X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałem że bułka pszenna w ogóle odpada 🤔 pewnie na każdego też coś działa. Będę testować 😁 dzięki dziewczyny!

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak dziewczyny piszą, jedzenie przed snem jest ważne, żeby nie było za dużej przerwy bo od tego też cukier rośnie. Ja na początku mierzyłam cukier milion razy dziennie, żeby właśnie wytresować co mi podwyższa, a co nie. Ogólnie też tylko i aż problem miałam z tą na czczo. Po posiłkach, czego bym nie zjadła był idealny. Mam nadzieję, że trafisz Cola na fajnego diabetologa. Mój mnie uspokoił, wszystko na spokojnie wyjaśnił. Na koniec trafiłam do innej babeczki i też była super.

Cola87 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci Cola tak przy synu nie mogłam jeść pizzy po jednym kawałku cukry szły w kosmos, a przy córce mogłam zjeść pizze hamburgera kebaba i było wszystko ok

kattalinna lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój diabetolog na dzień dobry powiedział: nie chodzi o to, żeby nie jeść, tylko wiedzieć co 😉

preg.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ☺️ narażone testuje na własną rękę, dziś niestety dalej glukoza na czczo za wysoka, mimo że zjadłam o 23 trochę jogurtu naturalnego, po posiłkach ok. Zobaczymy jak będzie jutro ☺️ a za tydzień diabetolog więc może też coś podpowie.

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To spróbuj jeszcze pokombinować z godzinami (troszkę wcześniej) i dołożyć coś jeszcze do jedzenia.

A i jeszcze regularnie trzeba jeść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2021, 23:41

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia wczoraj zjadłam tylko kolację po 19, a dziś cukier 92 na czczo :/ po kolacji wczoraj miałam 85. Już nic nie jadłam bo normalnie koło 21 chodzę spać. Ten jogurt dzień wcześniej o 23 jadłam na siłę jak poszłam siku i się przebudziłem, ale też nic nie dał. Może dziś sproboje jakąś mini kanapkę przed snem o 21. Muszę kombinować, bo na razie na czczo cały czas za wysoko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Witam się po bardzo długim czasie. Wcześniej byłam ty jako kwiatkowa. Jestem w ciąży z drugim dzieckiem. Staraliśmy się rok. Tutaj gdzie jesteśmy zaczynaja coś działać dopiero po roku. Udałam się do ginekologa. Przebadano mnie i zalecono badania w drugim dniu miesiączki. Miesiączka jednak nie przyszła :) Będę listopadowa mama 2021

Berbecia, Mała Matylda, kattalinna, Katy, pawojoszka lubią tę wiadomość

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa gratuluję!

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kwiatkowa, miło Cię widzieć. Myślałam niedawno o Tobie i jeszcze kilku dziewczynach, które nam się zgubiły 😉.
    Gratuluję ciąży! Wiedzę, że druga połowa roku będzie obfitowała w rodzeństwo dla naszych "majowych" dzieci😊. Jak się czujesz? W którym jesteś tygodniu?
    Co słychać u Ciebie i Patryczka?

Cola, jak sobie radzisz na diecie?

U nas słabszy czas. Ja znowu jestem chora. Mam zapalenie zatok, źle się czuję. Złożyliśmy odwołanie do przedszkoli, wczoraj mąż poszedł zanieść dokumenty. Z jednego przyszła odpowiedź odmowna jeszcze zanim wrócił 🤦. To było jedyne, w którym zwolniło się miejsce po ogłoszeniu listy dzieci zakwalifikowanych, więc czekamy na rekrutację uzupełniającą w czerwcu. Zosia miała chodzić do żłobka tylko do końca maja, ale zdecydowaliśmy, że zostanie co najmniej do końca sierpnia, a jeśli w rekrutacji uzupełniaiacej dostaniemy miejsce daleko od domu to także na kolejny rok. Jej żłobek jest w sąsiednim bloku, a w naszym bloku od września otwierają grupy przedszkolne. Jesteśmy zadowoleni z opieki, z lokalizacji oczywiście też😉, jedynie cena budzi obiekcje.

Kattalinna, jak tam u Was wyniki rekrutacji - Ania dostała się tam gdzie chciałaś?

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, gratuluję! Fajnie, że do nas zajrzałaś z dobrą wiadomością 😃

Mała Matylda, współczuję choroby ☹️ ta pogoda jest koszmarna...

Co do przedszkola, to dostaliśmy się do przedszkola trzeciego wyboru. W sumie nic o nim nie wiemy, poza tym, że jest w połowie drogi do żłobka, a to już super 😉 no i najważniejsze, dostał się tam też ulubiony kolega Ani, a to ważniejsze niż lokalizacja i cała reszta. Skladalysmy z koleżanką do tych samych placówek z nadzieją, że trafią w jedno miejsce i się udało 😃 odwoływać się raczej nie będziemy, ale jeśli się znajdą dwa miejsca na zamianę to chętnie. Chociaż to brzmi jak wygrana w lotto...

Mała Matylda lubi tę wiadomość

preg.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kwiatkowa :)

Kamil dostał się do przedszkola na szczęście :)

Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, Katy, gratuluję miejsc w przedszkolach. Przyznaję się też do zazdrości 😂

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda na diecie całkiem ok, na razie przynajmniej ;) po posiłkach cukry piękne, ale na czczo co bym nie jadł i nie robiła to 92, raz 94 cukier :( zobaczę co mi diabetolog powie na to we wtorek. A dziś może uda się podejrzeć dzidziusia, tak dodatkowo 😉
    Gratuluję miejsc w przedszkolach ☺️ a tym co się nie udało życzę żeby odwołania dalej jednak radę. Swoją drogą Mała Matylda strasznie szybko odmowa przyszła do Was 🤔🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 07:30

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pytanie z innej beczki, ma któraś z Was lidlomixa i może napisać mi opinie na jego temat. Bo się mozno zastanawiam, termomixa nie kupię,mnie dam aż tyle kasy. Za bardzo się boje że będzie stał i się kurzył ;p

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, podobno TM jest taki super, że nie ma szans na kurzenie się 😉 JS potwierdzi pewnie 😉 lidlomixy mają całkiem ok opinie. Póki nie porówna się ich do TM 😉

Powodzenia na podglądaniu 😃

preg.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina właśnie mamy znajomych co mają termomoxa, drudzy lidlomixa i zadowoleni wszyscy. No i tak się zastanawiam...może jeszcze znajdzie się jakiś użytkownik tutaj, im więcej opinii dla mnie tym lepiej 😉 dostałam ostatnio dodatkowe pieniążki i chce je mądrze wykorzystać 😉

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kilkoro znajomych z TM, wszyscy polecają 😉

Cola87 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na podglądzie ☺️ wszystko ok, dziewczynka duża bo 6 dni większa niż z om. 246g🥰 chyba do brata będzie podobna bo on też zawsze większy był ;)

kattalinna, Kurzalapka, Katy, Wowka, pawojoszka, Mała Matylda, Magda33 lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, super ❤️ a masz jakieś zdjęcie? Zresztą, obojga bo wieki Adasia nie widziałam

preg.png
‹‹ 2941 2942 2943 2944 2945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ