Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej
My po imprezie urodzinowej mam wrażenie, że szykowałam mini wesele
Tort moja duma, choć wiem, ze dużo do poprawki, 3 dni pracy, ale satysfakcja meeega
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2021, 11:34
Berbecia, kattalinna, Mała Matylda, Wowka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kattalina, jeśli chodzi pozyskanie ciężkiej zabawki bez nakładu pracy to myślę, że dla naszych dzieci sprawdziłyby się ograniczniki do drzwi wyglądające jak pluszaki. Jakiś czas temu widziałam coś takiego w Lidlu. W necie znalazłam tylko zdjęcie z oferty Biedronki, ale to stara gazetka:
Berbecia, nie rób sobie wyrzutów. Pytałaś pediatrę i zaufałaś specjaliście. Mając diagnozę sumienne pracujesz. Szukasz nowych rozwiązań. Robisz dokładnie to, co trzeba, choć bywa ciężko. Z czasem to przyniesie efekty.,
Niesforny kurczak wygląda uroczo😊
Majowa, piękna jubilatka i piękny tort!
Co wykorzystałaś do dekoracji - to bezy?
Cola, jak się czujesz?
Od kilku dni miałam wrażenie, że zaczynam czuć ruchy. Dzisiaj jestem już pewna, to takie niesamowite 🥰MajowaMamusia, Ninka83, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny za miłe słowa ☺ Dekoracja to lizaki bezowe z barwnikiem w żelu, najlepsze jest to że zrobiłam małe beziki do ozdoby na przód tortu i zapomniałam ich dać🙈 przypomniałam sobie dopiero wieczorem😂
Trochę poszperałam w Internecie i polecam przepisy z Akademii tortu. Stamtąd miałam przepis na biszkopt,który robi się z ubijanych całych jaj, bardzo fajny, wyrósł super i nie opadł i przepis na krem oreo i krem malinowy(przepyszny na pewno do niego wrócę).
Pomysł na tynk od Małej Matyldy☺ mleko skondensowane i masło plus barwnik. Najpierw chciałam inny tynk i dekoracje na górze zrobić tylkami, ale stwierdziłam, że spróbuję otynkowac na gładko🙉 haha jak widać nie wyszło, pędzelek poszedł w ruch i wyszły wzorki😁 Myślę, ze głównie dlatego, ze brak mi wprawy i że krem stał za długo i mi się juz potem bardzo ciągnął(Zuzie miał położyć spać tata, a ja miałam tynkowac, ale żeby nie było za dobrze,to akurat tego wieczoru Zuzia bardzo chciała, żebym to ja ją położyła spać, więc krem stał w misce trochę).
Mąż mi pomagał tynkować, bez niego efekt na pewno był by dużo gorszy.
Ogólnie to mi się spodobało i chętnie zrobiłbym raz na jakiś czas tort do kawy, zeby się szkolić, ale u mnie nie ma kto jeść. Mąż nie je słodyczy a ja muszę do lata zgubić trochę brzuszek, więc następny tort robię pewnie dopiero Zuzi na urodziny.Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mała Matylda ale Ci fajnie że już ruchy czujesz ☺️ ponoć w kolejnych ciążach szybciej się czuje. Ja dziś czuje się fatalnie, łeb mi pęka. Ale tak ogólnie to w miarę ok. Majowa po tym opisie tortu naprawdę ślinka cieknie 🤤😉
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejoo, czytam Was . Ale sama nic madrego nie mam do dodania.
Za to mam stres. Od kilku tygodbi młody zaczął sie jakac....kilka tygodni bylo tak ze bardzo mocno, pozniej bardzo malo. Teraz po lrostu każde słowo.
Konsultowalam z neurologopeda, na 90% rozwojowa nieplynnosc mowy. Ale moze Wy macie jakies doswiadczenie? -
Nynka Kattalina niedawno pisała, ze jej Ania się jąkała i samo przeszlo. Moj Henio też mial taki etap, bardzo się jąkął, ale w ogole nie zwracalismy na to uwagi i przeszlo. Teraz robi to naprawde rzadko, a gada non stop. Nie martw sie, nie zwracaj na to uwagi, na pewno przejdzie.
Nynka, kattalinna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Spóźnione sto lat dla Lili 😘 najlepszego 😊
Tort pierwsza klasa, śliczny. Ja to też łasuch, jadłabym 😄
Mała Matylda, super że już ruchy ❤ ja też poczułam pierwsze mniej więcej w podobnych tygodniach.
Ninka, jak to, już ząb? 😄 szybko 😄 moja się ślini popisowo strumieniami, ale jeszcze nie widzę żeby coś się przebijało.
Cola, jak tam? Co u Was?
Ninka83, MajowaMamusia, Mała Matylda lubią tę wiadomość