X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wyniki:
    wolna beta HCG O,502 Mom
    Pappa 0,539 Mom

Skorygowane ryzyko trisomi:
    21 1:3106
    18 1:3540
    13 1:17094

Myślicie, że wynik jest ok? Ryzyka niskie tylko nie wiem czy ta biochemia jest w porządku?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala, najlepiej zapytaj lekarza. On zna Twoją historię i będzie potrafił najlepiej zinterpretować wyniki. To co widać czarno na białym to niskie ryzyko tych trzech wad u dziecka :)

Mała Matylda, brzuszek masz zgrabniutki, faktycznie widać już tę różnicę :-) Lada chwila poczujesz ten "słodki ciężar" ;-)

Asix ja przy przeziębieniu ratowałam się paracetamolem, inhalacjami i tantum verde do gardła. Na szczęście pomogło.

Jagna <3 15.04.2018
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam za opinie dotyczace wagi dzidziusia. Ja sie uspokajam faktem że lekarz powiedział by mi ze dziecko jest za chude a poza tym to gdyby było coś nie tak to chyba byłby problem z sercem i z wzrastaniem malucha na długość. A mój sobie ładnie rośnie. Zresztą naprawdę mam dość wyszukiwania sobie zmartwień. Dziecko go czuje, ja to czuje, otoczenie to czuje
    Jest mi tylko czasem przykro ze niektórzy bliscy kiedy mówię o obawach jakie mam kwotuja moje słowa ,, wymyslasz sobie na siłę, szukasz na siłę". Szkoda ze nie wiedza ze taka postawą oceniajaca sprawiaja ze odechciewa mi się zwiezen na przyszłość i kiedy następnym razem ktoś zapyta odpowiem ,, tak jasne wszystko gra". Niestety ostatnio zawodze sie na ludziach, oddalam od ludzi... Nawet moj mąż stwierdził ostatnio ze ja nie lubie ludzi. A to nie do konca prawda. Po prostu stałam sie wyczulona na pewne postawy i prościej mi zrobić przykrość. Nie wiem czy to efekt przewrazliwienia w ciąży czy mojego charakteru ale naprawde czasem wolałabym sie odizolowac od innych. Po prostu chyba jestem zmeczona ze w naszym zyciu brakuje miejsca na samotność:) hmm ale mam rozkminy. Masakra ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak
    najedzony głodnego nie zrozumie...
    mi też jest przykro słuchać że trzeba umiar zachować...a co ja robię? na własne życzenie maltretuję się myślami?
    więc rzeczywiście lepiej ludzi unikać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Asix Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMarysia właśnie zaopatrzylam się w tantum verde oby pomogło bo w czwartek idę na bal z męża pracy wiec musze się dobrze czuć ☺

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMarysia wrote:
    Amygdala, najlepiej zapytaj lekarza. On zna Twoją historię i będzie potrafił najlepiej zinterpretować wyniki. To co widać czarno na białym to niskie ryzyko tych trzech wad u dziecka :)

Mała Matylda, brzuszek masz zgrabniutki, faktycznie widać już tę różnicę :-) Lada chwila poczujesz ten "słodki ciężar" ;-)

Asix ja przy przeziębieniu ratowałam się paracetamolem, inhalacjami i tantum verde do gardła. Na szczęście pomogło.
    Oczywiście, że zapytam lekarza ale wizyta dopiero za 2 tyg. Ważne ze ryzyko nie jest wysokie :-)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sprzed kilku chwil wysylam Wam dobre wiruski z moja 14cm i 232g corcia ❤ bedzie dobrze i Wasze malenstwa beda zdrowe :*

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce7e65b6ca6b.gif

Katka., Fatalita, Mała Matylda, Asix, jangwa_maua, J.S, kelegena, Kropka88, Kira91, Witch15, Lukrecja, Hoope, malwka08, kattalinna lubią tę wiadomość

• Katka. Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMamaWdwupaku wrote:
    Dziewczyny sprzed kilku chwil wysylam Wam dobre wiruski z moja 14cm i 232g corcia ❤ bedzie dobrze i Wasze malenstwa beda zdrowe :*

słodka <3

PodwojnaMamaWdwupaku lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMamaWdwupaku wrote:

Szkoda, że nie można serduszka dać, zamiast "lubię" <3 <3 <3
    Ślicznusia

Kira91, PodwojnaMamaWdwupaku lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Asix Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodko. Pewnie ze będzie dobrze. Musi być!

PodwojnaMamaWdwupaku lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala proponuje ci sie nie zaglebiac w to, bo ja wczoraj pomimo ze ryzyko mam bardzo niskie zaczelam wnikliwie analizowac moje wyniki biochemii i to wszystko bez sensu, nie jestesmy lekarzami, a tak mozna sobie gdybac. Mi lekarz powiedzial ze jest dobrze, ryzyko niskie - nic wiecej mi nie potrzeba. Ty takze masz niskie ryzyko, wiec spij spokojnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 13:04

PodwojnaMamaWdwupaku, amygdala lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala proponuje ci sie nie zaglebiac w to, bo ja wczoraj pomimo ze ryzyko mam bardzo niskie zaczelam wbijliwie analizowac moje wyniki biochemii i to wszystko bez sensu, nie jestesmy lekarzami, a tak mozna sobie gdybac. Mi lekarz powiedzial ze jest dobrze, ryzyko niskie - nic wiecej mi nie potrzeba. Ty takze masz niskie ryzyko, wiec spij spokojnie :)

PodwojnaMama, cud dziewczynka

Sorki ale dwa posty mi sie wkleilly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 13:05

amygdala lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Anula1981 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już w domu. Najpierw lekarka dokładnie wszystko sprawdziłam na usg i powiedziała, że wszystko jest idealne, że z samego usg nie widać aby było chore. A później zrobiła amniopunkcje. Nie jest źle, uklucie jak przy pobraniu krwi,jedynie nie przyjemne gdy pęcherz przebijała, ale to nic nie boli. Wszystko trwało może z 15 sekund. Jutro będą dzwonić ze wstępnym wynikiem a całość do dwóch tygodni będzie.

PodwojnaMamaWdwupaku, kamciaelcia, Witch15, Kropka88, Anusias, Hoope, amygdala, MysiaMarysia, Fermina, Katka. lubią tę wiadomość

xnw4vfxm5eizkx16.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Nie bylo mnie tu kilka dni I mysle ze juz Was nie nadrobie ;) zescie nabazgraly ;D mam nadzieje ze wszystko u Was gra :)
    Milego tygoodniaaa :)
    Ps. Moj Maz dzis dostal wymarzony awans. A co tam, pochwale sie ;D

Fermina, Katka. lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula, to wspaniała informacja, że usg wygląda tak dobrze :)
    Bardzo się cieszę, że badanie poszło bez problemu, teraz trzymam kciuki za wyniki. Mocno wierzę, że będą równie pomyślne :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula musi być dobrze.
    Kira gratulacje dla męża przyda się awans bo będzie na co wydawać.

Ja w weekend me dziecię pobujałam na koncercie a za dwa tygodnie kolejne. Hoduje małego rockmena haha. Jeśli słyszy to chyba sie mu podobało bo żadnych ruchów nie wyczułam albo słodko spał . Bo pierworodny dostawał wariacji jak szłam do kościoła i były organy . Nie wiem czy takie wibracje mu się nie podobały ale mi aż słabo było .

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzieki tym problemom mam prztnajmniej porzadek w domu, wszystko wyprasowane lacznie z posciela a w pracy zadnych zaleglosci. Musze miec zajecie zeby nie myslec. Ale teraz czekam w sądzie na rozprawe i z nudow znowu czytam o wszystkich chorobach swiata.

Gratuje slicznych i zdrowych dzieciaczkow:)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Anusias Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Anula :) ja jestem umówiona na 13:30 na poniedziałek. Super, że już jutro wyniki. U mnie okres 3-4 tygodni po padaniu.

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
  • klaudyna27 Znajoma

Wysłany: 27 listopada 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;) nadrobiłam własnie teraz zaleglosci w czytaniu , trzymam kciuki za te, ktore maja badania,czekają na wyniki ,czy dzis maja wizyty :)

Dziewczyny, mam mega boleści w krzyzu ,(kość ogonowa),ciezko mi zlokalizować bol ,generalnie PUPA ;d do tego stopnia ,ze nie moge się podniesc , obrocic na łozku , bardziej boli mnie prawa strona . Ma tak któras z Was?:)Jakiś sposob , jak się pozbyć... dzis mam 15 tydzien i 5 dzien ,brzuszek się pojawił, jest taka piłeczka , ruchow jeszcze nie czuje :)

klaudyna27
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusias
    w jakim miescie sie umawiałas?
    ze szpitalem czy z poradnia ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ