X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowałam się na imię. Dzidzia będzie miała na imię Rita!

kamciaelcia, Katy, Asix, Katka., Kropka88, patryka, Fermina, malwka08, Feeva, kattalinna, XKamaCX, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita. ładnie, takie rzadko spotykane imię.
    Dziewczyny macie jakąś specjalną bieliznę ciążową? Ja kupiłam sobie bawełniane majteczki takie jak nosiłam zawsze tylko rozmiar większe, ale coś czuję, że już stają się opięte i nie wiem, czy kupować takie specjalne ciążowe? Ma któraś? Jeśli chodzi o biustonosz to przerzuciłam się na sportowe, bo moje dotychczasowe z fiszbinami mnie gniotą i źle się w nich czuję.
    Bez prawka też sobie nie wyobrażam funkcjonować, zwłaszcza jak dzidzia przyjdzie na świat. Zrobiłam kupę lat temu, potem nie jeździłam długo, ale odkąd mam swoje autko śmigam po okolicy, na dłuższe trasy mąż :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 10:54

Lukrecja lubi tę wiadomość

• Katka. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubię jeździć samochodem ;) ostatnio tylko krótkie trasy, ale chętnie bym gdzieś pojechała dalej :D

klz9piqvvra11kd2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od ponad miesiąca chodzę tylko w staniku sportowym, piersi mi się bardzo powiększyły i zaczęły się na nich pojawiać rozstępy. Brrr...

• Hoope Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zdałam za pierwszym razem, ale egzaminy były inne niż dziś. Mniej głupich pytań na testach, dopuszczalne dwa błędy za to na placu musiałam przejechać wzszystko. Nienawidzę kuć na blachę, zdałam testy na logikę ale z tego co widzę, dziś logiki w pytaniach nie ma.

Z parkowaniem nie mam problemu, choć nie lubię. Najgorzej parkuje się w dużym mieście, trzeba wykazać się sprytem, spostrzegawczością a czasem wręcz chamstwem. Nie lubię. Zaparkowałam tyłem, patrzę z okna a moje auto jako jedyne stoi przodem do jazdy, ot tacy kierowcy XD

Kiedyś jeździło się dużo przyjemniej. Dziś ludzie jeżdżą za szybko a umiejętności mają żadne. Wypadki są coraz tragiczniejsze.

Gacie noszę swoje te co zawsze. Biustonosz też, ale kupię chyba niedługo do karmienia i już z tymi się zaprzyjaźnię. Trzeba uważać na ucisk, cyckom najlepiej jest bez ucisku, inaczej robią się stany zapalne, zatory i inne paskudztwa. Gdy się już karmi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 11:19

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,

nadrobiła na raty co pisałyście i już połowy nie pamiętam wrrrr

ahh zupa zacierkowa, nie wiem co to, ale brzmi dla mnie nieapetycznie :D a to może dlatego, żę nie cierpię lanych klusek a zcierka kojarzy mi się z takimi kluchami :D

Prawko mam od 10 lat, robiłam, bo potrzbeowałam ( mieszkałam na obrzeżach miasta, studia na drugim końcu, praca jeszcze w innym zakątku). Jeżdżę od pierwszego dnia od odebrania dokumentu, jeżdżę codziennie, choć teraz podobnei jak Hoope mam budyń zamist mózgu i muszę bardziej uważać.
    hmmmm może wyobrażąm sobie życie bez auta, ale zdecydowanie nie chcę siebie widzieć z tróją dzieci jeżdżącą komunikacją... ;-) o nie nie nie, na to się na dam namówić :D moze w ramach wycieczki i frajfy dla dzieci owszem - czasem tak robimy, ale żeby tak codziennie to się nie piszę :D

Ja nie wiem ile przytyłam, wizyta po Świętach, w domu waga mi padła więc mam to gdzieś :P

Moje dziecię postanowiło się nade mną zlitować, te delikatne pukania od dwóch dni to chyba faktycznie ruchy. Mogę więc radośnie obwieścić, że ruchy poczułam wraz ze skończonym 20tym tygdniem ciąży, trzeciej ciąży juhuuuuuuuuuu
    gdyby mi ktoś na początku powiedział, że tę ciążę poczuję najpóźniej to bym się w łeb postukała i powiedziała, że nie ma takeij opcji.......
    Mąż się smieje, że zaczęła się ruszać, bo wkurza się na brak imienia i daje nam znaki, zebyśmy już wybrali ;-)

Pisałyście o diagnostyce u waszych mam....

mam również przejścia w tym temacie.... najpierw "zdiagnozowano" u mojej mamy nowotwór, dając jej 6 miesięcyżycia. Oczywisćie dokładne badania wykluczyły, jednak słowa lekarza chyba już na zawsze wryły mi się w pamięci. Takie gadanie i stawianie "pewnych diagnoz" przed otrzyaniem wyników to jakieś nieprozumienie.... Druga sytuacja, to leczenie innego schorzenia..... Mama ma zmiany na płuchach. Lekarz, który ją prowadził twierdził, że tak ma być, że tak już będzie, bo wiek, poprzednie choroby itd. a mam czuła się coraz gorzej, nie mogła funkcjonować, wyjsćie do wc było wysiłkiem, po których dostawała ataku dusznosći. znalaząłm prywatnie ( no bo jak inaczej) lekarza, który jak zobaczył i zbadał mamę wyraził swoje zdumeinie, ze mama jeszcze oddycha. Zaordynował natychiastową hospitalizację a jeszcze przed tym pierwszą dawkę leków. Mama po parotygodniowej kuracji zaczęła jeździć rowerem i fnkcjonować jak normalny człowiek.... według informacji lekarki dzieliły ją dosłownie dni od wiecznego spoczynku :/

Jagna <3 15.04.2018
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja gatki po prostu z niskim stanem, żadne tam ciążowe. stanik i zakupiłam 3 sportowe ale po domu śmigam bez bo tak najwygodniej teraz.w dżinsy się nie dopinam mimo że brzucha nie mam (poza wieczorami) a na plusie 3,5 kg ciążowe dresy i getry ma przywieźć mama przed świętami bo przez internet nie chciałam zamawiać a u mnie w mieście nic nie ma. na razie chodzę w dresach kryzysowych (jakieś tanie barachlo kupiłam na ten czas) bo dziecko nie lubi ucisku i nawet w miejscu ściągacz non stop stuka żeby to zdjąć

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczęta :)

Ja prawko mam od 6 lat, ale jeżdżę dopiero od 3. Przeprowadziliśmy się z miasta na urocze zadupie no i trzeba było wziąć sprawy w swoje ręce.
    Niestety jest ze mnie taki trochę wsiowy rajder. Nie boję się jeździć po małych miasteczkach i wioskach, ale jak wjeżdżam do dużego mieścicha to panikuję (chyba, że znam idealnie trasę) :P Muszę to jakoś nadrobić, ale nie wiem czy w ciąży warto :D Budyń również obecny.
    Za to parkować nawet lubię, bo mam małą pandę więc ona się wciśnie wszędzie :)

A co do majciochów, to kupiłam zwykłe bawełniane ale rozmiar większe. W te swoje stare też się mieszczę, bo idealnie pod brzuchem się kończą, ale również kończą się w połowie pośladów :P Stanik kupiłam większy, bawełniany i pochodziłam 2 miesiące a teraz przymierzam się do jeszcze większego.
    Nawet nie wiecie jaką radość sprawiają mi rosnące cycki.
    Widoczne cycki bez push up :D

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope nie mam nadwagi, wręcz przeciwnie miałam niedowage, byłam dość chuda. Ale jestem niska i te 4 kg widzę. Może przesadzam, ale trochę się obwiniam, że szybko tyje bo jem ile popadnie... Zwłaszcza słodycze. Dalej męczą mnie zatoki. W nocy juz w sumie nie śpię. Boli mnie głowa, katar się leje i dzisiaj już idę do lekarza. Mam nadzieje że nie dostanę od razu antybiotyków bo i tak ich nie wezmę ... :(

• Katka. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    ja dziewczyny przytyłam 7 kg już, nie wiem skąd to się bierze, jem regularnie co 3 godz nie duże posiłki, przez 4 mce 4 kg przytyłam a teraz przez 3 tyg 4 kg..masakra :) ja mialam nadwagę przed ciążą, w zeszłym roku ważyłam 15 kg mniej..leczenie hormonalne mnie dobiło:(
    też mam plus 7 ;(

klz9piqvvra11kd2.png

• kelegena Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jak na razie 2,2 kg do przodu, ale jakos szybko zaczeło mi sie tyć teraz.

Mąż poszedł do sklepu po kuczaka, a przyszedł z pięknymi różyczkami :D Zdziwiłam się, bo urodziny mam dopiero za tydzień, myslałam ze nie ogarnał ;) A on, że to dla najwspanialszej i najpiekniejszej zony, tak po prostu. Normalnie on jest słodko słodki :D hehe :)

Kropka88, Asix, Fermina, kattalinna, XKamaCX, patryka, Mała Matylda, D_basiula lubią tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena pilnuj męża jak taki dobry ;)

Katka ale Ty masz bliźniaki, a ja przytyłam tyle co Ty a mam tylko słonika. Nie łam się, nie masz czym.

Patryka to Twój lekarz jakiś nadgorliwy, pogoń go z tymi opiniami o wadze w diabły ;)

Marysia sama widzisz, nie dać się spławić to bardzo ważne. Kto jak nie my wiemy najlepiej co nam dolega.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. wrote:
    Witam :) właśnie zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny. BBF pokazuje mi termin na 1 maja 2018. Zapraszam wszystkie przyszłe mamusie z terminem na maj :)

an-MajoweF20MamusieF202018-000033ffffffxxxxxx40013-1-1-105-green003.gif

❀20.04.2018❀
    Lukrecja <3 RITA

❀22.04.2018❀
    Sami <3 SYNEK

❀25.04.2018❀
    Pysia89
    dziewiec.zero <3

❀27.04.2018❀
    Tanda <3 MATYLDA

❀28.04.2018❀
    Hoope <3 SYNEK

❀29.04.2018❀
    Olazik <3

❀30.04.2018
    Spinka_86
    Paulettaa <3 CÓRECZKA

❀1.05.2018❀
    Katka. <3 <3 MATYLDA& MELANIA
    paninka
    chopinistka <3 MIKOŁAJ
    MonikaJ
    Katy <3

❀2.05.2018❀
    Paja <3
    ZakochanaMama <3
    Mycha666 <3 KUBUŚ
    Neyla <3 SYNEK
    Mycha1982 <3

❀3.05.2018
    Zojka
    Mufinka27 <3
    MysiaMarysia <3 CÓRECZKA
    Kropka88 <3 CÓRECZKA

❀4.05.2018❀
    PodwojnaMama <3
    nati85
    moniśka... <3
    Pajka <3 <3
    nodemo <3
    Feeva <3 MARYSIA

❀5.05.2018❀
    Martyna76
    Grzybka <3

❀6.05.2018❀
    Ulli88 <3 WOJTUŚ
    Madzia_ <3
    malwka08 <3
    Wilanka <3 SYNEK
    czarnobiala <3 SYNEK

❀7.05.2018❀
    Ola_Ola
    Klaudiia87 <3 CÓRECZKA
    mamaporaz2 <3 SYNEK

❀8.05.2018
    Kinia16
    Asix <3 STAŚ

❀9.05.2018❀
    Anna0o <3
    JustaFin <3 EEVY
    XKamaCX <3

❀10.05.2018❀
    monifah <3
    Paula95
    muminka83

❀11.05.2018❀
    Annqa <3 SYNEK

❀12.05.2018❀
    Rutelka <3
    Dominique1995 <3 CÓRECZKA

❀13.05.2018❀
    Fatalita <3 CÓRECZKA
    Aleks9
    Witch15 <3 SYNEK
    Jagoda14 <3

❀14.05.2018❀
    kelegena <3 CÓRECZKA
    Fiorek87 <3
    Kawokado <3

❀15.05.2018❀
    Maja1990
    kasia.makowiakowa <3
    efwka83 <3 SYNEK

❀16.05.2018❀
    MamaDi <3
    J.S <3 IGOREK
    Biedroneczka94 <3 CÓRECZKA

❀17.05.2018❀
    zabcia2806 <3

❀18.05.2018❀
    Koralowa <3 SYNEK
    nikicia
    Martyna32 <3 CÓRECZKA
    jangwa_maua <3 CÓRECZKA
    Shibuya <3
    MajowaMamusia <3

❀19.05.2018❀
    ula15104 <3

❀20.05.2018❀
    Rillia <3 KAROLEK
    Anula1981
    nat92 <3 SYNEK
    skw
    Anusias <3
    Lili78
    klaudyna27 <3 SYNEK

❀21.05.2018❀
    Edzia1993

❀22.05.2018❀
    Magee
    Doti87 <3
    patryka <3 CÓRECZKA
    Loullie <3 CÓRECZKA

❀23.05.2018❀
    kamciaelcia <3 PATRYK
    Koliberek77
    kattalinna <3
    PragnącaDziecka <3 SYNEK

❀24.05.2018❀
    Cola87 <3 ADAŚ
    KotCzarownicy <3
    pawojoszka <3

❀25.05.2018❀
    nataliab87 <3 SYNEK

❀26.05.2018❀
    Antolinka
    Mała_Matylda <3
    Fermina <3 SYNEK
    teqz
    Mama3 <3
    Kwiatkowa24 <3
    Kamska <3 SYNEK

❀27.05.2018❀
    przyczajona
    Sela <3
    kotek87 <3 <3
    Ela84 <3

❀28.05.2018❀
    Saperek <3 CÓRECZKA
    Friend <3
    ankaR <3
    Zuzik86
    olciabos <3

❀29.05.2018❀
    Nes

❀30.05.2018❀
    Kira91 <3 SYNEK
    Mama32 <3 SYNEK
    Uli
    nyana_
    Kasia_82 <3

❀31.05.2018❀
    Ha
    natuś85
    M8isia
    amygdala <3

❀1.06.2018❀
    Marya

❀Termin?❀
    iwciaa88
    Kajka_90
    boduszka <3
    iwona1991 <3
    Paróweczka
    MamatrojkiDE
    PodwojnaMamaWdwupaku <3 CÓRECZKA

dziecko-ruchomy-obrazek-0032.gif

❀Jest nas razem 140❀
    ❀Do tej pory ujawniło się:❀
    20 dziewczynek
    26 chłopców

Ciekawe strony:
    1. Wybór imienia http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=2016

mini-graphics-angels-251428.gif
    Szimi
    bbeczka91
    ann_je
    Existenz
    s1985
    lena77
    Choklito
    karolcia87
    izalika
    Angel1988
    anulek2627
    Lunitari
    mmb
    KateKum
    serena1989
    Mamusiagusia
    ChicChic
    [*]
    Witam wszystkie przyszłe mamusie :) Proszę dopisać Mnie na 23 maj :) Pozdrawiam

Fermina, Katka., XKamaCX, Mała Matylda lubią tę wiadomość

34bw3e3kdxys4dma.png
    Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już wkurzają rosnące piersi. Zawsze byłam entuzjastką małych biustów, w okresie dojrzewania modliłam się, żeby nie urósł. Moje modlitwy zostały wysłuchane i kochałam moje piersi. Teraz zaczynam się nie mieścić w kupiony przez pomyłkę stanik sportowy rozmiar 40... :( Kiedy one przestają rosnąć? Zwłaszcza, że jestem przyzwyczajona do chodzenia bez stanika i teraz mi coraz mniej wygodnie..

Auto kocham. Prawko zrobiłam niecałe 3 lata temu bo wcześniej, w centrum dużego miasta, szybciej było rowerem. Do ręki dostałam uprawnienia jak mieszkałam w Niemczech i tam robiłam pierwsze kilometry. Do dziś uważam, że dzięki temu się niczego nie boję no i duużo się nauczyłam. Daleko mi do germanofilii, ale kulturę i umiejętności jazdy niemcy mają zdecydowanie większe niż my. Parkowanie wyćwiczyłam świadomie, za każdym razem zdobywając się na coraz większe wyzwania (czasem spocona jak norka ze stresu), ale teraz nie mam nigdzie problemu. Jak sprzedawaliśmy miesiąc temu moje autko to poczułam się trochę jak bez ręki..

A z nerwicą lękową da się żyć a nawet ją pokonać na zawsze. Sprawdzone. ;)

Idę sprzątać, mam dziś wielkie plany porządkowe do zrealizowania. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę na 23.maja nas jest :)

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Kelegena pilnuj męża jak taki dobry ;)

Katka ale Ty masz bliźniaki, a ja przytyłam tyle co Ty a mam tylko słonika. Nie łam się, nie masz czym.

Patryka to Twój lekarz jakiś nadgorliwy, pogoń go z tymi opiniami o wadze w diabły ;)

Marysia sama widzisz, nie dać się spławić to bardzo ważne. Kto jak nie my wiemy najlepiej co nam dolega.

Hoope a Ty myslisz ze dlaczego pracujemy razem w domu? :P Żeby mi go nikt nie ukradł :P Hehe :)

Hoope lubi tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja nie znalam swojej wagi przed ciaza. Jestem troche zakompleksiona na tym punkcie i czasem wejscie na wage psulo mi humor na tygodnie.
    Zwazylam sie okolo miesiac przed pierwsza wizyta u poloznej, ale waga mnie zszokowala (chodzilam na silownie, pilnowalam diety, ubrania mi pasowaly) . Gdy polozna zapytala o wage wyjsciowa podalam o 2 kg mniejsza, uznajac ze tego felernego dnia musialam byc objedzona albo obrzeknieta..
    Zgodnie z waga, ktora podalam, w 14/15 tygodniu wazylam juz 4 kg wiecej i nikt nie uznal tego za nieprawidlowosc.

Wg tego niefajnego pomiaru przytylam 2,5kg, a wedlug tego 'zalozonego' 4,5.
    Przybieram raczej nieregularnie, ale wiem, ze na wage wplyw maja rozne czynniki, dlatego nie przykladam uwagi do zmian wagi w krotkim odstepie czasu

Kamska lubi tę wiadomość

• Katka. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajula wrote:
    Witam wszystkie przyszłe mamusie :) Proszę dopisać Mnie na 23 maj :) Pozdrawiam
    gotowe ;D

Kajula lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajula witaj.

Ja teraz mam 50 kg, czyli i tak teoretycznie minus 3 sprzed ciąży. I choć z jednej strony się cieszę, że tak dużo nie przytyje, to z drugiej wolałabym wyglądać "jak w ciąży". Od dwóch dni czuje się totalnie fatalnie, brak energii życiowej, sapie jak słoń, we łbie karuzela i wszyscy na mnie patrzą jak na dzikusa, bo przecież brzuszek minimalny, czego ona tak dyszy i marudzi :/

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa mamusie :)

Patryka - to mnie pocieszylas :) będę czekać (nie)cierpliwie :D
    Ja w sumie jazdy robiłam w Chrzanowie, ale zdecydowałam się celowo zdawac w Krakowie przez to ze w Wiedniu jest wielki ruch. Ale od kad dostałam plastik do ręki to w sumie już wtedy miałam mnw 2 lata przerwy dopóki znów wsiadłem za kółko i dlatego też się bardziej boję bo w wielkim mieście :/ tak na obrzeżach czy wiochach ze tak powiem :P problemu nie ma, tylko właśnie przy większym ruchu jeszcze mnie trzyma.. :/

Katy - nie przejmuj się :D Ja jazdę zdałam dopiero za 5 razem ;) ale też miałam już dość xd 2 razy oblalam w tym samym miejscu na tym samym bledzie (!) :D to już potem mnie nerwica lapala jak tylko wsiadalam to tej durnej yariski ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 14:27

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ