania? Nie chyba, nie wiem w sumie. Ja laduje rzadko bo tez tylko na noc wlaczam jak uspie i ide do salonu cos robic, czy cos
Ale jest super jakosc na monitorze, wszystko widac
Katy, duzo zdrowiaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 10:12
-
nick nieaktualnyAle malują😳
Zdrówka dla chorujacych, okropny ten wrzesień😐
Kamcia chyba pierwszy raz słyszę o takiej postawie opiekunek😳 to panstwowe prawda? Masakra jakaś, dla mnie wyglada jak "nie bede sie meczyc idz do domu"...
Katy Kamil lubi tunel?
Mala_matylda to Ty o planowaniu ciazy pisalas?🤔 ja mialam podobne odczucia co do pracy teraz jestem na etapie, że moge przyspieszyć ciąże bo i tak chce pracować😁
Apropo spiworkow jakie dla dzieci chodzących? Normalnie z ukrytymi nogami? Przeciez one do prania beda codziennie?😳 a co planujecie na zime? Kombinezon jednoczęściowy czy dwu?🤔
Katalina mój lata na boso (dzieci mogą) ale bylam zadowolona z befado, chociaz mojemu noga sie pocila w tym...
U nas kolejna noc jeczenia, już nie wiem o co chodzi. Myslalam ze zeby ale dostal ibuprofen a i tak jeczal budzil sie😢 -
nick nieaktualnyW kamerach można regulować dźwięk? Tzn ustawić na minimalny,zeby mi w nocy nie ryczał na całego i nie obudził przy okazji dzidziusia?
Właśnie też myślę nad śpiworkiem do wózka i kompletnie nie mam pojęcia jaki i czy w ogole potrzebny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 11:56
-
Ja na zimę tylko kurtki dla chodzących dzieci. Piotrusiowi kupilam spodnie na szelkach (czarne więc uniwersalne w Lidlu)i Ani razu nie użył. Pod spodnie tzn bielizna termiczna czyli takie kalesony-leginsy też z lidla 😉 jeździł wózkiem czyli nogi w spiworek i już. Ale ostatnie zimy były ciepłe. Patryk dzieciczy kurtki (z lidla i jedna z pepco nowka jeszcze...ba pewnie na Małgosi trafi nowa bo rozmiar 86)
-
U nas w przedszkolu czy klubiku jest wymóg kapci na sztywnej antypoślizgowej podeszwie
A ze w placówkach cieplo to stawialam na kapcie odkryte
I koniecznie wkladka skorzana (na pewno befado ma tansze modele z wkladka tekstylna). Chlopcy lubią swoje kapcie. Patryk do tego stopnia ze w domu każe sobie buty zakladac. Teraz do tego są idealne sandaly 🤣
Kupilam za duże kapcie więc po zakupie mniejszych tamte zostawilam-czyli następne to taki sam model. Sandaly befado
Dla bardziej wymagających stóp to dobre są danielki/daniele. W grupie Piotrusia widzialam jedno dziecko. U dziewczynek zdecydowanie dominuja takie kapcie w kroju balerinki. Nasze sandalowe modele też rzadkość. Dziś nawet podgladne 😉 w szatni są 3 rozne grupy dzieci -
nick nieaktualnyMyślałam nad kupnem kurtki+spodnie.
Śpiworek mamy do sanek, ale wątpię czy on nada się do wózka, muszę przymierzyć.
W tamtym roku miałyśmy pożyczony, teraz dla dzidziusia nie planuje zakupu bo w gondoli kombinezon, śpiwór i okrycie od wózka to już chyba przegiecie. Z letnimi dziećmi było łatwiej, body,spodenki i do widzenia,a teraz nie mam pojęcia co będę musiała dokupić.
Kamcia jaki masz śpiwór do spacerówki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 12:31
-
taki co na allegro jest jako 3w1 czy 4w1
zobacze czy w historii zakupów znajde
https://allegro.pl/oferta/spiworek-maxi-4w1-z-minky-do-wozka-sanek-fotelika-6957701150?snapshot=MjAxOC0xMS0xOFQxNzoxMzozNy45ODVaO2J1eWVyO2ViMzBkYWMxYjU1YWJiNzIwNWVmOTBmOWMyMDM5Y2JjYjI0OTE0NmFlOTliZDRhYzk1MmNkMjlmZGE2MjEwODg%3D
a tu jeszcze wczoraj pokazywałam w nim Piotra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 20:13
-
Ja już w domu po wizycie. Wszystko jest ok. Dzidziol ma 76 mm, wiek ciążowy wg CRL to 13+4 więc ostatnie dni na zrobienie badania były FHR 161, przezierność w zależności od pomiaru 1,6 - 1,9, kość nosowa obecna, żołądek, pęcherz, obie ręce, obie nogi - wszystko uwidocznione. Ryzyko skorygowane dla trisomii 21, 18, 13 kolejno 1:3180, 1:6203 i <1:20000, ryzyko porodu przed 34 tygodniem 1:204. Kolejna wizyta 18.10 i wtedy będziemy podglądali co Dzidziol ma między nogami
jangwa_maua, kamciaelcia, J.S, Katy, Nynka, wariancja, pawojoszka, kattalinna, MajowaMamusia, Magda33, D_basiula, Cola87, Feeva, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Nynka, lubi chociaz nie od poczatku:p Teraz wchodzi tam i mowi "kuku" jak patrzy z drugiej strony xd
Ja mam jeden kombinezon 86 to jak w niego jeszcze wejdzie to najpierw w tym bedzie chodzil, a potem chyba dwuczęściowy mu kupie xd
Jeju Kamil spi juz prawie 3h, co to bedzie wieczorem... -
Jangwa znaczy że poprawa jest będzie dobrze tylko to chwilę pewnie potrwa ,jakos ten wrzesień przetrwamy.
White gratulacje udanych badań.
Ja też dziś wizytowalam ,po ostatnich sensacjach z płcią na grudniowkach zapytałam dla pewności czy w sprawie płci nic się nie zmieniło i chłopak pozostaje chłopakiem bez zmian nawet dostałam zdjęcie żeby sobie patrzeć w chwilach wątpliwości ,tak że ten koniec różu😥. Poza tym dziec jest większy niż powinien ale jeszcze mieści się w normie. Doktor miał dziś wyjątkowo dobry humor tak że dało się coś kolwiek dowiedziećWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 15:55
White Innocent lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWhite, super, że wszystko dobrze 😊 Dzidziuś ❤
Pawojoszka jak wieksze dziecko, to termin porodu wyznaczył Ci wcześniej, czy jak?
Dzisiaj po fatalnej nocy nie był mój dzień, doświadczyłam kilka razy co to jest budyń ciążowy😆 Dobrze, że już wieczór.White Innocent lubi tę wiadomość