X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, tak ząb 😲 sama w szoku jestem, pierworodny miał 5 miesięcy gdy wyszedł mu pierwszy ale Józio jest szybszy 🤭
    Lada dzień wybije się drugi, bo już czuć go pod palcem. Teraz wszystko mi pasuje, bo ostatio już sie martwiłam co z nim...zielone, śluzowe kupy baaardzo obfite, wysypka, lekko podniesiona temperatura no i bezsenne noce nie wspomnę o potoku śliny ale nie sądziłam, że tak szyko. Zośka takie obiawy miala w 5 miesiacu a pierwszy ząb jak skończyła 8 miesiąc 😕

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem załamana. Mój Adaś co chwilę ma katar, ostatnio z kataru przeszło w zapalenie zatok, trzy dni był teraz w żłobku i znów katar...ja już nie mam sił, ryczeć mi się chce. Od początku stycznia do teraz byk 10 dni w żłobku :( 🤦

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, dokładnie jak Edwarda napisała, Ania się jąkała, w pewnym momencie bardzo mocno. Przeszło nagle. Po jakimś czasie znowu przez chwilę się pojawiło to jąkanie, ale już nie w takim nasileniu, ale również szybko poszło. Mowa poszła bardzo do przodu, wypowiedzi są coraz bardziej złożone. Także obserwuj, ale staraj się zachować spokój.

Nynka lubi tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje, ale jakoś brakuje czasu żeby się odezwać :p

Majowa, sto lat dla solenizantki, tort naprawdę piękny :)

Nina, gratulacje zabka :) Kacper ma już albo raczej dopiero 4 zeby i to mega śmiesznie bo ma dolne jedynki i kawałeczki górnych dwójek 😂

e47d4669a5c3.jpg

Pozdrawiamy 😘

Ninka83, Cola87, pawojoszka, Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajne chłopaki 😍
    Kacper goni Kamila, zaraz będzie taki duży jak brat 🤭
    A Józek ma już dwa zęby 🤭

Katy lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie Kacper już nosi rozmiar 80,a Kamil 98 :p

Kamil dziś zrobił pierwszy raz siku w plenerze, czekaliśmy na tramwaj i zostało nam dosłownie 3min, a Kamil mówi, że chce siku na nocniczek 🙊 No to szybko za przystanek, na szczęście nikogo nie było 😂

Zapomnialam się "pochwalić", że mnie mój pies ugryzł do tego stopnia, że jestem na antybiotyku i przez kilka dni jechałam na przeciwbolowych i nic ręka nie mogłam robić :/ Teraz już jest lepiej na szczęście.. Ogólnie mam wrażenie, że ten pies się zrobił jeszcze gorszy niż byl i już postawiliśmy na nim krzyżyk, będzie mieszkał na polu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 08:06

Ninka83, Nynka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, czas szybko biegnie, dolegliwości mijają i pojawiają się ruchy, też niedługo się doczekasz😊. W moim przypadku sprawdza się teza, że w kolejnej ciąży ruchy czuć szybciej. Z Zosią zaczęłam czuć w 17t2d. W obu przypadkach łożysko mam na przedniej ścianie, więc tu różnicy nie ma.
    Jak się czuje Adaś? Współczuję ciągłych chorób, szczególnie że w pierwszym trymestrze przydałoby się więcej czasu na odpoczynek.
    Masz już termin USG genetycznego?

Nynka, Zosia wiosną przez około tydzień lekko się jąkała. Trwało to krótko, było słabo nasilone i nigdy nie wróciło. Zupełnie nie mam wiedzy w tym temacie.

Józkowi gratuluję jednocześnie pierwszego i drugiego ząbka😉

Katy, słodcy chłopcy! Wzrok Kamilka sugeruje, że lepiej z nim nie zadzierać 😉

Nynka lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda Adaś już ok, od wczoraj poszedł do żłobka i jest masakra rano :( mąż mówi że wpada w histerię przy oddawaniu pani, dziś już zaczął płakać w domu i wołać mamusia nie chce do żłobka, pojechali a ja się poryczałam jak nigdy :( wczoraj go odebrałam i pani mówiła że on ma tylko poranki ciężkie, potem się bawi i jest ok. Jak się go pytam czy było fajnie w żłobku to mówi że tak i opowiada że co jadł i że spał, że kupe zrobił w żłobku🙈 ale rankami jestem załamana, tak źle chyba jeszcze nie było u nas. Na przełomie roku zmieniły się nam panie, została tylko jedna nasza bo z powodu pandemii jedna z placówek musieli zamknąć. Od początku stycznie był dwa tygodnie w żłobku. Wydaje mi się że to że mniej chodził ostatnio niż więcej bardzo źle podziałało plus że panie też zna krótko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 08:14

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już chyba zawsze będę się czymś martwić przy tych dzieciach 🙈 prenatalne mam 18.03 a 02.03 zwykła wizytę i się doczekać nie mogę bo ostatnio kropka widziałam prawie 4 tyg temu...mam nadzieję że wszystko u niego ok.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy chłopaki super, Kacper zaraz dogoni Kamila ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 08:14

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, widzę że Adaś pięknie się rozgadał😊. Niedawno martwiłaś się o jego rozwój mowy, a teraz synek opisuje Ci przebieg dnia w żłobku, super. Nieobecności na pewno wpływają na to jak wyglądają Wasze poranki. Wiem, że to trudne. Na szczęście z czasem będzie lepiej jeśli tylko Adasiowi uda się chodzić systematycznie. Zbliża się wiosna, więc choroby powinny odpuścić. Teraz najważniejsze, że w ciągu dnia miło spędza czas i sam jest zadowolony. Życzę Wam zdrówka.

Rozumiem, że już przebierasz nogami z niecierpliwości przed wizytą. Ten czas pomiędzy usg bardzo się ciągnie. Na szczęście teraz czekają Was dwa spotkania w krótkim czasie. Powodzenia😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 11:47

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Adaś się rozgadał ☺️ co prawda jeszcze pięknie zdaniami złożonymi nie mówi, jest dalej trochę do tyłu w stosunku do rowiesnikow. Ale coś tam zaczyna składać dwu trzy wyrazowe zdania. Wszystko powtórzy, dogadać się z nim spokojnie już można, lubi spiewać ☺️ więc mam nadzieję że nadrobi zaległości ;) Mała Matylda a Ty kiedy masz wizytę? Zosia wie że będzie miała mała siostrę?☺️

Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, że ruszył, teraz już z górki😊

Zosia jeszcze nie wie, dowie się po kolejnym USG na którym lekarz potwierdzi płeć. Wizytę u swojej pani doktor mam 9 marca, może się dopatrzy, a jeśli nie to 30 marca mam połówkowe. Ostatnio znajoma, której w 13 tygodniu powiedziano że będzie córka miesiąc później dowiedziała się że jednak syn🙄. Straszą mnie takie historie, sama już się nastawiłam na dziewczynkę, nie chcę Zosi robić zamętu więc poczekam na potwierdzenie. Poza tym gdy dowie się Zosia dowiedzą się wszyscy 🤪

A Wy kiedy chcecie powiedzieć Adasiowi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 13:31

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś wie że w brzuszku mamy jest dzidziuś. I dzidziusia chce i będzie się nim zajmował i karmil, ale nie chcę mieć mieć ani brata ani siostry 😂🙈🤷

kattalinna, Katy, Mała Matylda, Nynka lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach dziewczyny :)

Rok temu bylam w szpitalu i traciłam nadzieję, że dziś urodzę 😂 A jak potem ruszyło to znieczulenia nie zdążyłam dostać xd

Mała Matylda, kattalinna, Ninka83 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacperku, rośnij zdrowy i szczęśliwy😘

Cola, jakie to urocze😍

Zosia jest bardzo zainteresowana płcią, mówi kto jest dziewczynką, a kto chłopcem, z zabawkami włącznie. W środę musiałam określić płeć białego porcelanowego królika 🤪

Zosieńka uwielbia swoje zdjęcia z okresu niemowlęctwa, chociaż nie identyfikuje się z nimi. Uważa że to jakaś dzidzia, nie ona. Niedawno przy okazji oglądania zapytałam czy chciałaby abyśmy mieli takiego dzidziusia w domu, a ona z ekscytacją i na całe gardło że tak. Zapytałam co by robiła z taką małą dzidzią. Najpierw powiedziała że by ją nosiła i przytulała, a potem spojrzała na zabawki leżące akurat na szafce rtv i stwierdziła "dałabym jej lalkę i cymbałki... i puzzle... wszystko bym jej dała". Wzruszyło mnie to😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 10:38

kattalinna, Katy, Ninka83 lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wszystkiego najlepszego dla Kacperka 🥰 pokaż solenizanta☺️ Mała Matylda ale masz mądra i kochana ta Zosię 🥰 mam nadzieję że jak się dzieci urodzą to faktycznie będą tak ładnie się nimi opiekować 😂

Mała Matylda, Katy lubią tę wiadomość

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, też się zastanawiam jak te dobre chęci przełożą się na praktykę :P

Wiadomo, że będą lepsze i gorsze chwile, ale nie mogę się doczekać Zosi w roli starszej siostry.

Cola87 lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia jest kochana 🥰

Dziękuję za życzenia w imieniu Kacperka :)

f2c32f7f1cd7.jpg

Mała Matylda, Cola87, kattalinna, MajowaMamusia, pawojoszka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki śliczny, radosny królewicz 😍

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
‹‹ 2928 2929 2930 2931 2932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ