X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina świetnego masz pomocnika☺ u nas wody w nocy nigdy nie było, wcześniej Zuzia chciała, tylko mleko, a teraz nic nie pije. Cieszę się ze się udało odstawić bo mi zęby spędzały sen z powiek.

Malutka Hania cudna😍 piękna pamiątka.
    Jangwa piękne panienki ☺

Jak u Was bunt 3latka? U nas od kilku dni w pełni🙉

Mała Matylda lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMatylda gratulacje drugiej córeczki :)

Jangwa, śliczne dziewczynki :)

Nina, super, że dzieciaki się tak kochają :) Moi to różnie bardzo, ostatnio Kacper miał cała twarz podrapana przez Kamila,a raz się zdarzylo, że podzielił się z Kacprem ostatnim chrupkiem kukurydzianym 🙊

Wowka, śliczne dzieciaki 😍

Majowa, Zuzii uśmiech go zdjęć super, Kamil się tylko delikatnie uśmiecha, a zazwyczaj jest poważny albo mówi cheese 😂😂

Ja powoli planuje roczek Kacpra, serio nie wiem kiedy to dziecko tak uroslo 🙊 Kroczków na razie więcej nie było, ale wczoraj szedł trzymając się jedna ręka jeździka Kamila xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy - dziękuję 😊.

No czas leci jak szalony... Ja też nie wiem kiedy to tak szybko zleciało 😞

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, chyba w ostatniej chwili załapałam się na zdjęcie Twoich dziewczynek. Śliczne, a Ty rzeczywiście masz talent do zdjęć. Obejrzałam z ogromną przyjemnością mając z tyłu głowy, że za jakiś czas też będę miała dwie takie panienki🥰

Cola, jestem ciekawa kto tam u Ciebie zamieszkał i mam nadzieję, że Twoje marzenie o córeczce właśnie się realizuje. Jestem pewna, że cokolwiek przyniesie przyszłość zakochasz się bez pamięci gdy tylko zobaczysz tego małego człowieczka i będziesz dla niego wspaniałą mamą 😊

Majowa, u nas bunt zaczął się po świętach. Łatwo nie jest, ale chyba nauczyłam się nowych zasad kooperacji z Zosią i z czasem jest spokojniej. Pozwalam Zosi na maksymalną samodzielność i stwarzam okazje do podejmowania decyzji, które nie będą komplikować mi życia 😉. Gdy czemuś się sprzeciwia szybko dokonuję kalkulacji czy sprawa jest na tyle ważna by warto było przechodzić przez histerię. Jeśli ulegam to od razu po pierwszym nie albo "mamo, pooooszę", a nie w trakcie awantury. Nie chcę jej uczyć, że krzyk i tupanie działają. Dużo rozmawiamy o tym co Zosia czuje i dlaczego, oczywiście nie w trakcie histerii. Ona dużo rozumie i gdy jest spokojna trafnie nazywa podstawowe emocje. Wczoraj bawiła się, że lalka Dorotka zabrała jej poduszkę i dlatego jest na nią zła 🤪. Mimo wszystko czekam z utęsknieniem na zakończenie tego "buntu" - dzieci stają się bardziej zgodne, współpraca daje im radość. Akurat najpierw będę miała wielki brzuch podczas upałów, a potem w domu pojawi się noworodek, więc to tym bardziej pożądana zmiana😜.

jangwa_maua, Cola87, MajowaMamusia lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda - dziękuję ☺️ . No jak będą dwie dziewczyny to na pewno nudzić się nie będą razem ☺️.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę to napisać! Wybaczcie.!

Jedną ciążę miałam z diagnozą z śmiertelną wada płodu Zespół Pottera (moje dziecko żyło wtedy 40 minut). Następna ciąża z wadą letalną, brakiem czaszki (z powodu mutacji w moich genach).
    Za dwa dni mam dni płodne i bardzo chcę rodzeństwa dla mojego syneczka, który sie udał zdrowy po roku diagnozy i mojego leczenia. Już tak bardzo się boję. Jestem przerażona. Przeszłam koszmar i boję się powtórki.

Musiałam.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda z tego co piszesz rozumiem że masz przy tym jakieś leczenie, na pewno jesteś pod opieką lekarza który zna Twoja historie...domyślam się jak bardzo się boisz, ściskam Cię mocno i wierzę że tym razem tak jak z Michałkiem też będzie dobrze ❤️

Magda33 lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Cola - gratuluje 😊 rosnijcie zdrowo 😊

Nynka - chciałabym aby te włosy zaczęły rosnąć. Najbardziej przerzedzenia widać z przodu zaraz nad czołem . W ogóle masakra. Teraz zaczęłam kręcić moje włosy bo mają tendencję, ale ten przód zawsze widać nawet na zdjęciu 😞. Wcierka polecona przez trychologa nie widzę aby coś dawała. Używałam już chyba wszystkiego 😂.

Napisz do mnie priv, wyslij zdjecie i napisz vo juz rpbilas😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, Mala Matylda rośnijcie duze i zdrowe i to samontyczy sie bobasow! Plec bez znaczenia😚

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda bardzo mi przykro,że tyle przeszłaś😢 Trzymam mocno kciuki za rodzeństwo dla Michałka, powodzenia.
    Pisz kiedy tylko będziesz miała potrzebę/chęć, czasami po prostu trzeba coś z siebie wyrzucić,żeby poczuć ulgę.

Magda33 lubi tę wiadomość

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zna się któraś może na kolderkach obciążeniowych?

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia - ja się nie znam, ale słyszałam , że to musi być odpowiednio dobrana przez terapeutę SI . I stosowanie od tak bez konsultacji może przynieść więcej szkody niż pożytku.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja terapeutka Si jest tak denna że jej dzisiaj podziękowałam i już nie pójdę do niej.
    A docisk mój syn potrzebuje i to duży, a kiedyś ktoś mi właśnie napomknął żeby mu kupić taka kołdrę i się właśnie zastanawiam nad nią.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia to spróbuj do jakiegoś innego się udać,bo to właśnie trzeba odpowiednio dobrać obciążenie i jak długo trzeba stosować.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, mogę Ci polecić terapeutkę SI do konsultacji online w razie czego

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina dzięki. Narazie spróbuję u mnie w okolicy,wole spotkania tradycyjne twarzą w twarz.

A o tą kołderke to zastanawiam się czy to wogole pomaga? Czy tylko jest to wyciąganie pieniędzy? Bo zasady doboru znam.

Wiecie co ćwiczę z moim młodym codziennie, aż mi się sere kraja jak widzę jaka trudność i ból sprawiają mu niektóre ćwiczenia,czasami nawet łzy mu lecą. Wtedy dopadaja mnie wyrzuty sumienia, że nie drążyłam tematu wcześniej, a dałam się zbyć lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 23:41

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia u nas w Bielsku polecają Magdalenę Hallala, ma gabinet terapii Tolek. Ja tam byłam że dwa razy z Adasiem na takich zajęciach ogólnorozwojowych jak był mały i fajna ta prowadząca. Ale na kolderkach obciążeniowych się nie znam więc nie pomogę :( robisz kawał dobrej roboty dla synka, lepiej późno niż wcale. Na pewno to zaprocentuje na przyszłość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbecia, też bym wolała na żywo 😉 co do samych kołder, wydaje mi się, że to ma sens.

Przy okazji podzielę się z Wami fajnym wpisem o ciężkich zabawkach. Moje koleżanki zrobiły swoim dzieciom, podobno zadowolone. Ja się ciągle zbieram do zrobienia.
    https://www.charezinska.pl/dlaczego-kazde-dziecko-powinno-miec-ciezka-maskotke/

Cola87, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam wam moje uratowane kurczątko,wykluło się w nocy.
    100fc1b2abd0.jpg

Cola87, jangwa_maua, kattalinna, pawojoszka, Nynka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia jakie słodkie 😍

‹‹ 2926 2927 2928 2929 2930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ