X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, tak ząb 😲 sama w szoku jestem, pierworodny miał 5 miesięcy gdy wyszedł mu pierwszy ale Józio jest szybszy 🤭
    Lada dzień wybije się drugi, bo już czuć go pod palcem. Teraz wszystko mi pasuje, bo ostatio już sie martwiłam co z nim...zielone, śluzowe kupy baaardzo obfite, wysypka, lekko podniesiona temperatura no i bezsenne noce nie wspomnę o potoku śliny ale nie sądziłam, że tak szyko. Zośka takie obiawy miala w 5 miesiacu a pierwszy ząb jak skończyła 8 miesiąc 😕

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem załamana. Mój Adaś co chwilę ma katar, ostatnio z kataru przeszło w zapalenie zatok, trzy dni był teraz w żłobku i znów katar...ja już nie mam sił, ryczeć mi się chce. Od początku stycznia do teraz byk 10 dni w żłobku :( 🤦

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, dokładnie jak Edwarda napisała, Ania się jąkała, w pewnym momencie bardzo mocno. Przeszło nagle. Po jakimś czasie znowu przez chwilę się pojawiło to jąkanie, ale już nie w takim nasileniu, ale również szybko poszło. Mowa poszła bardzo do przodu, wypowiedzi są coraz bardziej złożone. Także obserwuj, ale staraj się zachować spokój.

Nynka lubi tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje, ale jakoś brakuje czasu żeby się odezwać :p

Majowa, sto lat dla solenizantki, tort naprawdę piękny :)

Nina, gratulacje zabka :) Kacper ma już albo raczej dopiero 4 zeby i to mega śmiesznie bo ma dolne jedynki i kawałeczki górnych dwójek 😂

e47d4669a5c3.jpg

Pozdrawiamy 😘

Ninka83, Cola87, pawojoszka, Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajne chłopaki 😍
    Kacper goni Kamila, zaraz będzie taki duży jak brat 🤭
    A Józek ma już dwa zęby 🤭

Katy lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie Kacper już nosi rozmiar 80,a Kamil 98 :p

Kamil dziś zrobił pierwszy raz siku w plenerze, czekaliśmy na tramwaj i zostało nam dosłownie 3min, a Kamil mówi, że chce siku na nocniczek 🙊 No to szybko za przystanek, na szczęście nikogo nie było 😂

Zapomnialam się "pochwalić", że mnie mój pies ugryzł do tego stopnia, że jestem na antybiotyku i przez kilka dni jechałam na przeciwbolowych i nic ręka nie mogłam robić :/ Teraz już jest lepiej na szczęście.. Ogólnie mam wrażenie, że ten pies się zrobił jeszcze gorszy niż byl i już postawiliśmy na nim krzyżyk, będzie mieszkał na polu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 08:06

Ninka83, Nynka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, czas szybko biegnie, dolegliwości mijają i pojawiają się ruchy, też niedługo się doczekasz😊. W moim przypadku sprawdza się teza, że w kolejnej ciąży ruchy czuć szybciej. Z Zosią zaczęłam czuć w 17t2d. W obu przypadkach łożysko mam na przedniej ścianie, więc tu różnicy nie ma.
    Jak się czuje Adaś? Współczuję ciągłych chorób, szczególnie że w pierwszym trymestrze przydałoby się więcej czasu na odpoczynek.
    Masz już termin USG genetycznego?

Nynka, Zosia wiosną przez około tydzień lekko się jąkała. Trwało to krótko, było słabo nasilone i nigdy nie wróciło. Zupełnie nie mam wiedzy w tym temacie.

Józkowi gratuluję jednocześnie pierwszego i drugiego ząbka😉

Katy, słodcy chłopcy! Wzrok Kamilka sugeruje, że lepiej z nim nie zadzierać 😉

Nynka lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda Adaś już ok, od wczoraj poszedł do żłobka i jest masakra rano :( mąż mówi że wpada w histerię przy oddawaniu pani, dziś już zaczął płakać w domu i wołać mamusia nie chce do żłobka, pojechali a ja się poryczałam jak nigdy :( wczoraj go odebrałam i pani mówiła że on ma tylko poranki ciężkie, potem się bawi i jest ok. Jak się go pytam czy było fajnie w żłobku to mówi że tak i opowiada że co jadł i że spał, że kupe zrobił w żłobku🙈 ale rankami jestem załamana, tak źle chyba jeszcze nie było u nas. Na przełomie roku zmieniły się nam panie, została tylko jedna nasza bo z powodu pandemii jedna z placówek musieli zamknąć. Od początku stycznie był dwa tygodnie w żłobku. Wydaje mi się że to że mniej chodził ostatnio niż więcej bardzo źle podziałało plus że panie też zna krótko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 08:14

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już chyba zawsze będę się czymś martwić przy tych dzieciach 🙈 prenatalne mam 18.03 a 02.03 zwykła wizytę i się doczekać nie mogę bo ostatnio kropka widziałam prawie 4 tyg temu...mam nadzieję że wszystko u niego ok.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy chłopaki super, Kacper zaraz dogoni Kamila ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 08:14

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, widzę że Adaś pięknie się rozgadał😊. Niedawno martwiłaś się o jego rozwój mowy, a teraz synek opisuje Ci przebieg dnia w żłobku, super. Nieobecności na pewno wpływają na to jak wyglądają Wasze poranki. Wiem, że to trudne. Na szczęście z czasem będzie lepiej jeśli tylko Adasiowi uda się chodzić systematycznie. Zbliża się wiosna, więc choroby powinny odpuścić. Teraz najważniejsze, że w ciągu dnia miło spędza czas i sam jest zadowolony. Życzę Wam zdrówka.

Rozumiem, że już przebierasz nogami z niecierpliwości przed wizytą. Ten czas pomiędzy usg bardzo się ciągnie. Na szczęście teraz czekają Was dwa spotkania w krótkim czasie. Powodzenia😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 11:47

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Adaś się rozgadał ☺️ co prawda jeszcze pięknie zdaniami złożonymi nie mówi, jest dalej trochę do tyłu w stosunku do rowiesnikow. Ale coś tam zaczyna składać dwu trzy wyrazowe zdania. Wszystko powtórzy, dogadać się z nim spokojnie już można, lubi spiewać ☺️ więc mam nadzieję że nadrobi zaległości ;) Mała Matylda a Ty kiedy masz wizytę? Zosia wie że będzie miała mała siostrę?☺️

Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, że ruszył, teraz już z górki😊

Zosia jeszcze nie wie, dowie się po kolejnym USG na którym lekarz potwierdzi płeć. Wizytę u swojej pani doktor mam 9 marca, może się dopatrzy, a jeśli nie to 30 marca mam połówkowe. Ostatnio znajoma, której w 13 tygodniu powiedziano że będzie córka miesiąc później dowiedziała się że jednak syn🙄. Straszą mnie takie historie, sama już się nastawiłam na dziewczynkę, nie chcę Zosi robić zamętu więc poczekam na potwierdzenie. Poza tym gdy dowie się Zosia dowiedzą się wszyscy 🤪

A Wy kiedy chcecie powiedzieć Adasiowi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 13:31

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś wie że w brzuszku mamy jest dzidziuś. I dzidziusia chce i będzie się nim zajmował i karmil, ale nie chcę mieć mieć ani brata ani siostry 😂🙈🤷

kattalinna, Katy, Mała Matylda, Nynka lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach dziewczyny :)

Rok temu bylam w szpitalu i traciłam nadzieję, że dziś urodzę 😂 A jak potem ruszyło to znieczulenia nie zdążyłam dostać xd

Mała Matylda, kattalinna, Ninka83 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacperku, rośnij zdrowy i szczęśliwy😘

Cola, jakie to urocze😍

Zosia jest bardzo zainteresowana płcią, mówi kto jest dziewczynką, a kto chłopcem, z zabawkami włącznie. W środę musiałam określić płeć białego porcelanowego królika 🤪

Zosieńka uwielbia swoje zdjęcia z okresu niemowlęctwa, chociaż nie identyfikuje się z nimi. Uważa że to jakaś dzidzia, nie ona. Niedawno przy okazji oglądania zapytałam czy chciałaby abyśmy mieli takiego dzidziusia w domu, a ona z ekscytacją i na całe gardło że tak. Zapytałam co by robiła z taką małą dzidzią. Najpierw powiedziała że by ją nosiła i przytulała, a potem spojrzała na zabawki leżące akurat na szafce rtv i stwierdziła "dałabym jej lalkę i cymbałki... i puzzle... wszystko bym jej dała". Wzruszyło mnie to😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 10:38

kattalinna, Katy, Ninka83 lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wszystkiego najlepszego dla Kacperka 🥰 pokaż solenizanta☺️ Mała Matylda ale masz mądra i kochana ta Zosię 🥰 mam nadzieję że jak się dzieci urodzą to faktycznie będą tak ładnie się nimi opiekować 😂

Mała Matylda, Katy lubią tę wiadomość

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, też się zastanawiam jak te dobre chęci przełożą się na praktykę :P

Wiadomo, że będą lepsze i gorsze chwile, ale nie mogę się doczekać Zosi w roli starszej siostry.

Cola87 lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia jest kochana 🥰

Dziękuję za życzenia w imieniu Kacperka :)

f2c32f7f1cd7.jpg

Mała Matylda, Cola87, kattalinna, MajowaMamusia, pawojoszka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki śliczny, radosny królewicz 😍

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
‹‹ 2928 2929 2930 2931 2932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ