Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPawojoszka u Ciebie to musi być wesoło
Kamcia, dla mnie Małgonia to mały Patryk.
Zosia i Kacerek elegancko główkę trzymają
Lila nie miała jeszcze miesiąca i tez już wysoko głowę trzymała. Teraz chyba jej sie kolki zaczęły bo od kilku dni od popołudnia do wieczora popłakuje, wierci się, w brzuchu jej bulgocze. Padła po 20 umęczona, nawet jeść za bardzo nie chciała, a ona lubi pojeść, ostatnio po 2h drzemce walnęła 180 ml mówię jej żeby się pohamowała trochę bo lato idzie i trzeba jakoś wyglądać
Powiedzcie mi czy to normalne, dostałam pierwszy okres, skończył mi się i po jakiś 5 dniach jakbym znowu dostała, wczoraj wieczorem miałam potop, a dzisiaj mało co, czy tak może być? Po pierwszym porodzie miałam dopiero w listopadzie i nie pamiętam takich akcji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 21:36
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Majowa okres ? Już? Ja na razie nie mam i nie tęskni mi się.tez nie pamiętam jak to ostatnio było ale u mnie chyba ten okres po porodzie specjalnie się nie różnił od normalnego.
A wesoło to było jak trzeba było ten pył z nich zmyć. Zresztą jak się zbierze w jednym miejscu bandą wariatów to nie ma rady musi być wesołoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 22:32
-
Moje dzieci to chyba po matce takie leniwe ,żadne jakoś specjalnie ani nie lubiło na brzuchu ani głowy nie trzymało jakoś szybko,do chodzenia nie wyrywni,do mówienia też nie ,pospać lubią nieraz i do południa.
Dzieciaczki wasze nie dość że zdolne to jeszcze śliczne , Kacperek taki fajny ,pasuje mu to imię .Katy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA no już 😕 mieszane kp to nie cyc 24h, ja nie karmiłam piersią w ogóle bo nie umiała złapać nawet przez nakładkę, pomóc mi też nikt nie umiał i taki tego finał, że gdyby nie laktator to nie karmiłabym ani 1 dnia.
U mnie 2 i 3 dzień okresu to był szok, latałam co 1,5-2 h do toalety 😱 chyha nigdy takiego potopu nie miałam.
Kamcia,Lili pije 90-120, zrobiłam jej 120, wypiła, dałam smoczka to tak się upominała o jeszcze jakby nigdy nie jadła, zrobiłam jeszcze 60 i wypiła, szok gdzie ona to mieści. -
To mój Bartuś tyle nie zjada na raz nie ma szans żeby wyciągnął 180 ,nie wiem jak to z jego wagą bo nie ważyłam go dawno,wogole muszę zadzwonić do przychodni co z tymi szczepieniami bo jak ten wirus będzie do września to te dzieci bez szczepienia będą ? Mój miał dopiero pierwsze szczepienie a już za chwilę ma 4 miesiące
-
nick nieaktualnyA co do wspólnych zdjęć to moje dzieci mają 2, jedno z pierwszego spaceru, drugie z sesji. Zuzia podchodzi do siostry, głaszcze ją ale jak tylko chce zrobić im zdjęcie to mówi nie i odchodzi😆
Jak usypiacie dzieci jak jesteście same? O ile obie chcą spać to pół biedy, schody zaczynają się jak Lili rządzi a Zuzia chce spać. Zuzia sama nie uśnie, dalej preferuje zasypianie w wózku ale trzeba ją bujać, ewentualnie na łóżku jak ogląda karuzele 😆 i się z nią leży, chyba ma niedosyt karuzeli bo jest nią mega zainteresowana.
Lili je za 2, 150 tez jej się zdarzyło juz kilka razy wciągnąc. Nie wiem ile waży bo u lekarza nie byłyśmy jeszcze a wagi brak.
Nie wiem co ze szczepieniami ale teraz nigdzie nie pójdę. Zuzie dopiero szczepiłam po 4 miesiącu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 22:55
-
Śliczne dzieci ❤
Pawojoszka, Twoje zadowolone, ale nie takie brudne jeszcze 😂 Ulka jakie ma włosy już gęste i długie 😍
Kamcia, Twoja zgraja też uratowana pobytem na dworzu 😃 Małgonia jaki uśmiech bezzębny jeszcze 😍
Zosia papuśna 😍
A Kacperek wygląda, jakby myślał nad sensem istnienia 😂 taki poważny i inteligentny ma wyraz twarzy 😊 też dwa razy klikałam w zdjęcie bo nie rozumiałam tego łóżeczka 😂
Majowa, ja taki dziwny okres miałam po poronieniu. Jakby nie do końca coś się oczysciło i organizm sobie przypomniał. Wtedy byłam akurat u gin na kontroli i powiedziała, że może tak być. Po porodzie tym bardziej pewnie, ale może masz możliwość telefonu do swojej gin? Niech powie chociaż czy jest to powód do zmartwień, czy norma.
Dzisiejszy dzień mnie przetyrał, idę spać. -
Majowa
Ja wszystkich usypialam na rękach
Więc jak Malgonia chce spać to na rece, bach bach i śpi
Gorzej z chlopakami. Usypianie razem nie dla mnie 🤣 więc jak z jednym leżę to kiedy Malgonia śpi (lub siedzę na łóżku z Malgonia)A drugi dostaje telefon i jest cisza że hej -
Katy
U nas niektorzy lekarze normalnie funkcjonuja
Ja np sama przelozylam okuliste Malgosi. Na bioderka bede zapisywac na polrocze
Ze szczepieniami nie wiem. No jak dzwonilam to mialam po weekendzie że szzepienna się zgadac A Patryk zaczął kaszlec. Odpuscilam. A teraz mąż byl w domu i zapominalam zadzwonić. Na przyszly tydzien nie ma jeszcze grafiku. A musi byc w dzien ewentualnego szczepienia. Wstepnie wykonywali szczepienia te pierwsze ale mowila ze po weekendzie wchodzą nowe zarządzenia od sanepidu -
Małgonia ma rano zawsze brykanko na golasa, polezy i 30 min
brykała brykała i sruuuuuu
meeega kupa, wszystko do prania, ona do kapieli
a jeszcze po ważeniu mowiłam do męża , ze waga dużo pokazała bo dziś o 4 kupy nie walnęłaKaty, Ewciaa83, Nina83 lubią tę wiadomość
-
Ja nie wiem czy nie pójdziemy prywatnie w koncu..
Majowa, u nas usypianie dwojki wyglada tak, ze musze z Kacprem przy cycku glaskac Kamila po glowie i nucic mu kolysanke..Albo Kacper ze smokiem , Kamil z cyckiem i wlaczona suszarka z yt 😂 To zalezy czy jest noc czy drzemka xd -
nick nieaktualnyTrochę się zarobiłam dziś 🥴 ale za chwilę wyciągam jabłecznik z pieca i koniec roboty..
A Wam dziewczyny, życzę dużo zdrówka i uśmiechu po mimo sytuacji jaka jest na świecie i wiary w lepsze jutro 😚
Wesołych Świat! 🐣🐰kamciaelcia, pawojoszka, Katy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny