X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Anusias Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Spróbuję j.S. dzięki.

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusias, będzie dobrze, nie bój się. Mi dwóch lekarzy powiedziało, że ryzyko poronienia nie wzrasta przez amniopunkcje. W tych statystykach powikłań podaje się wszystko, więc też ciążę, które nie utrzymalyby się z powodu wad, nie zostały stracone przez badanie. W poradni, gdzie robiłam powiedziano mi, że praktycznie nigdy nie zdarzyło się, żeby kobieta miała powikłania po zabiegu u tego lekarzalekarz od co najmniej 5 lat, on ma 30 lat doświadczenia w różnych placowkach. Bądź dobrej myśli, oni to robią rutynowo, nic Wam się złego nie stanie. Przede mną były dwie pacjentki na to samo badanie, po mnie pewnie też kilka, a on to robi dwa razy w tygodniu. Dużo kobiet je wykonuje i jest dobrze. Uszy do góry!

Anusias lubi tę wiadomość

• Anusias Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Sami za słowa otuchy :)

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktos z Was wymiotuje? Ja dzisiaj umieram, co godzinę latam do ubikacji i ledwo żyje... no tragedia jakaś.. macie sposoby jakies ? Mnie nawet po wodzie cofa.. tragedia ledwo żyje

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti, nie ma uniwersalnego sposobu, niestety, poza lekami jak jest bardzo źle. Niektórym pomagają małe łyki coli, innym migdały, imbir, cytryna, skórka od chleba, częste jedzenie małych porcji, trzeba samemu sprawdzić, niestety.. Jeżeli będzie tak źle przez dłuższy okres, nie unikniesz wizyty w szpitalu/u lekarza, bo grozi Ci odwodnienie.
    Mam nadzieję, że minie. Ja też mam takie pojedyńcze, gorsze, dni.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zeby nawet po wodzie mnie meczylo? Kilka minut i lecialam do ubikacji... odwodnienie to chwila moment jak tak będzie... Ledwo żyję

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, zdarza się niektórym. Przykro mi.. Może powinnaś się zgłosić na IP już jutro, jeżeli nic się nie zmieni, dla bezpieczeństwa?

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Czy ktos z Was wymiotuje? Ja dzisiaj umieram, co godzinę latam do ubikacji i ledwo żyje... no tragedia jakaś.. macie sposoby jakies ? Mnie nawet po wodzie cofa.. tragedia ledwo żyje

Doti to co Ty jeszcze w domu robisz? Mialam to samo i czopki na wymioty i do tego tabletki i w koncu moglam funkcjonowac. Takie wymioty sa niebezpieczne i jak po czopkach nie mijaja to u mnie gin do szpitala juz wysyla na kroplowki.

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalam do gina i czekam az mo odpowie... nie mam ochoty na IP jechać tyn bardziej ze mam małe dziecko w domu.. masakra

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Anula1981 Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójnamama ja 150 to dla gina płaciłam a laboratorium też swój rachunek wystawiło. Więc nie wszędzie jest tak samo.

PodwojnaMamaWdwupaku lubi tę wiadomość

xnw4vfxm5eizkx16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti a moze zadzwon na IP i powiedz o co chodzi i spytaj czy ktosby Ci wypisal recepte na czopki. Moja siostra w szpitalu wlasnie dostala recepte na Torecan.

• Anula1981 Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti a może to po prostu wirus, jelitowka czy jak to się zwie

xnw4vfxm5eizkx16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula tak ginowi sie placi osobno i do labu to tylko swiadczy o tym ze Twoj gin bierze wiecej. Tak samo jak wiele kobiet placi dodatkowo za USG prenatalne do tego a nie ktore nic ale to zalezy w jakiej kasie ubezpieczeniowej sie jest. Ja mam prywatne ubezpieczenie i nie place nic. Tak samo za kazde usg na kazdej wizycie a wielw kobiet doplacac musi po min. 150€

A druga sprawa ze nawet placac u nas za Nifty nie mozemy tego porownywac do cen w Polsce bo w Pl ponad 2000 zl to nie ktorzy nie maja nawet takiej pensji miesiecznej a tutaj 3 dni pracy w dobrym zawodzie i masz zarobione na badania i tutaj 650€ to tak jakby bylo w Pl 650zl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 19:01

• Feeva Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sami wrote:
    Feeva,na której ścianie masz łożysko? Bardzo czekam na takie wyraźne ruchy małego, ale ciągle tylko bąbelki,smyrania i rybki, już bardziej wyraźne,ale to ciągle nie są kopniaki ;) mam na przedniej ścianie, pewnie to przez to...

Ja mam na tylnej ścianie, dlatego tak wyraźnie już mogę czuć ruchy :) nawet teraz czuje jak się wierci i wymachuje kończynami :D widzę normalnie jak i się brzuch rusza w miejscu gdzie kopie. Zawsze robi sie bardziej aktywna na wieczór, może dlatego ze wieczorami dużo rozmawiamy z moim, słyszy nasze głosy i daje znać ze tez chce wziąć udział w rozmowie :D Wczoraj kopała mnie dopiero jak T położył rękę nabrzuchu - tak jakby go czuła? :) Jak mu w dłoń kopa zasadziła to się smialam ze chciała sie z nim przywitać :D

Ja nie wgłębiałam sie w swoje wyniki, mam znikome ryzyko wad wiec na tym poprzestałam. Współczuje Wam tych zmartwień i stresu, domyślam sie jakie to beznadziejne :/ Ale zobaczycie bedzie wszystko dobrze <3

Co do wymiotów to nie pomogę, mnie bardziej męczyły nudności, wymioty tylko z rana. Kilka razy tylko mi sie zdarzyło walić pawia do popołudnia.
    Jak Cię tak trzyma to może warto udać się na IP pod kroplówkę , żebyś się nie odwodnila tylko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 19:08

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, zazdroszcze, ja tez bym chciala juz poczuc ruchy :D

Podwojnamama, w jakiej kasie jestes ubezpieczona? Ja w DAK-u i slyszalam, ze oni doplacaja do badan prenatalnych, tzn ze jakas czesc zwracaja bo teraz jest jakas akcja, ale nie wiem jak to jest w praktyce, bo z tego nie korzystalam.
    Edit; dobra doczytalam, ze masz prywatne ubezpieczenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 19:23

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva to ja tam samo czuje mocno ruchy i to dla mnie mega szok bo w poprzednich ciazach takich rochow nie czulam nawet w 20 tygodniu ;)

J.S ja w IKK jestem i wlasnie zawsze zalezalo mi na ubezpieczeniu takim zeby zadnych rachunkow nie wysylac. Nie czekac na zwrot kasy itp. I ja swego czasu bardzo duzo po specjalistach biegalam i mialam od razu wyszczegolnione badania itp. Jakie sie naleza i zeby jak robilam to ani centa nie doplacalam a wyszlo prawie 5000€ takze cos za cos. Placi sie troszke ale plusy tego tez sa.

A sprobuj napisac emaila do swojej ubezpieczalni o te badania. Na bank odpisza jak to wyglada. Jezeli moga zwrocic jakas czesc to warto skorzystac :)

• J.S Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama, ja robilam badania w Polsce, takze watpie aby mi zwrocili, chociaz zakaz pracy mam wystawiony przez polskiego lekarza i nie ma z tym zadnego problemu. Moglabym sprobowac, ale to w zasadzie bylo jakis czas temu i watpie, aby prawie 4 tygodnie wstecz zwracali, jednakze masz racje - mnie ubezpieczal pracodawca, mialam do wyboru dwie ubezpieczalnie, z tego co wiem alurat kilka usg jest bezplatnych a reszta platne, ale jesli ktos ze tak powiem „siedzi” w tym temacie, leczy sie w Niemczech, to rzeczywiscie lepiej doplacic do ubezpieczenia, bo to wazne aby nie czekac na zwrot kasy.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wracając do pappy to jakie wartości pappy i bety są prawidłowe? Podajecieie tu jakieś liczby ale to dla mnie czarna magia. Jutro odbieram wynik pappy i mam mega stresa po tym co tu przeczytałam :( Mam hashimoto, do wczoraj brałam steryd, biorę acard cały czas. Myślicie, że to też może wpływać na wynik pappy? Boję się jak nie wiem co, ale usg wyszło w normie, skorygować ryzyko niskie.

zem3df9hunlqvfmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Dziewczyny a wracając do pappy to jakie wartości pappy i bety są prawidłowe? Podajecieie tu jakieś liczby ale to dla mnie czarna magia. Jutro odbieram wynik pappy i mam mega stresa po tym co tu przeczytałam :( Mam hashimoto, do wczoraj brałam steryd, biorę acard cały czas. Myślicie, że to też może wpływać na wynik pappy? Boję się jak nie wiem co, ale usg wyszło w normie, skorygować ryzyko niskie.

Doskonale pytanie. Nigdzie nie mogę znaleźć norm białka Pappa i HCG. W moim badaniach nie podano żadnych norm. W internecie też nie mogę znaleźć.

• amygdala Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Doskonale pytanie. Nigdzie nie mogę znaleźć norm białka Pappa i HCG. W moim badaniach nie podano żadnych norm. W internecie też nie mogę znaleźć.

To po czym wnioskujecie, że jest dobrze lub źle?

zem3df9hunlqvfmi.png
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ