X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś lekarka też sprawdziła wszystkie organy, nie wiem czy tak jak na polowkowych, bo nie mam doświadczenia, ale pokazywała mi co gdzie jest, łącznie z przejechaniem USG na całej długości po wszystkich czterech kończynach, myślę że jest szansa na zrobienie takiego badania wcześniej.

J.S. my to chyba mamy bliźniaki bo widzę, że problemy cały czas podobne. ;) Poczekam do połówkowych ale też się pocieszam tym, że są Maluchy, które się mało ruszają w brzuchu po prostu.

Jestem też już po wizycie u proktologa. Ogólnie polecam, jak się ma jakiekolwiek wątpliwości. Doktor był przemiły i bardzo delikatny, uspokoił mnie, że "dramatu nie ma" ;) leki przepisał ziołowe, bo ciąża i powiedział, że powinno się poprawić dość szybko. Bardzo się cieszę, że byłam.

Teraz tylko do pracy oddać zwolnienie i mogę się spokojnie cieszyć z synka. :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Nie chodzi o polowkowe tylko o to że każda następna wizyta po połowie ciąży będzie już droższa.. Bywa tak? Bo mnie zatkało, szczerze mówiąc..

Fermina babkom się na mózg ciąża rzuciła, trzeba wyraźnie i wielkimi literami XD XD

Tak podejrzewałam, że jesteś jakimś fake kontem, wydało się! Ale masz taką samą długość szyjki jak ja, to mnie rozmiękczyło, co za jedność szyjek :D

Fermina lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mierzyl, sprawdzal serce, ale powiedzial ze dokladne badania wykonamy podczas polowkowych jak malec bedzie wiekszy. Podobno lepiej sie wykonuje te badanie troche pozniej, bo rzekomo lepiej widac, tak czytalam u mamyginekolog.

Fermina i do tego chlopcy ;) Moj od poczatku malo sie ruszal i tak mu pozostalo, ale nie przeszkodzilo to, aby spac wygietym w luk, az lekarz mowil ze niezly akrobata nam rosnie. Mam nadzieje ze na polowkowym pomacha chociaz mamie, bo jakis leniuszek sie trafil, ale smieje sie ze po moim, bo on jest taki powolny haha :D Najwazniejsze, ze dobrze sie rozwijaja. Nie martw sie, ja mysle ze wszystko jest w najlepszym porzadku, bo widzimy je tylko przez chwile a nie wiadomo co robia, gdy ich nie podgladamy. Lekarz na pewno by powiedzial, gdyby cos bylo nie tak.
    Super ze wizyta u proktologa udana. Oby twoj problem zanikl.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina - sen Męża, super :D Mój też ma czasem jakieś krzywe akcje. Czasem mnie budzi w nocy i mówi do mnie jakieś głupoty (normalnie jakby nie spał), a jak się go zapytam "CO?!?!?!?" to patrzy, patrzy, plask na poduszkę i śpi jak zabity, a mi znaki zapytania wirują wokół głowy :D

Współczuję, że luby do 20 w Wigilię :/ Ja za to będę sama praktycznie w Sylwestra siedzieć, bo mój Mąż oprócz tego, że pracuje na co dzień w firmie plandekarskiej, to ma z ojcem swoje taxi i już mają tyle zamówień na sylwestra, że hoho. Więc pewnie w domu będzie tylko na 5 minut na 00:00. Eh, narobię sobie żarcia i będę siedzieć i spędzać Sylwestra z tv, tylko to mi pozostało :)

Co do ruchów dzieciołka, to czytałam, że 20h w ciągu dnia śpi, a tylko 4harcuje, ale też nie zawsze :) Widocznie macie bardzo spokojne dzieci i nie chce im sie urządzać fikołków jak moja Mania :D

Co do zmiany lekarza - nie zastanawiałabym się długo. Skoro już wcześniej było coś nie tak, to nie warto się męczyć. Jest tyle fajnych lekarzy wokół.
    Ja mam wyrzuty sumienia, bo ostatnio wieszałam psy na moim ginie, wtedy co tak mnie te bóle pachwinowe męczyły, bo dzwoniłam do niego i pisałam sms. Oddzwonił, strasznie przepraszał, ale mu się telefon pieprzy. Grunt, że oddzwonił, bo mu się wyświetliło dopiero 2 dni później, że próbowałam się z nim skontaktować :)

Ja prenatalne i połówkowe mam nie u swojego gina, tylko u innego w Warszawie na Pradze. Płacę 220zł i mam właśnie usg 2d i 4d + kolorowy Doppler, bardzo długo ostatnio słuchał serduszka i przepływu krwi żyłach :) + masa zdjęć i film z całego usg na dwóch płytach. Dodatkowo jest przesympatycznym człowiekiem, bardzo delikatnym :) Jestem nim zachwycona.
    Nie mogę się doczekać już tego 21.12 :) Tylko masakra jest, bo mam dopiero na 16:40, a to okres przedświąteczny, dodatkowo godziny szczytu, więc WWA będzie pewnie zawalona i będzie trzeba wyjechać ze 2h wcześniej :)

Ja właśnie gotuję zacierkową zupkę, mniam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 15:13

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Fermina - sen Męża, super :D Mój też ma czasem jakieś krzywe akcje. Czasem mnie budzi w nocy i mówi do mnie jakieś głupoty (normalnie jakby nie spał), a jak się go zapytam "CO?!?!?!?" to patrzy, patrzy, plask na poduszkę i śpi jak zabity, a mi znaki zapytania wirują wokół głowy :D

Współczuję, że luby do 20 w Wigilię :/ Ja za to będę sama praktycznie w Sylwestra siedzieć, bo mój Mąż oprócz tego, że pracuje na co dzień w firmie plandekarskiej, to ma z ojcem swoje taxi i już mają tyle zamówień na sylwestra, że hoho. Więc pewnie w domu będzie tylko na 5 minut na 00:00. Eh, narobię sobie żarcia i będę siedzieć i spędzać Sylwestra z tv, tylko to mi pozostało :)

Co do ruchów dzieciołka, to czytałam, że 20h w ciągu dnia śpi, a tylko 4harcuje, ale też nie zawsze :) Widocznie macie bardzo spokojne dzieci i nie chce im sie urządzać fikołków jak moja Mania :D

Co do zmiany lekarza - nie zastanawiałabym się długo. Skoro już wcześniej było coś nie tak, to nie warto się męczyć. Jest tyle fajnych lekarzy wokół.
    Ja mam wyrzuty sumienia, bo ostatnio wieszałam psy na moim ginie, wtedy co tak mnie te bóle pachwinowe męczyły, bo dzwoniłam do niego i pisałam sms. Oddzwonił, strasznie przepraszał, ale mu się telefon pieprzy. Grunt, że oddzwonił, bo mu się wyświetliło dopiero 2 dni później, że próbowałam się z nim skontaktować :)

Ja prenatalne i połówkowe mam nie u swojego gina, tylko u innego w Warszawie na Pradze. Płacę 220zł i mam właśnie usg 2d i 4d + kolorowy Doppler, bardzo długo ostatnio słuchał serduszka i przepływu krwi żyłach :) + masa zdjęć i film z całego usg na dwóch płytach. Dodatkowo jest przesympatycznym człowiekiem, bardzo delikatnym :) Jestem nim zachwycona.
    Nie mogę się doczekać już tego 21.12 :) Tylko masakra jest, bo mam dopiero na 16:40, a to okres przedświąteczny, dodatkowo godziny szczytu, więc WWA będzie pewnie zawalona i będzie trzeba wyjechać ze 2h wcześniej :)

Ja właśnie gotuję zacierkową zupkę, mniam!
    Feeva możesz dać namiary na tego lekarza na Pradze. Tez jestem z Wawy i połówkowe będę musiała zrobić u innego gina niż mój prowadzący. Pewnie kogoś mi poleci ale wolę mieć jakąś alternatywę ☺

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala proszę bardzo:
    http://usg4d.pl/kontakt/ :)

Z całego serca polecam :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Amygdala proszę bardzo:
    http://usg4d.pl/kontakt/ :)

Z całego serca polecam :)

Dziękuję bardzo ☺ A nazwisko tego lekarza możesz podać bo pod linkiem był tylko ogólny namiar do przychodni.

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to jest zupa zacierkowa?

Dziecko nie śpi 4 godziny? To fajnie, mi akurat przypadają na nockę, kiedy właśnie wybieram się spać XD Gin na wizycie kazał mi się porządnie najeść godzinę przed połówkowym, żeby znowu tylko doopska nie oglądać XD

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Dziękuję bardzo ☺ A nazwisko tego lekarza możesz podać bo pod linkiem był tylko ogólny namiar do przychodni.

Tam przyjmuje tylko jeden lekarz do tego typu spraw :) Ale nazywa się Salam Salti, jest chyba jakimś turkiem, ale przecudnym <3

Hoope - nie jadłaś nigdy zupy zacierkowej? o.O Coś takiego jak krupnik (nie wódka XD) - chyba że też nie jadłaś, tylko zamiast kaszy makaron tzw. "zacierki" :) Pyszotka! Ja to nawalę sobie zawsze od groma ziemniaków i tych zacierek i jest taka gęsta, że łyżka staje :D Ale uwielbiam.

Ja się nażre czekolady, bo zawsze po czekoladzie moje dziecie fikołkuje strasznie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 15:52

amygdala, Hoope lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, to taka zupa, na którą narobiłaś mi smaka ;-) nazwa od zacierek, takich kluseczrk coś jak gnocchi. Z tego co się orientuję to różne wersje takich zup są.

20 godzin snu na dobę to zupełnie jak mój kot :-) moje dziecię chyba też jest chłopcem, bo wychodzi na to, że to takie małe leniuszki, w przeciwieństwie do dziewczynek ;-)

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina gratuluję synka :) swoją drogą ja też nie wiedziałam co to ta zacierka, ale chętnie bym spróbowała :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja babcia robiła też zacierke na mleku - zupa mleczna na słono, z ziemniakami i duuuuzo kluskuff :-) już wiem co zamówię u mamy za kilka dni :-D

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię klasycznie - bulion z mięska i włoszczyzny, ziemniaczki, zacierki, cebulka pokrojona i podsmażona na masełku, koperek, vegeta, sól, pieprz nic więcej :) Cały gar ugotowałam to mogę się podzielić :D

kattalinna lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva byłam na USG 3/4 D u doktora Salama Salti 10 lat temu :) Też dobrze go wspominam <3 Chociaż teraz już zapisałam się do dr Wrony. Też jestem nim zachwycona <3

Moje dziecko jest jakieś inne, bo ciągle się majta :)
    Jakby ktoś potrzebował czegos z Lidla i jest z Warszawy to u mnie na Targówku było totalnie wszystko i było tego duzo :) Mnie te ubranka jakoś nie powaliły, niestety. Jedyne to sweterek biały - jest przesliczny i taki własnie zakupiłam :) I buciki były ładne, ale na buciki to za wczesnie :p Chociaż pisałam jakiś czas temu, że jak nie przestanę kupować to moje dziecie będzie miało wyprawkę 0-18 lat :D

Zupę zacierkową moja mama uwielbia, ale nie robi, bo ani ja ani tata nigdy nie lubiliśmy, więc jej sie nie chciało dla samej siebie gotowac :) Ale jak pojechalismy do babci i akurat miała, to pożerała razem z garnkiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 16:33

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena, super, że potwierdzasz :D

Moje dziecię też się cały czas majta, w nocy, rano, w południe, po południu, wieczorem :D Kiedy ma ochotę to wariuje :D Mam nadzieję, że jest takie tylko w brzuchu, a jak się urodzi będzie aniołkiem :D

Haha, to tak jak ja placki ziemniaczane. Mój mąż nie przepada więc bardzo rzadko robię, a jak gdzieś jesteśmy i są, to najchętniej wpakowałabym sobie do kieszeni :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje maluszki mają dzisiaj bardzo ruchliwy dzień ;) cały dzień kopią

Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Fermina Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, wiedziałam jak Cię przekonać, moja szyjka z 46 mm miesiąc temu urosła, żeby się z Twoją wyrównać. :D

Jak można nie lubić placków ziemniaczanych?! Ja kocham wszystko co ma w sobie ziemniaka i samego ziemniaka solo też. Aż mi narobiłaś smaka a mam wiejskie ziemniaczki od Taty. Zaraz malaksera pójdzie w ruch. :D

Ja byłam spokojniejsza jak Mały wariował, no ale nie pozostaje mi nic innego jak mieć nadzieję, że ma zimowy spadek nastroju i hibernuje. Może rzeczywiście się nawtykam czekolady przed następnym badaniem. :)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, moja 85-letnia babcia podrzuciła mi dziś taką zupkę zacierkową z dużą ilością ziemniaków, marchewki i kluseczek. Uwielbiam moją Babcię- ja nie mam tyle energii co ona. Ja już zjadłam swoją porcję, teraz raczą się nią moje córki.

Gdyby nie to, że mam zaplanowane 2 usg połówkowe plus jeszcze echo na agatowej, to po takim opisie poszłabym na Towarową na usg 4D. Mój gin do którego chodzę prywatnie na ostatniej wizycie odpalił 3d czy 4d- nie wiem. Nie mogłam się napatrzeć. Maluch miał taki maleńki zadarty nosek, identyczny jak jego siostra.

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    To ja do tej pory płaciłam 200 (bo endokrynolog+ginekolog) za prenatalne 400 zł, i od polowkowego 250..

Muszę się Was jeszcze poradzić, bo sobie wmawiam głupoty.. Chodzi o to że na tym i poprzednim USG - tydzień temu maluch był ułożony prawie tak samo - główka w dół i się nie ruszał. A wcześniej fikał jak szalony no i się martwię czy wszystko ok. :( Niby rośnie, ma wszystkie organy, serduszko w normie, dziś był badany dość dokładnie, no ale czemu się nie rusza, noo? :(
    Kochana moja Lilka bardzo podobnie. Na prenatalnych ciężko było lekarzowi ja powierzyć bo sie nie ruszala. I nie uwierzysz ale na każdym usg moje dziecko trzyma sie za głowę !!! Pytałam lekarza czy powinnam się o nią martwić z powodu tego lenistwa powiedział że nie bo akurat możemy trafić na taką fazę. Gorzej jakby to były mocno ograniczone ruchy przez dłuższy czas, wtedy warto chyba pogadać z lekarzem. I faktycznie teraz mała rusza
    sie już bardziej ale dalej szału nie ma. Trzyma sie za głowę na KAŻDYM usg i czasem sie obroci:) także głowa do góry.

• Hoope Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupa mleczna na słono, fuj, nie, ble, grrr koszmar dzieciństwa!! I jeszcze kożuch na wierzchu!

Kluski lane na mleku na słodko to znam i owszem, pychotka. Lata całe nie jadłam.

Zupa zacierkowa, to już wiem, moja babcia robiła ale pamiętam jak przez mgłę. Zrobię chętnie następnym razem, jest dobra. Albo dobre są moje wspomnienia XD U nas to po prostu była zupa jarzynowa z kluskami ale rosół z kluskami zamiast makaronu jest boooski.

Fermina a ile Letroxu już bierzesz? Gin się zdziwił, że mam tak dużą dawkę (75 + 100 dwa dni w tyg) a ja się po tym nie czuję źle. Serce mi już tak nie wali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 19:01

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ