Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRita. ładnie, takie rzadko spotykane imię.
Dziewczyny macie jakąś specjalną bieliznę ciążową? Ja kupiłam sobie bawełniane majteczki takie jak nosiłam zawsze tylko rozmiar większe, ale coś czuję, że już stają się opięte i nie wiem, czy kupować takie specjalne ciążowe? Ma któraś? Jeśli chodzi o biustonosz to przerzuciłam się na sportowe, bo moje dotychczasowe z fiszbinami mnie gniotą i źle się w nich czuję.
Bez prawka też sobie nie wyobrażam funkcjonować, zwłaszcza jak dzidzia przyjdzie na świat. Zrobiłam kupę lat temu, potem nie jeździłam długo, ale odkąd mam swoje autko śmigam po okolicy, na dłuższe trasy mążWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 10:54
Lukrecja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Też zdałam za pierwszym razem, ale egzaminy były inne niż dziś. Mniej głupich pytań na testach, dopuszczalne dwa błędy za to na placu musiałam przejechać wzszystko. Nienawidzę kuć na blachę, zdałam testy na logikę ale z tego co widzę, dziś logiki w pytaniach nie ma.
Z parkowaniem nie mam problemu, choć nie lubię. Najgorzej parkuje się w dużym mieście, trzeba wykazać się sprytem, spostrzegawczością a czasem wręcz chamstwem. Nie lubię. Zaparkowałam tyłem, patrzę z okna a moje auto jako jedyne stoi przodem do jazdy, ot tacy kierowcy
Kiedyś jeździło się dużo przyjemniej. Dziś ludzie jeżdżą za szybko a umiejętności mają żadne. Wypadki są coraz tragiczniejsze.
Gacie noszę swoje te co zawsze. Biustonosz też, ale kupię chyba niedługo do karmienia i już z tymi się zaprzyjaźnię. Trzeba uważać na ucisk, cyckom najlepiej jest bez ucisku, inaczej robią się stany zapalne, zatory i inne paskudztwa. Gdy się już karmi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 11:19
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
witajcie,
nadrobiła na raty co pisałyście i już połowy nie pamiętam wrrrr
ahh zupa zacierkowa, nie wiem co to, ale brzmi dla mnie nieapetyczniea to może dlatego, żę nie cierpię lanych klusek a zcierka kojarzy mi się z takimi kluchami
Prawko mam od 10 lat, robiłam, bo potrzbeowałam ( mieszkałam na obrzeżach miasta, studia na drugim końcu, praca jeszcze w innym zakątku). Jeżdżę od pierwszego dnia od odebrania dokumentu, jeżdżę codziennie, choć teraz podobnei jak Hoope mam budyń zamist mózgu i muszę bardziej uważać.
hmmmm może wyobrażąm sobie życie bez auta, ale zdecydowanie nie chcę siebie widzieć z tróją dzieci jeżdżącą komunikacją...o nie nie nie, na to się na dam namówić
moze w ramach wycieczki i frajfy dla dzieci owszem - czasem tak robimy, ale żeby tak codziennie to się nie piszę
Ja nie wiem ile przytyłam, wizyta po Świętach, w domu waga mi padła więc mam to gdzieś
Moje dziecię postanowiło się nade mną zlitować, te delikatne pukania od dwóch dni to chyba faktycznie ruchy. Mogę więc radośnie obwieścić, że ruchy poczułam wraz ze skończonym 20tym tygdniem ciąży, trzeciej ciąży juhuuuuuuuuuu
gdyby mi ktoś na początku powiedział, że tę ciążę poczuję najpóźniej to bym się w łeb postukała i powiedziała, że nie ma takeij opcji.......
Mąż się smieje, że zaczęła się ruszać, bo wkurza się na brak imienia i daje nam znaki, zebyśmy już wybrali
Pisałyście o diagnostyce u waszych mam....
mam również przejścia w tym temacie.... najpierw "zdiagnozowano" u mojej mamy nowotwór, dając jej 6 miesięcyżycia. Oczywisćie dokładne badania wykluczyły, jednak słowa lekarza chyba już na zawsze wryły mi się w pamięci. Takie gadanie i stawianie "pewnych diagnoz" przed otrzyaniem wyników to jakieś nieprozumienie.... Druga sytuacja, to leczenie innego schorzenia..... Mama ma zmiany na płuchach. Lekarz, który ją prowadził twierdził, że tak ma być, że tak już będzie, bo wiek, poprzednie choroby itd. a mam czuła się coraz gorzej, nie mogła funkcjonować, wyjsćie do wc było wysiłkiem, po których dostawała ataku dusznosći. znalaząłm prywatnie ( no bo jak inaczej) lekarza, który jak zobaczył i zbadał mamę wyraził swoje zdumeinie, ze mama jeszcze oddycha. Zaordynował natychiastową hospitalizację a jeszcze przed tym pierwszą dawkę leków. Mama po parotygodniowej kuracji zaczęła jeździć rowerem i fnkcjonować jak normalny człowiek.... według informacji lekarki dzieliły ją dosłownie dni od wiecznego spoczynku
Jagna15.04.2018
-
ja gatki po prostu z niskim stanem, żadne tam ciążowe. stanik i zakupiłam 3 sportowe ale po domu śmigam bez bo tak najwygodniej teraz.w dżinsy się nie dopinam mimo że brzucha nie mam (poza wieczorami) a na plusie 3,5 kg ciążowe dresy i getry ma przywieźć mama przed świętami bo przez internet nie chciałam zamawiać a u mnie w mieście nic nie ma. na razie chodzę w dresach kryzysowych (jakieś tanie barachlo kupiłam na ten czas) bo dziecko nie lubi ucisku i nawet w miejscu ściągacz non stop stuka żeby to zdjąćNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Hej Dziewczęta
Ja prawko mam od 6 lat, ale jeżdżę dopiero od 3. Przeprowadziliśmy się z miasta na urocze zadupie no i trzeba było wziąć sprawy w swoje ręce.
Niestety jest ze mnie taki trochę wsiowy rajder. Nie boję się jeździć po małych miasteczkach i wioskach, ale jak wjeżdżam do dużego mieścicha to panikuję (chyba, że znam idealnie trasę)Muszę to jakoś nadrobić, ale nie wiem czy w ciąży warto
Budyń również obecny.
Za to parkować nawet lubię, bo mam małą pandę więc ona się wciśnie wszędzie
A co do majciochów, to kupiłam zwykłe bawełniane ale rozmiar większe. W te swoje stare też się mieszczę, bo idealnie pod brzuchem się kończą, ale również kończą się w połowie pośladówStanik kupiłam większy, bawełniany i pochodziłam 2 miesiące a teraz przymierzam się do jeszcze większego.
Nawet nie wiecie jaką radość sprawiają mi rosnące cycki.
Widoczne cycki bez push up
-
hoope nie mam nadwagi, wręcz przeciwnie miałam niedowage, byłam dość chuda. Ale jestem niska i te 4 kg widzę. Może przesadzam, ale trochę się obwiniam, że szybko tyje bo jem ile popadnie... Zwłaszcza słodycze. Dalej męczą mnie zatoki. W nocy juz w sumie nie śpię. Boli mnie głowa, katar się leje i dzisiaj już idę do lekarza. Mam nadzieje że nie dostanę od razu antybiotyków bo i tak ich nie wezmę ...
-
efwka83 wrote:ja dziewczyny przytyłam 7 kg już, nie wiem skąd to się bierze, jem regularnie co 3 godz nie duże posiłki, przez 4 mce 4 kg przytyłam a teraz przez 3 tyg 4 kg..masakra
ja mialam nadwagę przed ciążą, w zeszłym roku ważyłam 15 kg mniej..leczenie hormonalne mnie dobiło:(
-
Ja mam jak na razie 2,2 kg do przodu, ale jakos szybko zaczeło mi sie tyć teraz.
Mąż poszedł do sklepu po kuczaka, a przyszedł z pięknymi różyczkamiZdziwiłam się, bo urodziny mam dopiero za tydzień, myslałam ze nie ogarnał
A on, że to dla najwspanialszej i najpiekniejszej zony, tak po prostu. Normalnie on jest słodko słodki
hehe
Kropka88, Asix, Fermina, kattalinna, XKamaCX, patryka, Mała Matylda, D_basiula lubią tę wiadomość
Zuzanka już z nami
-
Kelegena pilnuj męża jak taki dobry
Katka ale Ty masz bliźniaki, a ja przytyłam tyle co Ty a mam tylko słonika. Nie łam się, nie masz czym.
Patryka to Twój lekarz jakiś nadgorliwy, pogoń go z tymi opiniami o wadze w diabły
Marysia sama widzisz, nie dać się spławić to bardzo ważne. Kto jak nie my wiemy najlepiej co nam dolega.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Katka. wrote:Witam
właśnie zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny. BBF pokazuje mi termin na 1 maja 2018. Zapraszam wszystkie przyszłe mamusie z terminem na maj
❀20.04.2018❀
LukrecjaRITA
❀22.04.2018❀
SamiSYNEK
❀25.04.2018❀
Pysia89
dziewiec.zero
❀27.04.2018❀
TandaMATYLDA
❀28.04.2018❀
HoopeSYNEK
❀29.04.2018❀
Olazik
❀30.04.2018
Spinka_86
PaulettaaCÓRECZKA
❀1.05.2018❀
Katka.MATYLDA& MELANIA
paninka
chopinistkaMIKOŁAJ
MonikaJ
Katy
❀2.05.2018❀
Paja
ZakochanaMama
Mycha666KUBUŚ
NeylaSYNEK
Mycha1982
❀3.05.2018
Zojka
Mufinka27
MysiaMarysiaCÓRECZKA
Kropka88CÓRECZKA
❀4.05.2018❀
PodwojnaMama
nati85
moniśka...
Pajka
nodemo
FeevaMARYSIA
❀5.05.2018❀
Martyna76
Grzybka
❀6.05.2018❀
Ulli88WOJTUŚ
Madzia_
malwka08
WilankaSYNEK
czarnobialaSYNEK
❀7.05.2018❀
Ola_Ola
Klaudiia87CÓRECZKA
mamaporaz2SYNEK
❀8.05.2018
Kinia16
AsixSTAŚ
❀9.05.2018❀
Anna0o
JustaFinEEVY
XKamaCX
❀10.05.2018❀
monifah
Paula95
muminka83
❀11.05.2018❀
AnnqaSYNEK
❀12.05.2018❀
Rutelka
Dominique1995CÓRECZKA
❀13.05.2018❀
FatalitaCÓRECZKA
Aleks9
Witch15SYNEK
Jagoda14
❀14.05.2018❀
kelegenaCÓRECZKA
Fiorek87
Kawokado
❀15.05.2018❀
Maja1990
kasia.makowiakowa
efwka83SYNEK
❀16.05.2018❀
MamaDi
J.SIGOREK
Biedroneczka94CÓRECZKA
❀17.05.2018❀
zabcia2806
❀18.05.2018❀
KoralowaSYNEK
nikicia
Martyna32CÓRECZKA
jangwa_mauaCÓRECZKA
Shibuya
MajowaMamusia
❀19.05.2018❀
ula15104
❀20.05.2018❀
RilliaKAROLEK
Anula1981
nat92SYNEK
skw
Anusias
Lili78
klaudyna27SYNEK
❀21.05.2018❀
Edzia1993
❀22.05.2018❀
Magee
Doti87
patrykaCÓRECZKA
LoullieCÓRECZKA
❀23.05.2018❀
kamciaelciaPATRYK
Koliberek77
kattalinna
PragnącaDzieckaSYNEK
❀24.05.2018❀
Cola87ADAŚ
KotCzarownicy
pawojoszka
❀25.05.2018❀
nataliab87SYNEK
❀26.05.2018❀
Antolinka
Mała_Matylda
FerminaSYNEK
teqz
Mama3
Kwiatkowa24
KamskaSYNEK
❀27.05.2018❀
przyczajona
Sela
kotek87
Ela84
❀28.05.2018❀
SaperekCÓRECZKA
Friend
ankaR
Zuzik86
olciabos
❀29.05.2018❀
Nes
❀30.05.2018❀
Kira91SYNEK
Mama32SYNEK
Uli
nyana_
Kasia_82
❀31.05.2018❀
Ha
natuś85
M8isia
amygdala
❀1.06.2018❀
Marya
❀Termin?❀
iwciaa88
Kajka_90
boduszka
iwona1991
Paróweczka
MamatrojkiDE
PodwojnaMamaWdwupakuCÓRECZKA
❀Jest nas razem 140❀
❀Do tej pory ujawniło się:❀
❀20 dziewczynek
❀26 chłopców
Ciekawe strony:
1. Wybór imienia http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=2016
Szimi
bbeczka91
ann_je
Existenz
s1985
lena77
Choklito
karolcia87
izalika
Angel1988
anulek2627
Lunitari
mmb
KateKum
serena1989
Mamusiagusia
ChicChic
[*]Proszę dopisać Mnie na 23 maj
Pozdrawiam
Fermina, Katka., XKamaCX, Mała Matylda lubią tę wiadomość
Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r -
Mnie już wkurzają rosnące piersi. Zawsze byłam entuzjastką małych biustów, w okresie dojrzewania modliłam się, żeby nie urósł. Moje modlitwy zostały wysłuchane i kochałam moje piersi. Teraz zaczynam się nie mieścić w kupiony przez pomyłkę stanik sportowy rozmiar 40...
Kiedy one przestają rosnąć? Zwłaszcza, że jestem przyzwyczajona do chodzenia bez stanika i teraz mi coraz mniej wygodnie..
Auto kocham. Prawko zrobiłam niecałe 3 lata temu bo wcześniej, w centrum dużego miasta, szybciej było rowerem. Do ręki dostałam uprawnienia jak mieszkałam w Niemczech i tam robiłam pierwsze kilometry. Do dziś uważam, że dzięki temu się niczego nie boję no i duużo się nauczyłam. Daleko mi do germanofilii, ale kulturę i umiejętności jazdy niemcy mają zdecydowanie większe niż my. Parkowanie wyćwiczyłam świadomie, za każdym razem zdobywając się na coraz większe wyzwania (czasem spocona jak norka ze stresu), ale teraz nie mam nigdzie problemu. Jak sprzedawaliśmy miesiąc temu moje autko to poczułam się trochę jak bez ręki..
A z nerwicą lękową da się żyć a nawet ją pokonać na zawsze. Sprawdzone.
Idę sprzątać, mam dziś wielkie plany porządkowe do zrealizowania.
-
Hoope wrote:Kelegena pilnuj męża jak taki dobry
Katka ale Ty masz bliźniaki, a ja przytyłam tyle co Ty a mam tylko słonika. Nie łam się, nie masz czym.
Patryka to Twój lekarz jakiś nadgorliwy, pogoń go z tymi opiniami o wadze w diabły
Marysia sama widzisz, nie dać się spławić to bardzo ważne. Kto jak nie my wiemy najlepiej co nam dolega.
Hoope a Ty myslisz ze dlaczego pracujemy razem w domu?Żeby mi go nikt nie ukradł
Hehe
Hoope lubi tę wiadomość
Zuzanka już z nami
-
nick nieaktualny
Ja nie znalam swojej wagi przed ciaza. Jestem troche zakompleksiona na tym punkcie i czasem wejscie na wage psulo mi humor na tygodnie.
Zwazylam sie okolo miesiac przed pierwsza wizyta u poloznej, ale waga mnie zszokowala (chodzilam na silownie, pilnowalam diety, ubrania mi pasowaly) . Gdy polozna zapytala o wage wyjsciowa podalam o 2 kg mniejsza, uznajac ze tego felernego dnia musialam byc objedzona albo obrzeknieta..
Zgodnie z waga, ktora podalam, w 14/15 tygodniu wazylam juz 4 kg wiecej i nikt nie uznal tego za nieprawidlowosc.
Wg tego niefajnego pomiaru przytylam 2,5kg, a wedlug tego 'zalozonego' 4,5.
Przybieram raczej nieregularnie, ale wiem, ze na wage wplyw maja rozne czynniki, dlatego nie przykladam uwagi do zmian wagi w krotkim odstepie czasuKamska lubi tę wiadomość
-
Kajula witaj.
Ja teraz mam 50 kg, czyli i tak teoretycznie minus 3 sprzed ciąży. I choć z jednej strony się cieszę, że tak dużo nie przytyje, to z drugiej wolałabym wyglądać "jak w ciąży". Od dwóch dni czuje się totalnie fatalnie, brak energii życiowej, sapie jak słoń, we łbie karuzela i wszyscy na mnie patrzą jak na dzikusa, bo przecież brzuszek minimalny, czego ona tak dyszy i marudzi
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Witam nowa mamusie
Patryka - to mnie pocieszylasbędę czekać (nie)cierpliwie
Ja w sumie jazdy robiłam w Chrzanowie, ale zdecydowałam się celowo zdawac w Krakowie przez to ze w Wiedniu jest wielki ruch. Ale od kad dostałam plastik do ręki to w sumie już wtedy miałam mnw 2 lata przerwy dopóki znów wsiadłem za kółko i dlatego też się bardziej boję bo w wielkim mieścietak na obrzeżach czy wiochach ze tak powiem
problemu nie ma, tylko właśnie przy większym ruchu jeszcze mnie trzyma..
Katy - nie przejmuj sięJa jazdę zdałam dopiero za 5 razem
ale też miałam już dość xd 2 razy oblalam w tym samym miejscu na tym samym bledzie (!)
to już potem mnie nerwica lapala jak tylko wsiadalam to tej durnej yariski
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 14:27